Přejít na obsah

Radomír

Uživatel
  • Počet příspěvků

    366
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Radomír

  1. Přátelé okřídleného šípu, já se jal rozleštit levý světlomet. Brusné papíry a na konec tempo a leštička. Hodně mne inspiroval kolega Ekkar_z_Bastlírny, dodela dost ví a má zkušenosti. Když jsem měl vyleštěno, bál jsem se na ten plast použít jakýkoliv čistič na bázi lihu. I na plexisklo se nesmí žádné lihové čističe používat. Proto jsem to očistil Jarem. Následovalo stříkání UV odolným lakem. Výsledek byl kouzelný. Jenže v současné době se lak začíná pomalu šupinkovitě odlupovat. Vím, co není dokonale odmaštěno, to je problém. Koketuji s myšlenkou světlo přelepit UV odolnou folií, aby nedocházelo k stárnutí plastu. Ano, vím, že folie by neměla být na světle, ale dodatečný lak, také ne. Pokud dojde k poškrábání laku, je to problém, pokud dojde k poškození fólie, sloupne se a nahradí se novou. Pojďme o tom podiskutovat. Radek.
  2. Příteli okřídleného šípu, pro: Peposu: já jej přinýtoval. Potom ještě všechno obtáhnul neutrálním silikonem i vešteré díry ve stahovačce. To aby se voda nedostávala do vnitřku auta. Pouvažuj nad tím, v jakém stavu máš těsnění stahovačky, případně stahovačku ke dveřím dotěsni nějakým karosářským tmelem, který jde v případě potřeby dobře dolů. Jinak je možné, že přes stahovačku Ti poteče dovnitř. A je tady toho hodně na foru co naštudovat, než se začneš pouštět do oprav. Vše potom půjde skoro jak po másle. Radek.
  3. Příteli okřídleného šípu, pro: Peposu. Chlape, netřese se to Tvoje auto, když k němu jdeš s kladivem a šroubovákem? Já bych se třásl. Ty plastové čudle drží v tom plechu plastový držák, ke kterému je ze zadu stahovačky připevněn zámek. Kolega David21, tady přidal fotky jak tlumil dveře. Je to předposlední fotografie. Je to ten plast vedle té gumové průchodky. Mimochodem ta gumová průchodka jde vidět i na Tvé fotografii. Radek.
  4. Přátelé okřídleného šípu, zdraví kolega z F1 sekce. A co tak trochu neutrálního silikonu? Ten jen tak nepovolí. Radek.
  5. Přátelé okřídleného šípu, ten samý problém jsem měl i já na F 1 na přední a zadní nápravě. Můj styl jízdy byl v klidečku dojet na křižovatku, maximálně lehoulince dobrzdit, abych si neošoupal brzdové destičky a tím pádem by vydržely déle. Na předních kotoučích z vnitřku taková rez a vykousané kusy materiálu. Zadní kotouče taktéž rez. Nehledě na to, že při brzdění dosti vibroval volant. Vyměnil jsem kotouče a desky. Styl jízdy stejný. Jen občas prudce a intenzivně zabrzdím. Potom během jízdy občas zatáhnu ruční brzdu. Je samozdřejmé, že tuto činnost provádím, když nikdo není za mnou. Je to prostě něco za něco. Radek.
  6. Přátelé okřídleného šípu, pro: Mirek 835, děkuji. Ještě aby toho nebylo málo, minulou sobotu kousek od Ústí nad Labem na takové dovolené po Čechách, mi rozbil kamínek přední šibu. Dnes mi ji měnili. Ještě že mám připojištění, tak mne to stálo pouze pět set. Ale šiba už s tím tónovaným pruhem nahoře. Doufám Bože, že jsem si to tento rok už všechno i do budoucna vybral. Zdravím všechny, přeji pohodovou jízdu bez nehod a pěknou dovolenou. Radek.
  7. Přátelé okřídleného šípu, slíbil jsem, že se ozvu jak bude hotovo. Konám. Našel jsem autočalouníka ve Vrablovci. Vrablovec se nachází kousek od Ostravy. O tom, jaké jsem prožíval nervy, než jsem si ji vyzvedl, se zmiňovat raději nebudu. Osobně, jsem velký detailista a z toho co jsem si odvážel jsem neměl moc dobrou náladu. Po namontování to už vypadalo, jakš takš. Už jsem se s tím vyrovnal. Člověk si musí umět zvyknout. Konstatuji, že je v dnešní době problém najít fachmana, který umí svou práci. Tak doufám, že se mi ta nová látka, nikdy neodlepí. Radek.
  8. Příteli okřídleného šípu, jestli to dobře chápu, potřebuješ zaslepit otvor, ve kterém jezdí ten kolíček, podle kterého poznáš jestli jsou dveře otevřeny či zavřeny. Je to tak? Pokud ano, jsou dvě možnosti. Škoda náhradní díly či vrakoviště. Koupit ten kolíček s tím drátem, kolíček demontovat a zalepit jej tak v tom otvoru, aby simuloval zavřené dveře. Nebo, na vrakáči by se určitě dal sehnat i ten vnitřní zámek za rozumnou cenu, ze kterého použiješ ten díl, který máš vadný. Vezmeš si i ten drát s tím kolíčkem, který signalizuje otevřené či zavřené dveře a potom bude vše funkční jak má být. Takhle bych se snažil já. Radek.
  9. Přátelé okřídleného šípu, pro: Mirek 835 - ten držák má tak bitelně zpracovaný kryt - zacvakávající mechanismus, že nebylo možno bez poškození jej sundat. Já perfekcionista, jsem si s tím neporadil! Ano, každý řeší podle možností, to je i můj případ, ale když jsem uvažoval, koupím srarou stropnici za tisíc a ono se mi problém, k mé smůle časem opět vrátí, řeším to tímto způsobem. Zatím si mohu dělat takové radosti, horší bude, až to nepůjde. Ale proti tomu nepůjde neustále bojuji. Děkuji.Radek.
  10. Přátelé okřídleného šípu, dnes sundaná stropnice. Škody: držák stínítka - za Boha nešel stáhnout kryt. Oba dva zničeny držák i kryt. Zítra navštívím Škodovku, kde se pokusím koupit originál, když již nebudou, F2 i F3 mají velmi podobné držáky. Bojuji nevzdávám se. Radek.
  11. Přátelé okřídleného šípu, našel jsem si autočalouníka, vybral jsem si materiál. Tento týden mne čeká dát stropnici dolů. Jsem zvědav na výsledek. Cena přečalounění na 2500,- Kč. Tak doufám, že to vydrží potom už na věky, jelikož autočalouníci vymírají. Jak bude hotovo dám vědět. Radek.
  12. Přátelé okřídleného šípu, omlovám se, že jsem založil nové téma, ikdyž již bylo založeno. Děkuji za příspěvky. Pro. Mirek 835 - jak to budeš řešit? Radek.
  13. Přátelé okřídleného šípu, s hrůzou jsem dnes zjistil, že se mi odlepuje na více místech látka stropního panelu. Ty bubliny vypadají otřesně. Jsem zdrcen. Zvažuji koupi nového stropního panelu, jelikož si myslím, že při koupi stropnice z vrakoviště, bych tento problém řešil po chvíli opět . Nemáte někdo ponětí, kolik stojí nový stropní panel na krátkou Fabii r.v. 2002? Vozidlo letos oslavilo patnáct let, ale nemám v plánu se jej zbavit. Je to miláček. Děkuji. Radek.
  14. Přátelé okřídleného šípu, čidlo teploty vyměněno, vše OK. Zase to PD šlape jak má! Radek.
  15. Příteli okřídleného šípu, já mám 1.9 TDI a toho místa tam také není moc, ale dal jsem to, bez demontáže ostatních částí vozu - pardon, kola byly dole. To je taková vzpruha pro Tebe. Radek.
  16. Přátelé okřídleného šípu, pro: Jarda-k, díky Jardo za Tvůj příspěvek. Budu se pomalu na výměnu toho čidla připravovat. Dík. Radek
  17. Přátelé okřídleného šípu, začíná mi asi zlobit žhavení. Před nedávnem se mi stalo, že jsem jel delší dobu a ukazatel teploty kapaliny se ani nepohnul. Po opravdu delší době skočil na obvyklou hodnotu. Stává se mi, že někdy žhavení svítí na teplém motoru, tak okolo cca 12.ti sekund. Potom startuji. Otáčky na volnoběh vyskočí tak okolo 1 200, drží pár sekund a potom opět padnou na obvyklou hodnotu. V elektrice a měření nijak nejsem zručný, proto se jistě obrátím na odborníky, ale jelikož mi to nějak vrtá v hlavě a jsem takový hloubavý kluk - starší hloubavý kluk, přemýšlím, zda nějak nemůže být tento problém spojený i s čidlem teploty kapaliny. Pokládám si otázku - kde bere ŘJ informace, zda je motor studený či teplý? Pokud si chybně ŘJ myslí , že je pod nulou, delší dobu žhaví i přidá na otáčkách i na palivu. Mýlím se? Ekkare, co Ty si o tom myslíš? Díky. Radek.
  18. Příteli okřídleného šípu, to by tam nesměl být plast a lanovody, pouze v uvozovkách, těžká mechanika a bylo byt to old najt. Radek.
  19. Příteli okřídleného šípu, sice nemám kombi, ale já si koupil takovou plastovou vanu - zdrsněnou výlisky. Tento týden jsem ji teprve pořádně docenil. Vylil se mi tam olej. Díky vaně jsem měl ušetřeny starosti. S výběrem je to na Tobě, co se Ti bude líbít, aby třeba tašky moc v tom kufru nejezdili, či praktičnost na údržbu. Přeji plnou spokojenost. Radek.
  20. Přátelé okřídleného šípu, pro: tomino300km - jelikož samotného mne to zajímá, tak jak budeš mít cestu kolem mne, tak se zastav, já se ohnu. Radek.
  21. Přátelé okřídleného šípu, kolega z práce mne požádal, abych se pozeptal na klima kompresor u octavie 1. Chystá se jej vyměnit. Zajímá ho zda musí být klima kompresor před namontováním naplněný olejem? Osobně bych řekl, že asi ano. Kolik ho tam případně nalít? Děkuji. Radek.
  22. Přátelé okřídleného šípu, pro: psurn - a co koupit nové a vyměnit i na druhé straně. Já je měl takové shnilé a to je plast. Jak je možné, že ostatní plasty v přírodě vydrží milión let a na našich Fábiích shnijí po pár letech? Asi tutu zátku vyrábí soudruzi z NDR. Ta zapadlá zátka nebude v útrobách vozidla vadit. Ještě pár let a zmizí nadobro. Radek.
  23. Přátelé okřídleného šípu, oprava: dělá to plastový kryt podlahy. Jsem ale trouba. Radek.
  24. Přátelé okřídleného šípu, pro: tomino300km -trochu jak v Mrazíkovi. Ale chlapi možná jsem na to přišel! Dělá to ten palstový kryt podběhů. Vyhnily některé ty plíšky, které jej drží a je kure.sky volný. Jak psal kolega dělá to za jízdy, i 15 minut po vypnutí motoru. Když jede v určité fázi jízdy se pod něj dostane vzduch a bouchá. Po zastavení přijde silný vítr a opět s plastem zacloumá. No a záhada hlavolamu je vyřešena, aniž bych se ohnul a podíval pod jeho auto. Mnoho zdaru. Radek.
  25. Příteli okřídleného šípu, tím chladičem to rozhodně nebude. Ten pouze ochlazuje naftu, která se vrací do nádrže a takhle tepelně dilatovat nemůže. Je to rána, jako by někdo bouchl kladivem do podlahy a udělá to i 15. minut po vypnutí motoru? Jak dlouho máš toto vozidlo, znáš jeho historii? Radek.
×
×
  • Vytvořit nový...