Přejít na obsah

KennyMc

Uživatel
  • Počet příspěvků

    214
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil KennyMc

  1. Mám taky jednu věc nově, kterou jsem zjistil.

    1. Po automatickém zapnutí vyhřívání volantu jsem vyhřívání vypnul (po zahřátí) ale vyhřívání zůstalo zapnuté i když kontrolka už nesvítila. Projel jsem zapnutí a vypnutí ještě jednou, pak to přestalo hřát.

    2. Co se týká dílků plnosti nádrže, tak to mám taky, že dlouho trvá, než začnou mizet. Taky jsem si všimnul, že pokaždém natankování mám dojezd cca 840 km a teprve další jízdou to o něco narůstá a to tak, že po najetí cca 200 km to ukazuje dojezd stejných 840 km. Tohle mi ale zrovna nijak nevadí.

    3. Občas se mi nedaří na první pokus otevřít víko zavazadlového prostoru (to se mi u Scaly nestávalo), asi to mačkám špatně. Na druhou stranu, už jsem se naučil správně "kopnout", takže většinou to zareaguje dobře.

    4. Infotainment má asi problém s větším množstvím souborů na flešce, Když už je odehrané větší množství souborů, tak to nepřehraje celou složku a jde na další. Resp. po startu to hraje správnou skladbu od posledně, ale po jejím skončení to skočí do následující složky. Po odstranění již přehraných souborů (v hierarchii před) to funguje normálně. Bohužel jsem nezaregistroval začátek tohoto chování, tak nevím, od jakého souboru v pořadí k tomu dochází.

  2. Mnoho věcí mám stejně.

     

    Budíky - měl jsem Scalu a tam byly možnosti zobrazení rozsáhlejší. Taky šlo zvolit stejné položky na obě strany a tím si vybrat, tady je to dost ořezané.  Měl jsem celkem 5 různých typů zobrazení budíků a tady jsou jen 3. To je trochu zklamání.

     

    Pojíždění sedačky - dosud nejde změnit, funguje jen u sedadla řidiče, přesto že je nastavení obráceně. Jednou se mi stalo, že se sedačka po zapnutí zapalování nevrátila do nastavené polohy.

     

    Infotainment - rozhodně lepší než ve Scale, Rychlejší odezvy, nezapomíná kde má hrát. Dlaždice mě docela vyhovujou, ale přesun na další stranu by mohl být jednodušší. Musím listovat těsně u dolního okraje, jinak to na další stranu nepřepnu.

     

    Hlasová asistentka - někdy to funguje, ale už se mi stalo, že na displeji to vypisovalo úplně něco jiného a nakonec to začalo vytáčet nouzové volání.

     

    Komfortní otevírání oken, automatické odjištění krytu zavazadlového prostoru - pravidelně nepravidelně se tyto funkce svévolně deaktivují. Obě současně a docela často.

     

    Hlídání překročení rychlosti - dost často to ukazuje jinou rychlost než je reálně povolená (někdy vyšší, někdy nižší). Většinou to vypínám (naštěstí to jde jednoduše) ale když ne, tak to zas tak otravné není, ten zvuk je decentní.

     

    Hlídání jízdních pruhů - je to lepší, než to bylo ve Scale, Někdy i respektuje dočasné (žluté) pruhy a nemá tolik "falešných" zásahů.

     

    Sedačky - větrání je super věc. Masáž je "zajímavá" i když jen jednoduchá.

     

    Head-up-display - chvíl trvalo, než jsem si zvykl. Zpočátku jsem si myslel, že to bude dost rušit ale teď už je to v pohodě i při noční jízdě.

     

    Přihrádka na telefon - teď se mi tam konečně vejde, ale nabíjí se jen někdy, Je pravda, že mám silnější obal, tak to nekritizuji (i když na stolní nabíječce se nabíjí bez problémů)

     

    Loketní opěrka - opět jde nastavit výška. U Scaly to nešlo a přitom u předchozí Fabie to šlo.

     

    Ambientní osvětlení - přijde mi, že svítí dost slabě i když je nastavení na plno. Ve dne to není vůbec vidět. Teď už je ráno tma, tak to konečně vidím, pěkná je pak červená na otevřených dveřích - i když by mohla svítit víc. Včera jsem na zkoušku objednal dopňkové funkce, tak uvidím jak se to bude chovat. Zatím jsem viděl jen to, že při otevřených dveřích ta červená bliká.

     

    Gesto pro otevření zavazadlového prostoru - víc se mi nedaří, než daří. Snad na to najdu nějaký grif, jak to spolehlivě používat. Takhle si někdy připadám jak idiot, když pořád kopu pod auto a nic. 😃

     

    Zatím jsem s autem spokojený až na jednu věc (víc spojených). Při některých jízdách, cca 300 m po rozjezdu se rozsvítí poruchy asistenčních systémů. Někdy jedna, někdy až čtyři (Emergency assist, Lane assist, Front assist a někdy i porucha rozpoznávání dopravních značek). To trvá cca 5 minut (vypadá to, že to ani tak nezávisí na ujeté vzdálenosti) a postupně to zas pozhasíná a pak už je klid. Škoda absence chlazené schránky, vyřešil jsem to přes léto trvale umístěnou ledničkou v kufru - naštěstí je tam místa dost. Ještě mi trochu chybí asistent vyparkování, který teď nemám a ve Scale jsem ho měl, tak vím jak fungoval. Bohužel ani kamery tak do šířky nevidí. Byla to docela užitečná věc. Často musím parkovat na místech, kde při vyjíždění není moc dobře vidět přes okolní auta.

     

     

  3. Díky za odkaz. Vím o úseku, kde mi navigace každý den ukáže, že maximální povolená rychlost je 110 km/h. Díval jsem se teď na tu mapu, tak na ní to není, je tam správně 90 km/h. Další jedna chyba je, že když je před koncem obce ještě značka omezené rychlosti (tady konkrétně 70 km/h - výjezd z obce před jejím koncem), tak to nebere značku konec obce jako konec toho "omezení" a dál si to trvá na 70 km/h ještě několik kilometrů. Na mapách mapcreatoru je opět správně 90 km/h hned za značkou konce obce.

  4. Doufám, že opraví i další chyby, Občas se mi po startu rozsvítí chyby asistentů (front assist, emergency assist, lane assist a někdy i porucha čtení dopravních značek) a ještě to občas zapomíná nastavení odjištění rolety zavazadlového prostoru.

  5. Posun sedadla řidiče vypnout nejde. V nastavení to vypadá, že pro sedadlo řidiče je to vypnuté a pro sedadlo spolujezdce zapnuté (ve skutečnosti neposouvá) ale změnit to nejde. Po stisknutí přepínače se nic neděje.

    • Díky 1
  6. Já mám objednáno First Edition Ultimate z W15 ale přesnější termín dodání nemám. Dostal jsem dvě nezávislé informace: září anebo červenec. To sledování stavu objednávky by mě taky zajímalo.

  7. Taky na to čekám, i když už mám objednáno. Prodejce slíbil, že se mi ozve hned, jak bude mít předváděčku. Snad měla jít do výroby minulý týden.

  8. To je docela škoda. First Edition Ultimate mi jinak docela vyhovuje a asi půjdu příští týden objednat. Autosalon má dostat předváděčku cca za 14 dní, ale nerad bych čekal tak dlouho, až to nepůjde objednat. Když jsem zkusil konfigurovat Top Selection, tak jsem byl s nižší výbavou (ani nejde úplně dorovnat s First Edition - anebo popis výbavy nedokážu úplně porovnat) na vyšší ceně. Ještě jsem zjistil, že součástí výbavy není asistent vyparkování. Na Scale ho mám a při vyjíždění z řady je to dobrý pomocník. Určitě lepší, než např. povinné hlídání únavy.

  9. Vážně o O IV FL uvažuju, možná by mi vyhovovala výbava First Edition Ultimate. Konfigurátor nevypisuje celou výbavu, a to co uvádí mi přijde částečně v rozporu, než jak je psaná výbava v ceníku. Těžko se mi to porovnává a aktuálním modelem, zejména v oblasti asistentů. Nevím, jestli nemám počkat na standardní nabídku v konfigurátoru. Než bych si O IV objednal, bylo by nejlepší, kdybych jí mohl někde vidět na vlastní oči. Neví někdo, kdy bude u prodejců alespoň jako předváděčka?

  10. Jde o zvyk. Na těch 17" je to víc uskákaný. Nejvíc je to znát po výměně (jak je tady už přede mnou napsáno), pak ne že by se to zlepšilo, ale člověk si zvykne. Ty 16" jsou prostě pohodlnější. Na některých rozbitých silnicích jezdím podvědomě trochu pomaleji, než se dá na zimních při podobném komfortu. Měnit to ale nehodlám, na léto 17", na zimu 16".

    • Líbí se mi 2
    • Pozitivní 1
×
×
  • Vytvořit nový...