Přejít na obsah

Zimmeler

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Zimmeler

Nováček

Nováček (1/14)

5

Popularita

  1. Zdravím, v nedávném vydání Světa motorů redaktoři varovali, že u přímovstřikových motorů 1.2 TSI, ale i relativně nových 1.0 TSI dochází po cca 100 tis. km k zanášení ventilů karbonem a po cca 200 tis. km hrozí závažné škody vedoucí až k podpálení ventilů. Prý není od věci po takovém nájezdu nechat ventily mechanicky vyčistit. Škoda Auto prý nemá údržbu na toto téma v servisním plánu. Moje Fabia 1.2 TSI má najeto 210.000 km a tak mne zajímá, jestli si mám shánět odborníka, nebo se jedná o přehnanou opatrnost? Škoda Fabia 1.2 TSI 63 kW Elegance r.v. 2010
  2. Zdravím, když po uvedení TSI na trh začaly katastrofické předpovědi, co se s našimi motory (ne)stane, tak jsem začal od cca 30.000 Km tankovat Vervu 100 od Benziny, z opatrnosti. Dříve či později se chystám prověřit stav ventilů, protože auto má najeto 210.000 km. Tento benzín jsem preferoval ne kvůli vyššímu výkonu (rozdíl jsem moc nepozoroval) ale kvůli aditivům a prevenci tvorby karbonu. V nejbližším době se chystám prověřit stav ventilů, tak doufám, že se na mě budou usmívat krásné lesklé ventily, beze stopy karbonu :-) Škoda Fabia 1.2 TSI 63 kW Elegance r.v. 2010
  3. Zdravím, zničehonic mi přestal fungovat ventilátor topení - displej Climatronicu ukazuje vše normálně, mohu regulovat teplotu i otáčky ventilátoru, ale jen virtuálně. Auto sice topí i klimatizuje, ale jen náporově. Zkontroloval jsem pojistku ventilátoru a z opatrnosti na chvíli vůz "resetoval" odpojením baterie, ale nic nepomohlo. Máte někdo zkušenosti s podobným problémem? Díky
  4. Akci jsem absolvoval cca v dubnu 2012. Nepozoruji žádný rozdíl ve spotřebě ano do + ani do -. S chutí si občas dám ekojízdu a dosavadní rekord byl 4.1 l/100 km. Pochopitelně ne v Praze, ale v sobotu pozdě v noci z Jindřichova Hradce do Prahy za nulového provozu, bezvětří, ve dvou bez nákladu, s poloprázdnou nádrží Vervy 100, pneu na horní hranici doporučeného tlaku a rychlosti do 80 km/hod.
  5. Mám cca 18.000 km po výměně rozvodů. Protože mi při startech (jedno jakých) rětěz občas stejně chrastí, opět jsem věc reklamoval v servisu. Ten provedl přezkoušení odchylky polohy vačkové hřídele vůči natočení klikové hřídele s negativním výsledkem (nedošlo k prodloužení řetězu). V tom případě již zřejmě občasné zařehtání řešit nebudu a vcelku beru vysvětlení servisu, čím je (a zřejmě vždy bude) zvuk způsoben.
  6. Já bych vycházel výhradně z toho, jestli se motor chová tak, jak se při startu s vytahaným řetězem chovat nemá (hlučný start + kolísání volnoběhu), pokud ano, trval bych na výměně sady. Jak jsem psal výše, servisu se do toho moc nechtělo, tak jsem žádal nejdříve "kontrolu" s tím, že jsem vše uvedl do přijímacího protokolu a upozornil techniky na to, že v případě selhání motoru bude míč na jejich straně.
  7. V úterý jsem přistavil vůz na výměnu oleje atd... po 30.000 km. Zmínil jsem občasné rachotivé starty. Jeden servisní technik řekl, že je to OK, druhý, že to možná není OK, přičemž já jsem trval na "odstranění problému". Večer se mi ozval garanční technik s tím, že (zkráceno): - je třeba vyměnit řetěz - ŠA již dodává preventivně celou sadu, tzn. i další díly - podle jeho názoru to čeká všechny 1.2 TSI motory, vyrobené do data (xy 2010 - nevím přesně měsíc), otázka není ZDA, ale KDY - dle statistik se řetězy z původní série vytahaly za cca 40.000 km průměrně o 4 mm, nové řetězy prý v zátěž. zkouškách vykázaly za stejný proběh téměř neměřitelných 0,2 mm, tedy opakované výměny by již neměly být potřeba Výstup: je třeba se nedat a trvat na svém, se servisem jsem sice jinak spokojen, ale kdybych nebyl poněkud důrazný, zřejmě by se mi dříve či později písty s ventily trošku (ne)skamarádily. Doufám, že můj článek nebude pan Ekkar pitvat zprava zleva, dokazovat, co jsem napsal špatně a že mi to patří za to, že jsem s dovolil koupit Škodovku s motorem 1.2 TSI.
  8. Pro pana Ekkara není důležité, jestli s nějakým vozem jezdil nebi nejezdil. Smyslem činnosti pana Ekkara je vysvětlovat majitelům vozů s motorem TSI to, že udělali blbost a že by měli svého činu nadosmrti litovat. Jak už tu kdosi naznačoval, zřejmě je to motivováno tím, že vlastní vůz s motorem, který je již poněkud za zenitem (a zřejmě je to pro něj z bůhvíjakého důvodu nepřijatelné). Jeho poslední odpovědi, kde se snaží točit na termínech vlastnit a jezdit apod. mi připomínají argumentace našich mimozemšťanů z poslanecké sněmovny. Bleeeee Ekkare, vždyť to jsou jen auta... Fabia 1.2 TSI, najeto 30.000 km (nemám měněný motor, nemám, opravdu ne ne ne ne)
  9. K dnešku mám najeto 27.500 km, ale ne úplně bez problémů. Při volnoběhu mi vibruje něco pod palubkou a sem tam slyším něco od podvozku při přejezdu nerovností - budu obojí reklamovat při řádné servisní prohlídce.
  10. Mám najeto cca 24.000 km (1.2 TSI 63 kW) Občas se ozve divný zvuk při startování, ale celkem zřídka. Při prohlídce 30.000 km budu reklamovat klepání z nitra přístrojové desky na volnoběh, jinak nic. Jinak pro zajímavost jsem v květnu zkoušel jet EKO jízdu a tak na služební cestě Praha - Mikulov jsem měl po cca 208 km průměrnou spotřebu 4.4 l/100 km s dojezdem 1180 km. Tato spotřeba je podle mě maximum možného, i tak jsem jel - Angličan by řekl - "nanejvýš defenzivně", no prostě jako šnek. Převčírem jsem na trase Praha Libuš - Stará Živohošť (Slapy) dosáhl 4.6 l/100 km, ale tam jsem brzdou provozu nebyl, neboť většina trasy vede po rovině vedle Vltavy a rychlost je omezená na 70 km/h.
  11. V pátek jsem byl na výměně oleje po 15.000 km. Hned jsem řekl "preventivně" přijímacímu technikovi o divném zvuku při startování, i když ve skutečnosti se mi to stane tak 1 x za měsíc. Podle jeho zkušeností je typický průběh selhání rozvodů u motoru 1.2 TSI takový, že se ozve kovový zvuk při startování a chrastění trvá klidně několik minut. Prý je to takový rachot, že to málokoho nechá v klidu. Takže u mého vozu to už dál servis neřešil. Jinak si ale prý mohu být jist, že dříve či později ŠA udělá svolávací akci na výměnu řetězu - je to prý hotová věc a otázka není zda, ale kdy.
  12. Taky nechápu, z jakého důvodu je majitel vozu s určitou motorizací tak posedlý vyjadřovat se k vozu s jiným motorem. Snad se jedná o jakousi obsedantní potřebu, možná chce světu vysvětlit, jak nemoudře se chová: - výrobce, pokud pustí na trh takový odporný shit, který si nikdo nechce kupovat - prodejci vozů, kteří poskytují výrobci tuto zvrhlou medvědí službu - nesvéprávní zákazníci, které by měl někdo chránit a ukazovat jim cestu pravdy z titulu vyššího poslání. Diskuse jsou zde přímo protkané osobou Ekkar z Bastlírny a já si začínám připadat, jako za komoušů, kdy jsem zapnul televizi a všude se na mně šklebily ty samé dobrácké tváře, které to se mnou taky myslely dobře. A vedly mé kroky, jedině tím správným směrem. Doufám, že zde jednou nebude ke stažení internetový týdeník " TSI" s šéfredaktorem Mr. EB, který ve 263. vydání vysvětlí, kde je ta ideální rokle, do které bude nejlépe tento zhovadilý vůz v tichosti svrhnout. Kup si 1.4 16V........ TSI???!!! hrůůůůůůůůůza cos to udělal, člověče!!!!????? jééééééééééé ty jsi ale hlooooooooouuuuuupej!!!! Jak jsi to mohl dopustit? Ty nerozvážný človíčku! Že dostaneš na zadeček????!!!
  13. Najeto téměř 15.000 km, bez závady. V cca 6000 km vyměněn SW řídící jednotky, z opatrnosti po pročítání všech katastrofických příspěvků zde. Jo a tročku mi vibruje na volnoběh někde zpoza přístrojové desky. Neměl bych se zastřelit, jaký hrozný vůz jsem si vybral???
  14. Za chvíli budu mít najeto 15.000 km. Napadlo mě, jestli bych neměl "preventivně" v servisu nahlásit, že mi při startu občas něco chrastí v motoru apod. Předpokládám, že nestojí o problémy - pokud by se později opravdu motor potkal, mohli by mít vítr z toho, že si na problém zákazník stěžoval a bude to zdokumentováno na zakázkovém listu. Ale možná jim to vadit nebude, protože předpokládám, že ŠA bude muset servisu práci proplatit a výměna motoru už je byznys. Každopádně by mohli vyměnit řetěz a část problému by byla vyřešena, dokud je auto v záruce.
  15. Dejme tomu, že se mi jako majiteli cca 3/4 roku staré Fabie II TSI podělá motor. Např. přeskočí rozvodový řetěz, nebo dojde k jiné fatální závadě v důsledku výše popsaných konstrukčních vad. Nevíte, jak se k tomu postaví Škoda Auto? Předpokládám, že auto bude řadu dní v servisu. Zajistí mi náhradní vůz? Proplatí půjčení auta, nebo budu muset Škodu zažalovat? Na nic se tolik netěším, jako výmluvy servisního technika na téma "proč to nejde", "budete muset počkat" popřípadě "to se nedá nic dělat". Jinak v upoutávce Světa Motorů 18/2011 na příští (9.5.) vydání se píše mimo jiné: ...... a co nové TSI? Jezdí sice úžasně, ale že výrobci připravují pěkně horké chvilky, o tom si už cvrlikají i vrabci na střeše. Ještě mám dotaz na Jikra - co to znamená "no to ju"?
×
×
  • Vytvořit nový...