Přejít na obsah

msp

Uživatel
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem msp

  1. Ahoj, jelikož jsi již po záruce, vyhledej kvalitní servis a zjistíš, že výměna může být otázka pár korun, netřeba hned myslet na nejhorší...
  2. Přesně toto jsem dělal při posledním update cca.3 týdny zpět,žádné zlepseni
  3. Zdravím, potvrzuji, Amundsen se mi zdá čím dál pomalejší, není na to nějaká finta ferda25? Díky moc za info.
  4. Ahoj, aktualizace Amundsen cca, 14 dní zpět, zcela bez problémů, OIII 2/2014
  5. Ahoj, asi jsi neměl jakoukoliv předchozí generaci Octavie, které nezřídka překročili půl milionu kilometrů a neví co je to poškození zde diskutované...
  6. Ahoj, ale dá, úprava řídící jednotky, pak to pojede výrazně lépe i naložené :-)
  7. Ahoj, co je třeba ještě nastavit, aby se dalo potvrzení vypnout v menu na display radia? Díky moc za info.
  8. Při aktuálních venkovních teplotách má 1,4 TSi ohřátou vodu do 4 km a olej je na provozní teplotě tak do 12 km :-)
  9. Ahoj všem, pokud mohu také přispět, za mě jedině 1,4TSi. Celý život v podstatě jezdím v dieslech(jak služebně tak sokromě) a měl jsem za to, že nad ně není, hlavně kvůli spotřebě a "zátahu", poslední jsem měl OII 2.0 TDi 103 Kw. Dnes s příchodem TSi už mám jasno a neměnil bych. Co bych vážně chtěl je asi vyzkoušet TSi v automatu, já mám manuál. Co se spotřeby týče, tak já při stejném stylu a trasách jezdím se stejnou ne-li nižší spotřebou než jsem jezdil s dieselem( prostě dvoulitr musí papkat). Pravdou je, že se to chce s motorem sžít a trochu více předvídat, benzinový agregát prostě motorem nebrzdí (u 2.0 TDi jsem byl schopen motorem ubrzdit 75 procent situací). Nyní jezdím s dlouhodobým průměrem 5,9L a to docela často tahám vlek, ovšem málo kdy se dostanu na dálnici, tam se podle mne nejvíce projeví malý objem motoru a se vzrůstající rychlostí se budou rozevírat nůžky ve spotřebě mezi tímto motorem a dieselem obecně.
  10. Aha,jak to tedy potom dopadne s chipem když tam je nárůst točivého momentu?
  11. Kdepak, sedačky jsou zatím v poho :-)
  12. Souhlas, takové semišové proužky a když se to fotí do inzerátů, vypadají sedačky jako "prošoupané" :-)
  13. Ahoj, sedačky mám a spokojenost, dokonce mi je předevčírem obdivoval u obchoďáku nějaký majitel Yetiho, že má také sporotvní sedačky, ale tyhle že jsou hezčí a lépe se v nich sedí, jsou tvrdší než klasické, dlouhý sedák, dobré boční vedení-ovšem horší vystupování! Látka taky fajn.
  14. msp

    Chod spojky 1.4 TSI

    Ahoj, dovolím si také přispět, mám stejný projev při sešlápnutí spojky, tedy zcela nepravidelné zvýšení otáček(max 1200 a ihned spadne), které nedává smysl, hlukový projev (32 tis najeto) jsem zatím nepozoroval. Proč říkám nesmyslný, když jsem totiž měl svoje auto na reklamaci, dostal jsem náhradní vozidlo OIII 1,6 TDI a tam to fungovalo jinak, správně a to tak, že jsem sešlápnul spojku, zařadil a při spouštění spojky si sám motor přidával otáčky (proti zdochnutí při rozjezdu) a to mi dává smysl, to co to dělá nám na 1,4 TSI považuji za chybu, zatím jsem ji však neřešil, pokud si vzpomenu, nahlásím při další návštěvě servisu.
  15. Ahoj všem, dal jsem tomu trochu času abych se neradoval předčasně, ale vypadá to, že já mám vyřešeno! Při pokusu o druhou reklamaci dostal můj servis pokyn aby se nepokoušeli závadu ostranit, auto jsem přistavil na sluvený čas do servisu, přijel technik z MB, poslechl a uznal reklamovaný hluk, požádali mne, zda bych vozidlo zapůjčil do MB na testování, svolil jsem. Za 10 dní vozidlo zpět s resume, výměna uložení převodovky (na pravé straně hliníkový držák) + usazení motoru. Projevy jsou prozatím pryč (najel jsem asi 1500 km). Uvidíme co dál. Jen pro zajímavost, přijel za mnou kolega s čerstvou Ocraviíí CNG tak jsem hned běžel porovnávat to co je vpředu pod kapotou, jaký byl můj údiv když jsem zjistil že má úplně jinou převodovku, ale proč? Může někdo kouknout do ETKY a porovnat, klidně dodám i VIN obou vozů.
  16. Ahoj, souhlas, toto poslední video je standardní projev motoru po startu a nikdy jsem neřešil to co má "Beerheineken" = SERVIS a vydržet :-) P.S. někdo v jiném vlákně tohoto fora psal o přehrání SW pro motor,(přehráli v rámci jiné reklamace) ihned jsem poptal ve Škoda servisu a mě se to prý netýká, nemůže to být ono?
  17. Ahoj, já to až tak zevrubně nepozoruji, jak dlouho jsou ty otáčky po startu zvýšené, jelikož startuji v garáži a hned jedu do kopce, občas bych řekl, že autu i schází "dech", nicméně jsem nyní konečně slyšel ten divný zvuk ihned při startování, takové to hum, tududu (2-3 sekunda druhého videa), to jsem měl obavy, zda to není zvuk stejný jako když na 1,2 TSI se poroučí ten přestavovač, jak se řeší v jiné sekci ....
  18. Zdravím, takto aktualizace nefunguje, po založení karty do slotu se objeví Download software a nic, pokud se vyvolá ručně aktualizace dle návodu, napíše, že jsou data neplatná. Vše otestováno, s druhou kartou, v prvním slotu je karta s ploední aktualizací dat 2015.
  19. Tedy obsah ZIPu nahrát na prázdnou!!! kartu a vyvolat update SW přes menu? Otestuji a napíši, zatím jsem byl neúspěšný :-(
  20. Zdravím, nikde jsem nenašel jak aktualizovat POI na Amundsenu, návod řeší velký update od výrobce na Columbusu, náhodou nějaké podrobnosti by nebyli? Děkuji.
  21. Ahoj všem, po víkendu mám diky Mekenovi také nakódováno pár věcí, hlavně se povedlo zavírání oken při dešti (není potřeba mít světla na AUTO ani stěrače na AUTO), co se nepovedlo je zvuková odezva na zamčení/odemčení vozu, netušíte kde by mohl být háček, návod je odtud: http://www.stemei.de/pages/coding/skoda-octavia-iii-5e/dwa-schaerfen-mit-horn-quittieren.php Díky za info.
  22. Odkud jsi, že by jsme to porovnali, jám měl auto 3 dny ve škodovce, vrátili mi ho s tím, že výměna pravého ložiska předního kola vše vyřešila, bohužel není tomu tak, opět jsem si zkusil diagnostiku nejlépe: jízda do kopce na 6 cca 80km/h a kličkování, doleva hluk doprava ticho, překonáš kopec,vyřadíš, šněruješ a vlevo i vpravo je ticho, uvidíme co dál...
×
×
  • Vytvořit nový...