Přejít na obsah

HANZI

Uživatel
  • Počet příspěvků

    54
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem HANZI

  1. díky,jinak Příbram sprinty druhé místo.Jestli vyjde video s Pasatem 1.8 turbobenzín 250 koní tak dám odkaz.Taky s náma prohrál.
  2. dneska jsme zvedli plnící tlak na 1.8 baru a dopadlo to takhle
  3. Na brzdu jsem jel do Budějovic.Je sice postarší ,ale jen 20 km daleko.Pro orientaci to stačí.Výsledek je dobrej.měřili jsme jen do 4200 ot,ale z grafu je vidět,že by to ještě lezlo nahoru.
  4. No a když jsme to takhle sestavené dostali do auta,udělali trubky na přívod a odvod oleje a bylo to.První jízdní dojmy byly docela dobré.Kolem 2000 ot poškubávalo a tak jsme dojeli lehce doladit soft.Nic přesného ,chtěli jsme co nám to ukáže na brzdě při stejném nastavení jako s GT1749 vb.Při zkoušce na testovacím kopci se zvedla maximálka z 205 na 220 km.
  5. potrubí jsem pro zpevnění a zabránění přechodu tepla od motoru omotal páskou co používají únosci vUSA pro zalepení úsměvu.
  6. vyhodil jsem původní sání turba a kusu hlinílové trubky udělal mezikus s výstupem na odvzdušnění hlavy
  7. mám chvíli a tak zase něco přidám.Po instalaci turba bylo třeba pro nasávání potřeba vyrobit nějaká vhodná ohebná trubka.Nechal jsem se opět inspirovat radou někoho jiného a použil hliníkové potrubí používané ve vzduchotechnice.
  8. Z toho co vidím na fotce by to asi šlo.Vypadá to jako dva spojené za sebou.Jsou dost tlusté a stačila by jen ta jedna polovina.Je to jenom o tvém dalším bádání.
  9. Radiátory topení mají velký převod tepla díky velmi hustému žebrování ,ale při náporu vzduchu při jízdě by spíš docházelo k jeho rozrážení než samovolnému průtoku skrz chladič.No a pak u obou jsou malé vstupy a výstupy na napojení.
  10. Já si myslím,že chladiče na olej jsou nevhodné.Zabezpečují teplotu mezi 90 až 100 stupňů a to je pak na nic.Vychází to i z jejich konstrukce.
  11. Těch peněz moc není ,ale musí se škudlit.Nejraděj jezdím s Mitsubishi Galant.Tam mám přestavbu na rostlinej olej a naftu vidí jen na nastartování.
  12. Máš určitě pravdu. Jak to půjde přez 220 půjde jiná klika ojnice písty a spojka.
  13. Ještě k tomu turbu.Jestli je sériově montuje nevím.Pro výkony do 250 koní je dostačující.
  14. Po nainstalování turba jsme museli zabezpečit co nejlepší odvod spalin tak,aby turbo mělo co nejmenší odpor ve výfukovém potrubí. Toto by měla zabezpečit expanzní komora kde dojde k rozpínání plynů a jejich ochlazení.Tím se jejich objem zmenší a toto turbo se i na malém obsahu motoru snáze rozbíhá.Tuto komoru jsem si nechal vyrobit na základě zkušeností mého kamaráda Marka na Slovensku.
  15. Do 200 koní jsou komponenty používané v sérii dostačující.Tedy mimo turba.S tím bych si troufl tak na hranici 180 koní.Pokud bych od jiných úpravců kteří svým bádáním na vlastních autech neměli tyto hodnoty ověřené ,nemělo by asi smysl se do tohoto pouštět.No a pokud se něco vysype,alespon zjistíme únosnost namáhání tohoto dílu.Rozhodně však nebudu jezdit 50 nebo vozit někam na sprint na podvalu.
  16. Toto bylo nutné proto,aby podtlaková baňka byla na vhodném místě a aby bylo možné zároveň snadno zapojit přívod a odvod oleje.
  17. Ještě před tímto úkonem však bylo nutné provést natočení do optimální pracovní polohy.S tím však souvisí také přenastavení ovládacího věnce lopatek.
  18. V této druhé řadě šlo o to,aby jsme vybrali vhodné turbo se kterým by se dalo pokračovat na zvedání výkonu a nebyla ohrožena jeho životnost. Padla proto volba na GT 25 které proti řadě mezi GT 17 má už vodní chlazení.Toto zabezpečuje stabilnější teplotu v části uložení turba.Turbo má navíc snímač polohy natočení ovládacích lopatek,který jde napojit na budík voltmetru.Podle polohy ručičky vidíme pracovní pásmo regulace turba.Na vrakáči jsem našel vhodné svody a nechal vyrobit mezikus pro uchycení.
  19. Když to oloupnu ,tak je v některých kapička vody.No a pod ní čisťounkej základ.Dokonce bych se i snad vsadil ,že kdo má auto 03 ,tak to tam taky najde.
  20. můj názor je ten, že černá lišta se na sluníčku ohřeje tak ,až se na laku pod ní udělaj pupínky.tam kde je lepicí páska nic,protože to odizoluje.Od spodu to není,protože po odloupnutí je tam pouse krásnej původní stříkačák bez rezu.
  21. To není pod lepidlem ,ale uprostřed mezi
×
×
  • Vytvořit nový...