Přejít na obsah

david_b

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení david_b

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Na Vagu jsme to zkoušeli - hází to jen nějakou všeobecnou závadu. Já už fakt nevim....
  2. Docela drahou, stála 1800 Kč, Banner Bull, 55 Ah. Mě se to zasekávání právě vyřešilo startérem novým. Zůstává už jen ta rozsvěcující se kontrolka ABS.
  3. Tak jsem podlehl radám a koupil novou baterku. Už se zdálo, že to přestalo, ale včera bylo okolo nuly a kontrolka se zase rozsvítila. Myslíte,že je možný, aby nový startér (originál) byl opět vadný, nebo je chyby někde jinde?
  4. Já se v elektrice moc nevyznám, ale baterku jako první kontrolovali 2 elektrikáři a to jak při startu, tak při dobíjení a i v klidu a tvrdí, že je v pořádku. Já zkusím jinou baterku o které vím, že je OK, ale moc nadějí tomu nedávám.
  5. Baterku jsem kupoval v zimě a tváří se, že je v pořádku. Tak i dobíjení. Kontrolka ABS po startu hned zhasne.
  6. Už jsem se jednou ptal, zdálo se, že problém je vyřešen. Takže při startu se v nízkých teplotách zasekl startér a rozsvítila se kontrolka ABS. A motor obvykle chytil. elektrikář tvrdil, že šlo o vadný startér, což měl asi pravdu. Reklamaci mi neuznali. Koupil jsem nový, originál. Ten sice točí jak zběsilý a motor nastartuje bez problémů, ale vždy se rozsvítí kontrolka ABS. Bylo mi to jedno, ale minulý týden bylo mínus 14 a při startu procvakly pojistky a vynulovaly se hodiny a počítadlo kilometrů. Soudím tedy na přílišný odběr proudu, ale nevím kde. Pročistil jsem opět všechny kontakty. Po napojení na VAG ukazuje auto nějakou všeobecnou závadu a mechanik to odmítl hledat s tím, že je to moc práce. Vymazal chyby a kontrolka svítí pořád. Jelikož mě to už pěkně sere, tak nabízím 1000 Kč tomu, kdo mi správně poradí a závadu najde. Nedělám si srandu! Díky moc za rady a čestné slovo, že slib dodržím.
  7. Tak jsem auto nechal elektrikářovi na týden a říká, že vadný startér. Takže teď přijde reklamace a asi to tak bude. Každopádně děkuji za rady.
  8. Takže dneska bylo asi -10. Auto chytlo, ale motor se při startu opět zasekl a kontrolka ABS se rozsvítila. Někdo nějaký další nápad? Díky.
  9. Tak jsem očistil všechny kontakty drátěným kartáčem, a chytá na první otočení, bez rozsvícení kontrolky ABS. Akorát je okolo nuly, tak nevím, co to bude dělat, až bude mínus 10. Napíšu, jaký bude vývoj. Díky za rady.
  10. OK, děkuji mockrát, zkusím se na to mrknout a uvidíme.
  11. To mi poradili i v servisu. Ale nevím, jak poznám kde. Všechny kabely na baterce odmontovat, očistit dosedací plochy a zase dát zpátky? Nebo ještě nějaké jiné?
  12. Startér je starý asi dva měsíce. Samozřejmě taky může být špatný, ale dělalo to se starým a dělá to i s novým, tak si myslím, že bych ho mohl vyloučit.
  13. Baterie je stará 14 dní. A když bylo -15, tak se motor zasekl asi čtyřikrát, a pak chytil.
  14. Ahoj vespolek. Mám problém se svojí škodou octavia I, 1,6 55 kW. Už asi dva roky se mi čas od času stalo, že se při startu rozsvítila kontrolka ABS a motor se při startu zasekl. A za vteřinu auto normálně blaflo. Teď v -20°C mi už ale nechytlo. Když jsem připojil startovací kabely, chytlo okamžitě, bez rozsvícení ABS. Baterie a altík přeměřeny a jsou OK, startér starý asi dva měsíce. Myslím si, že jde o pokles napětí (proto ta kontrolka ABS), ale netuším, jak se dopátrat toho, kde to je. V servisu nejsou schopní něco udělat, a nejradši by vyměnili všechno, hlavně abych platil. Pojistky vypadají všechny OK, a kabely na baterce jsem dotáhnul na fest. Díky za pomoc.
×
×
  • Vytvořit nový...