Přejít na obsah

Khamos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Khamos

  1. Díky, uvažuju o něčem takovém pro polovičku...
  2. Zdravím, jak u Fabie II rozeznat hydroměničový automat Aisin od DSG? Volič vypadá stejně u obou. Někde se tvrdí, že DSG přišlo až s 1.2 TSI, ale našel jsem je v inzerci i u 1.6i 16V. Díky.
  3. Řemen je na motoru zleva a řetěz zprava (když stojíš před autem).
  4. To je pravda, ale zelenybratr zmiňoval právě polohu ručičky, a ne skutečnou teplotu. Pokud nebyla na 90 (tedy v tom svém rozmezí), tak přece musela být skutečná teplota ještě nižší, než je spodní hranice středu...
  5. Já teda nevím, ale když jsem měl 2.0 FSI, ohřála se na provozku vždycky, i v -20. Teď mám 1.6 TDI a taky se normálně ohřeje. Jen to samozřejmě trvá trochu déle, ale do 15 km je ručička vždy na středu, bez ohledu na venkovní teplotu. A benzín by se přeci měl ohřívat snadněji než diesel.
  6. Svítí opravdu kontrolka motoru nebo kontrolka emisí? Pokud ta druhá, tak bych spíš hledal nějakou netěsnost v sání nebo systému odlučování oleje. Je tam šílené množství hadiček a trubiček, já už tam některé ani neměl (rozlámané/upadlé). A přístup k nim... opravdu žádná sláva.
  7. 2.0 FSI vlastním dva roky, najel jsem s tím 50tkm (aktuálně najeto 280 tkm), dle mého názoru velmi dobrý motor. Po výměně řetězu a napínáku už nic necvaká, krásné ticho. A slyšet to bylo samozřejmě jen zvenčí před autem ;-). Spotřeba kolem 7 litrů (Vysočina). S lehkou nohou v rovinaté krajině se dá držet kolem 6. Závad už pár bylo, ale samé spotřební věci (spojka, setrvák, komplet od LuK stojí 12 tisíc + práce, nic hrozného). Výkon odpovídající papírovým hodnotám, krásný lineární tah. Opravdu spokojenost. Na jaře už ale možná půjde do světa, rád bych třetí generaci.
  8. Zdravím chlapi (a dámy), dnes mi při výměně žárovek (OII předface) vypadlo stínítko dovnitř paraboly předního světla. Po hodině laborování a pokusech o nasazení mi došla trpělivost (stejně by to asi nedrželo) a vyrval jsem to peanem ven. Mám kvůli tomu koupit nový světlo - budu oslňovat? Máte případně někdo světla? A když už, tak má smysl shánět čočkové H7 světlomety? Dají se vůbec sehnat? Díky moc.
  9. Taky si myslím, že zrovna u tebe je to normální projev tohohle motoru. Zní prostě divně To dieselové klepání, které způsobuje napínák řetězu, je mnohem hlasitější.
  10. Khamos

    .

    .
  11. Tak BLR opravdu NOx katalyzátor nemá. Ta chyba lambdy a snížená účinnost katu je na 99 % způsobena netěsností v sání - buď ty 4 gumové propojky na sání (vyměnit i s objímkama) nebo dvě krátké tenké hadičky od odlučovače oleje. Mám najeto 260 tisíc, takže už na to mají nárok ;-)
  12. Zdravím, také jsem s příchodem zimy zjistil, že mi nehřejí zpětná zrcátka, ani jedno. Mají vůbec nějakou pojistku? Nebo po čem jít?
  13. Stejné sporadické závady mám na diag taky. Někde jsem ale četl, že u kódu motoru BLR není NOx katalyzátor. Nevíte, co je na tom pravdy?
  14. Díky a omlouvám se adminům, hledal jsem přes vyhledávání, ale asi blbej řetězec, už vidím, že je to tu v top tématech...
  15. Ahoj, měl jsem za to, že přísvit mlhovkami do zatáček uměly až OII po faceliftu, a před chvílí jela kolem jedna předfaceliftová, u které to fungovalo... Jak to tedy prosím je? Dá se to nakódovat? Mám MR 2005.
  16. Tak jsem absolvoval výměnu řetězu a napínáku, cena za materiál 3500 Kč (FEBI), práce 2000 Kč, a je z toho neslyšné auto Aktuálně mám najeto 250 tkm.
  17. Zdravím, můžete někdo doporučit nějakého PDR šikulu nebo servis provádějící opravy karoserie touto metodou v okolí Telče/Jihlavy? Díky :-)
  18. Takže rozebrání rolety: 1) Položit roletu vrškem na zem. Ty plasty na bocích (které je nutné zmáčknout, aby se roleta uvolnila z kufru) se dají sundat. U mně zabralo vsunutí šroubováku pod plast, druhý malý šroubovák jsem vsunul do dírky, co je z boku. Plast se po chvilce zkoušení dal stáhnout. 2) Pod bočními plasty jsou na bocích "zámky", které aretují samotnou roletu. Každý má tři plastové západky, které je nutné zamáčknout a zámky vysunout ven. Při tom dojde k uvolnění napnutí pružiny, takže se ozve nepříjemné prasknutí - i přesto, že navinování nefungovalo. Ale ven nic nevyskáče. 3) Poté je nutné povysunout roletu z boku trochu ven a ručně ji namotat zpátky, dále uchopit jeden ze zámků (ten, co má na vnitřní straně takový výřez), zasunout ho do rolety (ale nezacvakávat) a začít s ním otáčet. Tím se bude natahovat pružina. Odpor by se měl postupně zvětšovat. Až budete mít (odhadem) pružinu dost napnutou, opatrně zacvaknout zámek dovnitř a vrátit zpátky také zámek na druhé straně. Roleta by pak měla fungovat. Podobný postup jsem našel na jiném fóru. Mě to ale nepomohlo, po složení celého mechanismu jsem roletu vytáhnul, ale zase se nenavinula. Asi bude ten mechanismus uvnitř v háji...
  19. Zdravím, jednou takhle otevřu kufr, máčknu na roletu, a nic Vytáhnout ještě víc šla, ale sama se nenavinuje. Setkal se s tím někdo? Díky.
  20. Asi nějaká chvilková anomálie... Teď už to funguje správně, resp. podle příručky: Vytáhnete-li klíč ze zapalování, když je přístroj v provozu, přístroj se automaticky vypne. Přístroj můžete stisknutím ovládacího knoflíku opět zapnout. Při vypnutém motoru se přístroj přibližně po hodině automaticky vypne (ochrana akumulátoru před vybitím). // Jak je to s auxem? Stáhnul jsem si z netu příručku k rádiu, a tam píšou, že AUX je součástí rádia Stream MP3 - předpokládám ale, že asi až od nějakého modelového roku...
  21. Ahoj, je normální, že se rádio nevypne po vyndání klíčku ze zapalování?
  22. Ahoj, je možné (a jak) sundat u kombíka lišty, co vedou pod střechou kolem zadních oken (těch na bocích kufru)? Levá je nějaká pokroucená nebo úplně nesedí, při pokusech domáčkout pruží, tak bych se chtěl podívat proč
  23. Těžko říct... teď jsem to měl u známého mechanika, kterému dost věřím, a jeho názor je, že to ještě není žádné chrastění, že to nemám řešit... ale pro klid duše to k němu asi za čas dám, ať si s tím pohraje
×
×
  • Vytvořit nový...