Přejít na obsah

MOJE_JMÉNO

Uživatel
  • Počet příspěvků

    121
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem MOJE_JMÉNO

  1. Vycházel jsem z informací u inzerátu. Startovací proud max. 1200A Kapacita 1200 mAh Rozměry 18x9x4 cm Hmotnost pouhých 500g Součástí je LED lampa Existují pouze dvě možnosti. Buď je chyba v inzerátu a mělo tam být 12.000/120.000mAh, nebo je to v inzerátu správně a pak ta kapacita odpovídá cca jedné jediné "tužkové" baterii o velikosti AA, což je prostě nesmyslnost. 1200mAh znamená, že baterie je schopná dávat 1,2A po dobu jedné hodiny, či desítky ampér v řádu zlomků sekundy. Při transformaci na vyšší napětí ten čas při shodném proudu radikálně klesá. Je prostě naprosto nemožné, aby jedna i sebelepší Li-pol tužková baterie nastartovala auto, navíc opakovaně...
  2. ...a teď ještě koukám na kapacitu vnitřní baterie v té škatuli. Předpokládám, že jde o Li-Polku. Jen pro Tvou představu. V běžném telefonu je velikost cca od 4-6Ah. Tady v té škatulce máš pouhou 1,2Ah. Napadlo by Tě startovat auto přes nějaký měnič rovnou z telefonu??
  3. Zkušenost nemám, protože jsem to nikdy nepotřeboval. Baterku, vzhledem k ceně, vždy měním při sebemenším podezření na to, že by mohly začít problémy. Nicméně, fungovat to v opravdové nouzi nějak bude, ale ohledně životnosti jde o jediné. O skutečnou kvalitu toho, co je v té škatuli. Za 12 stovek to rozhodně žádná hitparáda nebude, ale klidně to může fungovat i za dva roky. S tím, je-li, či není v autě start stop a inteligentní dobíjení to nesouvisí. Co mě však trochu dost překvapuje je konektor a průřez vodičů, který na 101% neodpovídá přenosu deklarovaného proudu. Těmito tkaničkami a konektorem, kdyby mělo protéct 300-600A, tak z nich naprosto nic nezbyde... Být tebou bych přihodil pětikilo a koupil si rovnou nový akumulátor, který Ti vydrží rozhodně déle než tato hračka.
  4. Čím větší startovací proud při shodné kapacitě, tím lepší a odolnější baterka. Platí obecně.
  5. Sorry, ale za to co jsi Ty utratil za malou baterku mám já dvě 60Ah kalciové EXIDE EFB. A velkou baterku ocení každý a vždy. Třeba při - 20 a týdnu odstavení....
  6. Článek je obsáhlý a poslední věta platí pro vznět i zážeh. Ale klidně si tam lej co uznáš za vhodné ty sám.
  7. Přidávám již postarší koment ohledně toho, jestli zvolit "moderní mazlavou vodu", nebo "starou konstrukci"oleje. Předchází tomu předlouhý rozbor, ale podstatná je poslední věta.
  8. .....až škodlivé?... Tohle moudro jsi nekde opsal, nebo je ze tve hlavy?
  9. Za mne a za SHELL Helix Ultra. Nahoře jsem Ti to už psal. Ale bacha na datum výroby auta! Jestli je od 08-2018, tak tam norma 502.00 nemá v žádném případě co dělat!
  10. Též bych doporučil dodržet 5W-40 - 502.00. Hlavně si pohlídat plnění normy "SN PLUS" a olej měnit včas. To PLUS je podstatné! Mimochodem, SHELL doporučuje pro 1.0TSI HELIX ULTRA 5W-40. Toto ale platí pouze pro vůz bez filtru pevných částic!!! Na to bacha.
  11. MOJE_JMÉNO

    Výfuk

    Díky za důležitou informaci, ale nemyslím si, že patřím mezi lidi, kteří nevědí, že u studeného motoru jsou otáčky zvýšené. Ale o tom nebyl můj dotaz. Ptal jsem se, zdali má někdo zkušenost s výfuky výrobce "Novak". Tedy znovu předem díky za odpověď k mému dotazu.
  12. MOJE_JMÉNO

    Výfuk

    Při posledním startu jsem si nemohl nevšimnout divných zvuků a zvýšených otáček. Vypadá to, že ten jak ohnilé řešeto nekvalitní origo výfuk (koncový díl) po pouhých pěti letech bude třeba vyměnit. K motoru 1.0TSI se to téměř nikde nenabízí. Našel jsem slovinského výrobce Novak s tradicí výroby od 70ých let, který jej má v nabídce. Máte s tím někdo zkušenost? Originál rozhodně v žádném případě kupovat nebudu a divím se Škodovce, že se za tu hrůzu co tam montovala nestydí. Na deset let staré (!) a všemi vysmívané thalii byl výfuk ve stavu, že se dal používat místo zrcadla... Díky za info.
  13. Zapomněl jsi Oline dodat jednu maličkost. V tomto případě jde sice zřejmě o celkem kvalitní produkt (viděl jsem jakési SK video, kde to porovnávali a nevyšlo to nijak špatně), ale je to bez certifikace. Tzn., že na TK Tě vyrazej, prudivej policajt Ti sebere OTP a to už nezmiňuji čistě hypoteticky rizika při nehodě a s tím související plnění náhrady/škody. Nicméně, taky už nad tím uvažuji, neboť základní osvětlení v rapidovi je doslova trága. Co mě dost překvapuje je to, že OSRAM udělal na LEDky certifikaci krom Octávky i na Citigo, ale na mnohem více rozšířený Rapid tak nějak pozapomněl :( ...třeba se jednou dočkáme...
  14. ....ano.....to platí za předpokladu, že v motoru není jiný typ oleje....
  15. Dolití skoro litru oleje u tří shodných O4 2.0TDI 85kW (služební) bylo u všech kolem 13tkm. U mě následně na 27tkm výměna oleje a nyní najeto od výměny dalších 23tkm, již bez potřeby dolití. Ten motor si potřebuje sednout a bohužel to mléko, co se tam leje je totální řidina, takže úbytky musí být přirozeně vyšší než tomu vždy dříve bývalo. Nicméně, pokud na intervalu 30tkm doliju pouhý litr, považuji to za velmi slušný výsledek.
  16. Přiznám se, že mozek mi nebere, jak mohli konstruktéři zvolit takto špatné řešení. Snad musí být i totálnímu analfabetovi jasné, že uzavřený a trvale vlhký prostor bez odtoku v karoserii je doslova ráj pro korozi. Při přezouvání to odtamtud poletí razdva.
  17. Moc díky za info 👍 Na podzim při prezouvání to vyhodím. Kastle musí "dýchat" 😉
  18. Rád bych se zeptal ohledně "vyhození" těch "molitanů". Jsou tam nějak přilepené? Nezdálo se mi, že by šly bez násilí lehce vyjmout a po pravdě se mi na to s žádným nástrojem jít nechce, abych nepoškodil nátěr.
  19. Pokud vím, přesně tohle dělá standardně u všech těchto motorů, včetně toho našeho. Taky se mi to od počátku nelíbilo, ale když jsem to slyšel už u čtvrtého Rapida, tak mě to přestalo zneklidňovat. Souvisí to prý nějak s natočením čehosi. Co je to "čehosi" ale netuším.
  20. Úplnou náhodou jsem narazil ohledně tohoto tématu na zajímavou fotku, kde je vidět poškození ventilu a výrazně vyšší zakarbonování na válci, kde byla svíce natočená jinam (motor 1.4TSI). Tak trochu to popírá vše, co jsem výše uvedl.... Samozřejmě, to zakarbonování a poškození může být klidně způsobeno v tomto případě i z jiných důvodů než je jinak natočená svíčka, ale brouka do hlavy mi to přeci jen nasadilo :(
  21. Pravdou je, že náš před rokem koupený 3 roky starý Rapid byl na podvozku v docela dost hrozném stavu, včetně výfuku. Je vidět, že na tomto autě se opravdu šetřilo... bohužel. Já nechal hned po koupi udělat u mechanika, kterému věřím, kompletní nástřik podvozku, včetně dutin blivajzem od würthu. Považuji za docela smutné, že 11 let stará a vysmívaná Thalia, kterou jsme z domu poslali pryč byla v o 100% lepším stavu na podvozku i výfuku. Ten se dokonce doslova blýskal... Nástřik bych rozhodně u jakéhokoliv, nejen tohoto auta nepodceňoval a kdybych jej kupoval i jako nové, šlo by na nástřik obratem. Ze zkušenosti vím, že od určitého momentu už se koroze na podvozku nedá zastavit, ale jen a pouze zpomalit. Krásně to bylo vidět na 6ileté KIE Venga, kterou jsem chtěl koupit od bratra. Ta už prostě po 6i letech zachránit nešla :(
  22. Ty ten důvod nemáš, spousta ostatních ano 😉
×
×
  • Vytvořit nový...