Přejít na obsah

Jendix

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Jendix

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdravím, měl bych dotaz ke kontrolce motoru, máme v rodině 1,2HTP se kterou se jezdí víceméně popojíždky. Už několik tisíc km svítí kontrolka motoru (ta samá jako když je např. špatná lambda sonda), problém je ale že né pořád, jakmile se natankuje plná nádrž, kontrolka zhasne. Pak v ca. půlce nádrže se zase rozsvítí. Má někdo nějakej tip, čim to může bejt? Resp. co by to mohlo způsobovat?
  2. no jo, ale za takovou cenu na to normálně člověk asi nenarazí.. :-D
  3. Jinak ještě k těm cenám, myslíte si že ceny ještě padnou, říkal jsem si že ted v zimě je nejlepší čas na to koupit auto, jednak se lidi do autobazarů díky zimě moc nehrnou a hlavně mám možnost si auto poslechnout studený, nehledě na to že ceny budou přes zimu o něco nižší. Ale na druhou stranu jsem si také říkal, když už bych se rozhodoval a kupoval si nový auto, odjezdím s tím starým ještě zimu a starýho se zbavím po zimě. Tak si tak říkám jestli nemám ještě měsíc dva počkat. Jako další otázka která se nad novým autem vznáší je jestli vůbec octavii, octavka má výhodu že je to vcelku jednoduchý auto. Když jsem koukal na ty ojetiny, tak se nechá za vcelku pěknou cenu sehnat ale i Passat se stejným motorem, kterej už by měl mít tu přední nápravu snad vychytanou oproti B5. Jako další variatna kterou jsem zvažoval je Sharan, Alhambra nebo Galaxy, sice bych musel kouknout o nějakej ten rok níže než v případě OII, ale zase nadruhou stranu se jedná uplně o jiné auto, navíc s identickým motorem a lepší výbavou, co jsem ještě vypozoroval je stav najetých km u těchto aut, který je v porovnání s OII o něco nižší. Mám toho plnou hlavu. Vím že OII bude mít z vytipovaných aut asi jejnižší spotřebu. Jde mi ale také trochu o praktičnost, občas potřebuju převést např. kolo, nebo hromadu věcí a pro takové účely octavia trochu ztrácí. Přede díky za připomínky k výběru..
  4. Ahoj, no cena trhák, ceny v čechách jsem moc nesledoval, ale když porovnám ceny tady v Německu, tak to vcelku za tu cenu jde. Resp. těžko se člověk dostane s cenou, výbavou níže. Pokud ano, jedná se pak často o OII clasic. Jinak pán se zdal jako takovel solidní klidnější jezdec, je to skoro padesátník, navíc strojař, takže by měl mít k věcem jako je auto i trochu profesní vztah.
  5. Ahoj, moc děkuju, přesně to jsem potřeboval. Ještě se zeptám, jsou origo díly. Jinak k tomu stříbrnýmu, mě se taky moc nelíbí, ale zbytek interieru je ve stříbrné, a tak rámeček líp barevně pasuje.
  6. Zdravim všechny, zvažuju koupi Octavia II combi 1,9 tdi. A mám následující otázky: Auto má najeto 210tiskm a je s komplet vedenou serviskou, je to metalíza, výbava ambiente, do dneška je tam longlife olej od Shell, co jsem se bavil s majitelem občas dolil trochu oleje jinak nic hroznýho, turbo, spojka všechno original. Jinak majitel říkal že jezdil dost často dálky, prakticky žádný měststký provoz, víceméně dálnice, spotřebu dle dotankování měl 6,8l/100km. Cena je cca 170tis. Byl to služebák se kterým jezdil jenom dotyčný pán, poté auto odkoupil a ještě dva roky používal, takže interier vcelku zachovalej. 1) Co říkáte na ten longlife olej, říkal jsem si aby to nedělalo časem problémy, kdybych to kupoval přešel bych na normální olej. 2) Jediná závada která se mi na autě moc nelíbila byl škráblej levej zadní blatník a poškrábanej středovej plast kolem rádia, je ve stříbrnej barvě. Ptám se proto, nechá se to event. vyměnit? Posílám foto pro dokumentaci. 3) Co na to celkově říkáte, cena si myslím není špatná, je to ročník 09/2005, případně na co si dát pozor.
  7. a co obnáší teda potom třeba ta dodatečná instalace ESP, eventuleně kolik ta celá sranda může stát.
  8. ahoj co jsem se dočetl nedávno také někde na diskuzi, tak ty parkovací sensory jdou domontovat i dodatečně neorigo, připojí se to na žárovku zpátečky.. funkci to asi splní.. ale jako origo od škody to asi fungovat nebude.. co se týče toho ostatního nevím, kabely by proto měly být teoreticky natažený... je jen otázka kolik bude stát pořízení těch věciček na koncích kabelů.. :-)
  9. S tim motorem máš pravdu, jasně, neni to žádnej závoďák, já jsem si taky říkal že bych to ve výsledku vyřešil rozumným čipem. A o tom 2.0tdi jsem taky uvažoval, ale opravdu na něj slyším jen samá negativa. A 6-kvalt se dávál s tímhle motorem bohužel jen do 4x4. No uvidím, právě v tomhle směru by byl ten passat lepší, protože do něj se myslím ten 6-kvalt dával i k tomuhle motoru.
  10. Ahoj všichni, vybírám auto a jedním z kandidátů je OII Combi 1,9tdi. Chtěl jsem se zeptat ohledně uložení řpední nápravy. Je tam ještě Mcpherson jako v OI, nebo už se jedná o víceprvkové uložení jako je tomu např. u vw Passat. Passat je totiž jedním z mých dalších kandidátů. Případně kolik toho ta náprava na octavii vydrží v porovnání třeba s tím passatem (passata myslím B6 od r.v. 2005) Přeem díky za info, zkoušel jsem to heldat bohužel se to nezadařilo. ps: jinak se ještě zeptám co se motoru týče, četl jsem ve foru k 77kw pd motoru že sem tam odejde turbo, resp. častěji než tomu bylo v případě např. 81kw motoru s rotačním čerpadlem, co je na tom pravdy
  11. Ahoj, moc díky. Zase až takový pilot nejsem, jezdím vždycky s tou vlnou co se žene v rychlejším pruhu, někdy je to 130, někdy 150 a někdy holt kolem 180 (ale to už se taky držim zkrátka) :-D jen jsem si řikal jak na tom bude 1,9tdi v octavii se spotřebou. Jinak já tak nějak koukám obecně po autech, nejsem si jistej jestli koupim něco od koncernu VW, z těch 1,9tdi už moc na výběr není a ten 2.0tdi jsem dost slyšel že je problémovej (pokud jede, tak supr, ale pokud ne je to k nasrání). Tak uvidíme, na vybírání mám poměrně dost času. Ale i tak ještě jednou díky. ps: doufám že tě v tej rychlosti někde kvůli mě nevyfotili..
  12. Ahoj, díky, jak se to vezme, to jsem na tom stejně s tim mým benzinem. Když jezdim pohodu u nas okresky jsem na 7. Ale tak zase u tebe bude znát víc to turbo, tzn větší krouták už odspodu, to já nemám. A řekněme že u těch dvoukolek předpokládám bude ta spotřeba taky asi o něco nižší, cca 0,5-1l
  13. K tomu bych se taky připojil, najdu někde sesumírovaný klady a zápory 2.0tdi v porovnání např. s 1,9tdi 77kw pd. Zkoušel jsem prohledat předchozí příspěvky, nikde jsem se nedohledal něčeho přehledného. Případně na co si má dát člověk u daných motorů pozor. Předem děkuji.
  14. Ahoj, prolezl jsem část tohoto téma, ale nikde jsem nenašel udaje o spotřebě na dálnici při rychlosti kolem 160-180km. Jak je to u Vás. Plánuju koupit nějakou naftu, octavia II se mi líbí v Combi, ale nikde jsem se nedočetl spotřebu při vyšší rychlosti. Pracuju v Německu a cestou domu se docela svezu po dálnici, proto mě zajímá spotřeba převážně tam, nejsem žádnej sportovec kterej musí hned každýho předjíždět. Většinou jedu konstatní rychlostí s ostatními auty v levým pruhu, tedy žádná divočina, někdy je to 180 někdy 130. V současnosti mám již postarší BMW e36 1,8 benzin, a musim říct, při tomto tempu jsem se nad 8,5 nedostal. Nerad bych koupil diesel a zjistil že spotřeba je stejná. Předem díky za odpovědi.
×
×
  • Vytvořit nový...