Přejít na obsah

Radko01

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Radko01

  1. Já mám stabilně hladinu chladicí kapaliny asi 1 až 1,5 centimetru ode dna nádržky. Při garančce mi tlakovali chladicí soustavu, nenašli únik a tak dolili chladicí kapalinu k horní rysce. Během asi tisíce km byla hladina opět kousek nade dnem a tam je pořád. Asi je to vlastnost a tak to neřeším.
  2. Ty motory mají sice oba 81 kW, ale ten pro 4x2 jich dosáhne až při 4000 otáčkách, zatím co ten pro 4x4 už při 2700 otáčkách. Na tom obrázku jsou vidět rozdíly v průběhu křivek obou motorů.
  3. Možná by nebylo špatné zkusit zjistit na této adrese zda na tvé auto není svolávací akce http://www.skoda-aut...s/assembly.aspx Mě to nic neukázalo.
  4. Obávám se, že platí zásada, aby kůň tahal, musí dostat nažrat, velký kůň žere prostě víc a když ho ženeš tak ještě víc. Mám najeto 18000 km a celkový průměr je 5.6 na 100 km, ale je to tím, že se na dálnici dostanu málokdy. V rychlostech do 100 km/h nebo po městě, to znamená do 2000 otáček motoru je spotřeba v pohodě a s Jetynkem jsem spokojený jak želva.
  5. Omlouvám se, posuzoval jsem sklopení zrcátek zevnitř auta, když mi to u řidiče sklopil v myčce kartáč.
  6. Když se přitáhnou zrcátka k autu tak se nic nezíská, protože mají fajn tvar a jsou pořád stejně široká + - centimetr
  7. Moc hezký test. čas 6:02 správných 73 z 80 úspěšnost 91%
  8. Ty otáčky stoupnou na 1000 až spustíš topení ve stylu ovladač teploty na plno a ventilátor na 4. Tím zapneš elektrické vyhřívání kapaliny v topení a hned to topí, ale jsou holt vyšší otáčky motoru kvůli alternátoru.
  9. Stěžuje si irský dědeček: "Vidíte támhle tu ohradu? Tak tu jsem celou postavil já! Kámen po kameni nanosil, poskládal. A řekne tady někdo "To byl O'Brien, co postavil plot" ? Neřekne! A to molo dole u vody, tak to jsem taky udělal já! Každý trám, každé prkno jsem vzal do ruky, dva měsíce jsem ho dělal. A taky tady nikdo neřekne "To byl O'Brien, co postavil molo". Ale jednou, jedinkrát, člověk ošuká kozu ..."
  10. Artigasi, ty fotky poklopů nejsou deprimující, ale dokazují, že Červená Corrida je i na deklu od žumpy krásná. Pokud se týče nového vzhledu fóra, tak si zatím nemohu zvyknout.
  11. Mám Yetinka ve výbavě čistá Active bez čehokoli navíc čili holobyt s klimatizací. Využití auta je přibližně stejné jako u milans14, do práce, do obchodu, na chatu a na výlety. Zkusím napsat, co mi tam chybí a co bych uvítal a co mi nakonec vůbec nechybí. Pokud bych v Yetinkovi trávil často delší dobu tak by mi toho tam chybělo mnohem víc, ale pro takovéto cmrndání kolem chalupy je výbava Active dostatečná. O sedadle jsem psal, takže to upřesním. To sedadlo začne být nepohodlné až po asi 350 km v kuse. Bolí z něho zadel a musím po cestě hýbat se sklonem opěradla a podobně, ale z auta vylezu a nejsem rozlámaný. Dálkové ovládání centrálu. Běhat kolem auta při otvírání kufru když je potřeba předtím odemknout není žádná sláva. Boční lišty. Mrzelo mě, že tam nejsou. Zajímavé je, že po deseti měsících parkování před panelákem není Yetinek nijak otlučený, ale stejně je tam dám už jenom pro krásu. Hlídání tlaku v kolech. U nového auta dvě kola lehce ucházely a pohledem to nebylo poznat, pokud tlak neklesl pod jednu atmosféru. Pro klid duše bych to tam dal. Rezerva. Auto bez rezervy mi připadlo jako absolutní nesmysl, ale když jsem tam dal rezervu, tak se zmenšil kufr a přišel jsem o možnost pověsit tašku s nákupem na ty sklopné háčky a musí být jenom volně ložená. Výška kufru bez rezervy je fajn. Takže jsem rezervu zase vyhodil, do kol nechal napustit takový ten samolepicí nesmysl, opět patrně pouze pro klid duše. Pokud jedu někam dál, tak si rezervu beru, když nezapomenu. Tempomat a palubní počítač. Nikdy jsem to v žádném autě neměl a vždy jsem po nich toužil Pátá opěrka hlavy. Bez ní je auto v praxi čtyřmístné. Pokud se týče nastupování a vystupování tak to nemá chybu i po roce si stále užívám možnost při mé výšce 195 cm nastoupit do auta v kovbojském klobouku.
  12. U verze Active se vyplatí investovat do sedadel, i bederní opěrka je neuvěřitelné vylepšení. V základu jsou velmi nepohodlná. K centrálu to chce dálkové ovládání, při odemykání klíčkem mi zámek zatuhnul a taky je to mnohem pohodlnější. Dálku si nech namontovat u nějakého autoelektrikáře, vyjde to levněj. To samé platí i u tempomatu a palubního počítače, ale radši si to ověř.
  13. Je mi líto, ale nedostanu se ani do Drahanovic. Jel bych, šel bych, ale okolnosti jsou silnější než já. Ať sraz vyjde a užijete si to. Snad někdy příště.
  14. Jeden válec, to je ještě dobrý, ale bojím se chvíle, kdy kvůli emisním normám bude nutno v některých jízdních režimech auto tlačit.
  15. Není to přerušované vypalování filtru pevných částic?
  16. Silně nezávazně nezávazný dotaz. Byla by možnost přijet na chvíli až do Drahanovic?
  17. Mám zatím najeto 11 000 km s průměrnou spotřebou 5,8 l / 100 km. Byla by nižší, kdyby dálnic nebylo.
  18. Radko01

    Pozdrav

    Přátelé, v jednoduchosti je síla. Což takhle pouze obrys šlápoty bez výplně. Dopředu na nárazník, líbilo by se mi umístění vlevo vedle značky, tam kde je vpravo víčko pro tažné oko. Dozadu někde v okolí nápisu Yeti na zadní dveře nebo aby obrys stopy obklopoval nápis Yeti, ale to mi nepřipadne tak hezké . Velikost tak do 10 cm. Prostě malá decentní tlapička. Barva obrysu čená nebo bílá. Původně jsem myslel, že by stačila pouze černá, ale dnes cestou do práce jsem viděl čeného Yetiho co vypadal jako malý pohřebáček, patrně provedení pro depresivní řidiče, tam by černá tlapička zanikala.
  19. Sorry, ale Mylys zapoměl ještě na rosný bod.
  20. Nedá mi to se nevmísit do diskuze. Domnívám se, že výběr auta je, řečeno slovy klasika, otázkou osobních priorit každého soudruha. Je samozřejmé, že každý se snaží srovnávat, ale srovnávací parametr měkčené plasty v interiéru vozidla mi připadne dosti úsměvný. Mnohokrát jsem se přistihl při tom, že osahávám za jízdy spolujezdkyni, ale nikdy při osahávání plastových výplní. Parametr množství odkládacích schránek je nepochybně také důležitý, ale vzhledem k tomu, že při řízení potřebuji pouze někam dát cigarety, aby byly při ruce a to jde v každém autě, tak si při podobných debatách připadám jako velblouďátko v onom vtipu, když mu maminka vysvětluje jak dobře je uzpůsobeno pobytu v poušti a ono opáčí, že v zoologické zahradě je mu to dosti nahouby. Osobně si myslím, že hlavní rozdíl ve srovnávaných autech není v počtu toho či onoho, ale v tom, že Octavia je spíše účelné a univerzální auto, zatímco Yeti je spíše pro radost. Prosím nekamenujte mě, Octávia je také pro radost a Yeti je také účelné, ale tak to nějak při zkušenostech s oběma vozy vnímám. Nebo je to možná tím, že Yeti je můj, zatímco zkušenosti s Octávií pocházejí z Octávie služební? Posledních deset let jsem se držel tří zásad pro výběr auta, nikdy bílé auto, nikdy diesel a nikdy Škodovku, ale celkem neuvěřitelnou náhodou mám bílého Yetiho 2.0 TDI a proto jsem k němu měl od začátku dost rozporuplný vztah. Ten lze nejlépe dokumentovat na vývoji pojmenování tohoto auta. Zhurvený Ingot - Ingot - Ingotek - Jetýnek. Dlouze jsem o tomto jevu přemýšlel a přišel jsem na možné vysvětlení. Mohlo by to být důležité pro lidi, kteří teprve o koupi Yetiho přemýšlejí. Yeti není auto, Yeti je diagnóza.
  21. S těmi 1200 otáček to není tak bolavé, spíš 1500 až 2200 otáček. Jezdím z 80% po městě (Brno) a spotřeba od plné do plné je v pohodě do 6-ti litrů, spíš 5,5 litrů, ale nesmíš vyjet na dálnici. Po dálnici se totiž nedá jet díky tvrdému pérování v pravém pruhu, od Brna směrem na Prahu nebo na Olomouc mám pocit, že jedu po schodech, takže levý pruh je lepší. Aby člověk neměl pocit, že tam zavazí tak rychlost od 140 km výše. Od 160 km už ani není nepotřeba palubní počítač, protože je spotřeba vidět na klesající ručičce palivoměru a drobný škudlil trpí. 81 kW výkonu, váha půldruhé tuny, kola jak od dodávky, aerodynamické vlastnosti ingotu a pět rychlostí nejsou nejlepší předpoklady pro dálničního běžce. Ale po městě nebo na normálních silnicích to auto nemá chybu.
  22. Brzdový pedál jdoucí až na podlahu vůbec není normální. Je to závada z kategorie o hubu. Na Tvém místě bych navštívil servis hned.
  23. Zkus po městě nejezdit podle nápovědy. Mě se ten nakukávač snaží přesvědčit, že při necelých 60 km/h je nejlepší za 5 což je asi 1100 otáček. Mám najeto 2000 km, první tisíc podle nakukávače průměr 6,7 l, druhý tisíc s ignorováním nakukávače průměr 5,8 l. Provoz výhradně po městě, měřeno a počítáno vždy když natankuji plnou, protože nemám spotřebu na displeji. Jetýnek 81 kW 4x2.
  24. 290 korun přímo ve škodovce, ale ke kouření nic moc. Nevíte někdo zda existuje nějaký klasický popelník, myslím zásuvka na přístrojovce, nebo z čeho by šel předělat.
  25. Mám Jetynka 2.0 TDI 81kW 4x2 a za prvních 1 000 km je spotřeba 6,8 l na 100km, provoz pouze po městě (přes Brno do práce a z práce), měřeno a počítáno vždy když natankuji plnou, protože nemám spotřebu na displeji. Je to dost, ale mám pocit, že je to rukama, protože je to můj první diesel.
×
×
  • Vytvořit nový...