Přejít na obsah

Sabaton

Uživatel
  • Počet příspěvků

    202
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Vše zveřejněné uživatelem Sabaton

  1. Dovolím si souhlasit s pisatelem předemnou..... Rychlé objednání, dnes namontován tempomat společně s PP, dokonce jsem byl i proškolen jak správně s tempomatem zacházet, jelikož jsem vozidlo s tempomatem nikdy nevlastnil. Vše názorně ukázáno při jízdě. Pokud někdo přemýšlí, kde si nechat tempomat dodělat, doporučuji všemi dvaceti uživatele Vaša.
  2. Vím, že jsem sice majitel OII, ale byl jsem nucen smazat svůj hlas a změnit jej... na " Ine poruchy - uvediem nizsie. " Jak píši ve svém threadu...motor problémy se studenými starty, poté se přidal rachotivý zvuk... Nevydržel jsem to a auto dal do servisu... Výsledek?? Výměna rozvodového řetězu. :( Najeto 11.881 km.
  3. TC - Traction Control, tj. jiné označení ASR.
  4. Zbeku, Tobě taky už měnili rozvody na OII??? Projevovalo se to nějak, že Ti bylo jasné, že je něco v řiti?? Bože, snad to nečeká i mě, najeto mám skoro 10t km a zatím bez chyby, motor šlape, ale co tu čtu, mě silně znervózňuje.
  5. Ahoj, kamarád má OII FL se sport paketem Dynamic a měl na obou sedadlech taktéž zhroucené bočnice. Valil s tím do servisu a bez problému to vyreklamoval. Podobný problém se řešil aj zde : . Pokud máš ještě tu možnost, určitě bych to nenechal jen tak být. Ať to vše případně dobře dopadne. Vím sám, že to občas není se servisy ŠA jednoduché .
  6. Já používám všechny rychlosti, nepřeskakuji je. Nevím proč, ale mám takovej pocit ( nebo jsem to tu snad někde četl ), že to nedělá moc dobře převodovce, když tam mrskneš hned ze 4-tého kvaltu 6-tku. Ale možná je to můj mylnej názor. Jinak z motoru jsem taky nadšenej, jezdí skvěle, úsporně a zatím ( klep, klep ) bez jakýchkoliv poruch, či nepříjemných projevů.
  7. Ono to s tím manuálním climaticem není tak špatné. Zapnu klimu a klimuju ... občas otočím regulací teploty blíže k modrému, nebo naopak blíže k červenému, funkčně mi to vyhovuje, jelikož v autě je aj bez Climatronicu ( nebo poloautomatického Climaticu ) příjemně.
  8. Upřímně jsem vcelku rád, že tam ty vývody opravdu jsou a že ŠA opět něco " neušetřila " na lidech. JB mám totiž asi jako každý, kdo jej nemá v základní výbavě v plánu dodělat. ) Lekl jsem se, jelikož ta opěrka mi vcelku dost chybí a myslím, že aj to foukání do zadu při zapnuté AC nebude k zahození. Jina s těmi servisy je to boj. Chtěl jsem dodělat palubní počítač, líbila by se mě tato funkce, maxi - dot nepostrádám, ale věci jako dojezd, průměrná rychlost a tak bych rád sledoval. Každopádně mi v origo servisu, kde jsem auto kupoval, řekli cenu , cituji " něco málo přes 15 tisíc bez práce " .... to jsem šel do kolen a slušně se rozloučil.
  9. Ahoj, od 31. KT roku 2010 byla u krytu motoru a převodovky nahrazena ocel termoplastem.. Mám to u svého mazla také. Samotného by mě také zajímalo, zda by mi tam ten ocelový kryt držel. Každopádně také mám pocit, že nahradit ocel termoplastem byl špatný krok, nějaký větší kamen jej rozlouskne jak nic.
  10. Dovolil jsem si odhlasovat taktéž. Dle projevu motoru a jeho úžasných vlastností nebyla jiná možnost, než - li odhlasovat pro " Nie doteraz som poruchu nemal. Motor funguje bezchybne. " . Najeto cca 5300km, čepuju Ultra 95 a zatím to asi motoru vcelku svědčí. Klep klep. )))
  11. Souhlasím s názorem, že to chce jezdit a nestresovat se, i já se tímto již nyní řídím. Užívám si každou jízdu a dokud auto pojede, užívat si ju budu. )) Z jízdy na dovolenou bych opravdu strach neměl, ba co víc, bych si ju užíval. Můj motor měl cca 1850km najetých, když jsem s ním vyrazil na dovolenou do Italských hor. Jízda to byla úžasná a už se těším v létě na cestu do Chorvatska. Najel jsem 1830 km a žádný problém, ani stresování. Motor se projevuje úžasné, žádné kolísání otáček, nic nerachtá, nemlátí, nikde nic nevytéká, liju jen benzín a těším se, až tu nádrž budu mít možnost opět vyjezdit při nějakém pořádném výletě. Čepuju obyčejný Ultra 95 ( prý o malinko lepší, jak obyčejný Natural 95 ) a motoru to zjevně vyhovuje. )) Po nastartování motoru jsou otáčky chvilku na cca 1100 a po cca 10 - 20s padají na hladinu 820 ( cca ) , tam jsou při každém zastavení na křižovatce apod. Se zapnutou klimatizací mám o 100 otáček více, tj. na volnoběh cca 920 otáček. ) Motůrek si vrčí jak rozespalé štěně a při nutnosti tahá jak vzteklej pes. Tak nevím, myslím si, že ani nový SW nechci, jediné co si přeju, aby byl ten blbej benzín levnější.
  12. Sabaton

    HOVADA

    Hrůza, když to vidím, je mi do pláče.... Chytit teho z...vysyna a přelámat ruce. Doufám, že mě toto nikdy nepotká...
  13. U mého mazla mě také častěji zlobí zpátečka ( u jedničky to je spíše vyjímečné, ale stane se ), ale ta zpátečka je občas jak zakletá. Když se po pár vyšplápnutí spojky podaří zpátečku zařadit, není slyšet žádný hluk od převodovky, ani nic neobvyklého, takže nevím, kde je problém.
  14. Ahoj všem. Mám tento stejný motůrek v OII a jelikož se o něm v této sekci mnoho nepíše ( nebo neumím hledat ), tak jsem prolezl Vaše sekce a při pročítání problémů Pawouka, lukysska a KoNGa mne polévá studený pot... Z motoru jsem stejně asi jako Vy nadšený, jeho zátah, zrychlení a zvukový projev mne okouzlili a užívám si každý kilometr jízdy. Je sice také hlučnější, ale to pouze při nastartování studeného motoru ( auto garážuji ) , kdy se otáčky drží nějakou chvilku na úrovni cca 1100. Po spadnutí otáček na cca 820 si motůrek krásně přede. Spotřeba je také úžasná, no spokojenost. Ale při představě, že budu trávit čas v servisech výměnou turba, nebo těch rozvodů apod. jsem mírně nervózní. Auto jsme pořídili s vidinou, že nás bude vozit x let ( odhaduji to na minimálně 6 let ) s ročním nájezdem cca 15tis. km. Nyní máme najeto cca 4350km a po kontrole motorového prostoru žádné netěsnosti, či vytékající olej neeviduji a doufám, že mne to ani nepotká ( ikdyž nevím, zda nedoufám marně ). Představa problémů, které nyní máte a jste nuceni řešit je věc, které bych rád předešel, k motoru se chovám s maximální mírou respektu, dochlazuji po jízdě a nevytáčím ho, když je studený, prostě se chovám stejně tak, jak se chováte k motoru i Vy. A jak smutně jste dopadli .... No, bylo to mrzuté čtení. Doufám, že nás tedy nebude více, co budou nuceni řešit závažné problémy s tímto motorem a Ti, kteří jej řešili, tak snad jen přání, ať už jen a jen jezdíte..
  15. Ahoj, nechci Tě strašit, ale kabeláž k zapojení mlhovek tam dle mého názoru 100% nebude, tj. dodatečná montáž bude vcelku náročná. Pokud po mlhovkách toužíš a máš možnost zasahovat do objednávky, pozměň ju a mlhovky k autíčku přidej , dělá to s jeho vzhledem hodně . Každopádně jsem tu kdesi četl, že u nových OII FL již po 45.KT nejde funkce corner light jen tak jednoduše softwarově zapnout, ale nevím...
  16. Každopádně pokud by jsi to nenašel..... # A homologace pro Toyota Auris # A0 homologace pro Audi # M0 homologace pro Mercedes # ZP Michelin - zero pressure Ta poslední pneu je pokud jsem se dočetl správně tzv. runflatová pneu – dojezdová pneumatika. Pneu konstruována tak, aby i po defektu pneumatiky bylo možné stále pokračovat v jízdě, ovšem jen omezenou rychlostí. Měj se fajn.
  17. S tou předface Fábií to mohu potvrdit. Odešel mi spínač brzdových světel u služební Fábie, na palubce se rozsvítilo EPC a motor šel do nouzového režimu. Stačilo vyměnit a vše bylo v pořádku. Ovšem občas mi EPC nesvítilo, například po vypnutí a znovu nastartování motoru ( ne pokaždé ), jelikož se asi ten spínač brzdových světel nějak " chytil " .... Každopádně záváda byla v něm.
  18. Ono od 45KT / 2010 došlo ke změně vzhledu antén u OII FL a Y.
  19. Ahoj, co se to tu řešilo, tak dodělání corner funkce je SW záležitost. Ovšem není tomu tak u všech FL OII, narazilo se prý i na vozy, které měli mlhovky z výroby a corner nešel - asi jiná řídící jednotka. Kdesi tu to takto psal user Clint.
  20. Při doobjednání paketu pro špatné cesty u FII C dojde ke zvýšení světlé výšky vozidla o rovných 14mm - ze 135 mm na 149 mm.
  21. Ahoj, vím, že Ti do teho nemám co kecat, ale já bych se té 15-ti % spoluúčasti vcelku bál.... Dnes lidé jezdí jak blázni, kamínků létá od kol kamionů také spousty a přijít k prasklému sklu, odřenému autu apod. není problém... Já mám 1% spoluúčast ( min. 1000Kč ), což znamená, že v Tvém případě 15-ti % je to minimálně 15.000 Kč ?? Jinak jsem toto fórum sledoval a přeji Ti, ať ho už máš co nejdříve doma.
  22. Já sám mám výbavovou verzi Prima a ve stropnici mám i osvětlení zadních sedadel, udivuje mě, že Ty ne... Je pravda, že i mě by to tam chybělo.
×
×
  • Vytvořit nový...