Přejít na obsah

Petrkiller

Uživatel
  • Počet příspěvků

    2 477
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Petrkiller

  1. Zdravím prosím o info. Co by bylo potřeba na dodělání ESP. Opravdu v roce 2011 nemá auto jednotku ESP, když má ABS, kontrolu tlaku v pneu a natáčení světel? Je to elegance f2 facelift 2011. Jestli vše to co je psáno výše, tak na to kašlem. Moc děkuji
  2. Ahoj dlouho jsem sem nic nepsal, tak je třeba Vás pozdravit. 🙂 Mám dotaz. Přítelkyně dostala Fabii 2 FL 2011 a ikdyž to je výbava elegance a kromě střešního okna má snad vše, včetně natáčení světel, tak nemá ESP?! Jde to nějak lehce dodělat? Má ABS a natáčení světel. Moc děkuji
  3. To, že to je první škoda s víčkem nádrže otevoratelnym zevnitř je kec a lež novinaře jen proto, aby vydělal na prohlížení videa a ví o tom prd. Mé 1. Auto byla f1 R. V. 2001 1.4. MPi a taky jsem otevíral víčko nádrže tlačítkem tak samo jako v superbu. To jako nebyla škoda? Ten chlap ve videu v té době už kačenky netahal. Měl by to vědět, když takhle dokáže lhát.
  4. To je ale tvá chyba, že nemáš povědomí na co jsi pojištěn. Spousta lidí hledí jen na cenu pojistky, nejlépe co nejnižší a pak při pojistné události zjistí, že vlastně nic nedostanou. Je logické, že pojišťovna zaplatí jen to co je ve smlouvě. Navíc Columbus je audio, takže do 50 000 zaplatí za audio + ještě něco musíš dát za spoluúčast, možná přijdeš i o bonusy, ale to má každá pojišťovna jinak. Sedačky a okno další spoluúčast, možná další bonusy dolů. Samozřejmě musí být vše kompletně nahlášeno policii, která s tím stejně nic neudělá, ale pro pojišťovnu to je závazné. Pokud máš ve smlouvě jako já, že auto budeš opravovat ve smluvním servisu a máš na to slevu, je pak logické, že musíš do smluvního servisu. Do 5 let myslím, že originál, nad 5 let jedině neautorizak. Penize nevyplatí tobě, ale servisu při opravě, ty zaplatíš případně doplatek, protože je jasné, že v autorizaku Columbus i s montáží přesáhne 50 000. Chtělo to bohužel lepší pojistku na takovou výbavu.
  5. To je snad normální věc, že pojišťovna nechá na servisu dát auto do původního stavu. Je třeba zavolat policii, ti nic nezjistí, ale musí být papír. Pak nahlásit pojistnou událost na pojišťovnu a zajistit doklady co chcou. Pak najít smluvní servis a nahlásit, že tam si to nechám opravit. A hotovo. Důležité ale také je, co je ve smlouvě. Někde mají pojištění audiovizuální techniky např do 10 000kc. To by pak vyplatili maximálně tu hodnotu.
  6. Zdravím řešil někdo podruhé podpalene ventily? 1. Při 60 000km opravu platila škoda, oprava opravnou sadou. Nyní 153 000km, opět podpalene ventily. Jezdí s tím většinou krátké trasy 5km rodiče, občas si to vezmu já na pár dní a proženu pavouky. Roční nájezd je zhruba 5000km. Tata to ale hrozně podtáčí. Může to být příčinou? Nedokážu jej přesvědčit, že to je tím jeho stylem jízdy. Jezdí mnohdy na 1500ot., občas se rozjíždí na 2. RS :/ hrůza.
  7. Může to být klínový řemen, jakákoliv kladka, rozvody či cokoliv jiného, co se otáčí v motoru.
  8. Acylpyrin pokud jsi olej již nevyměnil, tak to ani už nedělej. Nemůžeš přehazovat 10w40 a 5w40 jak se ti chce co pár tisíc km. Obvykle když se jezdí na 10w40, nemělo by se přecházet na 5w40. Opačně to lze. Ale každý olej rozpustí jinak a jiné usazeniny a může se stát cokoliv.. 5w 40 je lepší na zimu, nech jej tam a pokud bude vpohodě a nebude jej motor žrát nechej to tak a vyměňuj 5w40. 160 000km na motor nic není. Kdyby měl 300,400 000km rekl bych, ze to bude risk, ale 160 je i na benzín ještě vpohodě. Osobně jsem jezdil na 5w40 s 1.4 MPi která měla na tachometru přes 200 000 a ve skutečnosti bych řekl 300 a více a stejně olej nežrala..
  9. Dle jiných for je vzájemná poloha vačkové a klikové hřídele nepřípustná. Tudíž skočené rozvody. Což by odpovídalo i tvému příběhu. Určitě bych je zkontroloval. Psali taky vytahaný rozvodový řetěz.
  10. Mě houklo při přeřazení a dělala to nakonec přidírající se regulace turba. Nechal jsem ji opravit, k tomu vyčistit i egr a je po houkání. Dle expertů na turba to ale dělá regulace lopatek turba, ne egr.
  11. No hodně pomohlo vyčistit tu regulaci turba a egr. Nejspíše už začal pracovat i vif. Studené starty se zlepšily. Za tepla to trochu zatřepe, ale je to mnohem lepší, než to bylo. Uvidíme jak to bude dále probíhat. Zatím jsem nevyjel ani 1/3 nádrže a i třepání na volnoběh je menší. Za studena zmizelo úplně, za tepla se zlepšilo a někdy úplně vymizí. Teď nemohu měřit vstriky, nemám u sebe diagnostiku. Ale bylo vše v normě před čištěním 1 vstrik +0.5 a 2 do mínusu a jeden kolem 0. Ten. Co byl do plusu měl i nejhorší cas vstriku +30-50ms a ostatní kolem 2ms do plusu. Po vyjetí té nádrže s vifem uvidíme. Zkouknu korekce.
  12. Od srpna jsem asi vyměnil pouze palivové čerpadlo v nádrži, čidlo teploty chladící kapaliny a teď nechal vyčistit zatuhlou regulaci turba a egr ventil. Starty lepší, zatím. Ale za studena se tomu sem tam nechce chytit. Asi jsou načnuté vstřiky, ikdyž dle diagnostiky, ok. Nalil jsem teď plnou láhev 500ml vifu na 55L nafty. Další tam hodím znovu a místo tank ono nafty, natankuji vervu a budu brát chvíli jen vervu a uvidíme.
  13. Z toho grafu mě vyplývá, že řj by ráda přivádela zpět spaliny, ale egr je zavřený, ikdyž má být otevřený. A tak pořád dokola. Je v rozmezí 1500-2500 ot. Věčně zavřený, přitom právě v těch otáčkách má nejvíce fungovat a nad 2500 má být zavřený. Jako by do toho někdo rýpal a egr začal fungovat přesně opačně jak má. Chová se nějak divně. Nerypal někdo do softwaru? :/ myslím si, že na toto ti ani nový egr nepomůže. Vypadá jako by byl opačně nastavený. Doporučil bych poslat graf do autorizaku s žádostí o pomoc a třeba i nějakému ciptunerovi. Mě často poradili. Nemáš příliš často regenerace? V autorizaku ti ale nejspíš budou chtít vyměnit egr.
  14. LiveBomb nechápeš to špatně, kdysi to tak lehce fungovalo. Nyní to už nepomáhá. Třeba dnes večer jsem měl studený motor, netrepal se až do rozmezí 70-90° vody. Pak dokud se neprohřál olej na provozní teplotu se třepal. Po prohřátí přestal. Pak jsem jel po dálnici, sjel asi 3km po sjetí z dálnice jsem zastavil na křižovatce a myslel jsem, že motor chhce vyskočit z auta. Otáčkoměr pevně ukazoval otáčky, spotřeba 0.5L /h. Rozjel jsem se, vše ok, po 5km jsem znovu zastavil a už se netřepal zase vůbec. Při dalším startu zase jemné třepání, po pár stovkách metrů už úplně zase ustalo. Podle mě to mají na víně vstriky. Ale obávám se, že než se dostanu na repas vstriku, odejde dvouhmota. :/ ikdyž na to nemá vyšlápnutí spojky vliv. Třepání jde vidět i na motoru v tu chvili jen telefon to neumí natočit :/ dám šanci tomu vifu a verve diesel. Uvidíme. Ikdyz tomu moc naději nedávám.
  15. Ahoj problém se starty se nevyřešil. Nyní jsem nechal vyčistit a opravit regulaci turba a egr. Turbo mělo zatuhlou regulaci a začalo házet chybu, tak jsem to zjistil. Při tom jsem nechal rovnou vyčistit i klapku egr. Auto nyní jede jako z praku a starty jsou už poměrně vpohodě taky. Ale to pokaždé bylo pár dní zlepšení. Tak uvidíme později. Každopádně dnes jsem na rady odborného mechanika, který mě radí se vším a nikdy nezklamal, nalil 500ml vifu do nádrže a dotankoval do plna vervu. Jinak mám natankovano tank ono aditivovanou naftu. Teď budu brát jen vervu aspon 5 nádrži. Třepání se mírně zlepšilo. Taky pomáhá, že otáčky při jízdě nepadnou pod 2000. Více to ženu a zda se to lepší. Uvidime.
  16. Řekl bych, že egr chyba je odchylka od požadovaného průtoku spalin zpět do motoru vyžadového řj. Dělá ti to nějaké problémy? Dle grafu to vypadá dost šíleně.
  17. Komprese jsem neměřil. Předpokládám, že když za tepla je vše ok a dělá to opravdu jen start studeného motoru, tak bude ok. Martin.sv čerpadlo v nádrži ale hodně hodně pomohlo. Blblo to i při jakékoliv jiné teplotě, kromě max zahřátého motoru. Teď po výměně to tak neochotně startuje jen při opravdu studeném motoru, po dlouhém stání a už nepadá nafta zatím. Dnes ráno jsem sice 2x natočil klíček, kvůli opravě prasklé žárovky, ale start byl potom bez problémů. Zajímavé, že ti to zlobí jen jednou za čas kolem 22:00 ? jako by už byl motor unavený a chtěl jít spát. Čidlo teploty mě také napadá. Kde ho prosím najdu? To by nemuselo být ani drahé. Osobně si myslím, že předchozí majitel natankoval benzín, místo nafty. Ve škodě byla rozborka/ sborka motoru, repas vstřiků, pretěsnění motoru a teď jsem vyměnil palivové čerpadlo v nádrži, které bylo oproti novému teda extra hlučné při natlakování. Ale měnil jsem i čidlo vačkové hřídele, protože psalo chybu. A zpětný ventil je myšleno ten na palivovém filtru že? Ten jsem už měnil. :) Edit: já mám na mysli čidlo teploty nasávaného vzduchu g72. Myslíme stejné? Ještě mě bylo poraděno repas startéru. Co myslíte? :/ A napadla mě škrtící klapka. Nevím kde tam ale je. A je dost drahá :/ možná by stačilo vyčistit?
  18. Takže jsem v pátek vyměnil palivové čerpadlo v nádrži. Start ihned po tom na 1*, druhý den taky ráno a celý den taky ok. Jízda skvělá. Ale dnes ráno opět start jako by chtěl chcipnout motor a tak tak se udržel. Nastartoval, zaklepal sebou a už jel. Od té doby klid. Nevím co už hledat. Přetěsnil jsem vstřiky, hodnoty ok, časy kolem - 5 až +12. Za studena lepší jak za tepla. Vyměnil jsem víčko palivového filtru, filtr a nyní palivové čerpadlo. Čeho jsem si všiml, že teplotní čidlo ukázalo o 10°C vyšší teplotu vzduchu při startu, než byla okolo. Ale to jsem zkoumal den předtím, když vše normálně fungovalo a nevím, jestli to už nebyl start za tepla. Již si nepamatuji. A na volnoběh vypadalo, že se zasekl egr. Měl požadované hodnoty 230 a dával 450. Po prošlápnutí plynu se srovnal. Může to dělat i ten egr? Baterie nová, 74Ah 680A, nabitá na plno. Auto se nevybiji, naměřeno 0.01A, nabíjí stabilně 14.25V. Nikde není viditelné poškození, vše drží na svém místě, nikde neprosakuje nic. Já už si nevím rady. Poraďte prosím někdo cokoliv rozumného, co pomůže.
  19. Zdravím takže opět začala padat nafta. Takže jsem vyměnil palivové čerpadlo v nádrži a uvidí se. Ale píši sem hlavně kvůli stále stejnému problémů a to kvůli vibracím na volnoběh. Dělá to už i při prohřátém motoru. Ale novinka, dělá to jen při zapnuté klimatizaci. Alespoň při prohřátém motoru. Když zapnu ECON tak to přestane. Když jej zapnu, tak čím více kompresor bere výkonu, tím více se to klepe. Poradíte mě někdo prosím co by to mohlo být? :( čte to tu vůbec někdo ještě? Děkuji
  20. No mechanik co mě to dělal, tak mě ještě před tím říkal, že vždy všechny plochy zahladí do hladka, aby těsnění vydrželo. Na diagnostice jsou hodnoty i časy vstřiku ok. Jedině, jestli to může mít souvislost, přehodili jsme 2 a 4 vstrik myslím mezi sebou. 4 si přidávala, pak si přidávala dvojka, takže vstřik ikdyž byl přetěsněný, je přicpaný lehce. Ale v normě ještě zdaleka a nedělalo to. Ale zdá se mě, že od té doby to začalo. Hledat problém tam nakonec? Objednal jsem palivové čerpadlo, snad to bude tím. Myslím si, že někdo kdysi natankoval do auta benzín, místo nafty, tak jestli není chycené.
  21. Prosím o pomoc. Stále řeším padající naftu. Sem tam se stává, že ráno startuji, auto chytne a chcipne. Je to velmi sporadicky. Byly přetěsněny vstrikovače, vyměněno víčko palivového filtru po kterém se starty dost zlepšily a přestalo i zatřesení při startu, samozřejmě s tím i palivový filtr. Měsíc, možná 2 bylo vše ok a věřil jsem, že je klid. Nyní opět to samé. Večer jsem dojel, ráno jsem nastartoval, chytlo a ihned chciplo. Ani se nestihla ručička dostat na volnoběh. Pak už to jen točilo na prázdno. Nepomohlo ani 15x otočit klíčkem na žhaveni. Potom jsem asi 30s točil, až to chytlo. Poraďte prosím co ještě. Prý to může dělat šroub na tandemovém čerpadlu, neboli jeho podložka. Je to možné?
  22. Petrkiller

    Bi xenony

    Bojlere jak začala problikávat? Mě se sem tam stane, že se vypne a zase zapne. Dělá to jen levá. To stačí tedy zakoupit novou výbojku? Já se lekl, že trafo odchází. Jinak k dotazu ohledně svítivosti. Fotky dost zkreslují, ale dle fotek se zdá, že svítí dost mizerně. Já bych ale před výměnou doporučil nastavit světla malinko výše. Mě svítily do země, tak jsem je trochu upravil a svítí to akorát :). Mám to na SPZ auta předemnou a nikdo na mě nebliká. A 185 tisíc, pokud jsou origo, je dost. Nové určitě pomohou.
  23. Tak pak mě napadá jedině měřák a nebo speciální přípravek "škoda" ? 2 kusy drátu napojit na 12V žárovku a zkoušet, kde se rozsviti. To by snad mělo fungovat dle mě. Já ale doporučuji koupit měřák multimetr. Hodí se na všechno možné.
  24. Když koupi na malé pojistky, bude menší a také více zapadne dovnitř a nebude tak vysunutý ven, takže bude méně zavazet. Změřit to jde obyčejným voltmetrem, to nemáš doma voltmetr? 12V zásuvka ti jede při vytahnutem klíčků? Na tu by to šlo případně napojit.
  25. A taky ber v úvahu rozměry toho konce s pojistkami, aby jsi zavřel ten box s pojistkami. A pokud chceš ušetřit, na aliexpresu to dostaneš za 5 dolarů. Já kupoval za necelých 7 s usb nabíječkou na 2 usb. Tyto eshopy jsou jen překupníci z aliexpresu.
×
×
  • Vytvořit nový...