Přejít na obsah

Deawon

Uživatel
  • Počet příspěvků

    633
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Deawon

  1. Včera jsem se koukal na pěnu v blatníku na sestry Rapidu 2018 a jak to stojí venku, tak je ta pěna pořád nacucaná vodou. Chci to u jejího auta nějak kulantně vyřešit a ideálně i u mě. Nerad bych tuto izolaci úplně vyndaval. Tím jak mám svoje auto garážované , tak je nasákavost zatím velmi malá. Máte někdo použitelné řešení? - polystyrenovou / plastovou variantu? - koupit nový díl a něčím to naimpregnovat? - pouze odříznout spodní část Zatím bych lak, který se tohoto dílu dotýká nastříkal nějakým bezbarvým voskem (máte nějaký typ jakým?). Tovární řešení je bohužel tikající bomba.
  2. Konektor jsem odpojil co nejdříve od koupi + pravidelné dobíjení nabíječkou doplna. Jenom další nesmyslné kurvítko co té přírodě jenom uškodí.
  3. To se to bude chipovat
  4. Deawon

    Octavia IV FL

    No dle zákonů fyziky by měly být mlhovky co nejníže. Fyzika není prodejná dáma. Je to zase jenom o šetření nákladů na úkor funkčnosti.
  5. No jako majitel udržovaného Rapida 2019 mi tak nějak v hlavě pořád šťourá, že bych přešel do lepšího auta. Vzhledem k ceně Octavií a mém nájezdu se nové nevyplatí. Problém byl, že jsem chtěl mladé auto s malím nájezdem, benzín a trochu ve výbavě. O3 Combi se v roce 2019 moc mladá už sehnat nedala a O3 FL mě odradila díky 4očku. Omlouvám se všem fandům, ale mě to přijde odporné. O4 mě pro změnu odrazuje nesmyslným dotykovým ovládáním, výdechy klimatizace a SW problémy. Jinak vzhledově se mi líbí. Bohužel facelift O4 problémy v interiéru prakticky nevyřešil. Aby to mělo lepší displej (snad lepší ovládání než současná O4) a výbavu, tak to je u nového auta mega? Zvažoval jsem levnější variantu Kia Ceed SW, která by se dala rozumně sehnat i nová. U Kii se mi nelíbí v lepších výbavách přesun mlhovek do hlavních světlometů a ona je tam nacpala už i Škodovka. Ale bohužel Octavia prostě láká tím vnitřním protorem a využitelností kufru. Ojetina s velikostí O4 do 500tisíc? benzín 110kW+, manuál
  6. Deawon

    Octavia IV FL

    Samé skicy a fotky exteriéru, ale mě spíš zajímá Infotainment a výdechy klimy. Pokud něco "proslavilo" O4, tak ten její zprasený SW.
  7. Deawon

    Octavia IV FL

    @Rapid1.0 No jenom jestli dají novinku ze S4 "jenom" do faceliftu.
  8. Deawon

    Octavia IV FL

    Spis by me zajimal interier a infotaiment.
  9. Deawon

    Sedačky

    Myslel jsem to tak, že je lepší upravit si sedačky v Rapidu než se hádat s asistenty ve Scale, kde jsou ty sedačky ale prostě jinde.
  10. Deawon

    Sedačky

    Me k tomu privedlo kdyz jsem si sednul do Scaly. Ten rozdil je opravdu velky. Moje reseni se tomu nevyrovnalo ale tak nejak se to podstatne zlepsilo. Na druhou stranu sice lepsi sedacka ale spousta otravne elektroniky.
  11. Z mého pohledu mě facelifty Golfu 8 a Octavia 4 nezajímají ani tak z venku, ale spíš jestli upraví to dotykové ovládání. Což dost pochybuji. A pro ty co ten bazmek obhajují. Chápu, že když jste si G8/O4 koupili, tak to hájíte, ale už i nové modely ukazují, že to byl prostě krok vedle potvrzený i výrobci.
  12. Aktuálně jsem koukal na Kia Ceed SW, která je v akci ve výbavě "EDICE 30" za 585tisíc. To už je celkem na zamyšlení při porovnání cen O4Combi. Jinak jsem samozřejmě zvědavý na facelift O4 02/2024.
  13. Tak ono taky trvá cca 24h než se ty basy rozehrají. Já investoval cca 18tisíc jenom do vytlumení/odhlučnění. Repro jsem dával 4+4 + výhybky za 7500,-, ale ty materiály i repro jsem chytil ve velkých slevách 15-40%. A rozdíl byl znát hned. Po cca těch 24h je ten rozdíl opravdu velký. Porovnávám denně se služebákem.
  14. Zdravím. Upadla mi z pásu zarážka. Je to prostřední zadní pás. Bohužel nemůžu sehnat tento díl. Je to blbost za pár korun, ale chci mít auto v perfektním stavu. Posílám fotku ze služebáku. Nejvíce podobné jsem našel toto, ale není to úplně ono: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/443857847b4pk-zarazka-pro-bezpecnostni-pas-skoda-13756.html?gclid=CjwKCAjw9-6oBhBaEiwAHv1QvG8J_WNkPes0Fx9_qCccwFUxOjmHtj3mzlkW6ZZw6Wflhb53Xne-HRoCdUsQAvD_BwE
  15. Fakt je, že trochu "klapání" slyšet bylo. No asi to zítra vyndám a také ztenčím. Ale spiš to povolím > ztenčím > nasadím a pak utáhnu.
  16. Včera jsem jel s kolegou se Scalou Style+ a vůbec jsem netušil, že ač má Scala panel pro ovládání klimatizace, tak "síla ofuku" se musí nastavovat extra na dotykovém displeji. To je takový krám to je k pláči. A to za rok dostanu služební Scalu po faceliftu, tak doufám, že tam to dali kopletně do toho klima panelu. Pánové buďme rádi za Rapidy. Služební mám obyčejnou klimu a soukromého Climatronic a oproti Scale a O4 je to dokonalé. I ty tři kolečka z dob Felicie jsou zlaté.
  17. @ferokulda JJ povolil jsem je. Bez toho pochybuji, že by se to tam dalo nacpat. Ale ta mezera je vážně velká a myslím si, že i teď po utažení bych ty dorazy vytáhl. Není to tam na krev utažené.
  18. Ja mel na Rapidu podobnou mezeru. Proto si myslim ze mam zamky v puvodni poloze.
  19. Jinak co tak koukám po novém autě od jiných značek, tak obrovská výhoda Škodovek je i toto fórum, kde seženu snad i samodomo dodělání kanónu na střechu. Těch Škodovek je prostě tolik a hlavně ojetých, kdy je strašně moc lidí co se v nich vrtají a vylepšují.
  20. Tak ja mel kolem toho zamku docela velkou mezeru. Myslim si ze to tesneni vyslo akorat na tu mezeru. A ten trmen se da nastavit jak? Vzdyt tam jsou jenom dva srouby
  21. S trmenem jsem vubec nehybal. Po povoleni a opetovnem utazeni by mel zamek zustat na stejnem miste.
  22. @lucky.jack "Inteligentní" dobíjení je pro baterii akorát prasárna, která ji za pár let zabije. Pokud někdo jezdí méně a k tomu ještě parkuje venku, tak je to luxusní kurvítko.
  23. Tak vyměněno. Vypadá to podstatně lépe než původní gumové dorazy. Staré původní gumy na třmeny klidně zdarma přenechám. Okolí Zbiroh-Beroun
  24. Mě čekají za týden svíčky poprvé po 4letech a 28tisících km. Samozřejmě v záruce v AS. To jsem zvědavý kolik tam nechám
  25. Tak je to opravdu XZN a velikost M6. Cena 95Kč a dokonce mi to v železářství půjčili, abych to šel zkusit na služebák Odpoledne se do toho dám. Staré původní gumy na třmeny klidně zdarma přenechám.
×
×
  • Vytvořit nový...