Přejít na obsah

Promato

Uživatel
  • Počet příspěvků

    113
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Vše zveřejněné uživatelem Promato

  1. Ahoj, zrovna rovněž řeším, že mi odešla vzpěra a také pravá strana. Koukám, že to může být i v přelámaných kabelech, tak se na to musím ještě podívat. Ale moje otázka zní, zda jste někdo řešil třeba druhovýrobu? Tuto vzpěru jsem našel novou do 5000,- Kč. Ale je to Čína a nějak se toho obávám, nebo je to zbytečné? Dále se snažím hledat i po vrakovištích, ale zatím marně. A dávat 10.000 za novou je teda strašná raketa.
  2. Promato

    Letní pneumatiky

    Ahoj, příští sezónu mě budou čekat kupovat letní pneu. Je tu někdo s 19" 225x45? Hledám max.do 5000.- Kč za gumu. Kdo jste s čím spokojeni? Děkuji
  3. Právě jsem koupil na zimu GoodYear Ultragrip Performance+ 225/55 R17, dle testů vycházely jako jedny z nejlepších. Tak jsem zvědav, zda realita bude zrovna taková :-)
  4. Ahoj, dnes jsem si pořídil Karoqa r.v.2017. Má Columbus a nabízí navigaci se zobrazením GoogleEarth. Když připojím auto přes mobilní internet, tak mi to napíše: Chyba Škoda Connect. Přitom mám vše aktivované. Nesetkal jste se s tím někdo? Díky
  5. Ahoj, pokud se to zde řešilo, předem se omlouvám, ale nenašel jsem. Jakou přesnost máte u navigace Amundsen? Mám Amundsen (Octavia III. facelift - rok 9/2017). Pokud jedu trasou, tak navigace je pravidelně tak o 30m pozadu. Takže projedu křižovatkou a navigace zde zdaleka není. To samé pokud projedu zatáčkou tak až tak po 3 sekundách se navigace natočí do směru. Jak jste na tom ostatní? Předem díky za odpovědi.
  6. Ano, vymenil...za 3500,- svetlomet (vrakoviste). Prestrojil ridici jednotky ze stareho na "nove" a nechal pred chvilkou u Skody seridit. Pry se musely znovu nastavit ridici jednotky, stejne tak sklon. Hotovo za dalsich 345,-. Takze cajk :-) u stareho odesla klapka co preklapi z potkavacich na dalkova.
  7. Kdyby se někomu hodilo: Dnes jsem vyměnil světlomet za "nový" (z vrakoviště). Je potřeba povolit nárazník, ale netřeba úplně sundat. A aby se šlo dostat k jednomu pitomému šroubu, který spojuje nárazník napevno ke karoserii, je potřeba sundat podběh. Pak je to už relativně přístupné. Ten šroub je totiž ukrytý pod světlem, takže se k němu může jako k penězům. A šrouby na nárazníku odstranit tak ze 2/3 na požadované straně, pak ho lze dostatečně vyklonit a dostat z něj tak světlo. Pomohlo mi i toto: http://www.briskoda.net/forums/topic/313708-octavia-3-iii-vrs-front-bumper-removal-how-to/?p=3753713
  8. Super, to budes hodny. Predem moc diky!!!
  9. Nové určitě kupovat nechci, dnes mi v servisu zjistili, ze ridici jednotka by mela byt v poradku. Ale klapka, ktera udava potkavaci a dalkova svetla nefunguje. Takze me ceka koupit cely svetlomet. Akorat nevim, dle jakeho kódu na svetlech se ridit. Mam 5E1 941 015 B 09S, ale na internetu jsem nasel svetla s kódem stejným, pouze na konci 15S. Tak nevím, zda mohu koupit, nebo zda je tam skutecne nejaky rozdil...neporadi nekdo?
  10. Ahoj, poslednich 14 dni registruji problem na mych svetlech. Vzdy pri startu by se asi mela serizovat svetla synchronne. Tzn.dolu, pak od sebe a k sobe a nahoru. Pricemz levy svetlomet se kolikrat opozdi, nebo jde jen nahoru a dolu. A co vic, je na levem svetlometu porad zaple dalkove a prepinani mezi potkavacim a dalkovym funguje pouze na pravem svetle. Takze ridici v protismeru maji urcite radost :-/ Mel nekdo podobny problem? Muze to byt spatnym svetlometem, nebo ridici jednotkou? Jde toto zjistit na diagnostice? Bohuzel mam uz po zaruce a cena noveho svetla je masakr! Predem diky za reakce.
  11. Asi to je vazne tou zimou, nyni to, zatim, funguje jak ma. Akorat se mi objevil novy problem se svetlama, ale to je uz na jinou sekci.
  12. Ahoj, pokud uz se to tu objeviło, predem se omlouvam. Dnes se mi stalo (3x), ze se mi pri jizde vyplo autoradio a po asi minute, dvou se radio jakoby zresetovało a zaplo. Nekdy mi bluetooth nenasel telefon a pak se po vypnuti a zapnuti motoru radio zase vzpamatovalo. Kdyz se radio vyplo, tak vzdy tlacitka okolo displeje svitila. Pak se zase proste zaplo a jako by se nic nedelo. Ma nekdo podobnou zkusenost? Predem diky za odpoved!
  13. Je to na Yetiho s motorem 1,8 TSI. S Pirelli jsem moc spokojený. Ale i na benzinu jsem spozoroval, ze po jedne sezone je videt ubytek na gume. To Mischelin zimni se skoro ani nehnou, zda se mi, ze ta značka prostě vydrží hodně km.
  14. Ahoj, asi se ještě v tomto roce budu muset porozhlédnout po nových letních pneu. Nevíte někdo, kde najít testy pneu na rozměr 225x50 R17? Nějak se mi to nedaří na internetu dohledat. Nyní mám Pirelli P Zero a jsem s nimi spokojený. Možná, že půjdu opět do Pirelli, nebo Mischeline, ale přeci jen vidět srovnávací test by neuškodilo. Nebo mi někdo nějaké doporučíte? Hlavně nechci na autě nic, co by v autě moc hlučelo :-D Díky chlapi!
  15. Sranki.....já vím, ale vypadá to pak pořád jako nové :-D Mimochodem....já s tou korozí mám zrovna špatné zkušenosti.
  16. Tak na zimu mám připraveno.... Přezuto, vymyté nápravy a nastříkané olejem, aby koroze neměla šanci :-D , navoskovaná karoserie, umytá letní kola...řeknu vám...v neděli od 9 hodin ráno do 3 hodin odpoledne a ještě dnes se nemohu ani hnout :-D Jak vy připravujete svého oře na zimu?
  17. Interview : "Jak jste se stal úspěšným?" "Spřátelil jsem se s jedním bohatým člověkem. On měl peníze, já zkušenosti." "A nyní?" "Já mám peníze a on zkušenosti."
  18. Tu spotřebu nechápu. Já mám osobně dlouhodobou 7,8 litru. A to jezdím dost po městě. Chce se to jen naučit jezdit. Když jedu do Alp na dovolenou, tak za 1200km jsem měl celkově 7,4. Dokonce při zpáteční cestě při tempomatu na 120km/h jsem přijel za 6,8. Jak říkám každému, pokud bych měl jezdit za 11, tak leda v ucpaným městě a mimo obec bych se už musel při té rychlosti zabít.
  19. Včera jsem v práci na to vzal elektrikáře....všude jde šťáva, ale vypadalo to na špatný kontakt v 5.dveřích. Protože když jsme bouchli do té plastové výplně, tak se najednou žárovka rozsvítila. Pak to zase přestalo fungovat. Odpoledne jsem to chtěl rozebrat, ale může se k tomu asi jako k penězům. Ty plasty drží jako sv***! No a jak jsem se tam pokoušel dostat, možná jsem tam trošku pohnul s drátama, nebo s nějakým kontaktem a od té doby to vše funguje. I tak jsem ale zajel do servisu a v úterý se na to podívá elektrikář. Prý tam dost často odchází mikrospínače, nebo i zámek. Podle mě je to jen špatný kontakt.
  20. Když otevřu kufr, tak světlo nesvítí. Na Maxidotu je otevřený kufr vidět. Zkusil jsem odpojit žárovičku a vyměnit za jinou....to nepomohlo. Ale pokud odpojím žárovičku, nebo odpojím kompletně to sklíčko od konektoru, ve kterém je umístěná žárovka, tak se kufr z 90% zamkne. Ale jak píši, z 90%...někdy se nezamkne a třeba až při druhém, třetím pokusu to vyjde. Tak nevím....je to blbost, ale štve mě to!
  21. Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak to píši sem. Poslední týden se mi pravidelně stává, že při zmačknutí tlačítka na otevření kufru se kufr odemkne, ale při zabouchnutí se už automaticky (dle návodu po 2 sekundách) nezamkne. To asi bude nějaká závada, ne? Protože ať projíždím Maxidot, tak tam žádné nastavení pro 5.dveře nevidím. A v návodu jsem se také nedohledal :-( Ani nemám už náladu to reklamovat, auto je po záruce :-/
  22. Mám nyní Samsung Galaxy S3 a vše funguje bezproblémů, stejně jako fungovaly všechny funkce na S2. Je to oficiální česká distribuce volně prodejná, ne přes operátora.
  23. Tak opět dovolená v Alpách a na cestě Č.Budějovice - jezero Achensee a zpět jsem jel se spotřebou (po dotankování) 6,8 l/ 100km. Pravda, jel jsem nejvíc kolem 120km/hod, někdy i 130, ale jel jsem vysloveně na spotřebu. Dlouhodobá spotřeba mi teď klesla na 7,6 (dle palub.počítače). Pro info: Tátovo Octávie si vzala 5,3 l nafty (2.0TDI).
  24. Včera jsem také zkusil promazat kompletně těsnění kolem dveří olejem WD40 a nepomohlo nic. Vrže to snad ještě víc. Když jsem tuto záležitost projednával se servisem, tak se tento jev prý hodně často vyskytoval i u prvních Octávií II. generace. Pak vyměnili gumy za trochu jiný materiál a vrzání přestalo. Tady se prý používá těsnění na Yetinách pořád stejné. Ale tehdy mi těsnění namazali nějakým olejíčkem a vrzání úplně zmizelo, bohužel je to efekt tak max.na měsíc. Jen mi řekli, že je to přípravek v malé nádobce asi za 1100 Kč!!! Nemáte někdo opravdu účinnou metodu, ale ne za tisíce? :-D
  25. Tak zrovna s dieslem jsem za celý život najezdil víc, než s benzínem....doma byly tři Octavie s dieslem, v práci co by se služebníma Octávkama v TDI se najezdím až až. Miku, já Ti tu nepomlouvám diesel, to ani náhodou :-) Jen trošku usměrňuji tvé názory o benzínových motorech, kdy to co tu prezentuješ je prostě nesmysl. Naposledy jsem jel včera s O II. 2.0TDI a zkrátka ve městě dát 4.st při 50km/h je z motoru slyšet, že to není ono. Možná že CR je na tom už lépe, mluvím o pd-čkách. Nebo spíš...zkus si někdy jet s TSI a třeba změníš názor. Na TSI jsem najezdil už přes 20000km, tak snad za tu dobu mohu říci, co jsem postřehl. Pokud naftě, ale i tomuhle TSI budeme šlapat z nízkých otáček na krk, Bůh žehnej našim dvouhmoťákům :-D Jinak abych Tě potěšil, když jsem vybíral jaký motor, přišla od mého příbuzného odpověď. "Pokud budeš jezdit hodně po dálnici v Německu 160-180, u dieslu 105kW (Audi A3) se pohybuje spotřeba kolem 10 litrů, u TSI (Audi A3 118kW) to při stejné rychlosti dělá průměr 16-17 litrů. Pokud bych tedy jezdil často do Německa po dálnici, jdu jednoznačně do dieslu. Ale zkus být objektivní ;-)
×
×
  • Vytvořit nový...