Přejít na obsah

Mrštik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    101
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Mrštik

  1. jar91 Stůj jsi za svým nebo změn jiný servis. Jinak servis to nedělá na svoje náklady, ale na náklady MB teda pokud to je v rámci záruky. Taky my měnili na záruku zadní reproduktory a nakonec jsem kopil nové od Gladenu a zatím jsem maximálně spokojený. Jinak návod tu je i foto a litovat určitě nebudeš.
  2. gembi99: u me FIII MR 2016 tam mam plas, ale u citiga 2013 je tam taky molitan a ten je nasáknutý jak spongebob až mě udivuje kolík vody s toho vymačkam. Zatím nikde známka po rzi.
  3. pasat Ahoj přesně tak, sice nechápu jak se to může jen tak uvolnit ale pořád lepší seřídit a dotáhnout než kupovat celý mechanizmus.
  4. Vím že to tu nepatří ale co se týče záruky na prorezavění pod osvětlením SPZ pátých dveří tak teď vážně nevím, ja jsem měl být v loni v 9 měsíci na servisní prohlídce a bohužel jménem covid 19 to trochu protáhl, nic méně jsem servisku dělal koncem ledna 2021 a záruka mobility se zamítla ve faktuře a v servisním protokolu mám záruka mobility prodloužená až do zobrazení servisní prohlídky. Tak teď vážně nevím co platí je to jen 5 měsíců.
  5. @Ver123 pořád se mi nechce věřit že v systémů infotainmentu ti to dali do základního nastavení? Protože vše co jsi měla nastavené v rádiu tak jsi musela znovu nastavit ne?... Napadá mě ještě jestli původní majitel náhodou nenakodoval odemknutí jedny dveře při zastavení a zbytek jsou uzamčené víc o tom bude vědět asi@wirera nebo potom nějaký ten uhnitý kabel ve dveří.
  6. Díky, tak jsem zkoušel i tu tvojí variantu. Zaparkoval jsem auto a stisknul tlačítko odemknout a všechny dveře se odemkli a dokonce i když jsem jako první zatáhl za kličku spolujezdce tak všechny dveře se taky odemkli samozřejmě při dalším zastavení.
  7. Ahoj@milanxx jj vím že je to manuál pro nastavení při odemykání DO jen jsem myslel že by to mohlo pomoct. Třeba přenastavit funkci a pak zase zpět na všechny dveře.@Ver123 no to víš, co jím neukáže diagnostika tak jsou potom vyřízení a mi jako uživatele vozu jsme za blbce. Tak dnes jsem si s tím trochu hrál a u mého auta je to tak. (1) Nastartoval jsem auto a rozjel jsem se dokud se auto nezamklo (slyšitelné cvaknutí zámku) kontrolka svítí hned jsem zastavil a zatáhl za kličku opět cvaknutí zámku kontrolka zhasne vše se odemklo vč.víka nádrže tenhle postup jsem zopakoval 5x nic se nezměnilo tak že ok. (2) Parkuji auto na parkovišti vypnu motor zatáhnu za kličku opět slyším cvaknutí zámku kontrolka zhasne vše se odemkne tohle jsem zopakoval 3x.tak též ok (3) Motor běží auto stoji, zmáčknu tlačítko zamknout které se nachází pod infotainmentem opět slyšitelné cvaknutí zámku kontrolka svítí zatáhnu za kličku a tady už nejde slyšet cvaknutí zámku pouze deaktivace zámku řidičové dveře další dveře jsou uzamčené vč.vika nádrže i tento postup jsem zopakoval 5x a pořád to samé tak že asi taky ok. (4) Motor vypnutý zapalování zapnuté, úplně stejné chování jako u postupu (3). (5) Motor vypnutý zapalování vypnuté a opět to samé co u postupu (3). Moje auto má systém SAFELOCK to jen pro informaci.To co jsem vyzkoušel je nejspíš v pořádku, zatím se mi nestalo že když jsem přijel kamkoliv a zastavil že by se deaktivovali jenom řidičové dveře a ostatní dveře byli zamčené.
  8. Ahoj, v infotainmentu car - nastavení Jinak jak nepomůže tak reset infotainmentu cca 10s přidržíš tlačítko on/off a nebo dát to do továrního nastavení.
  9. Ahoj všem, řešil už někdo tento problém OII 1.6 85kw FSI. Začalo to dělat už ve čtvrtek a před měsícem se měnily svíčky, palivový filtr, vzduchový filtr a zapalovací modul ale ten byl měněn ve 113xxx. Rozvody ještě nebyli měněné teď je tam 144 000 na diagnostice nic nepíše. Nedělá to pořád někdy super start a klid a někdy nastartují a otáčky vyleti nahoru a pak hned dolů ma to nepravidelný volnoběh dokonce to někdy zdechne. Nejvíc mě děsí ten zvuk, zní to jak když stojí nastartovaná dieselová lokomotiva na nádraží. Napadá mě ještě zapalovací cívky ale ty údajně byly ok. received_295163521474431.mp4
  10. No fakt je že trus dokáže udělat pěknou paseku na laku ale nechce se mi věřit že lak popraskal od trusu to moje auto už by bylo bez laku a v červnu bude mít 5 let. Mám taky modrou pacific a zatím bez jediné praskliny a není týden kdy mi ho okřídleni šmejdi neposerou.
  11. Ten co dělál ten odhad tak fakt musí být slepý. https://www.autosalon.tv/novinky/autopunk/tohle-neni-crash-test-takhle-v-realnem-svete-vypada-celni-stret-dvou-aut
  12. Zkus tady , třeba ti to pomůže https://forum.skodahome.cz/topic/134625-kontrolka-motoru-výpadky-turba/
  13. Z mojí zkušeností bych to vážně nedoporučoval. Za prvé, plynové vzpěry na citigo takové nekoupiš které mají cca 4 cm prostor při zavření kufru a za druhé poničí ti to plynové vzpěry plus čepy tam kde se zacvakne ta plynová vzpěra.
  14. Jj jen jsem to tu dal protože se to tu řešilo že 1.0 TSI 81kw s automatem DSG by se měla vrátit někdy na podzim ale nejspíš to asi pohřbí. No uvidíme co bude na podzim. Ale hlavně nezapomněli zdražit :-(
  15. Tak údajně na prodej už není ani motor 1.0 TSI 81 kW s automatem DSG. https://automix.denik.cz/nova-auta/skoda-zdrazila-octavii-fabii-i-sva-suv-vyssi-cenu-ale-nahradila-vybavou-20190709.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#
  16. Mrštik

    Bouračky

    Tak před hodinou mě někdo bouchnoul a ujel, řidičové dveře vržou, světlo praskle, blatník u světla ohnutý a poškozený narazník.Už teď se obávám co na to pojištovna protože už letos je to po třetí co jsem hlásil pojistnou událost a za čtyři roky je to už šest pojistných událostí druhou hrůzu mám ze škoda servis že opět něco poser...
  17. A ne jen v článku ale i v diskusích.
  18. Dodělení Safe Systém mám tušeni že jde ale bude to ranec 4x zámky + kódování. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5e1837016b-zamek-dveri-pravy-predni-skoda-30431.html
  19. V loni mi začal levý repro. chrčet a postupně i pravý tak jsem to reklamovat na záruku, po převzetí auta jsme to zkoušeli jak to hraje,jen jsme slyšeli drnčení tak zpět do servisu a zjistili že u levých zadních dveří chyběli dva šrouby v mádlu a u pravých spodní aretačni plastový šroub. Odpověď přijímacího technika, omlouváme se, mechanik omylem vyhodil zbylé díly ...?... Jako jsou to jen dva šrouby k mádlu a jeden aretačni šroub,to tam asi nemusí vůbec být? Tak že co zůstane mechanikovi na stole tak to prostě vyhazují asi do koše. No nakonec to nějakým způsobem dali dohromady ale pořád tam něco drnčelo pak jsem zjistil že ty nýty co drží ropro.byli v určitych mistech volne. Fakt nevím co tam dělají ale už mě to unavuje pořád řešit jejich nedostatky, vím že nikdo není dokonalý a každý se utne, ale co servis to problém.
  20. OtaH Děkuji, ano hráli docela dobře dokud na to nesáhli mistři v AS. Zadní repro jsem musel vypnout ono to fakt bylo pro ostudu než na poslech. Odhlučnit to můžeš vždycky i se stávajícíma reproduktorama, vyměnit je pak už můžeš kdykoliv. U org. reproduktoru tedy v mém případě už nestíhali při aktivaci Škoda Sound + Virtuální Subwoofer + Basy a to nebylo ani na polovině u Gladenu to stíhá tak kolem 70 - 80% hlasitosti pak se ten zvuk v tom prostorů všelijak láme ono taky záleží co kdo poslouchá. Poslech radia tak tam není co řešit i na max, ale jen proto že tam nejde aktivovat ŠS + VS. Ale je možné že u Bolera je nejspíš hardware nebo software trochu bolestivý.
  21. Čus, jj jsou to Gladeny M 165 V2. Můžu jen doporučit.
  22. danikd: dík, na ty zadní bubny jsem chtěl dát buď černou nebo stříbrnou ta černá se v tom prostorů úplně stratila jako by tam ani ty bubny nebyli když se nasadilo kolo a stříbrnou jsem zrovna neměl. Příště zkusím neonovou žlutou vyděl jsem to na jednom stříbrném VW UP a vypadalo to docela dobře i když zase ty bubny bylo to moc bijící do očí.
  23. Tak dnes jsem manželce dělal kompletně nové brzdy a rozhodl jsem se udělat i brzdové třmeny, krycí plech a kryt bubnu a výsledek po pěti hodinách je docela dobrý až na to broušení to docela šlo. Jinak 1x základ obrosil 160tkou brusným papírem a znovu základ a pak 2x lak. Tak snad to vydrží nějakou dobu.
  24. Po kvalitně odvedené práce v AS kdy my měnili na záruku zadní reproduktory byla noční můra. Chyběli šrouby, drnčelo vše co na těch zadních dveří bylo. Až na podruhé to dali vše do původního stavu, jen to drnčení nepřestalo. Tak jsem se rozhodl vyměnit zadní reproduktory a můžu opravdu říct že oproti orginálu se to fakt nedá srovnat, zvuk je čistý a hlavně nikde nic nerezonuje. Pokusím se nahrát i video.
×
×
  • Vytvořit nový...