Přejít na obsah

bouky168

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení bouky168

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. TIM 35: ve 150000km nežere felcka nic, ale veř mi, že ve 350000km žere všechno co je v motoru za náplně :-D Jinak 1.2l na 15000km je absolutně v klidu,zvlášť v turbo motoru. Já mám u mojí 2.8čky psanou spotřebu až 0.3l na 1000km podle provozu. Jo a olej castrol za 1000Kč litr?to jsem neplatil ani u origo servisu proboha
  2. Tak to víš,ono všeobecně to bude víc a víc naročnější na údržbu. Na nových autech je víc a víc součastí a to znamená víc problémů. Jednak roste váha a jednak nemůžou jít s cenou nahoru, protože by nic neprodali. Takže to jde na úkor kvality něčeho. Felicia je vozidlo s motorem,volantem,převodovkou a sem tam trocha výbavy, takže když ti to nesežrala rez,tak jsi s ním mohl jezdit dokud ti benzin nerozežral písty(není problém na nich najezdit 400000km). Sice už pak má spotřebu jako tryskáč a olej taky dolejváš z hrnce ale jede. Ale jinak je Superb nadprůměrně spolehlivý. Doporučuji pouze výměnu oleje vždy po 15000km. Ty servisní intervali longlife jsou pěkný kraviny.
  3. No tak to vypadá na prasklé servo, nebo nějakou jeho část. Cítíš nějaký velký změny v tuhosti řízení když točíš volantem při jízdě?
  4. Tak taky přidám poznámku. Mám najteto 208000 a teď mi odcházela ramena a tlumiče, tak komplet výměna. Pružiny KN,tlumiče Bilstein,uložení tlumičů Sachs,Ložiska SKF, ramena Lemforder.Original ložiska jsou prý FAG ale po konzultaci s odborníky nakonec padla volba na SKF. Jinak cena celkem 17500 bez DPH. Myslím že mám zase na 200000km klid.
  5. Spidan je origo. Určitě bych ty 2500 zainvestoval. Nehledě na to,že kryž ti kloub praskne, tak máš docela průser při jízdě. Takže bych ani moc dlouho neotálel. A až ti to bude někdo montovat,nebo jestli si to budeš dělat sám, tak nezapomeň po nanesení maziva odmastit styčné plochy manžety s kloubem a manžety s poloosou.Jinak ti manžeta zachvilku sjede a do kloubu se ti zanesou nečistoty a za chvilku měníš zase.mě kloub vydržel 208000km. Koukni na www.cc-autodily.cz tam maj celkem slušný ceny. Jinak pokud chces alespon trochu usetrit tak jeste Metelli a nebo Lebro. Ale Spidan je spidan, par stovek navíc ale o to víc tisíc km. Tak good luck
  6. Určitě dej vědět.Ať jsme chytřejší
  7. Zdravím. Pokud si neměnil čepy řízení, tak bych začal asi tam. Čep řízení má 2 místa, která se opotřebují. Jednak čep a pak ještě uložení toho dlouhého závitu k tomu čeku. Když je to vymačkaný oboje, je to celkem slušná vůle. Stačí když si někoho posadíš za volant aby ti s nim cukal sem a tam aby se ti kola alespon trochu zatacela a ty se dívej na ten čep (táhlo) a pokud je tam vůle tak ji uvidíš. Pokud to bude v pořádku, tak to vypadá na servo.
  8. Tat to je super. Kdyz to není žádný problém tak to taky provedu, Já mám právě známého a ten je bývalý policista a říkal, že dřív to takhle nešlo, že musela být od motoru faktura a souhlas nebo potvrzení dealera,že motor není kradený a že je řádně zakoupen....
  9. Zdravím. Nemám sice radu, ale dotaz. Jak je to s papírováním? Mylím číslo motoru a tak? Já mám číslo motoru zapsané v TP a chci taky měnit motor. Ale když mě chytnou policajti a budou kontrolovat čísla, jak to obhájím, že motor není kradený?
  10. Zdar, pružina praskne nejčastěji v tom zakončení,mě se to taky stalo, je to tím, že je tam nejvíce namáhaná. Akorát jestli jsi vyměnil jen tu jednu stranu ,tak tě to čeká za chvilku i na druhé. Ale prasklá pružiná spíš jako bouchá než cvaká. V tomhle témátu si myslím, že je to tutovka ten homokloub...
  11. Dneska jsem to stihnul alespoň trochu nafotit.Dřív než večer to opravdu nestíhám,ale vidět to je.
  12. Zdravím Vás. Máte někdo zkušenost s těma MEYLE HD? Vypadá to zajímavě a když vidím,jak vypadá řez silentbloku u obyčejné verze a té meyle,tak myslím,že by to mohlo opravdu držet.
  13. Zdravím.Nebyla by nějaká fotečka? Taky o tom uvažuji, jezdím dost po špatných cestách a 225/45 jsou nevyhovující. Kdyby bylo dost peněz, tak si koupím nějakej allroad,ale bohužel zatím ne.Díky a čau.
  14. Je to určitě homo.kloub. Teď jsem ho taky měnil a je klid. Hlavně si zkontroluj, ať máš odmaštěný styčný plochy manžety a kloubu. Jinak se ti bude pořád svlékat.
×
×
  • Vytvořit nový...