Přejít na obsah

Kořas

Uživatel
  • Počet příspěvků

    112
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Kořas

  1. Jedna z klasických tisíce chyb O4, mě to někdy samo zapne někdy ne, žádnou logiku bych v tom nehledal
  2. Podle návodu se zdá, že by to mělo jít při současném stlačení tlačítka, co je na boku hlavové opěrky.
  3. Samotné nouzové brzdění nejde vypnout, to co máš jako bod 1 je zapnutí a vypntuí zvukového signálu a zobrazení na displeji mezi budíky těsně předtím, než začne auto samo brzdit případně jak brzo tě má varovat - je to akorát otravné a mě to spíš v krizovce vyleká, takže bych to vypnul. A bod 2 je zobrazení přesně těch dvou autíček, která se ukazují když se někomu lepíš na prdel, taky to mám vypnuté, odpoutává mi to pozornost od jízdy
  4. Nevím zda ti to pomůže, nemám O4 sice dodadnou, ale jen objednanou, ale do kombi mám příplatek, který se jmenuje Rezervní kolo ocelové (plnohodnotné) s příslušenstvím GPJBPJB
  5. Nevíte někdo zda se dají dodělat popř. koupit takové ty plastové dekly co jsou před podběhy v kufru u kombi? Mám totiž objednanou verzi Active (Akční výbava - služebák) a co jsem tak pochytil tak to tam není (nechápu, ale budiž). Nenašel jsem to zatím nikde jako náhradní díl a ty boční odkládací prostory, které mám aktuálně v F3 docela používám, tak bych to chtěl mít i v O4. Díky
  6. @Hochmi mám dsg teď v novém voze fakt chvilku, takže dlouhodobé zkušenosti nemám, ale tím, že není automat ještě ani "zajetý" (částečně se přizpůsobuje chování řidiče, a i tak mi vyhovuje tak je to za mě super. Navíc mám porovnání s některými staršími automaty např. z Toyoty atp. a ten rozdíl je znát. Co se týče konkrétního vozu ze zahraničí, určitě nejsem pro, těch rizik je tam zbytečně hodně a podobných Škodovek najdeš na internetu určitě spoustu s lepší historií a s případně i lépe dostupnou zárukou, kdyby po prodeji nebylo něco v pořádku.
  7. Mám DSG ve Fabii 3 za mě naprostá spokojenost, řadí dobře a předvídatelně. Dokonce pracuje s čidlem náklonu a do kopce drží např. motor ve větších otáčkách než na rovině atp. takže je to vychytané a do manuálu bych už nešel, obvzlášť na crcání po městě je to super.
  8. Ja měl klasický Style ne MC takže tím to nebude
  9. Tak to je zvláštní, měl jsem to u roku výroby 2016, podložka je ze stejného materiálu jako je v kastliku na napoje a v kastliku pod středovým tunelem. Viz foto z internetu o co mi přesně jde.
  10. Mám na operativák včera dovezenou F3 FL a předtím jsem měl před FL a tak mě teď zarazillo, že facelift nemá pod ruční brzdou v té vaničce gumovou podložku, jako měl předfacelift. Opravdu tam není nebo někdo něco zapomněl? Předpokládám, že tam rámci šetření na nesprávném místě není, ale já si tam dávám klíče a bez té gumové podložky je to spíš k vzteku, protože klíče pořád lítají po plastu sem a tam ve vaniččce. Nevíte někdo kód dílu abych si mohl tu podložku objednat? Něco stříhat neoriginál samo-domo mi na autě za půl milionu přijde na hlavu. DÍky moc za reakce.
  11. Kořas

    Slabě topí

    Dle mých zkušeností: 1) Samozřejmě dost pomůže nechat motor na volnoběh než třeba odškrábeš sklo atd. jestli chceš být ekologický jezdí na cng nebo na kole, zase tolik to nežere a rámus to taky velký nedělá. 2) I v minus dvacet mi přijde rozumná hranice otáček 2000-2500 tím se určitě nic nezkazí. Co píše auto na Maxi dotu jsou nesmysly podle mě. 3) Ofuk na 1 je málo. Mě fouká teplejší vzduch, než je venku hned po pár minutách, ne že by to bylo bůhví co, ale když ventilátor nefouká, vzduch se nijak neohřeje. Za těhle mrazů je dvojka podle mě minimum. 4) Fabia je samozřejmě koncipovaná jako "úsporná" takže přebytečného tepla na topení příliš nevytváří už z principu. 5) Na postupné štelování kolečka bych se vykašlal a dal rovnou červenou, konstruktéři určitě nevymyslí auto za statisíce tak, aby sis pro topení musel postupně za jízdy přidávat kolečkem. 6) Z mé aktuální trasy (hned co vyjedu kopec jako prase a pak zase z kopce dolu) se auto hned ohřeje (netrápím to, ale taky nepodtáčím jedu cca 2500 otáček na čtyřku) teplota vody je 90 stupňů a auto začne topit - přidám otáčky ventilátoru na 3 - auto se ohřeje na rozumnou teplotu. Za kilometr začnu jet z kopce dolů, dám nohu z plynu, teplota vody začne klesat na 75 a topení dám na 2. Za tři kilometry mám v autě teplo. Tohle vše ale asi když je až minus 10 a víc, jinak se teplota drží už pořád na 90. 7) Ekologové by ze mě asi neměli radost, ale zapínám si i na max ohřev sedadla polujezdce a někdy si na něm vyhřívám rukavice, abych je měl na nasazení teplé.
  12. Kořas

    Dodací lhůta

    Mohu aktuálně potvrdit, auto objednané 13. listopadu 81kw s automatem. Dodání původně v týdnu 12-14 2019, minulý týden jsem to ověřoval a dokonce to stáhli na týden 11-13. Tak se necháme překvapit.
  13. Já tam slot na kartu nemám MR2016 edit: sorry už jsem ho našel @milanxx
  14. U mě na 1.2 81 kw vychází úbytek cca 0,5 l oleje na 15 tisic km, nejdřív jsem si to nehlídal, ale pak se rozsvítil za jízdy žlutý trojúhelník a ukázalo to zkontrolujte hladinu oleje, která byla lehce pod dolní ryskou, od té doby kontroluji víceméně pravidlně
  15. Tak já se nebojím, ale pořádek mám rád, a protože trávím v autě několik hodin denně tak nechci dýchat zbytečně "špatný vzduch", když to můžu ovlivnit, něčím tak jednoduchým jako je třeba jen vyklepání a vysátí filtru... Kontroloval jsem ho před dvěma týdny po pylovém náporu abych zjistil, že byl z výroby (možná ze servisu?byl jsem tam už na garančce) špatně daný. Byl tam evidentně narvaný silou a to tak, že nahoře a dole se vzduch nefiltroval, protože byl filtr zkrabatělý. Takže jsem pro jistotu koupil a dal nový - (značka MAN - provedení se mi líbilo více než originál). Jestli napsali při servisu na první garančce na fakturu, že filtr kontrolovali nevím, neviděl jsem ji, mám auto na operativák včetně servisu. Ale ten zničený jsem si nechal a až pojedu na další garančku při 60tis tak ho tam dám a zkontroluju si, jestli ho vyměnili nebo ne, pokud ne zjebu je jak psy. Jinak jsem také musel desinfikovat klimu, i když ji používám dle mého názoru jak se má (dlouhé trasy, před dojezdem jí vypnu manuálně aby vyschla, běží i přes zimu apod.) tak už byla teď zjara při startu cítit (auto má 2 roky a najeto cca 44tis). Koupil jsem na to obyčejný sprej na klimatizace od sonaxu a pomohlo to.
  16. @brrrrm Nevím, jestli to nebyla ironie (asi jo :D) , ale radši to sem napíšu i pro ostatní. Oni budíky nezhasnou, jen se sníží intenzita jejich podsvětlení (ne nějak razantně) aby tě neoslňovaly - hlavně v noci. A zároveň se rozsvítí tlačítka na MuFu volantu apod.. O catvision jsem nic nevěděl, díky za info
  17. Jasně, jenže mám Fabču na operativák, tak se v tom nechci vrtat
  18. Hodně mě štve FA (už několikrát za 30 tis. km reagoval nepředvídatelně nebo chybně a někdy mu musím přizpůsobovat jízdu, což mě vadí) nepomohl mi nikdy, jsem zvyklý při řízení koukat na cestu a předvídat. Mám kombi a vadí mi, že roleta v zimě nefunguje jak má, respektive v zimě v podstatě nejezdí. Samozřejmě mě obtěžuje nutnost před každým startem vypínat start-stop. Také je dle mě špatné nastavení světelného senzoru (nemám rain assist) kdy se při mlze, mrholení apod. nezapínají za určitých podmínek potkávací světla a auto tak na dálnici za deště jede na DLR a nesvítí zadní svítilny. Přes zimu tak mám světla trvale zapnutá. Úplně nejvíc mi ale vadí, že při jízdě za deště ulpívá voda na brzdách a první zabrždění po dlouhé době nemá žádnou odezvu a jakmile stlačím více pedál tak zase tuhou odezvu, vždycky mě to překvapí, tato podle mě vada je ale i popsaná v návodu, takže je to funkce.... Jinak jsem ale nadmíru spokojen a i přes výše uvedené chyby je pro mě Fabia výborné auto, které je v mnoha ohledech lepší než konkurence.
  19. Za sebe bych spíš radil jet do servisu hned, mám Fabii 1.2. 81kw naježděných 30 tis. kilometrů a zuby jsem nepočítal nikdy.
  20. @seliot milanxx měl asi pravdu dneska jsem na to koukal v rychlosti a spíš to vypadá natištěné. Pokud je to natištěné nejde to odstranit, ale zkus to nehtem na okraji jestli tam je hrana, jestli jo, je to nažehlené a platí co jsem už psal dříve. Sám to zkusit odstranit nemůžu, mám Fabču na operativní leasing. Jinak i podle tématu co psali kluci u octavií to spíš bude nejjednodušší zajít do ŠA servisu a objednat novou clonu pro pravostrané řízení... edit: Podle fotky v prvním příspěvu to vypadá nažehlené, ale u mě v autě to tak odle mě nevypadá. Je možné, že by se to u různých modelů lišilo? Zkusím na to u sebe zítra kouknout důkladněji a dám vědět. edit 2: tak to tam mám opravdu natištěné = nesundatelné
  21. Neřešil jsem to, ale protože mám zkušenost s potiskem textilu, i nažehlováním, tak snad trochu pomůžu. Pokud je tam nálepka skutečně nažehlená, půjde jí sundat za zvýšené teploty cca okolo 160 stupňu, stačí nahřát pár vteřin třeba horkovzduškou nebo i žehličkou a pinzetou sloupnout jako nálepku, od rohu k rohu. Ovšem patrně pod tím zůstane nějaké lepidlo, zde už těžko říct mělo by jít dolů klasickým ředidlem nebo odstraňovačem nálepek, jak pak ale bude clona vypadat, to nedokážu odhadnout.
  22. Už chápu co myslíš, když při přehrávání písničky kliknu na obrázek alba, taky se mi zobrazí přehled alb s obrázky (viz tvůj první obrázek v příspěvku nade mnou), ale protože se to za sebou nijak neřadí, tak jsem to nikdy nepoužil :-) Takže si pouštím songy jen podle adresářové struktury a ten přehled alb s obrázky nepoužívám. Vypadá to tedy spíš na "funkci" než na něco co by se dalo upravit.
  23. Všechny tagy vždycky odebírám. V kořenovém adresáři na USB mám složky s názvy Interpretů a v podsložkách Interpretů jejich alba. Jestli jsem to správně pochopil, tak to má zakladatel tématu stejně. U mého rádia (Bolero) pak mám po stisknutí tlačítka (viz screen z návodu tlačítko B, v češtině to je něco jako "Zobrazit náhled souborů" ) možnost přepínat, zda chci aby mi rádio zobrazovalo náhledy složek (kde to mám seřazené podle abecedy, tedy podle názvu interpreta/alba/mp3) nebo si můžu přepnout na druhý náhled (zase tlačítko B, v češtině se to jmenuje "Zobrazit náhled databáze" ) a vidím tam Album,Interpret, Žánr atd. což je možnost zobrazení souborů podle tagů. Protože mám zvolené zobrazení podle složek, tak mám Interprety seřazené podle abecedy a vždy si pustím album, které chci. Následně se všechny písničky přehrávají dále jak jdou v albu po sobě až do konce, kde se začne přehrávat jiné album, popř. další interpet. Pokud by bylo třeba můžu udělat foto.
×
×
  • Vytvořit nový...