Přejít na obsah

mimous

Uživatel
  • Počet příspěvků

    64
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mimous

  1. Právě že těch 5W30 tam bylo z autorizáku, když jsem to auto kupoval. Mělo 26tisíc, takže jsem rovnou řešil výměnu oleje. Co tam bylo předtím nevím. Krátké a městské trasy jezdím minimálně. Většinou je to z Prahy pryč, takže je tam město, dálnice, okresky...takový mix všeho.
  2. Ahoj, dnes na mě auto zařvalo, ať zkontroluju hladinu. Má najeto 35tisic, kupoval jsem ho ve 25tisicich a hned nechal měnit olej. podle cedulky tam bylo 5W30. V autorizaku, který mám kousek od práce mi dali 0w30 s tím, že 5w30 už nepoužívají. jak moc velký pruser to je?
  3. Ahoj, máte prosím zkušenost se servisem v Praze, který nebude dělat blbce a prostě ta světla nastaví tak, jak mají svítit?
  4. U iPhonů to je tak, že pokud ten stroj carplay podporuje, tak jsi v pohodě. Ty problémy, co bývají, bych řekl, že jsou spíš infotainmentem, který si občas postaví hlavu a "funguje" si po svém. Mně třeba při navigaci přes waze a zapnutém radiu při delším stání s nastartovaným motorem vypne zvuk rádia. Případně občas odmítá telefon na kabelu rozpoznat.
  5. Poslední dobou si občas všímám toho, že když stojím na červené, tak autem prochází vibrace, tak jako ve vlnách. Klid a najedou takové lehké zhoupnutí od motoru. Nesetkal jste se s tím někdo? Dělá to kdykoliv, ať už je motor studený nebo po delší jízdě, ale je to cítit jen v těch chvílích, kdy to auto stojí. Startstop vypínám vždy po startu, takže motor jede pořád.
  6. Taky si nevšímám přepínání do dvou válců. Dokonce jsem se na to snažil i zaměřovat, takže jízda bez rádia a uši nastražené na každý divný zvuk. (A že je mám kvůli problémům v pronajatých bytech fakt vycvičené), ale nic. Vibrace taky neznám. V Octávii jsem znal vibrace v autě do volantu jen ve služebním TDI s DSG, které ten motor tak podtáčelo, až se to auto fakt rozvibrovalo, jak se to zoufale snažilo přežít. S TSI jezdím na sportovní režim, takže spíš řeším to, že občas musím přeřadit výš já, protože auto si stále drží nižší rychlost, ale pak to mou volbu drží, proti opačnému problému s režimem D. Ale je zajímavý, že někdo má potřebu se zaregistrovat a napsat jediný příspěvek k tomuhle tématu...
  7. Děkuju, to jsem potřeboval vědět. Osobně doufám, že už to nebudu potřebovat a na další stěhování si radši půjčím dodávku. :)
  8. Ahoj všem, behem stěhování jsem teď s Octavkou narazil na to, že mi tam jeden prvek výbavy chybí a to opěradlo sedadla spolujezdce sklopné do roviny. Je možnost tuhle věc dodělat? Případně nevíte, zda existuje i ve variantě polokůže? Ta nemožnost překlopit sedačku pro převoz dlouhého předmětu občas fakt kazí den.
  9. Ahoj, zkoušeli jste někdo s 1.5tsi táhnout karavan? Tuším, že sílu by na to měl mít, ale rad bych věděl, že s tím má někdo fakt zkušenost. Pořád mám před očima ten článek SM, kde s tím u litru odrovnali spojku. :)
  10. Aha, tak díky. Já jsem právě jel ještě při výběru testovací jízdu s Leonem a tam mi prodejce tvrdil, že to eco není dvouválcový režim. :)
  11. Mně přijde, že mi to auto do dvouválcového režimu skoro neskáče. Vím, že by to mělo hlásit na maxidotu, ale občas se tam maximálně objeví malá ikonka eco. Žádné hlášení o dvouválcovém režimu se mi tam zatím neobjevilo. Mám DSG v režimu S a s vypnutým StartStopem. Na sport jezdím právě z důvodu, že mi vadí podtáčení motoru na D a S to drží kolem 2 tisíc.
  12. 1.6 TDI bývá hodně oblíbený motor u Holanďanů i v Passatu/Superbu/Touranu. Ti za tím ten karavan často tahají přes celou Evropu.
  13. Ahoj, máte někdo zkušenost s tím originálním nosičem Škoda? Nechávají si ho od někoho dělat a jen na to dají svoje logo, ne? Zvažuji buď ten, nebo Thule. Chci něco jen na 2 kola, víc nebude ještě nějakou dobu potřeba.
  14. Podle článku Vybavy byla i v roce 2013 v Eleganci Kessy a sklopná zrcátka.
  15. Ahoj, dívám se po nějakém zánovním autě a dost mě láká O3 po faceliftu - v podstatě loňské vozy z ročních vozů Škoda. Zajímalo by mě, jak je to u Octavie s doděláním tažného, pokud auto nemá ani přípravu z výroby. U Scaly je to prý už nemožné. Platí to i pro Octavii? Nechci za tím tahat vozík, ale dávat tam nosič na kola. Tušíte někdo prosím, jak to je?
  16. mimous

    Interiér

    Ona to není moje rodina, ale často sloužím jako odvoz dětí na tenisové turnaje. Někdy to je přes půl republiky a tak právě aby nedojeli úplně nadrcení, když povezu 3. Nechce se mi kvůli tomu jít do auta typu Touran/Sharan, kde by ten prostor měl být i díky třem víceméně samostatným sedačkám. Ta auta už jsou moc fotrovská a to ve svém věku nechci. Známí jezdí v 5 v Passatu a zvládají tak i Chorvatsko, ale nový Passat je mimo můj budget a starý nechci. Právě jsem nevěděl, jak by se dealer tvářil, když bych sehnal 4 kamarády a vyrazili bychom zkoušet prostornost auta. Proto jsem se chtěl zeptat spíš tady, jestli už s tím někdo nemá osobní, domácí, zkušenost.
  17. mimous

    Interiér

    Chtěl jsem se zeptat, jak je na tom trojka s prostorem na šířku? Podle testů by tam mělo být na šířku víc místa než v Superbu. Můžou tam pohodlně cestovat tři lidé?....děti Ve Volvu jsem měl uprostřed trochu problém, že to místo bylo šíleně tvrdé. Co ten tunel dole? V naší jedničkové octávce se tři lidé ( i když dvě byly hubené holky) mačkají a na delší cestu to fakt není i když kufr by stačil.
  18. Zdravím, když už se tady ty volanty řeší. Je to náročný technický zásah - sundat volant, vyndat airbag a pak to dát zase dohromady? Chtěl bych jen vyměnit plastový volant za kožený, ale asi bych za to zaplatil známému servisákovi. Jen nevím, co to pořádně obnáší. Je bez jakéhokoliv ovládání. Ta nejsociálnější verze....jeden se diví, že tam i ten airbag v ceně namontovali
  19. mimous

    Letní pneu

    Tak jsem v pátek objednal ty Dunlopy, s facebook slevou vyšli asi na 8100Kč/sada dneska je ppl přivezlo a zítra jdou na auto. Trochu jsem se bál, že budou starý, ale je to výroba 2.týden 2012 ))
  20. mimous

    Letní pneu

    Kde koupit za přijatelnou cenu letní šestnáctky na octavii? V Barumu jsou drahé jako ..... a v kauflandu fakt ne-e ) Koukal jsem na web pneumatiky.cz, ale nikde jsem nenašel, kdy jsou ty pneumatiky, jimi prodávané, vyrobené. Co vím tak to bývá "fígl" super levných pneu na netu, že jsou třeba 4 roky staré a jak víme, tak ten materiál ztrácí po nějaké době svoje pozitivní vlastnosti a jelikož si ty kola užijou nájezd 25tis ročně a nezřídka v nadlimitních rychlostech, tak by bylo fajn, kdyby byly vyrobené maximálně v 2011. To mi ovšem paní nebo slečna? z technické podpory těch stránek nebyla schopná sdělit. Odpověděla mi jen, že aktuálně nemají 4 kusy skladem. Ještě, které z těchto byste doporučili? http://www.pneumatiky.cz/bridgestone-turanza-er300-ecopia-205-55-r16-91-h-letni.html http://www.pneumatiky.cz/dunlop-sp-sport-01-205-55-r16-91-h-letni.html Bridgestony byly na autě asi už z výroby a nebyl s nimi problém. Držely pěkně i na mokru. Dunlopy má táta na služební fabii a taky si je chválí. Cenový rozdíl jedné koruny na těch stránkách opravdu nehraje žádnou roli :D
  21. mimous

    sedačky z RS

    Ahoj, projel jsem si tohle téma a koukal jsem, že do O1 dáváte i sedačky z Leona či G4. Jdou tam bez úprav, když jsou to skoro stejná auta? Ty co jsou v tource nejsou nic moc a kůže RS mě taky neláká. Co mi trochu chybí je díra na lyže v zadních sedačkách. Koukal jsem, že vyšší verze mají středovou opěrku vzadu. Dá se nějak ten průvlak doděla? Vyříznout nebo tak, ale aby se na té prostřední sedačce dalo dál občas sedět?
  22. Tak u brzd byl problém vyřešen výměnou hlavního brzdového válce, který byl prý na odpis, jinak brzdy (kotouče i bubny) jsou v pohodě. Ta spojka je další na řadě na výměnu, až budou penízky. Do té doby to s ní musím nějak přežít. Zatím jsem jak na lodi, skřípe to a houpe )
  23. No jo, nejkradenější auta v čr ( Jen pro zajímavost, jak byla zabezpečená?
  24. Tak k fábce ve světle zelené bych dal asi matnou černou, ta by mohla vypadat dobře. Taky bych chtěl znát názor, jestli by černé octavii I tour v liftbacku slušela bílá střecha. Docela si s tou myšlenou pohráváme akorát jsme to ještě nikde neviděli na živo.
×
×
  • Vytvořit nový...