Přejít na obsah

barbarosa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    215
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem barbarosa

  1. kamarád mi vyměnil kulaky, čepy řízení i s tyčema (vše febi), kotouče (přední) i s destičkama (vše ferodo). Brždění je slabší, než se kotouče zajedou, najel jsem teda jen 200 km, ale žádný problém s házivostí nebo nějakýma ránama. Jen mě nejde do palice to, že když jedu 20 až 60 tak je slyšet na některých nerovnostech od přední nápravy klepání jako by čepy nebo možná brzdiče, nevím. Čepy to být nemůžou - to v žádném případě, i kdyby byl některý od febi šmejd nemlátil by takto po několika kilometrech. Můžou to být třeba brzdiče, že by si ještě nějak sedly s destičkam ?? když ale brzdím je klepání slyšet což by brzdiče při brždění nedělaly. Tak nevím, počkám a uvidím, jestli si to nějak sedne a přestane to klepat, Jinak s kotoučema jsem zatím spokojený.
  2. barbarosa

    Prevodovka 1.6

    dneska jsem se bavil s jedním mechanikem, říkal, že měli ve vozovém parku více 1.6 74 kw a téměř všechny šly s převodovkou do prr..., ale byly to roky 97 a 98, měli tam rok 2000 kterou vezli pryč. Říkal, že je to individuální, je problém v nýtech asi nějaká špatná serie nebo co. Někomu se střihne a někomu zase ne. Všechny měly najeko v rozmezí 150 tis a 200 tis. km, a taky dostávaly hodně slušně na prdel. Moc mě tím nepotěšil.
  3. držím taky palce, auto uřčitě dojede tam i zpět a jestli budeš mít štěstí nic víc se nepos..
  4. taky mám Meta a taky by mě celkem zajímalo jak se to dělá, protože ovladače celkem dodělavají. A hlavně jestli by to šlo synchronizovat na jiný typ ovladače - třeba nějaký menší.
  5. ja jsem vzal oboustrannou lepici pasku a na vnitrni stranu toho plastu jsem prilepil mirelon, je to rozhodne znat.
  6. včera jsem je tam dal a i s původníma reprákama je to znát. Je to super.
  7. rozhodl jsem se že s těma pazvukma něco udělám tak jsem sundal stropnici a nalepil na ni mirelon a je to rozhodně znát a divím se, že se to ve škodovce neřešilo už od výroby. Dal jsem mirelon i do předních dveří místo igelitu když jsem dával MDF podložky a možná je to můj subjektivní pocit, ale řekl bych že je to taky znát. Mirelon jsem dal i na plast pátých dveří, protože na nerovnostech to taky dělalo bordel a je klid.
  8. je to spolehlivé pohodlné a celkem i úsporné vozidlo, je pro pohodovou jízdu i pro lehčí lávodění "v rámci možnosti", s tím, že pokud ho nenecháš trápit v kopci naprosto souhlasím, tempomat se ti bude hodit dkyž asi pojedeš do Chorvatska a nebudeš řešit spotřebu, já ho nemám a ani bych ho nechtěl, a nedovedu si troufnout jestli se ti zvedne spotřeba a o kolik. Naše cesty jsou kopce a málo rovin, teda kolem Kolína jich je dost, ale tam asi jezdit nebudeš To bych si radši nechal namontovat klimatizace, kterou nemám nicméně tempomat u těchto aut asi Škodovka dávala, tím si nejsem jistý, chtělo by to najít někoho kdo už toto řešil a úspěšně vyřešil
  9. nechci ti nějak kazit radost, ale k tomuto motoru se příliš tempomat nehodí dle mého názoru. Neříkám že je to zdechlá koza, ale příliš velký silák to taky není. Já bych to tam nedával, neber to nějak ve zlém
  10. barbarosa

    prevodovka

    jak to nedělá problémy tak bych to asi neřešil, sralo by mě to a jezdil bych opatrně a všechno poslouchal. Problém byl s převodovkama u 1.6 74 kw, tak nevím jestli je to něco podobného (kvalitou...)
  11. ahoj mám taky Meta alarm, jestli nemáš tak zkus vypnout (deaktivovat) stropní světlo v autě tak aby nesvítilo při otevřených dveřích a celou proceduru uzamknutí a otevření zopakuj, třeba to bude lepší. Na zadních dveřích je jako senzor použitý mikrospínač zámku ten si rád zablbne. Taky mi to blbne, u mě to dělá mikrospínač pátých dveří, když nechám stropní světlo na polohu, aby svítilo při otevřených dveřích a auto zamknu tak hlásí chybu a taky mám někde skříplé dráty od houkačky, protože když zahýbu s drátama od ní tak mi to třeba nebliká nebo nepíská.
  12. barbarosa

    prevodovka

    jakou máš motorizaci ??
  13. barbarosa

    Brzdovka...

    jak je to u ABS, dělá se to nějak jinak nebo se to klasicky odsaje z nádobky dolije novou a vyšlapat z trubiček starou ? Záleží na kterém kole začnu nebo je to jedno ??
  14. mám jí druhým rokem, měním jenom olej a udělal jsem rozvody, auta této motorizace se drží doma, není jich moc v bazarech nebo v inzerci. Jsem uplně spokojený
  15. kamarád prodává čerpadlo serva, tak kdyby byl zájem napište, cena je 1000,kč
  16. Teplota klesne zhruba na 70-80 °C někdy i více, to záleží na kopci a počasí. Jinak to beru podle budíku na přístrojovce. Auto jsem nezavařil a nepřehřívá se.
  17. dnes jsem pro ně byl na poště, je to moooooc fajnová prácička, už se těším až je tam frknu.
  18. nenatankoval jsi třeba u Tescca nebo podobné super spol. ??
  19. ja jsem ještě nikdy nemusel doívat, olej se mi nestráci, vždy je to mezi ryskama, a měním ho kolem 10 tis.
  20. souhlas měl jsem špatné zadní levé, hluk jako ve vlaku. Jeden servisák se nabídl, že dá nové a prd, narval to vazelínou a byl na chvíli pokoj, jak začlo hučet znova vyměnil jsem si ho radši sám. Nejlepší je rovnou výměna protože jestli jednou začne hučet budeš to muset jednou stejně vyměnit ať chceš nebo ne.
  21. já mám sice benzín ale u Passata kolegy toto dělala napínací kladka altiku. Klepání jako by mělo něco vyskočit a kdaž na to šlápl tak ticho. Když jsme se na to dívali tak kladka na volnoběh vybrovala a klapala a když přidal vystředila se a bylo ticho. Možná to bude u nafty na Oct. stejné.
  22. barbarosa

    Stropnice

    chtěl bych to tam taky frknout, ale ještě jsem stropnici nesundával a nemám představu co to obnáší. Stačí pouze sundat clonítka, světlo a madla ??? nebo se to musí i nějak odplastovat??? prosím napište někdo jak ji sundat a pak zase bezpečně vrátit.
×
×
  • Vytvořit nový...