Přejít na obsah

JAJCO

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení JAJCO

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. JAJCO

    Jaký olej

    rsrsrs: Jeste jsem zapomel ze olej byl meneny dle stitku v dubnu 2010. Takze to i odpovida, protoze ja mam auto neco pres 2 mesice a uz jsem najel 4tis, ktere kamos ujel skoro za 3/4 roku.
  2. JAJCO

    Jaký olej

    Tak podle stitku co je v motoru ma olej najete skoro 8tis. Celove se blizim k hranici 190tis. ciste teoreticky by to melo byt pravdive, protoze auto mam od kamose a ten to mel od prvniho majitele kde byla nejaka ser.knizka, ktera se ale nekam zakutalela. Ovsem nikdy nevylucuji ze by tam mohlo byt najete vic, jak je tady v CR zvykem to stacet potom dolu Kod motou mam AHF, jedna se o 81kw verzi Kde plati norma 505 00, takze Mogul 10w40 Extreme ji splnuje Co se tyka zrani oleje, tak je fakt ze kamos s tim poslednich par roku najel strasne malo, takze kdyz me rikal ze je olej od vymeny k vymene bez doliti, tak si neuvedomil ze za ten rok najel necelych 7tis. Ja najezdim mnohem vic, takze se u me to zrani vic projevuje. ben06 : Jak to myslis placebo efekt? Jinak normu 505 00 olej splnuje.
  3. JAJCO

    Jaký olej

    celkem jsem se do tema OLEJ dobre zamotal, ale je rozhodnuto. Olej Total Quartz 9000 5w40 dam pric, protoze jsem zjistil ze auto papa oleja tak jsem ted hledal a poptal se znameho jestli nahodu nema nejakou rozumnou znacku oleje 10w40 za rozumne penize. Kdyz me nabidnul muj drive oblibeny Mogul Extreme 10w40 celkem 5litru za 400kc Tak jsem nemohl rict ne, behem tydne ho od nej vezmu a zrovna udelam vymenu oleje, protoze se me nechce uz nejaky olej do motoru dolivat, kdyz ho mam na spodni rysce. Takze ja ac jsem o Mogulu spekuloval, tak jsem ho nakonec poridil. To ze je kvalitni neni pochyb, a kdyz je cena takova luxusni tak bych musel byt asi blby abych ho nevzal.(Jak jsem ted sledoval, tak cena Mogulu je rapidne nizsi nez nedavno. Coz asi bude znamenat vyhodnou koupi tohoto kvalitniho oleje) Nehlede na to, ze mam z toho oleje nejak veci radost nez z toho Totalu. Asi to bude tim, ze jsem na nej uz drive jezdil v 1,6ce. A hold se ve me asi porad ten patritizmus porad projevuje, i kdyz si to nechci pripustit. Uz se celkem tesim az udelam motoru i moji malickosti radost, a vymenim olej Uvidim jestli se pak projevi nejake zrani oleje, nebo ne. Kazdopadne dam pak vedet, jak si auto na oleji vrni.
  4. JAJCO

    Jaký olej

    Tak dneska jsem mrknul na merku oleje a mam na spodni hranici=minimum, pred 4tis km jsem mel jeste presne mezi ryskama, takze jak tak sleduju, tak si to jakysik olej bere. Olej merim vzdy na stejnem miste, takze je vyloucene ze by auto bylo z kopce nebo tak nejak. Coz me ted ale trosku zarazi v tom, ze mam uz pripraveny na vymenu prave olej Total 5w40. kdyz to vezmu kolem a kolem, tak zvazuju jestli tam nahodou nemam poridit 10w40, abych nemusel dolivat. Ted je tam udajne podle listku nejaky ten Eurol 5w40, ktery to jak tak sleduju pomalu zere
  5. Presne tak, vyhozene prachy. Kdyz to nema turbo, tak se neni ceho bat. Idealni 10w40 do tak zastaraleho motoru A i s tou 10w40 si ten motor bude chrochtat Miluju takove ty radilky, co napisou hned dej tam Castrol 5w40 aniz by vedeli co v tom aute bylo a jestli treba nahodou nezere olej, to by se pak asi majitel divil, kdyz by to byla olejnicka. Nekteri lidi jezdi i na 15w40 a nemaji problem. To pak by asi nastal problem tak soupnout u 5w40! Dulezita je norma 505 00.
  6. S vymenou baterie doslo uz i na me. Nechtel jsem to jeste resit, protoze i kdyz bylo -15 tak jsem Tak Tak nastartoval Mel jsem jen 1 pokus a nastesti auto vzdy chytlo, ale bylo to tak tak, ze druhy pokus uz by starter z motorem neotocil. Musim uznat dlouho zivotnost, baterie zn. Varta 70Ah 570A stara 8 roku jeste porad fungovala, ale uz jsem ji nechtel pokouset kdy rekne NE. Tak jsem koupil Varta Blue Dynamic 72Ah 680A. Uvidim jak dlouho vydrzi Co se tyka startu, tak to je opravdu parada. Chyta to ted na drcnuti i kdyz bylo pred tim sice jen -10, tak to chytlo jako nic. Varta = Spokojenost
  7. JAJCO

    Jaký olej

    rsrsrs : jak dlouho to ten tvuj kamos praktikuje, s tim olejem 15w40 ? Kdyz jsem nad tim tak koumal, tak jsem to uz nekde cetl ze nekdo snad ve voze taxi dlouho dobu jezdil na 15w40 a no-prblema vsudebil: Do tohodle motoru jsem daval Mogul 10w40, takze norma 500 00. A bez problemu. Takze bych hledal normu 500 00, kde myslim udavali i normu 502 00, ale ten je uz ponekud drahsi. Ps. Sem si vzpomel ohledne prejeteho oleje. Tak mam kamose, co v praci obcas jezdi se sluzebni feldu s motorem 1,9 SDI. Najete ma kolem 280tis a porad jede a taha velice slusne, i ja jsem ji mel moznost protahnout po silnici. Na tomhle aute delaji vymenu tak za 1-2 roky, prej jak si nekdo vzpomene, protoze tohle auto nema nikdo pridelene takze ho nikdo neresi. Priblizne to auto najede za rok kolem 25tis. Takze celkem mazec Na tomhle motoru je doporucene menit po 7,5tis. Takze to je uz hrube prejizdeni a ten motor porad slape. Otazkou je, jak dlouho to jeste vydrzi ?
  8. JAJCO

    Jaký olej

    rsrsrs: tak ted sleduju ze jsem si ale nabehnul s tim olejem hihi. No taky jsem toho presvedceni, ze by to ten motor mel ustat v klidu. Horsi by asi byly nejake velke mrazi, kde je ten olej fakt dost husty. Kdybych mel motor SDI, tak bych to tam zkusil nalit, ale mam celkem turbo rad, tak bych mu nerad ublizil Abych to upresnil, Octava je muj prvni diesel, predtim jsem mel vsechny auta pouze v benzinu, kde jsem delsi dobu pouzival vyhradne olej Mogul. Bohuzel cena ponekud vzrorstla, a kdyz jsem ted sledoval ktery olej tam poridim, tak jsem se rozhodnul pro Total ktery je velice slusny ale hlavne ta cena za kterou ho mam je rozhodujici, takze jinak bych asi zustal u Mogulu kdyby byl za stejne prasule
  9. JAJCO

    Jaký olej

    rsrsrs : Neboj, ja to do sveho auta rozhodne nechci nalit Ja uz mam na vymenu nachystany Total Quartz 9000 5w40 Slo jen o to, ze jsme se na dilne s klukama nudili a tak kecali o vsem moznem, az jsme se dostali k tomuhle tematu. Podle vseho by to ale zadny velky error nemelo udelat, pokud teda nebudeme pocitat ty studene starty, kdyz bude teplota hrube po nulou. Takze to je spis jen takove volne tema na olej 15w40 do TDI Je dost mozne, ze na to nekteri lidi jezdi a jsou v poho !? Idealni by bylo, najit nejakeho dobrovolnika, ktery by to do sveho motoru TDI nalil. Najde se nekdo takovy? Za predpokladu ze 4,5 litru tohoto oleje dodam
  10. JAJCO

    Jaký olej

    Tak jsme dneska v praci resili takove tema o olejich, a koumali jsme ze kdyz olej Mogul 15w40 GX ma normu VW 505.00 tak podle vseho by se mohl pouzit i v motoru 1,9 TDI. Protoze v knizce neni vubec uvedene, zda to musi byt polo nebo plna syntetika. Takze jaky je tady na to nazor, pouziti 15w40 v tomto motoru kdyz splnuje normu VW 505.00 ?
  11. JAJCO

    Benzín v Naftě

    Huh, tak priste snad budu o trosku chytrejsi. Jinak ja mam prave ty bez zlepseni mazani, takze jem vychazel z toho. Jinak ten olej bych tam klidne caknul i ten M2T. V tak velkem mnozstvi nafty, se to strati. Ten M2T jsem taky kdysi daval do piana, a pak do MZ 251 ETZ. Pravdou je, ze kdyz jsem pak mel sundanou hlavu, tak jsem jen skrabal karbon, cistlil svicku a pak i vyfuk Takze jsem pak dle rady presel na Valvoline 2T a byl klid.
  12. JAJCO

    Benzín v Naftě

    Hehe, tak stane se:) S tim kompresorem je to znama vec, jen to neni dobre moc prehnat s tlakem Ale urcite je to dobry zpusob jak dostat palivo z nadrze ven. Jinak ty aditiva mazaci shopnost nemaji, to tam radeji dej decku oleje pro dvoutaktni motory. Staci klidne nejaky ten normalni olej M2T treba od Mogulu.
  13. JAJCO

    Jaký olej

    Castrol EDGE Sport 10W-60, to jako radis pouzit tenhle olej pro 1,9 TDI ?
  14. Odpichnul bych se od toho co psal Acek Jinak jsem si vzpomel na jednu historku, co me rikal kdysi kamos. Ze k nim prijel nejaky starsi pan taky s O1 SDI, ze to auto skoro nejde a dlouho trva nez to nastartuje, ze je to horsi jak 120ka. Takze to tam nechal a oni ze to ruzne prochazeli atd. Kdyz se pak podivali na vzduchovy filtr, tak tam zadny nebyl Na krytu filtru byl stitek s vymenou pred 3 roky. Po zmereni koprese to bylo jasne, motor byl vyhoneny diky tomu, ze tam lital bordel a pekne se to vybrousilo! Kdyz to pak majiteli rekli, tak jen koulel oci a rikal, ze mu vymenuje olej a tyhle veci jeho sosed, ktery dela v autodilne ! Konec to melo takovy, ze ten pan zavolal tomu sousedovi, aby se dostavil do toho servisu a vysvetlil machanikum jak ze to delal ty vymeny atd. Po nejakych tahanicich, to dopadlo tak, ze by se GO motoru apsolutne nevyplatilo, takze sehnali cely motor a na cene se z veci casti podilel onen soused= (mechanik na baterie).
  15. JAJCO

    Alu kola

    Pozna nekdo tyhle disky? Jsou to R16 5x100. Typuju ze to jsou asi nejake z vozu Laurin&Clement, ale nikde jsem je nevidel. A jestli muzete typnout jakou asi tak maji cenu? Vsechny 4 kousky jsou zachovale Ps. Potrebuju vyjednat cenu, tak abych vedel kolik tak asi stoji.
×
×
  • Vytvořit nový...