Přejít na obsah

speedymratin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 154 zobrazení profilu

Oznámení speedymratin

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

13

Popularita

  1. Co tady popisujete, tak jsem vše zažil a to do slova. Když mi říkaly o 3s čekání na zpátečku, tak mě to fakt rozesmálo a myslel jsem si, že je to sranda. Po pár vteřinách vážného pohledu jsem pochopil, že prodejce to myslí vážně!!! Na to jsem mu odpověděl, že Škoda klesla do let kdy vyráběli Formany. On na to, že je to teď standart a že to není závada. Na to jsem mu odpověděl, že v práci měním 5 auta (Kia, Renault, Dacia, Nissan, Opel) a žádný nemá takový problém s řazením jako Octavia III. Taky jsem řekl, že když sednu do Octávky jsem značně naštvaný a mám chuť to narvat do zdi. Po pár měsíců mi to nedalo a napsal jsem do Mladé Boleslavi a přijel jejich technik a uznal závadu v převodovce. Jasná výměna. 3s jsou opravdu berlička na to aby nemuseli měnit převodovku a je fakt, že tomu někdo uvěří. Jsou fakt špatné. Vydávají ocelové rázy a řazení je fakt hrozné i po výměně. Příště jdu také do DSG. Nedejte se a rovnou pište do Škodovky a neee do servisu.
  2. Ono to je trochu známé, že než se převodovka zahřeje, tak hůře řadí. Hlavně trojka za studena jde těžce.
  3. Já mám auto vždy nové a na 7let. Najedu cca 150.000km, tak bych byl asi ok. Když na to tak koukám, není už z čeho vybírat. Manuály jsou na dračka a automat je jako meloun a ženská :-D. Nás to všechny dotlačí na elektro!!!
  4. Ano i ne. Převodovky už nejsou takové jako dřív. Šetří se a výsledek je, že o hladkým průběhu při řazení nikdo už neslyšel. Seděl jsem v Opelu a byl jsem hooodně nasr..., jak jim ta převodovka šlape. Kia to samé :-(. Příště už automat!
  5. Převodovka vyměněna, tak v celku dobře.
  6. Blíží se nám finále. Příští měsíc auto jde do servisu na výměnu převodovky.
  7. Tak dnes se byl na auto podívat technik z MB. Natočil si závadu a v MB doporučí výměnu převodovky. Tak snad to dopadne dobře. Děkuji všem za rady a podporu.
  8. Škodovka si po mě vyžádala zakázkové listy ze servisu. Myslím si, že pro servis to bude mít dohru. Minulý měsíc zase bylo auto v servisu. Auto si to vyžádalo samo :-). Klasická kontrolo a nechal jsem si rovnou vyměnit olej, abych tam nejel za měsíc po druhé. Olej jsem si už dovezl svůj. V mém případě, tam mám už třetí druh oleje. Je mi vlastně jedno co je to za značku oleje, ale preferuji olej od jednoho výrobce. To servis nebyl schopen zajistit a ani nemůže. Co si budeme povídat. Mají také nějaké noty od Škodovky. V mém případě jsem měl 0W30 a při druhé výměně 5w30 a teď už budu dávat 5w30 od jedné značky. Při předání dávají takový protokol co se kontrolovalo a jaké ten díl má hodnoty. Auto přebírala manželka a druhý den koukám co tam na autě kontrolovali. Z jedné hodnoty jsem zjistil, že celý papír je vycucaný z palce a že daný technik si hodnoty vymýšlel. To mě vyburcovalo a šel se podívat pod kapotu. Vzduchový filtr jsem si musel připevnit do správné polohy. Svíčky, tak to já nepoznám zda je vůbec měnili. Nemám zkušenosti s TSI motory. Nad tím dalším jsem neměl sílu kontrolovat. Nevidím důvod proč jezdit do autorizovaného servisu, když jsou schopni za takové peníze doslova posrat servis. Do toho servisu už nikdy auto nedám a ani tam nepáchnu. Chtěl jsem tam zajed, ale co by s tím provedli. V tu chvíli co by se za mnou zavřeli dveře, tak by zapomněli. :-D Vlastním jen jedno auto a ne 100 aut.
  9. Tak jsem byl v dalším servisu a servisák byl v šoku. Nejdřív koukal, jestli si nedělám srandu. Pak pochopil, že to myslím vážně a řekl. že to není v pořádku. Doporučil mi, že pokud to budu chtít už vyřešit rychle, tak mám jed do Mladý Boleslavy a ukázat jim to. Teď budu psát do Škodovky.
  10. Videa už mají. Nejdříve si mysleli, že když řadím spátečku, tak motor je v otáčkách a vše dělám rychle. Na videu je vidět, že motor je v klidu a řadím dvouma prsty a nic rychlého. Proto to video bylo vlastně pořízeno. :-) A i přesto mi řekli, že je vše tak jak má být.
  11. Ahoj, jednoho dne jsem zaznamenal, že moje převodovka neřadí tak jak by měla. Občas tam nešla zařadit rychlost, ale při každém zařazení zpátečky šla přes zuby. Auto jsem objednal do servisu. Byla vyměněna lamela spojky a že prý špatně dosedala celá spojka. S radostí jsem jel domů a co se nestalo! Stále to řadí přes zuby (video 2) a ještě při vyšlápnutí spojky se ozve náraz (video 1), který tam před opravou nebyl! Druhý den jsem jel hned do servisu, že problém přetrvává a ještě se přidal další nežádoucí zvuk z převodovky. Auto šlo po týdnu znova do servisu. Myslím si, že v servisu nic neudělali a jen tam to auto stálo. Večer jsem si pro to došel a bylo mi zděleno: Ráz ze spojky je dosedací ložisko, které si dosedá. BLBOST!!! Řazení přes zuby je také v pořádku. Prý mám sešlápnou spojku a 2s počkat a pak zařadit spátečku. To jsou oficiální rady ze Škody auto. Servis naznačil, že neumím řadit! Když jsem mu zdělil, že se řízením živím a v práci střídám 4 vozy Ranault, Kia, Dacia, Nissan a se žádným nemám problém jen se Škodou, tak tomu neměl co. Co byste dělali na mém místě??? Dík za rady. 1_20170816.mp4 2_20170816.mp4
  12. Ahoj, od prosince 2015 reklamuji Bolero, kterému vypadává zvuk a při výpadku se kousne i obraz. Někdy se kousne 2x za písničku, ale někdy je to tak často, že máte chuť opustit auto za jízdy! Servis to svádí na Apple, že to nemají vyladěný. To si právě nemyslím. Poslední možnost abych si byl na 100% jistý, že to není chyba iPodu je, že to vyzkouším v jiném autě s co možná nejpodobnější výbavou. Mám OIII Style 1,4tsi modelový rok 2016, rádio Bolero + komfortní tel. s hl.vytáčením + SmartLink. Jsem z Pardubic, ale není problém někam zajed do okolí PCE a HK. Jde opravdu o 10min času. Pokud by se našel někdo kdo používá iPod s Bolerem, tak to by bylo úplně NEJ. Moc děkuji a přeji hodně spokojených km, které jsem zatím nezažil :-(.
  13. Nemám problém s basy. Přijde mi, že to nezvládá samotné radio. Když je basový tón, sníží se hlasitost výškových repro. Neřeším tu zda to zvládají basové repro, ale řeším celý systém jako takový. Vím, že origo repro jsou špatné, ale teď si myslím, že celý systém je špatně sladěný. Z pohledu škodovky mi to přijde na hlavu. Jak můžou prodávat rádio, které nezvládne origo repro! Jen se ptám, jestli máte stejný úkaz. Mám už od předání s radiem problémy a chci zjistit zda to není další závada. :-)
  14. To je možné, ale já sub nemám a basy to zvládají, ale mám ten druhý jev.
  15. Ahoj, chci se zeptat, jestli máte stejnou vadu jako já. Při poslechu hlasité hudby asi tak přes 75% z celkové hlasitosti, jste nepostřehli slyšitelný úkaz. Basy snižují výkon výškám a výsledek je, že výškové repro pulzují podle rytmu basových repro. Je to dost neposlouchatelné, když vám výškáče plavou o 5db! Nastavení: Basy 100%, středy 20%, výšky 40% Bolero 8 repro Dík za info.
×
×
  • Vytvořit nový...