Přejít na obsah

polakrgs

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení polakrgs

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Máme najeto 127 800 km a od posledního příspěvku se staly již 2krát sporadické chyby : 16556 Řada válců 1 - systém dávkování paliva - příliš bohatá směs 01598 Napětí akumulátoru vozidla – signál příliš nízký Kontrolka motoru na přístrojové desce se nikdy nerozsvítila. A však moment, kdy byla závada zapsána do řídící jednotky, se zřetelně projevila nahlou 4 vteřinovou ztrátou výkonu po přeřazení na vyšší stupeň při akceleraci. Prosím napište pokud máte nějaký podobný problém který jste vyřešili nebo znáte nějaké řešení. Díky
  2. Tak a je zatím klid . Občas se zobrazí - 16556 Řada válců 1 - systém dávkování paliva - příliš bohatá směs . Ale zjistil jsem po konzultaci v servisu při měření Emisí ( ok ), že je to způsobeno nejčastěji vadnými zapalovacími cívkami - projevuje se to par vteřinovými výpadky výkonu. Dále jsem zjistil, že tzv. "Stálá chyba" je běžným jevem u spousty HTP a proto se emise měří na volnoběh a také na zvíšené otáčky do 2400 ot./min.
  3. Mohu potvrdit, že porucha snímače teploty chladící kapaliny je dosti častá záležitost. Často bývá chyba sporadická, ale také i stálá. Projevu je se zpravidla nemožností nastartovat při studeném motoru - řídící jednotka nemůže správně nastavit poměr vzduchu a paliva . První pomoc pro nastartování a jízdu je možnost nahradit snímač rezistorem (odporem) s hodnotou kolem 820 ohm (to představuje hodnotu cca 60 C , která se zobrazí i na ukazateli palubní desky ) . Rezistor stačí s konstrukcí pro 0,25W. Hodnota odporu představuje : 300 ohm je asi 90 C 2k ohm je asi 0 C Nahrazení rezistorem je jen možné z duvodu nouze !!! - není však možné s takto provedenou opravou jezdit neustále. Nevíhody : - může se projevit zvětšená spotřeba paliva - zhoršená možnost nastartování motoru při jiné tepotě než je přednastavená - nemožnost kontroly skutečné teploty chladící kapaliny !!!
  4. nemáte problém jako já " stálou chybu " ???
  5. Pedálem to nebude ...kdyby to byl tak hned se rosvítí EPC a auto nepojede nebo jen volnoběh nebo nouzový rezim. V pedále jsou dva protiběžné potenciometry které se navzájem kontrolují - bezpečnost ! ...ale pro jistotu se přes vag nechá provést kontrola chodu potenciometrů pedálu a škrtící klapky - skupina 62
  6. 3 ohmy jsou v pořádku - jedná se o výhřívání lambda sondy.....nejlepší je sledování a chování přes vag - skupiny 030,031 a 033 Mám podobný problém :
  7. Zkusil bych ,zda sací potrubí je pevně spojeno do plastu nad chladičem ....má tam být zacvaknuto ,ale měl jsem ho volný i po zacvaknutí a zvuky se projevovaly jen při rozjezdu kdy motor byl při rozjezdu při nízkých otáčkách..při jízdě se nadále neprojevoval.
  8. ....mám částečně stejný problém ....Chová se to taky jako to popisuji v " stálé chybě " ???
  9. Polepšíme se ....vydržte učím se :-)
  10. .... jen tyto svíčky DOR15LGS , DOX15LE-1 motor se choval vždy naprosto stejně .
  11. JO...ono se to nedá moc honit, když to má jen 40kW...taky se obávám, že jak si všichni naříkají na podpálené ventily tak, že prvopočátek je v tom, že to drtí na plný plyn a pak to odchází a klesají tlaky - samozřejmě je to špatnou konstrukcí motoru !!! Olej to trochu papá, ale je to tak 0,1L na 1000km - není to zas tak strašný. Na prvních 5000km jsem tam namontoval svíčky DOR15LGS ( TUNING RACING ) a dopadlo to špatně . Po ujetí 5000km se minulou zimu motor nastartoval a po několika vteřinách motor zhasl a už jsem ho nenatočil. Výsledkem bylo, že se svíčky všechny zanesly karbonem až se zkravovaly. Tak jsem tam dal DOX15LE-1 a do dnes to funguje a jsou krásně čisté, šedo hnědé.
  12. VagTest lambda sond a katalyzatoru - test ok....přes vag-osciloskop se chovají standartně volnoběh 1. osciluje 2. se drží v hodní urovni 900mV akcelerace 1. osciluje frekvence se zvyšuje s otáčkami 2. se drží v hodní urovni 900mV decelerace 1. klesne na okamžik na 0V a zase začne oscilovat při volnoběhu 2. spadne na 0V a po nekolika vteřinách se pomalu zvedá až se dostane spět na 900mV Snímač klepání - hodnoty 3x 720mV - ok
  13. částečně mám něco podobného http://forum.skodaho...556-1680416490/
  14. Mám asi něco podobného Taky se to tak chová ?
  15. Podíval bych se na svíčky ! ....kolik už mají najeto ?
×
×
  • Vytvořit nový...