Přejít na obsah

maty13

Uživatel
  • Počet příspěvků

    163
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem maty13

  1. jj, podle mě je to nejhezčí dostupné SUV na trhu. Taky po něm pokoukávám a asi pustím Yetíka po nekonečných problémech s řetězem k vodě...
  2. maty13

    PF 2013

    Kluci a děvčata, byť nepatřím mezi "spamery" a "živé diskutéry", rád si tady vždy počtu novinky z Vašeho života a taky ze společných yeti cest. Sám jsem, i přes nemoci s rozvoďákem, velmi rád, že yetíka mám v garáži. Připojuji se k Vašim přáním a dovolím si taky popřát klidné a pohodové prožití vánoc a spoustu zážitků s čtyřkolovým členem rodiny v roce 2013!
  3. maty13

    Chiptuning

    Mám na chipnutí jednadvojky osobitý názor, jelikož při nájezdu 35 tkm mám třetí řetěz... Spotřeba po chipnutí možná půjde o trošku dolů a výkon nahoru, ale při potížích s rozvoďákem bych do toho rozhodně nešel (aby mi pak nějaký servisák tvrdil, že si díky zásahu ten řetěz vyměním na své náklady mi to nestojí...). Osobně jsem ze stávajícím výkonem mé jednadvojky velmi spokojen.
  4. To je jenom dobře, takhle by to mělo vypadat.
  5. Já mám prodlouženou záruku na 4 roky a 60000km, tak to v tuto chvíli moc neřeším, protože i po dvouleté záruce za výměnu jsem stále přikryt zárukou Škoda. Spíše by mě zajímalo, co se stane, když se rozvody opět rozřechtají. Z obchodního zákoníku vyplývá, že v případě reklamace (uznané) třikrát stejné závady má zákaznik právo vrácení výrobku (auta) a obdrží zpět peníze.
  6. Tak to jsem teda šťastlivec, který nabourává statistický význam. Auto ještě nemám dva roky a už mám třetí rozvody...První byly z výroby, druhé se měnili okolo 18 tisíc a teď mám 14 dnů zase po výměně, najeto 32 tisíc... Už mě napadlo, že se na to půjdu podívat do servisu, jak se to dělá, abych to zvládl po záruční době svépomocí... Vždy před zimou, jak budu měnit pneu, si preventivně vyměním řetěz... Auto jinač nemá žádné chyby, ty rozvody mě ale opravdu serou...
  7. Po roce jsem opět absolvoval 1060 km dlouhou cestu na jadranské pobřeží, tak ve stručnosti popíšu své poznatky. Auto šlapalo jak hodinky, 90% dálnice (většinou na tempomat okolo 140km/h), klimatizace tam i zpět zhruba 1/3 cesty, pneu 225 R17. Auto se nezaleklo žádného kopce a byť plně naložené (4 osoby a spousta harampádí), tak bylo slušným konkurentem aut s německou posádkou. Nutno dodat, že na Poláky jsme neměli, ale ti jezdí jak prasata (to tady ovšem popisovat nechci..). Cesta tam - průměrná rychlost 95 km/h se spotřebou 7,5l/100km. Cesta zpět - průměrná rychlost 100 km/h se spotřebou 7,9l/100km. Pravdou je, že jsem opravdu nejel "na spotřebu", snažil jsem se trasu, za pomocí bezpečnostních přestávek, projet v co možná nejkratším čase. Přesto mé děti byly vždy ke konci - řečeno fotbalově "na červenou". Dlouhodobou spotřebu mám 6,8l/100km, což odpovídá mé představě. Spotřebu pana Kostky obdivuji, nicméně já nemám šanci se na takové číslo dostat a ani to zkoušet nebudu .
  8. Ahoj, já jsem si v 17000km změnil interval na 15000km a platil jsem necelé 3000Kč.
  9. Mě po zahřátí motoru kolísá spotřeba na volnoběh od 0,6 - 0,7l. Předtím to bylo 0,6l a občas mi na displeji skočilo 0,5l. Takže nárust tam nějaký je, dneska jsem si toho při jedné kratochvíli všimnul.
  10. maty13

    Topeni klima

    Mě se automatická klima na přední sklo v zimě osvědčila (nebo spíše jaro, podzim), kdy krásně při studeném motoru odmlžuje čelní sklo.
  11. Těžko můžu hodnotit spotřebu, já jezdím zima - léto za 7 litrů, dneska jsem jel na pohodu (90km/h) Havířov - Ostrava a zpět za 6,2l/100km. Podle mě je spotřeba stejná, jako před ubgrade softu. Ale těžko hodnotit, od včerejška jsem najel 120km...
  12. To máš tak Tygře, kunu mám už na půdě a dva roky s ní bojuji. Zatím kuna vyhrává 6:0. Zkoušel jsem tygří hovno ze ZOO (Tygříku čteš dobře...), blikačku z kola, zapnuté rádio, klec na kuny, sprej i vzduchovku (bohužel jsem nebyl na vojně, tak nemám mušku...). Pokud to je ta stejná kuna, tak boj je předem ztracen. Zkusím s ní vyjednávat .
  13. To já bych tam Ty vlasy klidně dal, ale když já mám delší vousy, když se tři dny neholím, než vlasy Leda, že bych ostříhal manželku...
  14. Yetík je ze servisu doma, proběhla změna servisního intervalu na Q2 (15tis. km/1 rok), výměna oleje a filtru, kompletní prohlídka vozidla. Kromě toho dvě dílenské akce Škoda (podložka pod turbo a výměna zadního znaku). K dalším závadám: - hlučný rozvodový řetěz při startu - před technikem jsme to startovali několikrát, ani jednou si řetěz nezařechtal -mají to poznačené, když se to bude zhoršovat, tak hned do servisu na výměnu. K tomu mi ještě přehráli nový soft. Doma jsem to startoval snad desetkrát a bez hluku - uvidíme - abčas mi vypadávali repráky v levých dveřích - prošli konektory u rádia a ve dveřích, prý nic nenašli (?) - uvidíme - drhnutí pátých dveří v zámku - seřízeno - drnčení ve středovém panelu - při zkušební jízdě se závada neprojevila - připadal jsem si jako blbec, ty plasty si snad zase sedly po mrazech zpátky a opravdu to teď nedrnčí (ze servisu jsem jel 30km bez rádia s nastaveným uchem a ono opravdu nic) - rezavé brzdové kotouče a nepříjemný zvuk při brždění po dvou dnech stání venku - prý naprosto v normě (!!!) Celkově mě servisní prohlídka vyšla bez pár korun na 3000Kč. PS: S ohledem na stopy nového návštěvníka v motorovém prostoru auta jsem dnes za dvě stovky zakoupil sprej na kuny - už jsem taky v klubu ...
  15. Co s tím Tygříku ale budeme dělat? Mě tato závada bere radost z auta, které jsem si vysnil a dreze zaplatil... V úterý budu o něco chytřejší, nemám chuť se zase nechat opít rohlíkem (Ty víš Tygříku, kam mířím...)
  16. Ahoj všichni, v úterý jedu taky k prodejci (najeto 20 tis.km - výměna oleje a filtrů, snížení servisního intervalu na 15 tis.km) a u té příložitosti mám lehký výčet závad k dořešení: - opětovné cinkání rozvoďáku při startu (toto mě už fakt se.re a bude to snad i důvodem k prodeji milovaného auta...) - pazvuk ve středovém panelu (začalo to dělat po těch artických mrazech) - občas mi vypadne reproduktor v předních levých dveřích - drhnou páté dveře při dovírání a otevírání v zámku K tomu chci řešit absolutně nestandartně korodované kotouče, člověk když jeden den nejede (a stojí venku), tak pakzvuk při brždění připomíná něco, no snad ani nevím co... Ten rozvoďák mě ale opravdu štve, připadá mi absolutně nepřijatelné, aby člověk tuto závadu řešil na autě za půl mega po ročním používání podruhé!!!
  17. Já bych Tygříkovi samozřejmě taky rád popřál vše nejlepší, jen se obávám, že si z nás a Tygříka dělá Artigas apríla. Ale já to tedy risknu (ať má třeba Artigas taky trochu radost) - Přeji Ti Tygříku vše nejlepší, pevné zdraví a spoustu krásných chvil s Tvým hnědým tygrem!
  18. Zdravím vespolek, přes zimu jsem na zimních continentálkách najel 6000km, auto stálo pouze venku (manželka s corsičkou pěkně v teple), průměrná spotřeba v zimě 7,1l/100km. Trasy denní 2x 7km, 2x za týden 20km, občas něco víc. Do 15 ledna jsem se obešel bez škrabky, poté se zase škrábalo o stošest. Vyhřívaní sedaček zaplé pořád.
  19. Klid bohužel nebyl, auto mám vyrobené 1/2011 a řetěz již mám taky vyměněn. Nerad to říkám, ale občas zase slýchávám to zlomyslné zařechtání... Zatím to nechávám tak, pokud se to nezhorší, tak počkám na garančku. K tomuto "problémku" mi po letošní zimě přibyly další "drobnosti" ve smyslu řinčení ve středovém panelu přístrojové desky, občasné ztrátě výkonu levého repráku ve dveřích, drhnutí pátých dveří při otevírání a občas nelze lehce otevřít minichránka na polubovce. Jsou to takové maličkosti ke vztahu k rozvoďáku...
  20. Tak se Pavle dej rychle dohromady, ať na srazu pořádně proženeš tu čtyřkolku. Pokud je to ale opravdu meniskus, tak to je docela průser. Pozdravuji celou prostějovskou a olomouckou partu a užijte sněhu a yetíků!
  21. maty13

    Topení 1.2 TSI

    Po týdnu tady dám takovou kosmickou recenzi Přes "plusové" zimní teploty jsem po týdením používání nadšen, vše funguje jak jsem si představoval. Náběh je zřetelný po 30 sekundách, do minuty je sedačka krásně teplá. Díky fóru a Tygříkovi mám své půlky v teple . Pro Ty, kteří se rozhodují mohu pouze doporučit. Instalace do sedadel nelze vůbec poznat a výsledek je super.
  22. maty13

    Topení 1.2 TSI

    Takže hotovo, namontováno. Hřejou obě sedačky (podsedák i opěradlo ), přístup servisu v Prostějově lze označit pouze slovem perfektní, cena 4985Kč. Funkčnost je perfektní (vím, opakuji se), kulky jsou v teple, můžu všem doporučit . Montáž trvala od 8 - 14 hodin. Poslední informace - opravdu dodatečná montáž nelze na sedadlech vizuálně vůbec poznat. Speciální opětovné poděkování patří Tygříkovi.
  23. Příběh z dneška. Havířov - Prostějov, šlapal jsem tomu velmi, průměrná rychlost 104km/h, spotřeba 8.0l/100km. Zpět poklidná jízda, průměrná rychlost 76km/h, spotřeba 6.2l/100km. Délka trasy v jednom směru - cca 130km. Asi tak se projevuje dravost vs rozvaha na spotřebě...
  24. maty13

    Zajímavá videa

    A je to tady. My ho chytili dávno, v Rusku až teď před vánocemi http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/chytili-jsem-yettiho-tvrdi-ingussky-exministr-prace.html
  25. maty13

    Topení 1.2 TSI

    A to díky Tobě Tygříku, ještě jednou děkuji.
×
×
  • Vytvořit nový...