Přejít na obsah

brianxt

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení brianxt

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Zdravím vás Začátkem tohoto roku jsem nechal nachipovat Octavii I TDI 81kw.Na brzdě naměřeno 90 kw a 3O8 Nm .Nicméně ze začátku velká spokojenost,chod motoru hladký,síla dostačující.Od chipu mám najeto 15000 km.Po těchto km začalo auto kouřit a při přidání plynu se třepe setrvák,na volnoběh vše v pořádku.Nevím jestli to třepání nemá co dělat z chodem motoru který je za těch pár měsící taky hrubší.Setrvák bych po skoro 200 000km pochopil ale že to začalo kouřit až teď ?Stálo by za to nechat přečipovat některou firmou uváděnou na foru aby auto nekouřilo?Díky za odpovědi
  2. Způsob jízdy jsem právě v posledním roce změnil,pokaždé když někam jedu tak několikrát za jízdu vytočím motor nad hranici 4000 ot. ikdyž největší plnící tlak by měl být myslím už od 3000.No každopádně i tímto jízdním stylem sem bohužel nedocílil toho aby se lopatky opět nezasekávaly.Když jsem je asi 3 dny zpět rozhýbával byly tak zatuhlé že jsem je ani rukou nemohl utahnout.Povedlo se až za pomoci podtlaku+fyzické síly .Nevim je to záhada a věčný problém těchto motorů.Dostal jsem návrh vyměnit staré turbo za nový kus ale nevím zda se problém vyřeší,přecejenom je to sice nové ale funguje na stejném principu.Prostě česká nafta nestojí za nic.A to jsem zapoměl ještě dodat že za poslední rok tam liju jenom Vervu,když jsem natankoval u šelu tak to nechtělo ani chytit,stejně tak kamarádovi s PD motorem.
  3. Zdravím Vás.Problém zanášení lopatek turba už řeším třetím rokem.Vždy po roce se mi zanesou a opět následuje čistění které stálo bez paragonu 2500 kč.Dvakrát jsem ho nechal vyčistit,po třetím zanesením jsem se rozhodl z finančních důvodů a nedostatku prostor pro demontáž turbo rozhýbat mechanicky,ale pomůže to jen na dobu určitou.Z toho důvodu se chci zeptat kdo provádí úpravy na té natáčecí desce tím způsobem aby se nezanášelo.Mám najeto 176 000km motor 81 kw.Turbo je tam už druhé asi od 130000km.
  4. Zvednutí podvozku jsem řešil výrobou podložek přímo pod pružiny,zvedlo se to tak o 3-4cm.Výsledek si myslim že stojí za to+17 kola 225/45.Znám ještě dva lidi kteří to mají na octavii II a Roomsteru a taky bez problémů.
×
×
  • Vytvořit nový...