Přejít na obsah

JosefP

Uživatel
  • Počet příspěvků

    134
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem JosefP

  1. JosefP

    Přední zástěrky

    floro0907, kde jsi koupil prosím lemy blatníků. Jsou pěkné a určitě dost užitečné. Díky
  2. JosefP

    Chiptuning

    Proč by to nemělo být možné. Všechny motory 2.0 TDi jsou stejné, liší se prakticky pouze velikostí turba. Běžně se nejvýkonnější verze čipují na výkon 140 - 160 kW. Různé výkony motorů jsou jen marketingový tah výrobce, kdy za stejný motor požaduje ve výkonnějších verzích neúměrně vysoké peníze. Dělají to prakticky všichni.
  3. Ne, jenom baterka - baterka. mimo jiné , na trhu jsou i daleko dostupnější čínské zdroje tak od 600,- Kč ( např. ETA ). Na kravení asi stačí.
  4. viz třeba : http://projektysipvz.gytool.cz/ProjektySIPVZ/Default.aspx?uid=843 http://auto.idnes.cz/jak-zapojit-startovaci-kabely-kdyz-zima-ublizi-autobaterii-pqg-/pneu.aspx?c=A090114_123942_pneu_fdv http://www.rozhlas.cz/motozurnal/servis/_zprava/nebojte-se-startovani-auta-pres-kabely--826898
  5. cvrnkneš a jedeš, pokud nedržíš slabý drátky na baterii jenom rukama. Se skřipcema je to v pohodě. to ovšem neplatí pro startování starších typů aut bez vstřikování, tam jsou potřeba kabely na 200 A a víc. Občas si tímto způsobem musím vypomoct se startováním motorky, skůtrů apod. A zásadně + na + baterie, - na kostru kdekoli, ne na - u baterie.
  6. JosefP

    Vývoj fóra

    Co jsem očekával, že chlapi mluví o podstatných věcech a nejsou jako jejich protějšky. Zjišťuju, že někteří jsou ještě horší.
  7. Poslední dobou sleduji, že se fórum užitečných věcí, zkušeností druhých, návodů atd. změnilo na bezduché tlachání o nesmyslech. Dotčení mě nyní mohou kamenovat.
  8. Motor nešetříš a jel jsi maximálně 130. ha,ha,ha
  9. JosefP

    Jemne vibracie

    A nedělá ti to klimatizace, u fiata pandy je zapínání kompresoru znát na otáčkách. Náhlá zátěž na motor a než se vyrovnají otáčky ( jde ale tak řádově +- 50 otáček ).
  10. přidávám nové lemy blatníků za rozumné ceny http://www.topplast.cz/?198,cz_lemy-blatniku-yeti-346-220
  11. Jinak by to mohlo vyřešit větší profil pneu. takže doporučuju 16" kola s pneu 185/85 Tak tohle je ten správný návrh pro dotazujícího se soudruha. Jak jinak reagovat na takové dotazy.
  12. Kdo maže, ten jede. A to je bez diskuzí. Sám dělám 2 výměny oleje sám a poté servis dle long - live výměny. Olej se nechá sehnat za nějakých 230,- peněz za litr, což je asi za třetinu ceny servisu, tak proč motoru nedopřát co žádá. Někdo ty peníze prochlastá třeba v hospodě. Peníze budou, my a Yeti nebudem.
  13. Už se to tady několikrát probíralo. Letní 17" jsou o cca 4 % obvodově větší než 16", z toho vyplývá že i rychlost a spotřeba je zhruba v tom poměru rozdílná ( neberu v potaz venkovní teploty apod. ).
  14. JosefP

    2.0 TDI CR 125kW

    Jak tě tak chrudimáčku sleduju, tak ty vlastně nevíš, že mužská jízda je taky o emocích, a ne jenom se řídit nějakými zaběhlými pravidly a nařízeními. Snad každej kluk by chtěl jezdit silným a rychlým autem. Proto my - socky, kteří na silné auto nikdy nebudeme mít si bohužel musíme kupovat auta na které nám stačí peněženka a snažíme se za relativně malý peníz mít krásné pocity z jízdy. Každý z nás by chtěl vlastnit auto s pořádným osmiválcem ( ten zvuk a zátah je prostě úžasný, druhý nejkrásnější pocit po orgazmu ). Když pro tohle někdo nemá cit a odsuzuje jednání druhých, by se nemě takového vlákna vůbec chytat a reagovat na něj. Už jsem prostě nemohl jen tak bez reakce číst. Zřejmě jsi asi starý " hodně starý" jak řekl Kaiser v jednom filmu.
  15. Koukám, že jsem ještě nebyl zařazen do skupin - tak tedy 2 x Y1
  16. Takhle by to mělo asi na zimu vypadat. Myslel jsem foto od Růži, ne od Azurita.
  17. Dobrej magor, asi to nemá v hlavě v pořádku
  18. strýček BOB - Praha, dva cestovatelé, mohu kterýkoliv páteční termín. JosefP - chrudimsko, dva cestovatelé, mohu kterýkoliv páteční termín.
  19. Nejhorší je se uhlídat zejména na dálnici, kdy chceš vzít bénoš. Valíš ho, odbočíš, zhasneš motor a tankuješ. Na turbu vzniká vzhledem k jeho vysoké provozní teplotě a po zhasnutí motoru k velkým teplotním šokům ( měl jsem Dci Lagunu 88 kW, a tam to bylo vše tak poddimenzovaný, že k přidření turba standartně docházelo mezi 50 a 100 tisíci km ) . Vodou chlazené však neznamená , že bychom měli pravida používání měnit. Je potřeba mu nechat opravdu čas na "vydejchání".
  20. Teď mám dlouhodobou spotřebu 8,3 l, a to jezdím pravidelnou cestu přes kopec. Na rovině asi do 8 litrů bez problémů. S motorkou jsem začal prakticky na stará kolena před 4 roky. Ve 44 jsem si dělal papíry mezi samejma mlaďasema. Teď máme s manželkou už tři dvoustopá vozidla ( suzuki 650 v-strom, kymco 50 4t, piaggio beverly 200 ). Cestou do práce mám proškolenou celou skupinu aut, kteří jezdí v tu dobu do práce ( tempem celkem vostrým ). Už vědí s kým mají to dočinění. Celkem mě to těší.
×
×
  • Vytvořit nový...