Přejít na obsah

SPSP

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem SPSP

  1. ... ale to není 75kW verze, respektive to není BFQ!?
  2. Jasně, dnes se totiź jede na spotřebu, takže k turbu jedině 16V. Dále, servis je taky business.
  3. Nemá víceventil i víc vaček? To by vedlo ke ztrátovým hmotnostem na otáčku a k větší složitosti konstrukce = větší náchylnosti na poruchu, zvláště při vytáčení do vyšších otáček.
  4. Je to BFQ s číslem 06A906033BG SIMOS33 2VG00HS4600 Modelový rok 2003
  5. No ja mám 75kw ale typu BFQ a žádnou prodlevu u plynu nemám, za plynem jede hezky a dobře tahne odspodu, maximálka 205 rovinka. Plyn mám elektrický - tempomat O.K. a krásně mi to hodí při řazení samo meziplyn apod. Celkově mám ze to, že to výrazně šetří spojku. Proto - nepleťte nejen 74 a 75kw, ale i BFQ s AVU (i když jsou třeba změny jen ve firmware?). Se spotřebou a výkonem jsem spokojen, jezdím 90 procent město a když potřebuji spěchat, kličkovat a předjíždět, tak si to svoje vezme - klidně i průměr 10 a více, ale nezklame. Když jedu klidně, tak se ve městě vlezu s průměrem do 7,5. Jo a o přímé propojení potenciometru s elektronikou klapky nejde - potenciometr je pouze dalším snímačem řídící jednotky, plyn si jednotka řídí sama.
  6. Brzdění levou - když je na autě dostatečně silný motor, tak zvládne mírnou brzdu vepředu utáhnout, ale vzadu se náprava dostane do smyku a přitom mám volné ruce na otáčení volantem (nemusím tahat za ruční brzdu) a tím i řízenější projezd zatáčkou smykem. Jinak, taky nemám rád, když mi někdo ohrožuje život můj a mých spolujezdců přitom, jak plachtí metr za kufrem... Například, když mě už někdo dojede při čekání na předjíždění kamionů na dálnici...
  7. Ta jednicka se tam ma radit jen pri stojicim aute - je tam nejaka zabrana v synchronech.
  8. SPSP

    Koupě Octavie I

    Každopádně, bacha na to, že Octavia je jedno z nejkradenějších aut v ČR. Octavia RS vede v počtu kradených aut na celé čáře, auta se vybírají tak, že na tip sídlištního tipaře (nebo případně sami jednou za řidičem, aby zjistili parkování) zastaví na parkovišti auto a borci z něj si na lístek napíšou barvu, výbavu ap. Pak si pro něj zajedou (na GSM alarm mají dokonce kufírek se silnou BTS, které mobil alarmu nemůže odolat). Kousek po Octavii RS (myslím, že bez garáže je šance jen tak pár týdnů užívání) je Octavia s 1.8T motorem... a až pak ty další. Octavie RS (případně též dobře vybavená 1.8T) je mým snem , ale nechci mít zbytečné starosti... Já mám 1.6 75kw 2003 a s rodinou nám to stačí. Rozhodně manželka i já v zimě nedáme dopustit na vyhřívaná sedadla (než se vytopí auto, tak jsem dávno v teple - obzvláště, když jedu v noci spocený ze sportu). Jinak kvůli dětem oceňuji i zadní stavování oken v elektrice (lze bloknout, takže to pak stahuji jen vypínačem zepředu). Dále si děcka vyhrají se sklápěcí zadní područkou a mít ji i vepředu je též na dlouhé trati nutnost. 8 reprobeden a CD je dobré, ale nezbytné je mít ASR. ESP nechci, protože bych se s ním přetahoval při smyku v zatáčce a kdybych ho vypnul, tak bych bohužel vypl i ASR, které mi do zatáčení nemluví - pouze drži každé ze čtyř kol individuálně bez prokluzu - jedu pak tam kam zatočím sám volantem a při průjezdu smykem jej mohu řídit. Takže doporučuji nekoukat jen na motor, ale i na další věci. S Octou jsme doma velmi spokojeni... Jo a maximálka - dálnice 210, jinak běžně lze 180 - 190 (není to ale akcelerace jak RS). Spotřeba - město 7.5 až 8.7.
  9. Co takhle Automedia? Ja jsem tam spokojenej.
  10. Už vás někoho s těma mlhovkama uniformovaní stavěli? Už jste někdo takto byl "regulérně"na STK? Ptám se, protože bych si to chtěl takto sám udělat taky, ale tyto otázky nemám ujasněné.
  11. SPSP

    Dodělání ASR

    ESP ani ne, protoze kdyz ho vypnu tak vypnu i ASR. ASR se hodi (krome obcasneho vykolebani z hnoje) vzdy, ale chci videt, jak by nekdo projel smykem zatacku s ESP a netrefil se do vymolu. ESP je dobre pro obcasneho ridice, nebo kdyz je clovek unaveny.
  12. SPSP

    Emiska

    ...a co takhle Bosh Super 4, o kterých výrobce píše v katalogu, že jsou lepší než standard do Oktávií 74-75kw a 1.8T??? Mají čtyři elektrody a jsou přizpůsobené i pro svodovou jiskru.
  13. SPSP

    Kryt motoru

    Dalo by se zkusit spodní plastovou část nárazníku přichytit šrouby ke chladiči. Nárazník by se prohnul mírně dovnitř, držel by a dal by pokoj. Nejspíš to takto udělám, taky Globus a Octavia MR2003...
×
×
  • Vytvořit nový...