Přejít na obsah

beranek666

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Vše zveřejněné uživatelem beranek666

  1. Co se nízké teploty týče, tak čím nižší teplota nasávaného vzduchu, tím efektivněji motor pracuje. Mně spíš překvapuje, že nastává takový skok ve spotřebě, když se porovnám teploty řekněme +2 a -5. Je mi jasné, že v zimě bude spotřeba obecně vyšší, jelikož se motor déle zahřívá, ale tento úkaz pozoruji i na zahřátém motoru. Měřil jsem to na zahřátém motoru 75 stupňů olej (po 10km jízdy a stání v garáži), výš už to nelezlo. Voda samozřejmě na 90st už po 3km. Dlouhodobou spotřebu mám 6,6 .najeto 8 tisíc. Baterka by měla být plně dobitá, jezdím i delší trasy.
  2. Zdravím, potřeboval bych vysvětlit jednu záhadu :) Proč v mrazu má auto o cca 2 litry větší spotřebu, než když jsou plusové teploty? Udělal jsem si test na zahřátém (!!!) motoru: rovinka 5km, bezvětří , ustálená rychlost cca 70kmh na 5.kvalt. ... Za teploty +4 je spotřeba pod 5 litrů. Dneska při teplotě -7 ° to vzalo 7 litrů. Je to trasa kterou jezdím často a pravidelně, takže hodnota spotřeby 5 litrů vím, že je reálná. Ale tento týden, když mrzne, tak enormně zvýšená spotřeba. Suchá cesta, žádné zapnuté elektrické spotřebiče. Opravdu stejné podmínky :) Je nějaké vysvětlení, co ten motor nutí k takové spotřebě?
  3. Ale copak to je tvoje starost? Oni zničili, tak ať to třeba vymění! Pokud nebudou zapírat, že?!
  4. a kdo mi je asi naklikal ty navíc během několika hodin.. navíc se nepředvádím, ale uposlech jsem tvé výzvy abych sem hodil tu nabídku s NEUVĚŘITELNOU slevou, kterou mi dal prodejce na úkor své marže
  5. Přikládám jednu z nabídek, kterou jsem dostal Nakonec jsem si ještě připlácel za nějaké drobnosti, takže tohle není ta, co jsem nakonec bral...
  6. Co ty víš o mých znalostech? Nic. A o tvých rovněž pochybuju. Do nikoho se nenavážím, jen nechápu, že jsi natolik omezený a nepochopíš věc ani na potřetí. To že u mně nebyly uplatněny žádné mimořádné slevy vím rozhodně já lépe než ty, takže o tom už nebudeme diskutovat! Prostě je to jak říkám, ty o tom můžeš napsat plno dalších příspěvků, ale nic na tom nezměníš. Do mého soukromí ti rovněž nic není, když nechci prezentovat svoji fakturu, tak to laskavě respektuj a opět - nekomentuj! Vše podstatné jsem ti vypsal. Detailní konfiguraci a výslednou cenu, včetně v té době platných cen. Vše potřebné si bystrý člověk vyjede na konfigurátoru a dopočítá.
  7. Mám pocit, že jsi asi trochu natvrdlý, ale jak už jsem napsal - byl jsem obyčejný zákazník, bez jakéhokoli nároku na speciální slevy, či akční balíčky apod.. Magic byl rozepsaný, ale to je celkem fuk, protože porovnávám cenu z konfigurátoru Fabie Magic Combi TSi s mou cenou. A to tu celou dobu řešíme.
  8. Tak já napíšu konfiguraci vozu a ceny v té době: Fabia Magic, Combi, TSi 289.900 Metalíza 10.000 litá kola 16 palců 3.200 vyhřívané trysky ostřikovačů 700 rezerva 1.100 celkem 304.900 sleva obchodníka 26.000 prodejní cena 278.900 Nejsem invalida ani jsem neměl žádnou jinou speciální slevu. Jinak zveřejňování faktury považuju skutečně jako nevhodné a údaje na faktuře jsou ryze soukromá záležitost (typ auta, barva, bydliště, osobní údaje, ....) - celkem bych riskoval. Pro upřesnění: nabídku jsem si nechával vyhotovit 28.4.2011
  9. Vy si to umíte vždycky racionálně vysvětlit, proč prodejci dávají slevy, které by teoreticky ani nemohli dávat :-D Jinak bych se držel té částky 306 tisíc, protože jsem tu nabídku měl od doby kdy Magic začal (začátek května?? - rozhodoval jsem se dlouho), takže pochybuju, že už tehdá věděli, že si za měsíc a něco objednám vůz a za dva měsíce Magic Combi sleví o pět tisíc (někdy v červenci??) .. Takže sleva 8,8 procent... Jo a uvažoval jsem i o Octavii a tam jsme se dostali na slevu 11 procent!!! Všechno je oproti ceně z konfigurátoru, nikoli to co napíše prodejce jako ofiko cenu. PS: fakturu tady nebudu zveřejňovat, to se mi zdá trochu přehnané, budu si chránit své soukromí a vlastně vše okolo svého vozu a jeho koupě ;-)
  10. koncem června, placeno hotově, teď jsem se ještě jednou podíval na fakturu a věc se má takto: cena z konfigurátoru: 305.000,- skutečná cena: 279.000,- sleva tedy přesně 26 tisíc, nebyl to žádný známý, takovou cenu mi nabídli v salonu...
  11. Je to 7 dní co jsem auto přebíral Tak nevím, jestli se toho tolik stačilo změnit... Dokonce od doby mé objednávky šly ceny ještě dolů, takže bych to měl levnější, kdybych počkal..
  12. Já jsem dostal na fabii magic slevu 20 tisíc oproti konfigurátoru, a takovouto slevu mi nabídli 3 ze 3 prodejců u nás v okrese. Jednalo se o auto za 280 tisíc, 1.2 TSi. Nově zadané do výroby, žádný ležák.
  13. Jikra, na 06. květen 2011 - 22:44, řekl: Tak je to tady, končné řešení pro vytahané řetězy 1.2 TSI, během asi 14 dnů se ukončí zkoušky nových japonských řetězů , jako náhradního dílu pro stávající motory 63 i 77 kW,v případě, kdy dojde k "přeskočení" řetězu tak, že dojde k potkání ventilu s pístem , mění se motor, pokud ne mění se pouze řetěz, a to nejduležitější od KT 45 je modifikovaný motor 63 i 77 kW s silnějšími rozvody (nelze použít pro motory před KT 45 jako náhradí díl). Tak zdá se , že bude pokoj .... Možná.... pak ještě turba..... bezín v oleji... no zkrátka běh na dlouhý tratě..... Tedy od 20KT je ten přepracovaný motor s novým typem rozvodů, nebo jen jiný typ řetězu??
  14. Hele, nemáš ty nějakou nemoc s tím "W" ??? Nebo nevím co je to za trapnou úchylku. Zapracuj na sobě... čus
  15. Obě verze se montují v Mladé Boleslavi, dodávané díly pro 77kW či 63kW jsou z různých míst světa Většina prvků už se bohužel dováží z Polska... pak to tak ovšem vypadá.
  16. japonský pro 77kW, ten druhý je polský (63kW)
  17. kdyby byly stejné, tak mají stejný výkon. ani jeden z těch motorů nemám. ještě není odladěný, jak sis sám již všimnul.
  18. jsou téměř!! stejné... až na detaily. a materiály.
  19. no zkrátka 77 kW nemáš, takže tak... rozdíly mezi motory jsou, to je jisté. jak v materiálech, tak v řídící jednotce. trust me
  20. mám spolužáka v konstrukci pohonů ve škodovce, tak jsem se ho ptal. nějaké minimální rozdíly jsou. blok motoru jakožto odlitek je totožný, ale určité prvky motoru má 77kW jiné- sání, řídící jednotka, použité materiály, .. zas tak málo toho není!
  21. já jsem včera měnil olej a vešlo se ho tam přesně 3,2 litru!!! (1.2 HTP 47kW) olej je uprostřed rysek za tepla
×
×
  • Vytvořit nový...