Přejít na obsah

otas1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

1 Sledující

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení otas1

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. No díky, ale takhle mi to jede taky. Chtěl jsem tímto způsobem zprovoznit Samsung Galaxy S4 mini... Je to stejný případ jako třeba tablet Acer A1...
  2. @ Tomus: Tak jsem si z aliexpressu objednal doporučený adapter (https://www.aliexpress.com/item/Micro-USB-Male-TO-DC-3-5mm-3-5-mm-Audio-RCA-jack-Adapter-Cable-For/1499166483.html?spm=2114.30010308.3.61.1MU9or&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10054_10059_10099_10078_10079_10073_10100_10096_10070_10052_423_10050_10051_424,searchweb201603_8&btsid=d8c37324-fb0f-4325-94bc-67b7a949c79b). Upřímně řečeno, nechápu, jak může fungovat převod digi dat na analogový signál bez převodníku. Ledaže by už USB micro mělo piny, kde se přenáší analogový signál. To mi ale moc neštymuje. No, a stejně na telefonu není nikde v menu možnost poslat zvuk do USB micro. Takže mi přijde nejlogičtější řešení Ekkara. Akorát se mi s tím nechce bastlit. Stejně asi budu muset vyměnit telefon. Poradili byste mi nějaký, kde takový problém není? Tzn. do sluchátkového výstupu se rovnou strčí 3,5 jack propojovacího kabelu k AUX-in autorádia (stará Nokia 6303 to uměla).
  3. Řeším podobný problém. V autě mám rádio s Aux in. Kabel jack-jack. Mobil Samsung Galaxy S4 mini ani tablet Acer Iconia A1-810 mi ale nenabídnou volbu, že by zvuk pustili do sluchátkového výstupu. Prohledal jsem menu, ale nic. Poradíte?
  4. U mě to při otáčení volantem (na obě strany za jízdy) taky praská (OII, 2.0 TDI, 166.000 km). Myslel jsem si, že to je jasný uložení tlumičů, tak jsem je nechal vyměnit. Uložení bylo skoro jako nový :-( Praská to dál. Je to velmi jemné praskání. Vychází jakoby z přístrojovky od řízení. V rejdu to nehučí. Dokonce za deště/vysoké vlhkosti to taky nepraská. Čepy a stabilizátory včetně lůžek jsou nové také (vše origo). Někde tady na fóru jsem se dočetl, že pomůže pouze výměna celého řízení (cca 10500 Kč). Toho bych se rád vyvaroval. Určitě půjde vyměnit jen nějaký kloubek či podobně.
  5. otas1

    Uložení motoru?

    Zdravím. Při přidání či ubrání plynu (hlavně se studeným motorem a při nízkých teplotách) se často ozve takové zaskřípání jako kdyby jel žebřiňák (bouchání to není; dvouhmoťák bude v pořádku). Navíc s sebou auto (ale jen někdy) trochu (ale opravdu jen velm,i málo) cukne. Usuzuji, že za to může některý silentblok. Před cca rokem jsem kvůli tomu měnil reakční vzpěru, která drží motor přes 2 silentbloky k nápravnici. Nemohu říci, že by se to nějak zlepšilo (možná, že to cuká méně často a méně). Ten silentblok v nápravnici, ve kterém drží jednou stranou ta vzpěra, jsem neměnil. Počítám, že na vině je jeden ze silentbloků. Jak se dá poznat, který ze silentbloků je vadný (bez jeho demontáže)? Je možné vyměnit pouze silentblok z domečku oložení motoru nebo se musí koupit pouze komplet s kovovým domečkem? Když zvlášť - jaké má číslo? Rovněž jsem nalezl pouze uložení motoru pravé. Vlevo žádné uložení není a motor je ke karoserii přimontován natvrdo? Takže motor drží jen na 2 silentblokách (vpravo a přes reakční vzpěru) - nikde na netu jsem neobjevil schema? Díky předem za poznatky Otas
  6. Zdravím. Má stav žhavících svíček vliv na spotřebu? Dočetl jsem se, že žhavící svíčky předžhavují, žhaví a dožhavují (délky samozřejmě závisí na okolní teplotě, resp. teplotě chladící kapaliny). Jestliže tedy dožhavují např. při -10 st. 3 minuty, pak předpokládám, že je to proto, aby směs lépe vybuchovala a hořela. Když by tedy žhav. svíčky už nebyly úplně v pořádku či byly vysloveně špatné (třeba i jedna ze 4), pak bych odvozoval, že nebude k dožhavování docházet, směs bude muset mít horší emise nebo být bohatší = vyšší spotřeba. A to minimálně po dobu oněh 3 minut, což může na kratších tratích (10, 20 km) dost zvednout spotřebu (v dcl/100 km). Je tato úvaha reálná nebo žhavící svíčky na spotřebu nemají vliv žádný?
  7. otas1

    Stěrače

    Zdarec. Sice jsem dával dotaz do jiného vlákna, ale to se tváří mrtvě... Asi se zeptám hloupě, ale v autorizovaném servise mi řekli, že origo stěrače na O2 nemají sundavací koncovky (jsou údajně přilepené) a tím pádem nelze vyměnit jen gumičky. Mně se to ale nezdá, protože se koncovky, když za ně zaberu, mírně pohnou. Prý bych musel koupit stěrače na VW Golf V, ty že jsou výměnné. Je to pravda nebo se vyměnit dají vždy. Zničí se při tom ta koncovka nebo ne? Jinak náhradní gumičky na Golf V mi v autorizáku nabízeli asi za 180 Kč/ks.
  8. To si taky myslím. Včera se mi ale stalo, že na zlomek sekundy při zařazení zpátečky pípnul. Takže třeba ani nebude KO, ale jen povypadlý drát. Teď řeším, kde přesně je (myslím, že pod tapecem na B sloupku, tedy v místech, kde se výškově nastavuje pás), resp. jak sundat ten tapec. Mám tam airbag, takže je tam nahoře taková záslepka s nápisem airbag. Myslím, že ji musím plochým šroubovákem "vydloubnout" (nevím, z které strany, ale to bude asi jedno). Pod ní bude šroub. Pak už tapec drží jen na takových rozpěrných svorkách. Takže silou vyrvat. No, jistý si s tím ale nejsem. Abych něco nezničil. Taky se trochu obávám toho modulu airbagu.
  9. Zdravím. Přestaly mi komplet fungovat zadní parkovací senzory. Když zařadím zpátečku, ani to nepípne. Takže samotnýma senzorama to nebude. Spíš někde v elektroinstalaci. Ale kde? Problém se začal objevovat cca před 3 měsíci, kdy při zařazení zpátečky vyšel takový chrastivý zvuk (místo standardního pípnutí). Pak to zase šlapalo normálně. Před asi měsícem to při zařazení zpátečky píplo = fungovalo, někdy ne. Dnes už vůbec. Poradíte, co s tím?
  10. otas1

    Servis Liberec

    Co říkáte na autoservis František Rydval na Ještědské (nad Horizontem po levé straně)?
  11. Zdravím. Potřebuji vyměnit přední desky. Zatím jsou vpředu origo kotouče (myslím, že vydrží ještě minimálně jedny destičky). Takže jaké k nim desky? Sniper_2003 doporučuje origo, ale ty jsou nejdražší (1325 Kč). Origo kotouče vyrábí TRW, ATE a desky TRW/Ferodo, ATE (to jsem načerpal zde: http://forum.skodahome.cz/topic/47953-brzdove-obloeni/page__hl__desti%C4%8Dky__st__25). Zimmermany tam dávat nechci, protože někdo říká, že pískaj. TRW=originály mě přijdou příliš tvrdé. Taky mě nijak neuchvátily svou účinností (možná to je origo kotoučema, kdo ví). Takže zbývá ještě Textar, Brembo, Febi, ATE, ATE Ceramic A který model přesně? Nebo je to u zmíněných značek vlastně jedno (dobré jsou všechny zmíněné značky)? Jsou keramický desky fakt pecka? Co s nima udělá zapadlý kamínek?
  12. Zdravím všechny. Máte někdo dlouhodobější zkušenost s Alfa station (bývalý Total) v Liberci? Jde mi především o naftu. Jsou ještě levnější než Globus. Nemají ale žádné certifikáty kvality. Na druhou stranu tam ČOI dělala testy (bohužel jen u benzínu) a zjistila, že je vše v pořádku. Chápu, že by se na moderních CR, PD nemělo šetřit s kvalitou paliva (pak se to vymstí u vstřiků apod.). Jde o to, sehnat dobrou naftu za co nejmíň. Ceny paliv v ČR už přestávají být akceptovatelné. A nemůže ze to ropná krize, ale nenažraní čeští politici.
  13. Znáte někdo čipaře www.skodachip.cz? Dle stránek (moc informací na nich teda není) se orientují jen na koncern VW. Recenzí ale moc nemají. Na druhou stranu vím minimálně o jednom autě, které do recenze nezahrnuli. Majitel si chip od nich pochvaluje. Nemá ale srovnání a ani nemůže tušit, jak se auto bude chovat po x najetých km. Cena je pěkná. Ruce od nich pryč? Osobně preferuji Dieselpower a TDI fun. Chip ještě nemám, protože prostě byly důležitější investice. Letos v dubnu/květnu budu ale mít po výměně rozvodů a už mě nic nezastaví :-)
  14. Je to stoprocentně málo chadiva. Třeba doplnit. Jestli je ale auto mladší jak cca 4 roky, tak tam je únik. U OII u kondenzátoru chladiče přes dehydrátor (taková bílá plastová zátka). Zkus na ni nalít trochu vody. Jestli se objeví bublinky, tak se musí vyměnit kondensátor s dehydrátorem. Pak vyčistit klimatizaci a doplnit médium. Jestli to bublat nebude, rozhodně doporučuji doplnit kontrastní tekutinu. Po 14 dnech projít, kde to uniká a opravit (může to být i kompresor).
  15. Zdravím. Již delší dobu se zamýšlím nad velkou spotřebou kapaliny do ostřikovačů. Podle mého soudu je ostřikování světel (přes léto) úplně zbytečné. Jen se plýtvá kapalinou. Stačí vytáhnout pojistku č. 36 do pohotovostní polohy a čerpadlo ostřiku svetel se přestane snažit. Nezničí se tím ale něco (z dlouhodobého pohledu)? Např. kompresor klimatizace, když "nejede", časem vlivem vlhkosti a odpraveného těsnění "klekne". Neodejde třeba to čerpadlo? Nebude řídící jednotka neustále otravovat na Maxi Dotu, že je něco špatně? Neovlivní to chod něčeho dalšího? Díky předem za poznatky
×
×
  • Vytvořit nový...