Přejít na obsah

Karel z HK

Uživatel
  • Počet příspěvků

    303
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Karel z HK

  1. Myslím že nejpoužívanější věcí v autě by měl být zdravý rozum. A v autoškole před 50 lety mě učili že se má volant držet oběma rukama. Taky ji používám na poloprázdný chorvatský dálnici kde si pustím tempomat, dám ruku na opěrku a na rovince si trochu schrupnu😜
  2. Koukám jak široká diskuse tady je. Opěrku mám od začátku, byla to skladovka tak už tam byla, ale skoro ji nepoužívám spíš překáží. Tak jenom pro ty co ji nutně chtějí aby to někde zkusili jestli to je taková výhoda mít ji.
  3. Byl jsem dnes v AS a pán koukal a koukal do počítače a pak povídá " Přijeďte až si auto řekne" tedy za rok. A LKk okamžitě do servisu žádný někdy. Poptat se na tu brzdovku něco se stane a Škodovka nebude chtít uznat záruku. Nebo nedobrzdíš a zase se v tom bude nimrat pojišťovna. Ty jsou potom moc rychlý ne až někdy.
  4. To si z nás dělá Škodovka srandu. Mě loni řekli, že je změna a brzdovka se mění po dvou letech a teď LKk píše až po čtyřech letech. To je divný.
  5. Olej a brzdovku dělali loni po dvou letech. A na papíru "Kompletní potvrzení" píšou v řádku " Záruka mobility" Ano ( až do zobrazení Service). No raději tam zavolám.
  6. Mám dotaz ohledně servisní prohlídky. Auto má tři roky a píše kontrola za rok ale na sloupku dveří mám nálepku "Příští kontrola 3/2024". Mám prodlouženou záruku 5 let tak nevím čemu věřit.
  7. Karel z HK

    SmartGate

    wirer! Moc děkuji za odpověď, taky si myslím že je to zbytečný. To je tak když jsem si nenapsal Ježíškovi co chci. Kdybych si raději napsal o stěrače nebo vanu do kufru. No jó starej a blbej😜.
  8. Karel z HK

    SmartGate

    Čau chlapi. Dostal jsem od Ježíška SMARTGATE ale nevím, nevím co s tím. Mám Fabii combi MR 2021s rádiem SWING tak si myslím že mám informací dost. Ještě bych to musel dát namontovat do AS kvůli záruce což bude pěkná pálka a potom to moc nepoužívat🤔 Já to asi s díky vrátím Ježíškovi. Nebo to dát do mýho Favorita r.v. 1992 karburátor. Jeho řídící jednotka z roku 1957(ta co je mezi volantem a sedačkou) už taky za moc nestojí tak by to možná pomohlo😛. Naštěstí Ježíšek ještě přinesl LED lampičky do kufru tak jsem jednu vyměnil a to je paráda. Nevím jestli dodělávat druhou stranu abych si nemusel brát tmavý brejle.
  9. Pokud nemáš prodloužení záruky na 5 let tak asi ne.
  10. Jestli to Patriku moc neřešíš. Holt chvilku počkám nebo jedničku a pak zpátečku. Nebo přijeď a půjčím ti mýho Favouše co má v převodovce už 31let původní olej teda pokud tam nějaký je. Tam něco zařadit je umění obzvláště za studena. To ti pak bude řazení ve Fabce připadat úžasně.
  11. Pane jo! Kluk šikovnej! Tak já příští rok vezmu ten Lidlovej zahradní box 110x50x55 co máme na balkoně.😜
  12. Toto jsem viděl v Chorvatsku. Taky mě to napadlo ale manželka povídá "tak si jeď sám" a to pak by bylo místa dost a zase bych to nepotřeboval. No co se dá dělat ale plechovek piva by se tam vešlo nebo přikurtovat sud😜.
  13. Míro moc to řešíš. Nekoupil sis auto ale tablet na kolech🤔
  14. Na těch gumách co leží na střeše bývá Z. Alespoň na Hakru to bylo.
  15. Ale na plný nabití je vhodná protože ty automatický vypnou na 14,7V ale plný nabití je 16,8V. Ale pozor! Malým proudem a neustále hlídat napětí. Což v dnešní uspěchaný době nikdo nebude dělat a proto jsou ty inteligentní nabíječky. A ještě dotaz k tý Lidlovce už umí po výpadku sítě zase naskočit na původní program? Stará to neumí.
  16. To je normální i v knize se píše vyčkejte pár vteřin.
  17. Byl jsem ve středu na prvním servisu s výměnou oleje 2 roky/17 000km. Před garáží jsem koukal na měrku oleje a olej byl tak 3 mm nad horní rysku (ten ohyb měrky). Dnes jsem to měřil u na studeným motoru (na měrku jsem navlíkl kroužek 5mm abych dostal hladinu do měřitelného pásma) a po odečtu je to taky nad tím ohybem měrky. Můžu to nechat nebo mám odsát? Dík Karel
  18. Taky se mi zdá že je olej až nad měrku ještě to zkusím na studeným motoru. A ta měrka má mít tenhle oblouček? Možná že jsem si toho dřív nevšiml.
  19. Včera první prohlídka po dvou letech. Faktura a zápis.
  20. Chlapci neřešte to po městě se jezdí 50 pokud to v tom provozu jde a na STK si na brzdy nestěžují. Asi bych si víc uškodil tu brzdovku vyměnit. A jak psal Opellnsi o ECCE HOMO tam jsou alespoň zatáčky ale takový tunel Sv. Ilija nad Makarskou kde se jede šusem 6 km z kopce a dole kruháč z toho mám hrůzu i s roční brzdovkou. Ale už se těším jak se při vyjetí z tunelu ukáže moře.
  21. Jo jo pán mi to ukazoval na monitoru co se musí. Tu brzdovka nedávno změnili. A s tou brzdovkou u Favouše bych to tak nehrotil už mnoho let neopustil cedule HK a tady žádný kopce nejsou (na Nový Hradec nejezdím) tak delší brzdění co by přivedlo brzdovku k varu nepřichází v úvahu. Chtěl jsem ji vyměnit ale gumičkám by se to nemuselo líbit.
  22. Tak jsem se byl objednat na první servisku. A prý výměna oleje a filtru, kabinový filtr, vyčištění bubnových brzd, výměna brzdový kapaliny a vyčištění bajonetu závěsu. Prý je to povinný. To bude ranec! Nevím proč brzdovku u Favorita jsem jí měnil asi před 20 lety a furt jezdí.
  23. Já ještě 3 roky záruka. V F1 jsem cívku vozil poté co mě dvě odešli cestou do Chorvatska.
  24. Uf to se mi ulevilo! Kontrola GPF až za 19 let ale už mi bude 85 a asi mi to bude jedno. Jinak mě čeká první serviska a zatím vše OK.
×
×
  • Vytvořit nový...