Přejít na obsah

Globus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Globus

  1. Zdravím, mám takový problém co se snažím vyřešit, ale nechce se mi nechávat v servisu moc peněz. O co jde: Stav vozu po 20km svižné jízdy, teplota venku okolo 0°C: zapnutá světla, rádio hraje - jen sada standartních repro bez zesilovače, climatronic jede na AUTO - set. temp. 21°C ; už nemám zapnuté vyhřívání sedaček, zadního skla či zrcátek - když jedu po rovině nebo do kopce (zkrátka tam kde mám výkon), třeba už 20km, tak je vše v pořádku. Auto topí, teplota motoru 90°C - pohoda - problém nastane, když jedu z kopce, mám zařazený kvalt, auto jen setrvačností jede z kopce dolu. Teplota na motoru začne klesat, plynule, tak na hodnotu okolo 70°C. PROČ? Tak jsem pátral a našel jsem toto forum. Provedl jsem měření (teplota na MAXIDOTU - 2°C a zjistil jsem: - kabely ke svíčkám od relátek jsou v pohodě - relátka OK - svíčky OK - pojistky OK - termostat - vyměněn za originál - proud na červeném kabelu od pojistky 110A nad baterií při: rádio +světla + topení AUTO - okolo 30A -- auto stojí na místě a je studené, po nastartování opadla špička pro dožhavení (na kabelu od alternátoru - F 150A - bylo po nastartování asi 110A) a pak se ustálila na podobné hodnotě 30A jako na tom červeném kabelu - proud na červeném kabelu od pojistky 110A nad baterií při: vše na MAX - rádio +světla + topení AUTO + zadní sklo + 2x sedačky - okolo 62A -- opět jsem měřil i dobíjení na černém kabelu od alternátoru a bylo to podobné - 62A - proudy na ostatních kabelech od pojistek 40A, 50A, 50A nic, teda v tom později ustáleném stavu Kde je problém? Proč mi nedává řídící jednotka motoru signál pro relátka? Jak diagnostikovat hodnotu zatížení ALT. na diagnostik. zařízení u kamarádo co ho má? Pro rýpaly: když dám karton před chladič, tak se 70% zakrytím, tak se nic podobného při jízdě z kopce neděje :-) ALE TOTO SI MYSLÍM ŽE NENI TO PRAVÉ ŘEŠENÍ. Prosím o radu. Děkuji
  2. Ahoj, chci se zeptat, jestli ti nepíská rádio (jakýkoli Source) s otáčkama motoru při nízké hladině hlasitosti? Dík
  3. Tak z mé strany jsem se ještě nedostavil k tomu známému, moc práce a časově to nevychází. Jinak jsem citlivost nastavil na max už někdy při prvním zkoumání a to mi někdy spustilo, když okolo projelo velké auto, pod autem prošla kočka a jiné. Tak jsem snížil citlivost na polovinu. Nedávno jsem na někoho čekal, tak jsem se zamkl v autě, nehýbal jsem se tak minutu. Poté jsem se pohnul (zvedl ruku, pomalu, nic rychlého, tak to snad nebylo náklonové čidlo - nevím zdali tam je) a to byl rachot. Tak si nejsem jistý, evidentně funguje. Tak uvidíme, budu zatím zkoušet, než se s ním uvidím. Prosím koukněte i na http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;#entry1221727 Díky
  4. Ahoj všichni, prosím o pomoc, Jak začít. Měl jsem Fabii a tam jsem postupně měnil rádia Pioneer (tape), Panasonic (CD). Tam bylo vše v pořádku. Pak jsem koupil Blaupunkt Kigston MP47 (MP3, USB) a začal jsem mít při volume 1+ rušení od motoru (proměnné s otáčkama motoru) v reprákách. Chvili jsem to řešil, až jsem vymněni auto za Octu (model viz níže). Tam bylo origo, a bylo to v pohodě, do té doby, co mi to vykradli. Pak jsem tam dal toho Blaupunkt Kigston MP47 (MP3, USB) co zbyl z Fabie. A zase tam bylo to rušení. Tak jsem usoudil, že to bude dělat rádio, v MAKRU měli akci na Hamburg MP57(MP3, USB, BT) za super cenu, tak jsem ho koupil. Uvažoval jsem o jiné značce, ale cena a to BT mě zlomilo. A JE TO TAM POŘÁD!!!!! Co s tím? 1 - Dělá mi to na obou +12V (jak stálý, tak spínaný) 2 - Rádio jsem přikostřil - nic 3 - je to na všech SOURCE Prosím poraďte, co koupit? Odrušovací filtr? Dělá se na oba +12V plusy (2xIN, 2x OUT, kostra)? Vyměnit rádio (zatím nemám jiné na zkoušku). Je to Blaupunktem a koupit jinou značku? Nějaké zkušenosti? Oba +12V jdou z jedné 15A pojistky z pojistkové skříně a tam namontovat ten filtr (váleček - vsup, výstup, zem)? Díky za rady a pomoc, už mě to štve to zas.aný pískání.
  5. No, tak jsem se včera stavil za ím známím, ale měl výjezd a přijel až po osmé hodině, takže nic. Další termín mám na neděli, tak uvidíme.
  6. Jen se zeptam, kam ti směřuje ta strana kde je ta polepka??? Já ji mám sklopenou směrem dolu pod úhlem asi 45°??? Neměla by být spíše nahoru? Je to jedno? Nebo někdo ohnul ten držák? Přijde mi to divné.
  7. Ok, tak to vyzkoušim s otevřeným oknem po několika minutách, ale i tak mi to v klidu vybral a pak když jsem k tomu přišel a strčil hlavu dovnitř, tak nic???? Písnu jak jsem dopadl. Ve středu jdu za známým do Veroldu, tak uvidim. Jinak všem dík
  8. Ahoj všem, V neděli mi vykradli auto ( Octavia kombi 2002 ; 1.9 TDi 90HP ; vše original ). Vzal jen radio a na co dosáhl z okénka spolujezdce. Podle policie normální postup, ......... spadlá okénka. Předchozí majitel říkal, že tam je i hlídání vnitřního prostoru (7AH = Alarm s imobilizérem s hlídáním vnitřního prostoru a nezávislou sirénou), ale to jsem zkoušel a nic. Proč??? Poté si vzpoměl, že když měl psa, tak to fungovalo na 100%, obvzlášť když tam měl psa. Nebavilo ho to pořád vypínat dálkou a tak jednou při servisní kontrole řekl, ať mu jej deaktivují. Jak to samo neví !!!! :-( Známí s wagem zjistil, chybu na čidlu alarmu - odpojené, vadné? Ale nejde mu tam nic nastavit, povolit. Postupoval jsem přes servisy škoda - Praha 9 - čidlo je v ......... a asi je odpojené nebo má staženou intenzitu - tam nebylo Praha 6 - čidlo je za ..........(nebylo to stejné místo) a tam jsem ho našel (META), zapojené do el. svazku, nastavené na jednu třetinu citlivosti, viz nějaká čárka na nálepce. Při zamčení dálkou a pohnutí se v autě problike červená ledka, ale to je všechno. Otevřu dveře a houká to. Tak to je i při jiných intenzitách. Kde je problém???? 1) V jednotce? 2) Kabel? Je připojený, led bliká. 3) Nějaká pojistka? Kde? V pojistkové skříni nalevo jsem žádnou nenašel na toto určení (viz manuál - nic moc tam není) ani žádnou prasklou. Prosím poraďte, pokusím se sehnat jinou jednotku na zkoužku, ale co by tam odešlo? Co když nepujde, nechci někomu dávat peníze jen tak, když to bude někde v "systemu" či pojistce. Moc dík za radu
  9. Něco podobného jsem měl taky, pokud to dělá i na nějakých nerovnostech na silnici (oblíbené záplaty silničářů) nebo kdyz pustíš rychle spojku, nebo naomak zátah pod plynem, tak by to mohli být ty zadní silenbloky na předních ramenech. Dost časté a pro Škodovky typické. 1 ks cca 250,-. Pokud jenom při té akceleraci, tak to budou nejspíš ty matice.
  10. Tak já jsem dneska jel kousek od V. Popovic, směr Praha. Šousky, dálnice, zastávka v McDonald na snídani v Drivu, město (jižní spojka až na Smíchov). Teplota tři stupně, trochu vlhko, pruměrná rychlost 65km/h. Moje Beruška se svezla za 6,6 l/100km podle PC. Jinak jezdim okolo 7,4 l/100km dlouhodobě.
  11. No, jak tunel sundat nevim, ale ten maly kousek pod ruckou jsem sundal bez problemu, a pak musíš v tom zapalovaci odehnout takovy dve relativne velky zahybaci packy na proti sobe uprostřed stěny zapalovace (opravdu si vyndej tu pojisku, protože pak to pěkně prská, když to omylem proklemuješ se spodkem). Pak jsem jenom tou dírou pod ručkou prostrčil prs a zatlačil smerem nahoru a voala, byl venku jen ten kovovej dil i s konektorem. Otáyka pěti minut. Pokud to bude v kabeláži, tak zbývá teda sundat panel.
×
×
  • Vytvořit nový...