Přejít na obsah

majbo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    74
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem majbo

  1. Mně se tato závada projevovala už od nového auta. Naprosto nevyzpytatelně a bezdůvodně občas nefungovala druhá poloha. Zpočátku pomohlo nechat usnout ŘJ komfortu a po cca 30ti minutách znovu nastartovat a fungovalo to. Pak začal bezdůvodně spouštět alarm a auto např. nešlo odemknout. Anebo po stisknutí tlačítka stahování okno jezdilo nahoru a dolů. V servisu po neskutečných dohadech nakonec fleš ŘJ komfortu a od té doby ( cca dva roky) klid.
  2. hm dobrý. A jak jsi na týhle akci dopadnul ty?? Víš proč jsem to založil? Ten konkrétní termín 24W6 je na hodně vláknech schovanej mezi řečí. Málo kdo si ho zapamatuje. Po dnešním jednání se servisem mám pocit, že ŠA využila podložky pod turbo k tomu, aby ti nenápadně do jednotky vložila soft, kterej byl primárně potichoučku vyvinutej né proto, aby auto nepadalo do nouzáku, ale aby co nejmíň nápadně snížili výkony. A stačilo to sundat jen u 77 kW. 63 kW mohli nechat tak jak je. Tím by ale výkonový rozdíl mezi nima byl menší. Cenový rozdíl však stejný. Jo, hoši, dělaj z nás pitomečky malý, pitomý.... PS: když jsem se technika zeptal, jestli jsou problémy s rozvodama u 1.2 TSI, tak mi řekl, že PÁR aut už udělali, ale že to stejně byly jen služební auta. Když jsem se ho ptal, zda jsou problémy s turbama, řekl, že u německejch motorů tyhle problémy nejsou. A na otázku, proč tedy vlastně je celá tahle akce 24W6 i u zdravých aut, mi nedokázal odpovědět vůbec. Prostě škodovka z preventivních důvodů nařídila.
  3. Dnes jsem si přivezl auto ze servisu ( překousané kabely). Zároveň jsem na mém vozidle byla povinně uplatněna dílenská servisní akce 24W6. Tedy 2mm podložka pod turbo + fleš SW. Přijímací technik mi tvrdil, že jsem první, kdo zmiňuje negativum této akce, t.j. zlenivění motoru. Prostě, že to ode mě slyší poprvé v životě a já jsem si před ním připadal jako blb. Odjel jsem ze servisu a marně jsem doufal, že budu vyjímka, a že auto pojede jako dřív. Sice jsem to čekal horší, ale turboefekt je nenávratně pryč. Křivka krouťáku je jinak postavená a je fakt, že motor nyní nepatrně víc zabírá už od nuly otáček, ale jakmile se to dostane na 1800 otáček, tak tak si to prostě to turbo nepřebírá a křivka zrychlení je plochá a nevýrazná. Přesně tak, jako rozdíl mezi PD a CR u nafty. Ono se to rozjede rychle, ale..... Auto nyní startuje zuřivě rychle, motor se mírně ztišil. Tato akce čeká pravděpodobně všechny, mimo těch, co tam mají podložku od výroby. Ti zase ale nepoznali ten báječněj turboefekt. Je tu někdo, kdo nepozoruje žádný rozdíl mezi před a po servisní akci?
  4. Včera jsem zjistil cukání motoru u 1,2 TSI 63kW 11/2010. Pokud se lehce rozjíždím a přidávám plyn, žádný problém. Pokud sešlápnu plyn rychleji, auto začne doslova přískokama skákat dopředu. Je to mimo jedničky u všech kvaltů. Prostě jedu 100 km/h, přišlápnu plyn a je to na vypadnutí protézy z pusy. Motor cuká jako blázen. Vyjel jsem bandu skoro dosucha a u Shellky natankoval novej benál, ale pořád to samý. Chybová hlášení na maxidotu žádná. Kabely zjevně nepřekousané. Na co se mám připravit v servisu??
  5. dotaz: při montáži podložky pod turbo se flešne novej soft do ŘJ. Předpokládám, že pro 63 a 77 není tento software stejný. Údajně se úprava točivého momentu směrem dolů týká jen 77 kW, ale jen v řádu několika Nm a výkon se u 77kW nemění. Tudíž předpokládám, že u novýho softu pro 63 se se snížením jakýchkoliv parametrů nepočítá. Máte někdo jiné názory?
  6. zdarec, jsem majitelem Š ROOMSTER 1,2 TSI 63 kW. Uvažuju o výměně za OCT TOUR TRUMF 1.6 MPI 75 kW. Jak to vidíte vy?
  7. vzhledem k tomu, že mám možnost výměny mého Š Room Scout 1.2 TSI 63 (11/2010, najeto 6.600km) za úplně novou Š Octavia Tour 1.6 MPI 75 kW, rád bych znal vaše názory. Je mi jasné, že bych šel do konstrukčně starého a nenažraného motoru. ALE: jezdím tři stejné referentské octavie, neskutečně brutálně a řeznicky týrané již od najetých pěti kilometrů - a světe div se, mají zatím najeto od 85kkm do 120kkm a šlapou jak hodinky. Vlivem šíleného zajíždění je jejich výkon a zrychlení abnormální, a každý, kdo si sedne poté do stejný oktávky, ale soukromý, se nestačí divit, jak je soukromá oktávka líná. Topení luxusní proti TSI a jako poslední detail je tu i muzika, která proti fabii a roomsteru je fakt o dva levely výše. Vím, že to je pitomost, ale ruku na srdce - hudba v autě je také součástí těšení se na každou jízdu, ne? Takže: spotřeba je mi oproti TSI jasná. Jak to tady ale vidím, skončí mi záruka a to co jsem ušetřil na benálu, tak dám v servisu za opravy (řetězy, tyčky, kanálky a bůhví co ještě)
  8. chlapci a děvčata, dnes jsem si osobně v Boleslavi ověřil, že skutečně probíhá dílenská servisní akce a nikoliv svolávací servisní akce. Týká se motorů 1.2 TSI 63 i 77, avšak jen některých - zejména 09 a část roku 2010. Tato akce probíhá tak, že zákazník si kdykoliv může ověřit dle svého VIN, zda jeho vozidla se to týká. Pokud ve vašem servisu nic o to nevědí, je to tím, že akce netrvá dlouho a byla vyhlášena latentně - tedy když přijdete na servisku, automaticky přijímací technik dle vinu zjišťuje, zda k vašemu vinu nejsou k dispozici aktualizace softu, případně jiné doporučení - a tady se skrývá ta zmiňovaná nabídka výměny kompletní rozvodové sady. Tedy mechanik vám sdělí tuto možnost a vy ji buď využijete, nebo ne. Takže pro váš klid doporučuji zavolat do nejbližšího servisu, zvednout vedoucího od kafča a nadiktovat mu svůj VIN. A víte okamžitě na čem jste. Jinak například Klokočka Barrandov dosud řešil pouze dva potkané motory TSI. K svému TSI 63 jsem zjistil, že se mě bohužel výměna netýká....
  9. hmm, tak to je hodně smutný čtení o tý yetině. Bohužel realita. Nečekejmě ovšem že u Forda nebo u Mazdy by byl přístup prodejce jiný. Všude stejný. Všude.
  10. Voltysi, ty jsi živý důkaz toho, že tyhle motory úplnej propadák nejsou. Pokud jsi tenhle motor nechal takhle hrábnout až na samý dno a najeto máš už 12.000km a dosud jsi neměnil turbo, rozvody a necáká ti olej ven a jezdíš v podstatě bez závad a v pohodě, tak jsi mi udělal hezký den. Jinak prosímtě s tím pískletem a rychlostí 195 mi to nějak nejde dohromady. Pár mrtvejch lidí po bouračkách jsem viděl a taky ty dlouhý čáry po gumovačkách na asfaltu. No nic.
  11. pokud škodovka "okecává" měření výkonu - tudíž lže- tak se ptám, jestli je fyzikálně možné, aby vozidlo s motorem o striktním výkonu 63 kW vyvinulo na rovině rychlost 195 km/h.
  12. Pawouku, jsem naprosto v klidu. Správně říkáš NĚKTEŘÍ co se jim tsi dost sype. Jenomže tady se to prezentuje tak, že VŠECHNY tyhle motory jsou absolutně v prdeli. Tedy je otázka času, kdy odstavenejch téesíček budou plný pankejty, utržený turba se budou válet po asfaltu, ventil tě potká až budeš telefonovat pro asistenčku atd atd. Tak ať mi tedy někdo vysvětlí, proč u někoho se turbo mění 2x do roka, někomu přeskočí řetěz a nekdo jezdí v pohodě???? Co je tím určujícím faktorem ?? vada materiálů, nebo jeho únava ? Pokud jsou plošně špatný všechny rozvodový sady a všechna turba, tak by to přeci muselo postihnout fakt všechny - a nezáleží na tom, jakým stylem kdo jezdí.
  13. čti test!!!!!!!!!!!!!!!! To není můj názor!
  14. zde je naskenovaný test motorů 1.2 TSI vers. HTP - m.j. kde se píše o tom, že klima navyšuje výkon, dále o tom, že 63 kW naměřeno ve skutečnosti 78 kW a krouťák 175, atd atd. Vzhledem k nekvalitnímu skeneru doporučuju stahnout a převést do PDF. .
  15. tak o 195 podle tacha jsem ještě neslyšel. Ale budiž. Radši to zkoušet nebudu.
  16. Je zde někdo, kdo na R SCOUT upravil denní svícení tak, jako to mají scouty 2012?? T.j. svítí pouze přední LED mlhovky.
  17. počkej, ty chceš říct, že jsi jel s TSI 63 kW 180 km/h a po přidání plynu ( lhostejno zda s klimou, nebo bez ní) jsi po tomto autě chtěl, aby zrychlovalo?????? Můžu ti s klidným svědomím říct, že jsem jel 180 s 1.4 TSI 90 kW a po přidání plynu auto zrychlovalo téměř neznatelně. Já jsem s mým 63 kW TSI jet 180 nikdy nezkoušel, ale pokud to tak je, jak píšeš, může to znamenat, že v testu tohoto motoru v SM nelhali, když mu naměřili na brzdě 78 kW a krouťák 175 N.m. Navíc podle zdejší teorie šmejdského, nevychytaného, konstrukčně labilního motoru, plnýho závad ( někdo ho zde nazval motůrkem do šicího stroje) , by tě měla po deklarované jízdě z Chorvatska přivážet asistenčka na podválu. ( potkaný motor, kleklý turbo, sání, vylitý olej skrz netěsnosti......)
  18. Tak jsem si zkusil srovnání výkonů TSI 63 se zapnutým klimatikem a bez něj. Teplota 34,5 stupňů, klima nadoraz doleva, větráky puštěný naplno, motor optimálně zahřátý. BA95 , motor vyrobený 43 KT .Místo: kopec od Štěchovic ke Slapům. S klimatikem: poněkud horší a línější rozjezd, chce to po mně víc plynu. Nicméně jakmile si kontrolu nad výkonem přebírá turbo- t.j. přesně 1800 ot/min, motor ožívá víc, než bez klimy. Ovšem při zařazení vyššího stupně se prodloužila prodleva do nástupu turba. O to citelněji však turbo zabere. Ačkoliv roomster plně naložený věcmi na chalupu + 4 lidé, tak tento kopec hravě na pětku vyjíždí a ještě má tendenci zrychlovat. Ovšem při točkách do 1800 vykazuje motor mírnou ztrátu výkonu, což byl v tom kopci problém, když bylo nutné přibrzdit za pomalu jedoucím autem. Následovalo podřazení o dvě rychlosti a nutnost vytočit aby se vyšší rychlost chytila minimálně na 1800 otáčkách. Zkoušel zde někdo něco podobného?
  19. měl jsem stejný problém, t.j. absolutně nevypočitetelné chování předních oken. V servisu nic nezjištěno. Vynutil jsem si tedy konzultaci s oblastním mechanikem v MB, neboť tento disponuje softwarem který je schopen jít hlouběji do ŘJ komfortu. On line napojení a konzultace nic nezjistily. Třetí level diagnostiky znamená stažení vozidla do Boleslavi a napojení na totální diagnostické zařízení, které jde až na samé dno ŘJ a je schopno zjistit zpětně každé nastartování, každé stažení oken. Nakonec jsem si vymodlil flash ŘJ komf. Navíc zkolabovalo on line spojení, takže kód se musel zadávat ručně ( 50 čísel) Od té doby bez závad. Ovšem nečekal jsem, že taková banalita, jako je flash, znamená obrovský obstrukce ze strany ŠA. V každý druhý garáži vám udělaj flash za pět minut. Závěrečné zjištění: v záruce je každý zásah do softwaru konzultován s Boleslaví, která jej musí schválit. Souhlas trvá od 6 do 12 hodin.
  20. Co si prosím představuješ pod takovým pojmem KATOVÁNÍ KOSTŮ ?
  21. no, myslím, že bys měl udělat to, že porovnáš, jestli s tímhle autem vůbec poznáš rozdíl mezi 95 a 98. Podle mě poznáš maximálně rozdíl mezi špatným a kvalitním benzinem. Čti článek Jandy na Cimbu. Vyjeď plnou bandu 95, natankuj plnou bandu 98 - vše u jedný pumpy a uvidíš. Pokud budeš mít štěstí, majitel pumpy ti řekne, jakou výtoč má 98. Například na Shellu na Bohdalci letos věc došla tak daleko, že týden VPR 100 stál o pár halířů víc než VPR 95. Museli ho prostě vytočit, protože aditivum mizelo. Jen dotaz mimo hru: koupil jsi nováka nebo předváděčku??
  22. no právě v tom tkví ten problém. Na Jarově zjistili, že diagnostika nezaznamenala vůbec žádný poplach - tedy ani falešný. Jelikož správci parkoviště se tyto moje poplachy nelíbí, zmínil se o možnosti výpovědi parkovacího místa. Otázka: je možné alarm úplně deaktivovat ? Myslím tím krajní řešení v případě, že ve Škodovce opět budou krčit rameny.
×
×
  • Vytvořit nový...