Přejít na obsah

Artigas

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 505
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    21

Vše zveřejněné uživatelem Artigas

  1. Artigas

    Škoda KAROQ

    Když už reaguješ na můj příspěvek, mohl by sis ho příště přečíst celý. Cenu určuje poptávka - něco podobného jsem napsal také. Rok 2010 - objel jsem na kole polovinu kraje a dostal se na cenu 420 000Kč. Dodání auta leden 2011. Inflace - ano, nějaká tu určitě je. Lepší výbava - ano je lepší a také jsem napsal, že stále přemýšlím jestli Karoqa nekoupit i za tu cenu která nyní v mé konfiguraci je cca 610 000Kč, ale stále tu vidím ten cenový rozdíl a stále přemýšlím, jestli ty peníze dát.
  2. Artigas

    Škoda KAROQ

    Srovnávat Yetiho s Karoqem nechci, protože to nedokáži, jsou to jiná auta. Já jen chci za Yetiho plnohodnotného nástupce a škodovka, které fandím celý život, mi nabízí auto, které je výrazně dražší. O levnější verzi se slabším motorem neuvažuji ani náhodou.
  3. Artigas

    Škoda KAROQ

    V zásadě s tebou souhlasím, jen ty počty... Yeti 1.4 Ambition mě po slevě vyšla na 420 000Kč ( nebyla to předváděčka ani skladový auto ). Nyní bych bral 1.5/110 + led světla. Nejlepší nabídka s dodáním někdy v listopadu je 579 000Kč. Ano, spousta lidí je ochotna to zaplatit, proto ta čekací doba, proto žádná větší sleva. I já stále přemýšlím, jestli si jít Karoqa koupit. Mám nějaké možnosti, ale za plnou cenu, bez slevy. Mám ale také zajímavou nabídku od jiné značky a hodně, hodně o ní přemýšlím.
  4. Artigas

    Škoda KAROQ

    Milý hochu, asi jsem starý a blbý, ale já se nějak dopočítat nemohu. Karoqa bych si docela rád koupil, jen mi dělá problém, že ačkoliv do auta chci jen to, na co jsem zvyklý ze svého Yetiho, tak můj prodejce mi vnucuje cenu, která je po slevě stále o 159 000Kč někde jinde…Tak já nevím… Ano, budu mít místo 1,4/92 motor 1.5/110, ale jinak co? Jen drobnosti o které ani nestojím….
  5. Také jsem skončil po přezutí u souseda v autodílně. Jel si auto projet a konstatoval, že je opravdu hlučné. Na zvedáku kontrola ložisek a vše v pořádku, nakonec konstatování, že to dělají pneu……
  6. Artigas

    Škoda Kodiaq

    ....navíc se ten nárazník směje jako by byl zfetovaný.... Denis, jsi první, kdo mě dnes rozesmál.
  7. Artigas

    Škoda Kodiaq

    Nedávno jsem VisionS moc nepochválil, ale manželka na mě vytáhla kalkulačku a při současné ceně benzínu u Macro Olomouc 24.90Kč, spotřebě hybridu 1.9l/100km by mě vyšel km na 0,4731Kč a cesta do Prahy za dcerou by mě a manželku stála 118.275Kč, to je pro jednoho asi 60Kč…. No nekup to.
  8. Artigas

    Škoda Kodiaq

    Jelikož nástupce Yetiho hned tak asi nebude, koukám i po něčem jiném a Kodiaq byl tak trošku v oblasti zájmu, ale poslední zveřejněné fotky… Chtěl bych to auto vidět v reálu, ale podle fotek – zadní část lehce odpudivá a předek lehce hrozný… To už se mi daleko více líbí Seat Ateca. Všechny moje předešlé auta byly Škoda, možná nadešel čas pro změnu.
  9. Artigas

    Chiptuning

    Pawouk, slyšel jsem něco o tom, že některé motory mají už od výrobce daleko větší výkon než je tabulkový. Jenže pokud by můj Tulák nyní měl 100kW, tak jeden úpravce, nabízející 96kW a 230Nm, by hodinu mohl dělat, že něco dělá, pak dát auto na válce a říci: máte tam 100kW a natáhnout ruku pro peníze……. Pak se ovšem nedivím, že většina nabízí měření výkonu až po úpravě.
  10. Artigas

    Chiptuning

    Pawouk - mám k tobě prosbu - co je jiné v jednotlivých variantách 90/92/103/110/132kW, tedy až na ten kompresor u varianty 132kW? ( doufám, že jsem ty výkonové variace moc nepomotal ) Blíží se moje narozeniny a já stále nevím, jaký dárek si nadělím. Moc mě svrbí prsty, lehce mě mrazí v zádech, bolí mě chodidla, mám průjem… to vše nasvědčuje tomu, že mě zase chytá touha po něčem šíleném a jelikož je mi moc let na to, aby v tom byla ženská, tak už zbývá jen auto… Jen bych nerad Tulákovi zvýšením výkonu ublížil.
  11. Já bych to s tím rezavěním tak nedramatizoval, já například nemám nikde nic.
  12. Artigas

    Chiptuning

    Choceňák – stále mě nic na 100% nepřesvědčilo jít do chiptuningu Yetiho, netvrdím ale, že o tom občas neuvažuji. Výkon motoru 1.4TSI mě v 99% stačí, ale občas se mi stane, že nějakého koníka navíc bych přivítal. Strogas – 122kW!!! Nic proti gustu, ale není tohle už trošku moc? Nejčastější nabídky na úpravu motoru 1.4TSI jsou někde kolem 105kW.
  13. Po mé zkušenosti, kdy jsem hledal jak zámek rozebrat, jak opravit, jak opět složit a ke všemu nevím, jak dlouho bude fungovat, tak dnes, pokud ten zámek opravdu stojí cca 650Kč, bych ho šel koupit a rovnou ho vyměnil. Po mě však servis v Ol chtěl, bez mála, částku o řád vyšší.
  14. Něco podobného jsem řešil nedávno, koukni na mé vlákno. Při otevření kufru se ti rozsvítí i kontrolka otevřených dveří na přístrojovce, pokud ani ta nesvítí, viděl bych to na selhání koncáku v zámku dveří.
  15. HEJ Viťo, objednávka z května, to už by jsi to auto mohl mít v garáži a najeto pár km. Jak vypadá Yeti celkem vím, ale co tak napsat něco o prvních zkušenostech s tímto motorem? Já jsem zatím na předváděčku s tímto motorem nenarazil, ale zvědav jsem hodně. Tak nějak po tomto autě koukám, jen ta výbava bude z finančních důvodů skromnější.
  16. Jen takový nápad. Před nějakým časem mi v autě začalo něco vrrrrrrzat. Nedokázal jsem určit, odkud to jde, tak šli zadní sedačky + plato ven, manželka si sedla za volant, já do kufru a hurá na polní cestu. Při pomalé jízdě jsem držel v ruce otevřené páté dveře, pak jedny zadní boční dveře a pak ty druhé a ejhle, ony vrzaly pravé zadní dveře. Mázl jsem zámek nějakým teflonem a byl klid, ale nyní asi po půlroce se to zase už ozývá, takže by to chtělo nějaké lepší mazání.
  17. Asi bych měl na rovinu říci, že akce "zimní Nová Seninka" by se měla plánovat beze mě. Buď budu mít volno, budu pozván, pak rád přijedu a nebo budu v práci. Nejsem doktor, moc tomu nerozumím, ale kolega jde na operaci prostaty. Má rakovinu. Asi začne marodit 10.2. 2015 a doma bude dva měsíce. Jeho směny si "rozeberou" zbývající tři lidé.Podle zaběhnutých tradic se rozpis směn bude řešit až přinese neschopenku.
  18. Heki, moc mě to mrzí, že to padá, už jsem se docela těšil a po večerech poctivě testoval kontušovku, becherovku, malinovku, slivovici, rum a hledal to nejlepší, co sebou vezmu... Také nyní, když už napadl ten sníh, jsem po noční směně, na prázdném podnikovém parkovišti, trénoval smyky, abych byl v kondici, až tě budu po zasněžených cestičkách kolem Nové Seninky nahánět, tedy, až se budu snažit, aby jsi mi moc neujel. Popravdě, ale i já tak nějak nevím, jak jsem na tom s volným časem, kolega v práci má pozitivní nález na rakovinu prostaty, má podstoupit nějakou operaci a další léčbu. S velkou pravděpodobností dojde na větší změny v rozpisu směn. Co k tomu dodat? Snad jen to, že život je samá změna.
  19. Arch - s tou tvou výškou snad jedině vyměnit auto.
  20. Měřím nějakých 178cm a noc v Yetim je pro mě něco jako nouzové řešení. Nutnost prvního přespání v autě vznikla krátce po koupení auta při pořádání podnikového večírku. K dispozici bylo jen omezené množství lůžek ve třech pokojích a zájemců hodně, a jelikož spím poměrně hlučně, stejně by mě na pokoji někdo nechtěl. Tak vzniklo nouzové řešení pro přespání, které občas používám do dnešní doby. Mé řešení je značně primitivní, měl jsem na to dva – tři dny, nicméně stále funkční. Základ tvoří dvě dostatečně veliké a pevné krabice na podlaze za předními sedačkami ( dá se do nich v případě potřeby cokoliv uložit, dokonce by se tím i zpevnily) na nich je položen vhodně vyříznutý pravý a levý karton o síle asi 0,8 -1mm ( mohl by být vyříznutý líp, i pro střední tunel ) a pak už jen 10cm molitan složený s prostředního většího kusu a několika menších hranolků pro výplň prostoru u dveří. Přední sedačky posunuty na doraz. Střední tunel lehce překáží. Já se svou výškou spím komfortně lehce šikmo. Ve dvou by se už každý musel trošku uskromnit a nebýt natažený jako žížala. Do auta lezu zadními dveřní, ven bočními. V oblasti hlavy neradno moc skotačit, přeci jen ten prostor není moc zpevněný. To, co má z.docekal, je prakticky to samé v pevnější verzi pro častější použití. Omluvte kvalitu fotek, první dvě foceny mobilem za hnusného počasí dnes po ránu a druhé v únoru 2011. Dodatek - pořádí fotek se přehodilo.
  21. Jak to vidím já...... Můj první volný víkend v lednu už manželka naplánovala cestu za dcerou do Prahy. Další volný víkend mám 24.1 – 25.1.2015. Pak opět za 14 dní.
  22. Artigas

    Chiptuning

    Nemám motor TDI, ale přesto sem pravidelně nahlížím. Na vláknu 1.4 TSI, kam patřím, je mrtvo, jako by o chiptuning těchto motorů nebyl zájem, nebo snad tyto motory nejsou pro nějaké úpravy vhodné? Tímto chci naznačit, že bych přivítal, kdyby ti, což o problému něco vědí, zavítali i na jiné vlákno.
  23. Tak já už vypálil třešničku a broskev, do vánoc stihnu jablko i švestku... Mohla by být soutěž kdo toho více vypije, než bude potřebovat bílou hůl.
  24. Tak pokud bude sníh, což v dané lokalitě není až zase taková vzácnost a bude i trošku ovoce, tak já jsem pro. Posledně proběhl test žárovek, co tentokrát? Od boku - test zimních pneu? ( bohužel by musely být tři skupiny - čtyřkolky, předohraby a Tygřík )
  25. Chlape, ty jsi moje krevní skupina. Už v sobotu jsem trošku rozdal příkazy na zjištění možnosti zimního ubytování v autokempu Mohelnice a právě čekám na odpověď. Dodatek: Koukám se na fotky Mohelnické lomy. Tedy tam bych nechtěl skončit. Dodatek 2: Chybička se vloudila a oprava foto: Koukám se na fotky Mohelnické lomy. Tedy tam bych nechtěl skončit.
×
×
  • Vytvořit nový...