Přejít na obsah

martin71

Uživatel
  • Počet příspěvků

    47
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem martin71

  1. Zdravím.Aktualizuji stav mojí Fábky MPi --- 363 000 Km a 9 217 h vše OK
  2. Ahoj .Protože jsem dodělával svícení a fotil jsem dávám sem foto pojistek a relátek od el.topení F1 Sdi.
  3. Jen pro zajímavost já mám najeto 334 055 Km a servo 8 646 h ,vše šlape na 1
  4. Tak trochu obnovím téma : měl jsem tu čest tohle řešit 2x na mém autě . Při prvním setkáním s vibracemi = 1. kontrola servis vše je v pořádku možná kotouče ???????? 2. kontrola v pneuservisu zjištěna vůle na tyčce řízení po výměně vše v v naprostém pořádku Při druhém setkání s vibracemi = 1. kontrola servis = výměna kotoučů+destičky Zimerman (staré kotouče 80 tis.km) po 2 tis.km opět vibrace 2. kontrola servis -proměření házivosti kotoučů =vše ok,kontrola vůle náprava =vše OK vibruje stále 3. kontrola jiný servis = kontrola celé nápravy =vše OK stále vibruje doporučení servisu výměna kotoučů jsou špatné nic jiného to nemůě být 4. Po důkladném popřemýšleníjsem tedy vyloučil kotouče a po vzoru při první zkušenosti jsem koupi novou i druhou tyčku řízení a nechal vyměnit i zadní silenbloky na ramenech ( z octávie) a světe div se opět vše v naprostém pořádku :D Výsledek je asi takový že tato náprava je dost choulostivá na základní možné vůle a proto bych se soustředil na věci které jsem z vlastní zkušenosti vyměnil Snad to někomu pomůže a nedožene ho to k prodeji jinak dobrého auta ( jako mě, opravdu mělo na mále a prodal bych ho )
  5. Takže mám po výměně najeto přes 4 tis.Km a mám nové informace .Auto neskutečně ožilo jede lépe táhne lépe a co je nejlepší i spotřeba klesla z předchozích 7,2 l na 6 litrů a to mám euro 4.Protože jsem měl obavy o chudou směs tak jsem zajel na emise a ty jsou v pořádku.Každou jízdu si teď užívám
  6. Zdravím Pokud máte problém z hydry je pomoc jednoduchá ,mě odešly ve 310 tis.Km tak jsem koupil tyčky + nadzdvedáky do Felicie ( můžete to třeba vykuchat ze zrušené) a jen vyměnit, budete muset seřizovat ventily ale za ten klid a pohodu to stojí já jsem nadmíru spokojen. Jen pro zajímavost ,nové hydro = 700 - 1100 Kč ,tyčka sací AL = 38 Kč x 4 ,výfuková = 25 Kč x 4 - origo Škoda. Ještě foto 3 Ks se přestaly točit vačka vykonala své.Zdraví Martin
  7. Zkontroloval bych servo , 2x Fábie v mém okolí mělo problém se spínáním serva při zamknutém autu.Mám dojem že byla zjištěna chyba ukostření nebo něco takového.Na straně řidiče před předním kolem je schováno servo poslouchal bych jestli se nespíná čerpadlo serva když je auto zamknuto.
  8. Palivové čerpadlo je slyšet po zapnutí klíčku ? změřit jde li impuls na zapal.lištu + napájení ( již jsem jednou řešil že mě palivové čerpadlo odešlo za jízdy )
  9. Zdravím Hydra mě klepou taky jen do rozjezdu cca 100m pak ticho ,leju polo. 10W40 teď mám 286 600 Km a zatím neřeším .Kouknul jsem na CC-autodíly origo tam mají za 749 Kč tak počkám na slevu a koupím mám v plánu ještě aspoň 100 tis natočit než pošlu dále, výměně se asi nevyhnu.Počkám až opět rupne těsnění pod hlavou ono jim propláchnutí G 12 nedělá dobře Po výměně zalít olejem a nechat 30 min v klidu - tak píšou v příručce. Po namontování nových hydraulických zdvihátek nesmí být motor po dobu 30 minut startován. Hydraulické vyrovnávací prvky si musí sednout ljinak mohou ventily zùstat trvale otevøené a hrozí jejich dosednutí na píst).
  10. Samo že jen do polstru za ním je totiš dost místa a k podběhu blatníku se to nedostane ,16mm samořesky do plechu nemají ostrou špičku takže nehrozí nějaké problémy mám to takto už 4 roky a super.
  11. Tak jsem se dostal k focení a zde jsou fotky : http://com3.sweb.cz/index_soubory/Bo%C4%8Dn%C3%AD%20kapsy%20F%C3%A1bia/01022014085.jpg http://com3.sweb.cz/index_soubory/Bo%C4%8Dn%C3%AD%20kapsy%20F%C3%A1bia/01022014086.jpg http://com3.sweb.cz/index_soubory/Bo%C4%8Dn%C3%AD%20kapsy%20F%C3%A1bia/01022014087.jpg http://com3.sweb.cz/index_soubory/Bo%C4%8Dn%C3%AD%20kapsy%20F%C3%A1bia/01022014088.jpg
  12. Já jsem to vyřešil takto : z kartonu jsem udělal mustr a pak přišel na řadu pozink plech který jsem polepil ( dobrý je i kancelářský žralok ,nemusí se to lepit ) stejným filcem co je v kufru a buď samořezkama připevnit nebo suchý zip práce na 30 min a je kam dávat nářadí ,voda,olej,nákup.........
  13. Měl jsem podobný problém a byla to poloosa vnitřní kloub.
  14. Ohledně spojky --- řešil jsem tu podobný problém http://forum.skodahome.cz/topic/105330-podivne-fungujici-spojka/?hl=%2Bpodivn%C4%9B+%2Bfunguj%C3%ADc%C3%AD Odvzdušnění spojky - pro zjištění kde se zavzdušňuje šlapat na pedál - samotné odvzdušnění po odstranění problému se mě osvěčilo nechat kapalinu protéct samovolně oběma válci -- nešlapat na pedál.
  15. Zdravím tu jsem -Zlín -Šarovy a pokud bychom neuspěly mám v záloze bratránka který dělal mechanika ve Škodovce
  16. martin71

    Ruční brzda

    A co na to klínek obr.č.2 ten by měl nastavovat opotřebení automaticky asi je zaseknutý více v dílenské příručce vše je tam pěkně zobrazeno popsáno :kol-28: Podvozek.pdf.pdf
  17. No právě že za 1 katem jsem měl tak málo trubky že bych tam nedal objímku ,takže bych se zavaření nevyhnul.U jiného typu je třeba místa více ?? Jinak náhrada aspoň co mám já by měla vydžet 4 roky.Tak uvidím .
  18. Zdravím taky jsem přemýšlel o této variantě ale když jsem na kouknul tak bych to u mojí MPi 2x kat. nedostal .Nakonec jsem zajel do servisu a vlnovec + práce - navaření ( 2 hodiny ) = 1000 Kč .Takže nakonec plná spokojenost .Jen pokud to už podfukuje moc bych nečekal a nechal hned vyměnit ,já jsem s tím jezdil 4 měsíce a vnitřek toho vlnovce nakonec ucpal trubku ke katu !!!
  19. Zdravím tak mám stejný problém při dojíždění (semafor) a lehkém brždění ( při prudkém brždění se nic neozve ) se mě taky ozývá vrnivý zvuk a jde to cítit do volantu a prochází to celým autem .Kotouče nové ( dělalo to i při starých ) desky nové ,zadní bubny + tlumiče nové, pneu nové ,jedno přední ložisko vyměněno druhé je prý dobré,silenbloky nové ,čepy nové ,jediné co by přicházelo v úvahu a je jistě chyceno je vrchní uložení předního tlumiče ( po plném rejdu jde slyšet kovové klepnutí jak se vrátí pružina ) .Jak to nechám vyměnit tak napíšu jestli to pomohlo.
  20. Takže opět přidám poznatky ,tak hlavní válec to nebyl, stačily 2 dny a opět to samé --- takže přišla výměna ještě pomocného válce ( 1470 Kč ) a protože je vyměněno vše je to teď opravdu v pořádku, testl jsem cestu do Tater a zpět . :kol-47: Malá pomoc těm co tohle budou řešit a budou chtít zjistit který že to ten válec je vadný ?????? Zjistil jsem malou nápovědu ------- pokud pudou při odvzdušnění bublinky hned při první snaze odvzdušnit spojku je vadný právě pomocný válec ------pokud pudou až po několikátém šlápnutí při odvzdušňování je vadný hlavní válec ( bublinkám trvá než se dostanou k odvzdušňováku ) Snad to někomu ušetří kačky za případnou výměnu dobrého válce ( jako u mne )
  21. Tak oživím téma ,nakonec došlo na výměnu hlavního spojkového válce (u pedálu) .Podle DP jsem vytáhl celý spojkový pedál ,výměna pohoda ale asi mají v popisu (DP) zpětné montáže spojkového spínače chybu protože ten nepřežil !!!!! Takže pozor na to .Pedál funguje jak má .
  22. Taky mě to pěkně tlouklo -- u mne posunutý stabilizátor = výměna pouzder držáku ( tyč 19mm dal jsem 18mm gumu ) a přidal jsem 2x doraz proti posunutí a teď ticho jako dříve paráda ,práce na 30 min pokud je auto na zdvedáku .
  23. martin71

    Sterace

    Měl bych malou vychytávku které si v návodech málo kdo všimne ,komu drhnou nebo poskakují stěrače i když koupí nové pomůže mu tohle :http://com3.sweb.cz/...taven%C3%AD.JPG
  24. Zkusím opět oživit toto téma třeba má někdo jěště nějaký nápad kde začít .
×
×
  • Vytvořit nový...