Přejít na obsah

sturgeon

Uživatel
  • Počet příspěvků

    64
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem sturgeon

  1. Taky brzdím motorem,šetřím tím palivo a i brzdy.Když mám zapnutou klimatizaci tak někdy nepotřebuju ani brzdy.Mám 47KW,r.v.2006,najeto 102T.
  2. Já,když jsem měl jestě feldu tak se mi osvědčili z pickupu.
  3. Musí se vyměnit řídící jednotka za jednotku která z výroby neměla immo.
  4. Ahoj,jak píšeš první válec je ten vlevo když se koukáš na motor. Tak zkus ty vstřiky prohodit mezi sebou a uvidíš kde se ta chyba zase objeví.
  5. sturgeon

    etanol

    Ahoj,já to vyzkoušel v poměru 1:1 a jen se zvedla spotřeba dle PC o litr. Jinak jízdí vlastnosti mi přišli pořád stejný.
  6. A rozsvítí se ti všechny kontrolky co májí (olej,baterka) při otočení klíčku do polohy 1? Pokud ne tak je spínačka v háji. Musela by se sehnat jen ta elektrická část co je přišroubovaná na tý mechanický části spínačky. http://www.allshop.cz/spinaci-skrinka-skoda-105-120-favorit-felicia-dolni-cast.html
  7. Nejspíš budeš mít vadnou spínací skříňku-tu elektrickou část.
  8. Moje HTP 47KW jezdí za 7,7L dle PC a jezdím po praze. Když vytáhnu 1.4MPI tak jezdím dle PC za 6,9L po praze. Takže HTP není žádná výhra na spotřebu.
  9. Já jsem si autozásuvku přepojil na spínané napětí autorádia,takže když vytáhnu klíčky ze spínačky tak se odpojí i autozásuvka.
  10. Nevíte za jakých podmínek se zasekne tachometr při nehodě? Mám dvě fábie,obě byly bourané,jedna při 40km/h čelně ale airbag nevystřelil a tachometr se nezasekl a druhá v cca 50km/h bočně do lampy,airbag vystřelil ale tachometr se nezasekl. Když jsem koukal na internetu na pár článků bouraček tak ve většině případů se v době nárazů tachometr zasekne,tak mi vrtá v hlavě za jakých podmínek se tachometr zasekne?
  11. No mně ty dva vstřiky oděšly při 65000KM,ale pořád lepší vstřiky,než na mojí druhé fábce (1.2HTP) to při 90000KM psalo vynechávání zapalování na třetím válci a zjistilo se že jsou podpálené ventily,což se u 12V prý moc často nevidí.
  12. Tenhle problém jsem řešil nedávno,blikala kontrolka motoru a psalo chybu zapalování na prvním válci,tak jsem vyměnil vstřik za nový a po 20km opět auto jelo na 3 válce a psalo chybu vynechávání zapalavání tentokrát na třetím válci,tak jsem vyměnil i tento vstřik za nový a zatím mám najeto 4000Km a tak čekám kdy odejdou zbylé dva. Mechanik říkal že jakmile odejde jeden tak brzy i ostatní,tak jsem zvědavej. Nemáte někdo zkušenost zda tomu tak je?
  13. Tak tu zapalovací cívku 3 válce prohodit s jinou a pak mrknout do paměti závad kde se zapíše vynechávání zapalovaní.
  14. V práci máme služební feldu 1.3MPi a ta má najeto 1 053 000KM a stále jezdí výborně!
  15. Na dálnici takhle vyřazuju často když jedu z prahy do berouna,je tam jeden hodně dlouhy kopec tak tam vždy vyřadím a pár minut si to jedu na volnoběh....
  16. Něco podobnýho s klapkou jsem udělal u feldy MPI a mělo to jeden nežádoucí vedlejší účinek a to ten ž když jsem za jízdy vyřadil rychlost,tak podle rychlosti se mi zvedal volnoběh. Při stání byl OK +-900 ale když jsem třeba při 50km vyřadil tak byl 1200ot a když jsem vyřadil v 80km tak byl 1500ot. Tak nevím jestli se to nebude dít i tobě...
  17. Asi jo,já na tu fotku narazil na diselpower takže nevím detaily,nevíš náhodou kolikátej tam má motor nabo oprav?
  18. To tedy ano,aby odešel motor při 90tisících je fakt síla,ještě že mám ve druhé fábce poctivý český mpičko.
  19. Tak a je jasno,podpálené ventily na třetím válci,takže se provede kompletní repase hlavy + výměna rozvodů a těsnění pod hlavou.
  20. Tak mně vydržel motor ve fábii r.v.2/2006 1.2 12V 47KW BME pouhých 90tisíc Km a je na třetím válci bez komprese,ach jo.
  21. Do škodovky jsem to nedával,po poslední zkušenosti jsem z nich otrávenej.
  22. Tak mi zavolali ze servisu,že rozvody jsou vpořádku a že zjistili že 3tí válec je bez komprese,takže rozeberou motor a dají vědět rozsah poškození a cenu opravy.
  23. vyrobeno 2/2006, najeto 90tisíc, 1,2 12V BME
  24. Tak jsem dnes konečně odvezl auto do servisu a vypadá to na skočené rozvody,více budu vědět zítra.
×
×
  • Vytvořit nový...