Přejít na obsah

KOLEMJEDOUCÍ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem KOLEMJEDOUCÍ

  1. RE: BARIN - hele, já měl problém s odvzdušněním nádrže-když tankuješ je na straně v začátku hrdla takový kolíček (někde na foru jsem ho tady kdysi taky viděl vyfocený) a aso jsem nějak nevědomky do něho šťouchl pistolí a tak jsem natankoval cca 10 litrů víc a tím se mi stalo,že jsem na benzín "navíc" najel oněch cca 200 km aniž by se stále ručička hnula ani po najetí dalších cca normálních 100 km. Já to vyřešil tím,že jsem dle denního počítače vyjel asi odhadem 1/2 nádrže a pak jsem odemkl nádrž a povergloval s tím čudlem.Asi se do nádrže dostal zpátky vzduch a pak už jsem natankoval do plné a od té doby zase běžně palivoměr ukazuje. PŘEJI ABYS MĚL "JEN" TEN STEJNÝ PROBLÉM A JE BEZ FIN.NÁKLADŮ VYŘEŠEN. ps: jak tu už někdo psal-je tahle finta přeplnění nádrže "odvzdušnění" nádrže dobrá pouze před natankováním na dlouhou jízdu!!!
  2. ZDRAVÍM, MÁM TAKY PROBLÉM S f1 1,2htp - NATANKOVAL JSEM PLNOU NÁDRŽ AŽ NA DORAZ. RUČKA PALIVOMĚRU UKAZUJE I PO UJETÍ 200 KM STÁLE PLNOU NÁDRŽ, KDYŽ ALE VYPNU ZAPALOVÁNÍ TAK RUČKA KLESNE NA 0. pO ZAPNUTÍ ZAPALOVÁNÍ OPĚT RUČKA VYJEDE DO STAVU PLNÉ NÁDRŽE. MUSÍM DEMONTOVAT ČERPADLO Z NÁDRŽE, NEBO STAČÍ NĚKDE NA NÁDRŽI POŤUKAT (ZASEKLÝ PLOVÁK) A KDE ? DÍKY ZA ODPOVĚĎ.
  3. super Malto -díky, a nemáš pokračování k tomu obrázku přílohy, jako s tou 16) lamdou o jaký typ se jedná ??? a když už se ptám k tomu katu, je tam popsanej na 1.2/40 a 47 kW, V případě, že třeba nový kat, lze použít jako ND kt pro vozidlo 1.2/47 když mám ale 1.2 HTP/40 ?? Nepodařilo se mi nikde na netu najít na tu mojí, ale na ostravsku nabízí firma na tu 47 asi za 6.5 tisíc novou. V Š-servisu chtějí za nový kat 16tisíc :-(
  4. jjj, díky, asi ze mě budou mít kluci radost..ale poříd levnější to vyzkoušet kde je chyba a začít od nejlevnějšího, než koupit nový - drahý katalyzázor a pak bude chyba ještě nakonec někde jinde, Zeptám se asi blbě a co je ten vlnovec ?? předem díky.
  5. Zdravím, tak jsem zase tady. Nechal jsem si přes VAG tu svítící kontrolku elektroniky motoru (nikoliv EPS) zhasnout - vynulovat závadu a po ujetí cca 170 km už v běžných otáčkách :-) (nikoliv zase na 5st. 50km/hod. po rovině) se kontrolka opět rozsvítila. VAG hlásil : 1 - elektronika motoru: 03D997033F 1,2/2V SIMOS3 00HS7001 Účinnost systému katalyzátoru je podminimální úrovní, řada válců 1 ostatní činitelé airbag, posilovač řízení atd: bez závad. Tak co s tím? Ventily, nebo Katalizátor nebo lamda sonda je v čudu???
  6. ..tak jsem zase tady. Díky MALTO, zajel jsem e známému, a ten nezjistil žádnou závadu ....ale t a tvoje zpráva o kvetoucích ventilech mě netěší....už při 80 tis.km byla hlava měněna - v záruce, teď už je po ní. :-((. Jinak ten kámoš říkal že až to znovu bude svítit, že se mám stavit....že to může býttřeba od toho, že jsem tankoval až po cca uzávěr a něco přeteklo k nějakému uhlíku, nebo to může být zasraná Lamdasonda.... ale asi po třech dnech se zase kontrolka rozstvítila - sledoval jsem to - bylo to při zařazené 5 a v městským provozu - rychlost kolem 50 a momentální spotřeba asi 4,5 l/km , nádrž na 1/2...tak nevím nechám zkontrolovat asi tu labda sondu..... Díky za odpovědi....
  7. Malto, díky za snahu a rychlou odpověď, mě na tachometru svítí ta kontrolka - oranžová - na úrovni 20 km/hod. Dle příručky "navod na obsluhu" se jedná o "kontrola elektroniky motoru" , tak jsem se asi špatně vyjádřil....a závada by měla být v systému elektroniky motoru resp.v systému ovlivňující exhalace.... Nejdedná se mi tedy o svícení kontrolky s písmeny EPC - taky nazvaná jako "kontrola elektroniky motoru" která je v otáčkoměru, ale o tu kontrolku vtachometru. Díky, můžeš mi odpovědět nyní?? Kolemjedoucí
  8. Ahoj, tak to si z toho vyšel ještě dobře. Já mám 1.2 HTP 40kW se 170.000 km a závdu jsem teď zažil 2x. Poprvé mi v servisu měnili relátko a žárovku brzd a upgradovali řídící jednotku, po ujetí cca 600 km se opakovaně rozsvítila EPC nastálo znovu,ale jízdní vlastnosti se nezměnili. Šel jsem to tedy reklamovat a v servisu mi řekli, že opět upgradovali ŘJ (kontrolka už nesvítí-pouze při zapnutí zapalování) a že mám poškozený katalizátor ze kterého se nespálené spaliny vrací zpět do motoru a tím dojde k trvalému svícení kontrolky EPC....tak nevím - oprava bude dražší a je to možný??
  9. JE TO UŽ ASI PASÉ ODPOVÍDAT NA STARÉ DOTAZY, ALE JEDNA ZKUŠENOST ASI NEZAPADNE. AD 1) Pojistit proti krádeži, ale jen bez identifikačních znaků (jako pískovaná skla atd). Ad 2) alarm, zpátečku, imobiliser - to mají pojišťovny rády. Když ke krádeži přesto dojde je lepší PN a pojišťovna platí. Když najdou u pachatele už jen pískované sklo, chce většinou škodu hodit pojišťovna na pachatele a vy "berte-kde nic nerosteůp , odmítnout převzít nalezené pískované boční sklo nemůžete!!Takže zbydou jen oči pro pláč.
  10. Nežádal svůj status

  11. zDRAVÍM VŠECHNY,ALE NĚJAK MĚ TO NECHCE REGISTROVAT :-(

×
×
  • Vytvořit nový...