Přejít na obsah

risa2000

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení risa2000

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Mohu potvrdit, že na O2 L&K byly z výroby Bridgestone Potenza (letní), protože jsem ale auto dostal v zimě, přezuli mi to na Micheliny a celou dobu jsem si myslel, že i na zimní gumy jsou docela hlučné. Do té doby, než jsem přezul na ty Bridgestone...
  2. Na PUNTO bych asi moc nespoléhal, ale jednoduše se to dá ověřit, když si dáš do auta GPS a mrkneš kolik ti ukazuje ona a kolik palubka. U mě v OII to vypadá tak skoro na 10% navíc (tedy je to progresivní, když mám na tachometru 55 tak jedu padesát a když 150, tak jedu 138). 10 km/h rozdíl při 50 se mi zdá moc.
  3. No tak mě by třeba zajímalo, jestli to jde i "odpárovat"? Mám to spárované na svůj klíček (teda, jezdím jenom já, takže to je jedno, ale když jsem to chtěl vyzkoušet jak to funguje, tak jsem to cvičně spároval), a už se mi stalo, že jsem si několikrát upravoval sedadlo, pak to zapomněl uložit (protože mám pocit, že to jde jen když auto stojí) a při dalším odemknutí se nové nastavení "automaticky" přenastavilo na staré. Další postřeh je, že sedadlo řidiče je opticky užší, protože má na boku ovládací panel pro ukládání a vyvolávání pamětí (nevím jestli klasická sedačka je šiřší, nebo to jenom tak vypadá). Jinak, spárování u nové Oktávky se dělá pořád stejně - tedy vytáhnout klíček a stisknout odemčení auta.
  4. Přidám pár postřehů. Nejprve tenhle, který jsem sepsal hned na začátku (asi po 600 km): K tomu mohu dodat asi tolik, že po dalších 2500 km jsem si na to asi zvykl (v tom smyslu, že už to nepovažuji za závadu), ovšem současně to nepovažuji za něco, co bych u příštího auta chtěl znovu. Tedy pokud by to měl být diesel, který pro mne zatím byl právě symbolem pohodové jízdy na nízké otáčky (něco jako Mazda 6, Peugeot 407, atd.) Spotřebu jsem zatím moc neměl možnost měřit, ale na trase Praha-Mnichov, kterou jezdím, jsem naměřil něco kolem 6 l / 100 km. Předtím jsem jezdil s novým Mercedesem C200 CDI (motor Blue Efficiency o obsahu 2,2 l, 100 kW) a ten měl spotřebu spíš k sedmi (při stejném stylu jízdy). Protože jsem nikdy předtím se Škodovkou nejezdil, nemohu to nějak porovnat s jinými Škodovkami, nicméně ve srovnání nové Oktávky s novým MB se mi to jeví takto: 1) Přestože oba motory jsou papírově stejně výkonné u MB se mi nikdy nestalo na D1, že bych musel dát plyn na podlahu. Zato jsem zařadil 6 a celou dálnici jsem na ni projel a nikdy netrpěl ztrátou výkonu ani v těch největších kopcích auto nepřestávalo zrychlovat. U Škodovky to na 6 "nejede" už do menších kopců a mám dojem, že do těch větších ani na 5-ku. Je mi jasné, že tady hrají roli převody různých rychlostí a mám dojem, že ten MB se vytáčel na šestku víc, zatímco Škodovka drží otáčky níž, berte to jako čistě subjektivní srovnání dvou papírově stejně výkonných turbo-díeslů. 2) U MB byla výraznější prodleva v turbu, Škodovka reaguje překvapivě bezprostředněji, zrychlení (na nižší rychlosti) je srovnatelné s MB a jízda s ní zábavnější. 3) U MB nebyl problém jezdit po městě na 1200 ot. a auto bylo v podstatě tiché. U Škodovky to nejde z důvodu popsaném v příspěvku výše. Respektive jde, ale je to nepříjemné. Ve vyšších otáčkách (2-3 tis.) jsou oba motory srovnatelně hlučné. Co je ovšem zásadní rozdíl je odhlučnění podvozku, tudíž u MB při 180 km/h "řval" motor, ale pořád se u toho dala poměrně dobře poslouchat hudba, zatímco u Škodovky (nová Oktávka 2) při 180 km/h motor není slyšet, protože daleko větší hluk jde z okolí a poslouchat se u toho nedá nic, ani spolujezdec (pokud nemá teda navigační headset). 4) Obě auta se dají rozjet na 200 km/h. Což bych u MB čekal, ale Škodovky mě překvapilo, že to zvládne poměrně slušně, a člověk nemá pocit, že mu motor každou chvíli vybuchne, nebo že by musel čekat, až bude kopec dolů aby to jelo. 5) Na krátkou vzdálenost (např. 2 km) je spotřeba u Škodovky hodně velká, motor se pořádně nezahřeje, navíc v manuálu upozorňují i na to, že se může zanášet filtr. Poznámka: Spotřebu jsem měřil podle podle tankování. V obou autech byl palubní počítač výrazně optimističtější (takže mě to vlastně u Škodovky ani nepřekvapilo).
  5. risa2000

    Výběr motoru

    šulda: Aha, tak sorry, nepřečetl jsem to pořádně. Mám dojem, že CR jsou od 2009.
  6. risa2000

    Výběr motoru

    Řekl bych, že záleží jaký 2.0 TDI. Jestli PD, nebo CR DPF.
  7. U své nové oktávky jsem vypozoroval zvláštní jev. Když zapnu potkávací světla tak se osvětlení ovládacích prvků (nastavení knoflíků topení, tlačítek klimy, atd.) výrazně ztlumí a to tak, že ve dne nejde vůbec poznat, co je zapnuté a nastavené. Když potkávačky vypnu, osvětlení ovl. prvků je čitelné a dá se dokonce regulovat pomocí regulátoru intenzity osvětlení. Na první pohled to vypadá, že by to nemusel být problém, protože přes den bych měl svítit denním svícením a ne potkávacími světly, jenže ty potkávačky se zapínají automaticky i při rychlosti nad 140 km/h (což mi přijde šikovné), což vzhledem k tomu, že jezdím převážně po dálnici v podstatě znamená pořád. Zajímalo by mne, zda s tím má někdo podobnou zkušenost, nebo to je nová "vlastnost". Přitom by stačilo, kdyby se osvětlení ovl. prvků odvozovalo od toho, jaká je intenzita světla venku (na což tam čidlo je) a ne od toho, že jsou zapnutá potkávací světla. Nechápu, jak na to ve škodovce přišli.
  8. risa2000

    Pazvuky

    Nevím jestli to je to samé, ale v nové OII (sedan) se mi občas ovze takové kovové cvaknutí (jako by šel kov na kov, ale spíš něco silnějšího než plech). Děje se to výhradně na nerovnostech ale ne vždy a někdy dost nepředvídaně. Spíš mi přišlo, že to jde z kufru, něco jako podlážka (ale kov), která nadskočí nebo něco v části, kde je zabudovaná sada na lepení (místo rezervy). Protože se to špatně zjišťuje a zatím to dělá jen výjimečně, tak jsem to nijak neřešil. Ale jel jsem s novou OII (combi) od kolegy z práce a zjistil jsem, že mu to podobný zvuk vydává taky . Moje oktávka má dva měsíce, jeho oktávka je o o 5 měsíců starší. Jinak jsem byl v servisu s tím, že mi drnčí interiér (a to i na rovné cestě) někde v oblasti lampičky u řidiče a možná i vzadu, což se ale dalo těžko posoudit protože jsem to slyšel hlavně zepředu. V servisu mi řekli, že něco vytěsnili vzadu (kolem lampičky), ale z předkem nic nedělali. Což bohužel byla škoda, protože předek drnčí pořád, ale už méně často a spíš jen někdy (předtím to bylo téměř pořád). Takže to vypadá, že tam asi půjdu znovu. Každopádně to vypadá, že v té středové části stropu interiéru je to nějaké nestabilní, když to drnčí hned u nového auta.
  9. Musím přiznat, že mě k tomuto příspěvku inspiroval komentář v jiném vlákně: kde HonzaLK popisuje chování motoru 1.6 TDI CR. Jako nový majitel nové OII s motorem 2.0 TDI CR (103 kW) jsem byl překvapen chováním, které je dost podobné výše zmíněnému. Projevuje se to tak, že mezi 1.000 až 1.500 má motor dunivý zvuk, který jakoby vyplní celý interiér. Nevím jestli i záleží na tvaru interiéru (mám sedan), nebo na nájezdu (mám zatím jen pár stovek km), ale zkoušel jsem se projet v kolegově OII kombi se stejným motorem, který už najel 10 tis. km a zdálo se mi, že je to u něj slyšet také, ale o něco míň. Nemohu to porovnat s jiným motorem od Škodovky, protože jsem předtím jezdil s jinými auty (také diesly), ale nepamatuji se, že by mi někdy vadil zvuk. Tady je to o horší, že rozsah 1-1,5 tis. otáček, je interval, kde v podstatě vždycky skončím, když řadím podle nápovědy na maxidotu, která většinou doporučuje kolem 2-2,5 přeřadit a libuje si tak kolem 1.200-1.300 ot. Zajímavé je, že ten motor trochu táhne dokonce i kolem 1000 otáček a neduní, ale jak se přehoupne přes 1.100 a dostane se jen trochu do záběru, tak se hluk výrazně zvýší. Po 1.500 to dunění přestane, hlasitost pak sice dál s rostoucími otáčkami normálně stoupá, ale je to "normální" zvuk, který mi nevadí. Zkoušel jsem to nechat prozkoumat v servisu, ale řekli mi, že to je standardní chování motoru u tohoto typu a při najetých km (a je fakt, že ten motor žádný jiným problém nemá, táhne dobře, akceleruje, jenom prostě "duní"). V podstatě bych se tedy nemusel strachovat, ale je to prostě nepříjemné. Stejně tak, když se tomu člověk pokusí vyhnout, znamená to zase řadit z vyšších otáček (tak kolem 3.000 ot.) což je u dieslu na nic, protože to totálně zruší tu "pohodovou" jízdu, na kterou jsem u dieslu byl předtím zvyklý. Zajímalo by mě, zda se s tím ještě někdo setkal. P.S pro moderátora: Nedal jsem to do vlákna k TDI 2.0 protože mám za to, že se tam řeší stará 2.0 a asi by to tam zapadlo. Možná by stálo za to udělat vlákno pro TDI 2.0 CR DPF (103 kW).
  10. V mezičase jsem to tak udělal (s SD kartou), a zatím to vypadá jako jediné řešení, akorát se divím, že to doteď nikoho netrápilo.
  11. Mám novou Octávku s navigací Columbus. Když vytáhnu z CD přehrávače CDčko, začne automaticky hrát rádio. Chtěl bych ho vypnout, aniž bych vypnul navigaci. Jde to nějak?
  12. No, tak budu ještě za větší trubku . V MFD menu jsem to nakonec našel Nastavení->Komfort->Otevírání dveří. Dokonce tam je volba Automatické zamykání a automatické odemykání, což jsem oboje zapnul a dělá to přesně to, co jsem si představoval .
  13. Nevím jestli to je ještě aktuální, ale mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že Nokia 6300 podporuje rSAP a funguje s GSMIII sadou. Po spárování přes bluetooth se na displeji telefonu objeví něco jako "režim vzdálené SIM" a jediná možnost, co jde v tom stavu udělat, je to zrušit modrým tlačítkem. V menu telefonu jsem ale možnost, jak to vypnout trvale, nenašel. Zkusil bych upgradnout firmware telefonu (pokud tedy není).
  14. No, tak budu vypadat jako trubka, ale zjistil jsem, že na volantu žádné tlačítko s mínusem nemám. Mám standardní 4ramenný volant pro maxidot, kde jsou dvě točítka (jedno na každé straně) a pak 4 tlačítka (dvě na každé straně). Tlačítka nalevo jsou na přepínání stanic radia. Tlačítka napravo na telefon a "návrat". To mínus je tam sice napsané, ale je u točítka hlasitosti. To jsem zkoušel stisknout a nic to nedělala, nebo to zapnulo hlasové ovládání navigace . V menu maxidotu sice nějaké nastavení je, ale to samozamykání tam není. Jen světla, okna a jinak nic moc. Existuje nějaký jiný grif jak to menu zobrazit?
  15. Super, hned to dneska vyzkouším . Jinak jsem si všiml, že když zamknu auto tlačítkem pod ruční brzdou, tak pak musím jednak 2x vzít za kliku, ale navíc také, když pak vystoupím a chci si vzít něco zezadu, tak zadní dveře zvenku neotevřu. Tak jsem zvědav jak se to bude chovat s tím automatickým zamykáním. Na předchozím autě mi to fungovalo tak, že když jsem otevřel zevnitř dveře řidiče automaticky to odemklo všechny, takže jsem normálně vystoupil a vzal si věci zezadu. Protože jezdím v podstatě jenom sám, bylo to praktické. Auto se zamklo, když jsem se rozjel, takže taška vzadu na sedadle se nedala s auta vytáhnout, a když jsem pak vystoupil, bylo auto úplně odemčené.
×
×
  • Vytvořit nový...