Přejít na obsah

Alda T.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Alda T.

  1. Mně se začalo ozývat cvakání, nebo spíš bouchání od převodovky, hlavně při nerovnostech, kdy auto než nahoru/dolu skákalo víc zleva doprava. Stejně mi to kdysi dělal Rapid, taky 1.2 TSI. U Rapida mi na 20 tisících v záruce vyměnili silentblok na převodovce. Když jsem se stejnýma příznakama teď dal do servisu Fabku s 18 tisíci km, servis sice přímo nepřiznal, co tam dělali, jen že tam něco našli...nicméně koukám a na převodovce se leskne nový silentblok. Že by nějaká vada uchycení převodovky u 1.2 TSI...? Každopádně po výměně se žádný pazvuk od převodovky neozývá. Teda kromě toho klapání spojky, což mi bylo vysvětleno, že dělají všechna auta.
  2. Potřebuju se dostat na Fabii III combi do 5. dveří. Tuší někdo, jestli je tam čalounění přišroubované jen pod madlem a pak naražené, nebo je uchycené ještě nějak jinak? Nerad bych ho urval. Ze které strany je nejlepší ten tapec sundat? Odspodu?
  3. Oct. 1.9 TDI 66kW. Na volnoběh se mi u studenýho auta ozýval z prostoru rozvodů pravidelný, jakoby "pumpující" syčivý zvuk. Znělo to jako kdyby tam běžela nějaká vzduchová pumpa. Po ohřátí motoru ten zvuk zmizel. V servisu mi řekli, že to šustí rozvodový řemen. Teď jsem byl na prohlídce a rozvody mi vyměnili. Na volnoběh za studena se už nic neozývá, bohužel to zase "pumpuje" při teplým motoru . Ta frekvence odpovídá zhruba jedný otáčce řemenu (tak skoro 2x do vteřiny). Jelikož to má souvislost s teplotou motoru, nemůže to dělat vodní pumpa? Tu mi s rozvodama vyměnili za repasovanou... Nemáte někdo stejnou zkušenost? Nějakej nápad, co by to mohlo dělat?
  4. když mě zaráží, že v momentu, kdy auto pozná, že ty dveře jsou otevřený, tak pak to funguje normálně. Můžu ty dveře 20x za sebou otevřít a zavřít a pokaždé už se to rozsvítí. Kdyby byl špatný ten mikrospínač, tak to nejde furt. Takhle jsem to měl na kufru, tam to prostě neseplo... Jenže tady jakoby "mozek" z ničeho nic poznal, co má při otevření dveří rozsvítit. Sice se v autech rád vrtám, ale do těch dveří se mi nechce dřív, dokud nebude jistý, že to dělá ten spínač.
  5. Ahoj. Oct. I, 1,9 66kW, 2003, origo centrál + DO. Po odpojení a připojení baterky se mi chovají divně dveře u řidiče. Když je po odemčení otevřu a neotevřu žádné jiné, auto se mi zamkne. Nesvítí mi ani lampička a ani kontrolka otevřených dveří. Červené světlo v tapecu ale svítí a bliká i kontrolka SAFE. Když otevřu jiné dveře nebo zapnu světla a začne pištět ta signalizace světel bez klíčku, kontrolka otevření dveří se rozsvítí a pak na otevření předních dveří reaguje normálně, i lampička se rozsvítí. Když auto zamknu a zase odemknu, chová se to zase stejně. Taky jsem si všim, že mi u LP dveří při stahování okna nefunguje první poloha pro stahování. V servisu říkali, že mikrospínač tohle určitě nebude, ale jinak kroutí hlavou a nevědí, co zkontrolovat. Dneska neměli čas na vag, musím vydržet do pondělí. Nemáte teda někdo tušení, jestli tyhle harakiry dělá komfort jednotka po odpojení baterky, nebo to přeci jen bude ten mikrospínač?
×
×
  • Vytvořit nový...