Přejít na obsah

rolfik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 378 zobrazení profilu

Oznámení rolfik

  1. Zdravím, mám následující problém s boucháním od podvozku. Když třeba odjíždím od domu, kde stojím mírně v kopci. Rozjedu se, vytočím kola, a ozve se takové hlasité lupnutí, jak kdyby bylo něco napruženého a povolilo to. A dělá to i při parkování, když zajedu ke garáži v mírném kopci, tak ještě kousek couvnu, abych to srovnal, tak to taky bouchne. Od zadních brzd, při zatažené ručce to není, protože je to jiný zvuk a vychází zepředu. Udělá to někdy i za jízdy, ale ne pokaždé. Když projedu nějakou příčnou nerovnost nebo vlnu. Udělá to ale i při pomalém pojíždění po parkovišti. Za jízdy po kostkách nebo po rozbité cestě to většinou nic neudělá a nikde nic nebouchá a ani při vyšších rychlostech. Hlavně to dělá při jízdě ve městě. Přijde mi, že s tím souvisí i další problém a to, že cítím chvění do podlahy u řidiče, při rychlosti kolem 50 km/h. Když jedu rychleji, tak to je lepší a na dálnici při 130 se to nechvěje vůbec. Ale problém je v tom, že někdy se to nechvěje vůbec, a proto mi přijde, jestli to nesouvisí s tím lupáním. Je to Fabia 3 combi 1.0TSI Díky za odpovědi.
  2. Zdravím. Jak je na tom podle vás cívka na obrázku? Jsou na ní dva puchýřky. Je to normální nebo už jsou načaté a brzo odejdou? V takovém lepším či horším stavu mám tři ze čtyř cívek. Mám je preventivně vyměnit? Díky za odpovědi.
  3. Jo je to něco takovýho, tak že by to bylo čerpadlo od serva? Ale nikdy dřív to nedělalo, až teď poslední dobou, tak jednou za deset nastatování.
  4. Řekl bych, že startér to nedělá, ale jistě to nevím. Ten zvuk se ozve až chvilku po nastartování a přirovnal bych ho zvuku, jak když se rozběhne elektromotor a trvá tak sekundu.
  5. Zdravím, poslední dobou se mi stává (ne pokaždé), že když nastartuju, tak je po pár vteřinách slyšet zvuk, jak kdyby se něco rozběhlo později. Stává se to, i když je motor studenej, tak si myslím, že to třeba ventilátor chlazení není. Nemám klimu tak na klíňáku je jen alternátor a ten nevím jestli by to nemohl dělat on. Pak mě napadla ještě vodní pumpa, ale ta by se musela jedině protočit. Mám motor 1,4 16V 55kW BKY. Díky za odpovědi
  6. Čau, chtěl bych se zeptat, kde je u Fabie po faceliftu MR2006 umístěná svorkovnice "30" abych se mohl připojit na +12V. Před faceliftem byla umístěná u reléového boxu, ale tam jsem ji u té mé nenašel. Díky za odpovědi.
  7. rolfik

    převodovka

    Taky se chystám měnit olej v převodovce. Mám stejný motor jak ty a našel jsem na převodovce stejné dva imbusy 17. Horní je určitě kontrolní a nalévací, ale nevím jistě, jestli ten spodní je výpustní, tak snad nám někdo poradí, jestli to tak je.
  8. Tak jsem koupil Keetec, ale ne s vystřelovákama, jen s obyčejným DO. Stalo mě to necelých 1900,- Mám ho teď v autě pár dní a zatím funguje bez problémů
  9. rolfik

    Chladič

    dík za odpověď zatím to nechám tak a budu to hlídat jestli to neteče a doufám, že nepoteče
  10. Ahoj. Mám fabii 1,4 16V classic bez výbavy a chtěl bych si dodělat palubní počítač nebo maxidot. Co všechno bych na to potřeboval koupit nebo vyměnit? dík
  11. Nakonec jsem se rozhodl pro Keetec, protože má víc funkcí než jablotron a je o něco levnější. Nemáte ho někdo v autě? Jestli jo, jak jste s ním spokojení?
  12. rolfik

    Chladič

    Zdravím. Měl bych dotaz ohledně chladiče v mojí fabii 1,4 16V. Na přiložených fotkách je vidět, že nejspíš trochu teče, ale chladící kapalina neubývá. Jak moc je to vážny? Měl bych s tím něco dělat? díky za odpovědi
  13. rolfik

    fotky

  14. Jak budu mít chvilku tak se podívám jestli to není někde ucpany a na motorek se taky podívám. A když to bude ok tak to zkusím tím špendlíkem seřídit
  15. Nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady. Ostřikovače mi stříkají jen tak do půlky předního skla a tak by mě zajímalo jestli se dají seřídit nebo by to mohlo být jen tím že jsou ucpany? V dílenské příručce o údržbě jsem se dočetl, že seřídit nejdou. Je to opravdu tak?
×
×
  • Vytvořit nový...