Přejít na obsah

Falewick

Uživatel
  • Počet příspěvků

    71
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Falewick

  1. Ahoj, kolik je rezerva v nádrži potom, co dojezd ukazuje 0 km? Včera jsem měl kvůli nehodě za Mělníkem a stavebním uzavírkám asi 50km půlnoční objížďku a k pumpě přijel s nulou - a hodně nervózní posádkou. Jednou jsem po dálnici jel ještě asi 20 nebo 25km s nulou a pak dostal do nádrže asi 53L. 1,2 TSI 77kW.
  2. Taky mi přijde mnohem důležitější "poučené" chování k motoru - dochlazování turba, netrápení studeného motoru, výměna oleje nikoliv po 30 tkm, než jestli bude či nebude chipnuto. U 63kW bych do toho šel hned, já mám 77kW a zatím se rozmýšlím.
  3. Uvažuji o chipu 77kW Rapidu. Většinou nevěřím neschváleným úpravám, ale rezerva tam myslím je - přece jen škodovka bude vyrábět 1.0 TSI s 81kW, francouzi mají 1.2ky s 97kW, atd.. Měl by někdo nějaké doporučení na firmu? Kamarád byl u dieseltechnik (5.000,- za 92kW/206Nm) a na nic si nestěžoval...
  4. Líbí se mi ty Exomounty s přísavkou, jsou dražší ale to automatické zacvaknutí při vložení telefonu je super
  5. Trochu se bojím trvalých následků toho lepiče, tchán si dal na palubku tu gumovou protiskluzovou podložku, po roce ve vedru a zimě je sloupl a teď je na palubce (měkčené-Kia) jasně patrné to místo kde byla a pochybuji že to půjde odstranit. Kdyby seto chytlo na tu piano lištu tak asi ok Pořídím rozměrově co nejmenší přísavkový držák a budu experimentovat s umístěním - ale ten kabel od nabíjení mi poleze krkem..
  6. Díky, asi teda zkusím něco na okno, ale ta poloha uprostřed na okně mi přijde dost nápadná a nešikovná, plus potáhnu kábel od ručky přes celý interiér. Ale asi není zbytí. Byl bych si zaplatil i navigaci, ale prý ta škodovácká nestojí za moc...
  7. Uvažuji o držáku, neměl by ještě někdo nějaký tip na upevnění telefonu? Mám držák do držáku nápojů od škody, ale ten je totáně mimo zorné pole a taky z něj kouká jen asi 2/3 telefonu a navigace není vidět (SGS4 mini). Ten Exomount do CD mechaniky mi přijde nešikovný a u toho do větrání se zase bojím, že ty lamely to neudrží a na nerovnostech bude mobil vypadávat z polohy. Upevnění na palubku - přísavka držet nebude kvůli textuře a ta lišta "piano" je sice hladká, ale zase není plochá. Upevnění na sklo mi přijde nešikovné, je to hrozně daleko a přísavka někdy padá...
  8. Já v kilometrovém období 105-170 měnil kromě běžných věcí taky 2x termostat (jednou vč. té trubice co v ní je), 2x čidlo teploty, zadřený mechanismus stěračů, komplet zapalování (cívka, kabely, rozdělovač), škrtící klapku. Taky mi chcípalo a dusilo se, po výměně komplet zapalování auto blblo vesele dál, pomohla až výměna klapky.
  9. Tohle téma mě teda hrozně nakrklo. Nejsem žádný audiofil, ale chci kvalitu za svoje prachy. V Octě I jsem po 10 letech vyměnil předek za repro Magnat (900,- Kč) a byla spokojenost. Vzhledem k věku auta svépomocí. Mám teď objednaný Rapid s 6 repro, doporučí mi někdo nějakou kombinaci reproduktorů, co by se tam dala případně dát místo zde popisovaných továrních? Jen co koupit, montáž bych nechal na audioservisu.
  10. Těch 17 chlebů mě fakt pobavilo-
  11. Podle SPZ to zmizelo prakticky obratem - tohle je tak trochu důvod proč nechci auto z bazaru, nevím kdo má všechno papíry a klíče....
  12. Ahoj, na AEE zaznamenávám následující problém - motor v nízkých otáčkách drnčí. Může za to tepelný štít svodů, je na třech šroubech, dva nahoře jsou v poho, ale spodní komplet odrezl. Stáhnul jsem ten kryt k rozvodům drátem, ale nepomohlo to, motor prostě vibruje víc než ten drát udrží. Chtělo by to vložit nějaký pružný prvek mezi svody a ten plech, ale kvůli teplotě mě nic nenapadá. Nemáte někdo zkušenost?
  13. Ahoj, jednoduchý dotaz- sháním neoriginální autorádio za co nejméně peněz, ale musí se umět pohybovat ve složkách na flash disku (mp3). Moje rádio č.1 umí skákat na předchozí a další složku, ale neumožňuje mi vybrat si tu složku kterou chci ze seznamu. Moje rádio č.2 označuje složku číslem a skladbu taky, takže se v tom můžu pohybovat a vybrat si třeba 07-19 a potom až mi to ukáže název při přehrávání, ale to je totálně prd. Jediná další podmínka je 1DIN a ISO konektor. A ta cena, na kvalitě nesejde.
  14. Řeším to samé. Vyměněno cívka+kabely+rozdělovač+svíčky+klapka (VDO, 9000 za orig. už by mě zabilo). Vyzkoušená lambda, tou to nebylo. Ve dvou servsech to rozebrali, zkoušeli i katalyzátor, vstřiky a nic. Debilní motor.
  15. Tak po výměně klapky (za novou Siemens VDO, 4kkč) už to skoro neblbne. Při volnoběhu na neutrál motor trochu klepe s autem, je to sotva cejtit ale je to tam, to bych fakt rád vymýtil. Taky ručička otáčkoměru nepadá k volnoběhu plynule ale po skocích, a někdy to v záběru na plnej plyn jednou škubne kolem 3000ot (tak jednou na hodinu, na to prdí pes). Asi zkusím reset té nové klapky, třeba se zajížděla..
  16. Tak v servisu už zkusili všechno "kromě klapky" a chtěli tam vrazit klapku originál za 9000,-, protože to prý s ní běhalo dobře (to už jsem od nich slyšel vícekrát že to běhá v pohodě). Nenechal jsem si to líbit a sehnal si ji aspoň sám od Siemense za půlku. Tak uvidím teď. Vyměněno tedy: zapalovací cívka, rozdělovač, kabely, svíčky a klapka. Vrazit 17.500,- do 11 let starýho auta, to je super pocit, doporučuju. Jestli tohle nezabere, asi sjedu autem do Labe.
  17. Servis říkal, že lambda sondu "zkoušeli". Nevím jestli tím mysleli výměnu na zkoušku nebo diagnostiku. Natuty vím že klapku zkoušeli jinou, tak lambdu snad taky. Teď to tam mají zpátky, tak ať se činí. Výfuk jsem měl prasklý střed a špatný protitlak způsoboval blbnutí motoru. Překvapilo mě že to nemusí být nijak extra hlasité.
  18. Doufám že máte pravdu, protože chci koupit OII 1.8 TSI těsně po záruce, právě s 50tkm...
  19. Tak mě trochu vychladily některé hrůzy které o 1.8 TSI čtu. Praskání hlav, výměny motorů pod 100.000 km, bouchající klikové hřídele, opotřebené vačky, nasraní zákazníci. Člověk se asi tohle dočte o spoustě motorů, ale v kombinaci s mými zkušenostimi se servisy škoda mě to zase trochu tlačí směrem k žaponcům.
  20. Tohle mi přijde neuvěřitelný. Mě taky začaly pdodbné problémy (cukání, volnoběh) až výměnou starého dílu (celé zapalování) za nový. Jak je možné na autě něco zmrvit tím, že se vymění starý díl za nový?
  21. Ahoj, uvažuji o koupi Octy II 1.8 TSI, rok 07-08. V nabídce je pár aut v relaci 220-250tis, najeto 130-150tkm a pár mezi 270-300tis, najeto 50-70tkm. Jak říká D-FENS, bazarová auta se dělí na rozbitá a v blízké budoucnosti rozbitá, tak se chci poradit tady. 1. Přijde mi že hodně lidí to prodává při určitém počtu kilometrů, existuje nějaká součástka která třeba notoricky odchází kolem těch 50-70 nebo 130-150 tkm? 2 .Jak moc se dá tahle motorizace za tři roky pokurvit a na co si dát pozor? Koho byste vzali s sebou na nákup jako poradce (klidně placený)? 3. Jedno z těch aut je "ověřený ojetý vůz", prodává ho dealer škoda. Má to nějaký význam nebo je to jenom leštěný prd? 4. Koupili byste tohle auto za tu cenu? Nové stojí 480-540tis, podle výbavy. Jsem přesvedčený o kvalitě motorizace, Octavia jako platforma mi snad vyhovovat bude (vybíral jsem primárně motor, pak auto). Díky.
  22. Nevím co bych poradil, u mě ta závada je pořád, servis se do toho nehrne protože ze mě prachy nepotečou a jezdit se s tím nedá. Nevadí mi chcípnutí při parkování, ale stává se že se blížím se ke křižovatce, vyřadím rychlost a okamžitě to chcípne. Takže brzdění bez posilovače, nadávání, startování. Včera jsem vyjížděl z vedlejší (s velkou rezervou) a kuckalo se to a nejelo a blížil se náklaďák Cívku jsem měnil. Jediné co jsem neměnil je palivový filtr (3 měs starý). Zkontroluj výfuk.
  23. Díky za odpovědi. Původní vadu jsem řešil kvůli mokru, ta se ale projevila jednou za měsíc. Vyměnili všechno, tj. cívku, kabely, rozdělovač, svíčky. Závada začala až po návratu ze servisu, po dalším kole v servisu kdy pátrali po příčině problému to bylo ještě horší. Teď se to chová jak jsem popsal výše, jak za mokra tak za sucha. Už mi to leze na nervy. Až to spravím možná půjde Octa z domu a bude nové nebo ojeté z němec.
  24. Zkusím se zepat trochu jednodušeji. Když budu předpokládat že to je tím benzínem, má cenu vyjíždět dvě nádrže paliva, když se to po jedné nijak výrazně nevylepšilo? Díky.
  25. Ahoj, mám OI 1,6 55kW AEE, 128tkm, rv 2000. Motor mi po velkém dešti hrozně kuckal a netáhl a nakonec vypověděl službu a odtáhli mě. Něž se k tomu v servise dostali, vyschlo to a jezdilo normálně (a já vypadal jako blbec). Samozřejmě po dalším slejváku to zase blbnulo, děšť byl ale slabší takže se to nějak "profouklo" a přestalo. Protože jsem chystal dovolenou potencionálně deštivém Rakousku, zajel jsem do servisu (orig.škoda), kde za 6700 vyměnili cívku, kabely a rozdělovač (svíčky byly 1 rok nové). Auto mi vrátili, že je vyřešeno. Nestihl jsem si toho užít, protože přišly problémy. Všiml jsem si že motor po tom jejich servisním zásahu kolem 3000ot. někdy silně škubne autem a taky zlobí volnoběh (před výměnou jelo auto jako hodinky s výjimkou těch slejváků). Vrátil jsem zpět do servisu, kde vyměnili i svíčky a zkontrolovali všechno možné, vstřikovače, katalyzátor, zkoušeli jinou škrtící klapku, nakonec mi auto vrátili pouze s vyměněnými svíčkami a naúčtovali další 2700. Říkali, že už "zbývá" jenom špatné palivo a je to na 99,9% tím. Mám prý dojezdit nádrž (1/4) a pak vyjet 2 další kvalitního paliva. Auto se teď chová hrozně, volnoběh drží s velkými problémy a dostat ho z 1000 na 2000 ot je boj, bublá a protestuje, praská z výfuku, ve městě se skoro nedá rozjet. Při vyšších otáčkách relativně bez problémů, ujel jsem 200 km po dálnici a nic. Může to být tím palivem? Tu "špatnou" nádrž jsem vyjel až do rezervy a doplnil V-Powerem, po dalších 400km to je stejné/horší. Zároveň mi přijde divné že by problémy začaly až po vyjetí 1/2 "špatné" nádrže. Má cenu vyjíždět ty 2 nádrže V-Poweru jak mi řekli? Tohle je utrpení. Vzal bych to do jiného servisu ale tam by mě zase zkásli. Jako příčin mě napadl vzduchový filtr, palivový (3 měs nový), prasklý výfuk (6 měs nový střední a zadní díl) nebo že mohli třeba špatně nastavit škrtící klapku když tam zkoušeli jinou. Díky za jakoukoli radu nebo postřeh.
×
×
  • Vytvořit nový...