Přejít na obsah

massik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem massik

  1. Jojo, mám ho v Tiguan Allspace a je fakt super. A co teprve po lehčím chiptuningu. ?
  2. massik

    Zimní pneu

    Jak napsal AlešG, jde o ty tlumiče nebo podběhy, ne o pneu.
  3. massik

    Zimní pneu

    Zdravím, jak řešíte sněhové řetězy na tento rozměr? 235/55 R18? Výrobce je nedoporučuje. Má někdo zkušenost?
  4. Zdravím, jak je to s tím Columbusem? Dal jsem ho do O2 místo Amundsena, zvuk jsem rozchodil, ale navigace nemluví. Poradíte někdo, co s tím? Díky
  5. Ja bych tady moc tech 6,5 s neuvadel, ikdyz tam je ta tolerance. Totiz, nejsem si jist, jestli zde na tomto serveru nebo na jine diskusi jsem uvedl, ze jsem mel v nachipovane O2 zrychleni za 7,2 s a to jsi mel videt (tedy cist), jak si me tam hned rozebrali. Jak jsem to meril, jaky vykon, a ze kecam atd. Proste to tam panove nerozdychali, ze jsem mel lepsi parametry nez seriove RS 147kW. Tak snad to nebude tvuj pripad. Ted mam O2 DSG CR, ale mam pridavnou jednotku, pac to pry nejde pres zasuvku nachipovat. Jede super, ale zrychleni jen 8,7 s (v seriri 9,8 s - combi) No snad to brzo pujde i pres kabel. Jestli nekdo uz neco vi, dejte mi pliiis vedet.
  6. LC Octavky nemaji, pokud mi rekli spravnou info ve Skoda Auto v MB. Mam jiz druhou 2,0 DSG a ani jedna LC nemela.
  7. To je divny, ja kdyz vypnu ASR, tak to pri rozjezdu hrabe jako krava a kolikrat i pri podrazeni
  8. massik

    Převodovka DSG

    Jj, jak už tu psaly ostatní, servis Škoda umí namontovat Construct - zamčeno v poloze P.
  9. Mas pravdu, to jsem uvedl, ale taky jsem rekl, z ceho jsem vychazel a take, ze jsem to nemeril. Tot vse. Doporucil bych tedy vsem chiptunerum vzdy ke svym tabulkam uvest, ze hodnoty jsou "pouze orientacni" ! Ano, otočme list.
  10. Mozna umis chipovat, ale cist skutecne neumis. Nelze vytrhnout jednu vetu a tim ztratit kontext celeho prispevku, ze? A pohadka o 200PS? To jsem jako napsal? Kde? Proc to uvadis v souvislosti s mou reakci? Nechapu Ano, hodnoty jsou orientacni, proto jsem to dal nerozebiral. Pouzil jsem hodnoty z tabulky. Ale to jsi zrejme necetl. Asi ctes, jen to co se ti hodi. No, ale nejsi sam. A uz vubec nechapu, proc mluvis o profesionalite versus hodotach a cenach. Ty snad profesionalni chiptutuner nejsi? Pokud si to tedy u tebe objednám, tak predpokladam, ze to tam, jak rikas s odchylkou cca 3-5%, bude, pokud jsi solidni chiptuner. Promin, ale ne kazdy se chova jako prase a slibuje za co nejnizsi penize nejvyssi vykon. Nejsi tu jediny, kdo chipuje poctive, ikdyz poctive u tebe nevim, protoze te neznam a nebudu te chvalit a ni pomlouvat. A jak jste tu psali, nemohu prece dat na kamose, natoz na nekoho na tomto foru, ktery rekne, ze tva firma je dobra. Co myslis? Tady aby se nekdo neco bal napsat, protoze se tu ozvou takovy, jako jsi ty a podobny a zacnou tu vnucovat neco, co ten dany pisatel ani nerekl nebo to uplne prekrouti a zase z toho vyleze jak jste vlastne nejlepsi a delate si tu reklamu. Schvalne jsem nezminil firmu, ktera mi to udelala, pac byste se do nich pustili, jaky jsou to spatny garazovy chipari atd... A ještě dovol jednu otázku. S tou odchylkou 3-5%, kdyz mas v tabulce uprav uvedeno u OII z 103 kW na 2.0 TDI 103kW -> 125kW/385Nm a budu pocitat s nejvetsi odchylkou, kterou již na svých stránkách neuvádíš, tak nebudu mít, to co uvádíš, ale jen cca 119 kW a 366 Nm. (pocital jsem odchylku 5% minus, jasen, muzu pocitat i 5% plus) - neni toto klamani spotrebitele? Nebo se to tyka jen tech 155 kW ? Nejsem chiptuningovy odbornik, ale nemely by prave tyto upravy motor odladit tak, aby dosahoval tech pozadovanych hodnot? A dale, nekdo tu psal, ze chiptuning bez bez mereni vykonu neni dobry chiptuning - nedelas to same ve variante EKONOM? Proste udelas to same, co delaji jiny chipari, o kterych je mluveno jako o garazovych, atd.. Vim, je to Vase sluzba zakaznikum, kteri nemaji tolik penez. Ale dle, toho, co tu ruzne ctu, tak je to zase ukazka spatneho chiptuningu? Pokud se mylim, oprav me. Ale kdyz me nekdo udela tuning prehranim map v ridici jednotce, je to spatne - je to garazovy (tedy neseriozni) chipar. Pokud to udela vase tvoje firma, je to v poradku? Nejak tomu nerozumim. Muzes mi to, me laikovi, vysvetlit?¨ A jeste posledni otazka. Jak je to s motorem TDI CR 103 kW, 320 Nm, model 2011. Pry je tam nejaka ochrana proti zapisu do RJ. Uz to umite nebo to jeste nejde bez rozebirani RJ?
  11. Určitě špatnou práci nedělají, ale jsou skutečně levnější firmy, které udělají kvalitní práci za poloviční cenu. Ale to se samozřejmě ostatním nelíbí a hned je to podle nich nekvalitní. Jo konkurence je konkurence.
  12. Podivej se na toto, mam od nich na OII pridavnou ridici jednotku. Myslim, ze to maji dobre vymysleno. link ... v tabulce si najdi vozidlo, ktere potrebujes Pro ostatni rypaly, jednotku jsem dal proto, ze chipari neumi nachipovat OII, 103kW CR bez rozdelani ridici jednotky. Pisou, ze to da 20% navic, 122 kW a 380Nm. Zduraznuji, ze jsem to neodmeril a zduraznuji proto, aby me zas nekdo nenapadl, ze tu publikuji nepodlozene hodnoty. Samozrejme, ze to na aute znat je. Pred garancni prohlidkou jednotku vyjmu, abych eventuelne neprisel o zaruku. Opet zduraznuji, ne o zaruku od spolecnosti, ktera jednotky vyrabi, ale od Skodovky.
  13. Dukesi, nevím, že bych referoval s grafem nepodloženými údaji. Taky asi neumíš říst, vid? Psal jsem jen, to co bylo uvedeno v tabulkách jejich úprav, nikdy jsem neřekl, že jsem to naměřil na brzdě. Ano, nebyl jsem po úpravě na brzdě. Ano předokládám, že tam bylo, co nabízeli. Dle loga v tvých přízpěvcích soudím, že náš něco společného s Dieselpower. Takže pokud píšeš, že z 103 kW dokážeš udělat 155 kW a krouťák 405 Nm, tak když si to objednám, tak to tam snad budu mít, nebo se mílím? Dieselpower je snad solidní firma, ne? Ale jistě to není jediná solidní firma, která tu chipuje. Nebo snad ano??? Když mi firmu Dieselpower doporučí kamarád, kterému věřím, s tím, že je to solidní firma, kterou on dobře zná, tak mi taková reference bude stačit. Nechápu tedy co se stále do mě navážíte a dokonce mi někteří neustále připisujete něcom co jsem vůbec neřekl!!! Podělil jsem se jen o svou zkušenost, nikomu jsem nic nevyvracel ani nezpochybňoval. Takže si přečti moje přízpěvky pozorněji a pak reaguj nebo si ber mé jméno do úst.
  14. Ja ctu dobre, ale o zaruce od chipare jsi zacal mluvit ty. Ja jsem se o ni v prvnim prizpevku ani nezminil. A nezminoval jsem ani zaruku v souvislosti s prvnim autem s DSG, ktere jsem mel nachipovane. Zaruku jsem zminil u soucasneho auta, a to z toho duvodu,ze tam nemam upravu ridici jednotky, ale pridavnou jednotku, ktera se da kdykoliv oodebrat beze stopy. Takze ani automobilka bude tezko prokazovat, ze tam neco bylo. Ty to mozna poznas, protoze mas lepsi znalosti problematiky. Mozna jsi odbornik na chipovani, ale ten kdo neumi cist, jsi v tomto pripade ty. Ja jen konstatoval, ze jsem mel, znovu opakuji nachipovanou OII DSG a zadny problem. To, ze uz ji nemam, jsem take psal. O zaruce jsem se nezminoval. Tys tu zacal zpochybnovat chipare a zaruku. A uz vubec jsem nepsal, ze mi nekdo drzi zaruku na motor ci DSG v ramci jeho zaruky. Asi rad vkladas sva slova do ust jinych. Znovu opakuji, ze mam jiz novou OII a tam mam nainstalovanou pridavnou ridici jednotku, kterou lze kdykoliv odebrat, pokud by byl nejaky problem, nebo bych chtel resit zaruku. Takhle jsem to myslel, pokud uz o te zaruce mluvime. Uz mi rozumis? Snad tak spatne cesky nepisu. Pokud chces tedy v teto diskusi se mnou pokracovat, precti si znovu muj prizpevek z 10. únor 2011 - 21:04. Nebavi me to porad psat dokola.
  15. Zaruka je od Skody na 2 roky. Prodlouzeni na 4 roky nebo 60000 km je priplatek 6000 Kč. Takže zaruka 4 roky - na cele auto, protože s mým současným ježděním snad víc za 4 roky nenajezdím. Už rozumíš? Podivej se do ceniku. A pokud jsi cetl pozorne, pak jsem psal, ze to auto jiz nemam a ze jsem koupil jine, dal jsem pridavny chip. Na to nove auto mam zaruku 4 roky. Nikoliv na motor ci prevodovku od chiepra!!!! Nevim, jak jsi na to prisel? Dale nechapu, proc bych o zaruce nemohl nahlas mluvit, kdyz se vsude o tom normalne mluvi, i chiperi sami zaruku davaj na motor ci ostatni veci, ktere by jejich chipovani poskodilo, kdyz uz to tedy zminujes. Dokonce i servis samotny mi tuto moznost instalovat přídavnou jednotku sam nabidnul, ale za nekrestanske prachy. Pokud instaluju chip a něco se vys..., jak mi dokážou, že jsem tam něco měl, když to před tím, než to dám do servisu, vyndám? To je výhoda těchto přídavných jednotek. Co se tyce kroutaku 419, to bylo uvedeno dle jejich tabulek uprav. Muzes porovnat s jinymi chipery. Kazdy udava neco jineho, u tohoto motoru od nejakejch 374 Nm az po 424 Nm. A myslim, ze ani oni, kteri maji tyto hodnoty nejsou garazovy chiperi. Jinak, jak jsem psal, na aute bylo chipovani znat, tak jsem zadnou brzdu neresil. Navic to bylo pres mego kamose, ktery s nimi ma dobre zkusenosti, tak nebyl duvod neverit. Zadny garazovy chiper to nebyl. Neboj. A co se tyce dimenzovani brzdy, naprav, prevodovky atd, vsude jsou rezervy. Slysel jsi uz nekdy neco o tom, ze kazde auto, at je to motor ci prevodovka ma nejakou rezervu? Proto se to take chipuje tak, aby to jelo lepe a nejak to moc neublizilo. Samo, ze se da chipovat az za hranice unosnosti, ale o to tu snad nejde. A pokud budu s autem jezdit jako kreten plyn-brzda, tak ver, ze i bez chipu pujde do kytek driv, nez treba tvoje auto s chipem.
  16. Jo dal, nechal jsem si to delat od firmy z Chomutova přs kámoše. Samozřejmě, že jsem měl obavu, ale zřejmě celkem zbytečnou. Je pravda, že DSG je kontruovaná na 350 Nm, ale pokud das na brzdu RS, ktere tech 350 ma, tak kolikrat zjistis, ze kroutak dosahuje mnohem vic. Ja mel v zakladu namereno 357 Nm (udavano 320 dle vyrobce). Takze predpokladam, ze ten chip to vysrouboval skutecne na 419 a vic ne. Jak na tom asi bude RS? Nekteri upravci chipujou s ohledem na DSG, takze pry daji jen 375, 380 neabo tak neco a nic se nestane. Nejsem zadny odbornik, po chipu jsem na brzde nebyl, takze ty hodnoty odskouset nemohu, ale znat to bylo dost, takze mi to prislo zbytecny. Prevodovka uplne bez zavad, zadny problem. Kdyby to slo, udelam to i ted, bohuzel nove CRka model 2011 pry delat nikdo neumi a vyndavat ridici jednotku se mi nechce. Takze jsem to vyresil Steinbauer chipem, udava 122 kW a 380 Nm. No jede trosku hur, nez predchozi OII, ale stejne jako RS, takze spokojenost. Pro info opet DSG a nejakych 350 Nm neresim. Navic ted 4 roky zaruka a kdykoliv chip muzu vyndat. Pro info, neni to powerbox nebo neco podobneho pripojene na comonrail, uplne jiny princip. Pokud to nekoho zajima, poslu odkaz. Nechci tu delat nejakou reklamu.Chvilku jsem to take zapojil s racing boxem, to byl hukot, pro info dynamika na 4. stupen z 80-120 km/h za 4,1 s. :-) Ale to uz bych se fakt bal to tam nechat.
  17. to ano, ja jen, ze se ptal na DSG, (i kdyz radeji 7 stupnovou), kazda zkusenost dobra, ne? :-)
  18. Já měl 103 kW, DSG, O2, 2004, chip 125 kW a 419 Nm, dával jsem to ve 23000 km a než jsem prodal, bylo tam 88000 km, vůbec žádný problém.
×
×
  • Vytvořit nový...