Přejít na obsah

lojsaa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem lojsaa

  1. Po nějaké době jsem měl možnost vyjet s plně naloženým vozem cca. 440 kg na trase Kralupy-Komáří vižka (Krupka) 60 % dálnice pak krpály, cesta 188 km, délka jízdy 2 h 20 (tam i zpět) průměrná rychlost 77 km/h, spotřeba 8,1/100, celá cesta zpět zaplá klima. V tomto zatížení bylo téměř nemožné auto rozjet více jak 165 km/h ve dvou osobách běžně 190 (vše tachometrově), motor se musel držet nad 3000 otáčkami jinak nejel, ale zase musím říci, že v táhlých kopcích za Lovosicemi se na trojku držel nad 110 km/h při aktuální spotřebě okolo 17 l, vše za vydatné podpory zvuku motoru/krouhače brambor (někdo to tady na foru použil a nelze najít přesnější výraz). Shrnutí dálnice 140-160, obce a omezení, kterých nebylo málo v rychlostním limitu. Se spotřebou celkem spokojen, ve dvou a nic moc omezování se dá spotřeba dlouhodobě udržet do 7,1 při eko jízdě i 5.9, ale to je trápení motoru i mě sebe samého, snížení spotřeby hodně pomáhá plynulá jízda na tempomat. Ale vyvstal problém s rozjezdy zatíženého vozu i do mírného kopce, kdy i při razantnějším rozjezdu protočit kola pak adheze a velmi a velmi pomalé odkráčení z křižovatky - dost nebezpečná situace (lze přirovnat, kdo jezdí s turbo naftou ví o co jde když klesnou otáčky pod hranici plnění turbem, nejraději by vylez a začal vůz tlačit), toto mě opravdu u benzínu zaskočilo a je s tím potřeba počítat. Doplnění Krátká 1.4 63 kw+chip, pneu 195, rok 2009, najeto 47 000.
  2. Možná jsem měl jiný případ, ale motor často startoval na 2-3 válce po cca 5 až 30 vteřinách se srovnal, diagnostika nic, měření komprese v normě, záměna vstřiků a cívek nic. Pak v autorizáku natlakovali chladící systém a prý kontrolovali hlavu nějakým ultrazvukem (nevík jak a co), nicméně po výměně těsnění pod hlavou chytá vždy na brnknutí, motor 08/2009 najeto 42 000, opraveno na záruku.
  3. Náhodou mi je minulý týden měnily v rámci servisní prohlídky, svíce 4 ks 660, práce 287,50, staré mi nechali v kufru
  4. lojsaa

    Chiptuning

    Pro ty kdo se rozhodují pro čip na 1,4 MPI 44KW, cca před 2,5 lety jsem tam nechal dát čip od sportmotoru, výkon se asi příliš nezměnil, ale zmizela díra v plynu a cca do 3500 ot motor pocitově lépe táhul od 4000 ot. to bylo snad jěště horší než originál (určitě se změnila křivka točivého momentu) spotřeba se nezměnila. Před rokem jsem ještě vyměnil sání z 50 KW verze (cca o 3 mm širší potrubí na válec). Motor získal tvrdší chod a "táhne" až k omezovači bez známky neochoty. Spotřeba stoupla cca o 0.5 až 1 l (díky použitelnosti i ve vyšších otáčkách) Emise bez problémů. Proto si myslím, že to má smysl, ale samotný čip bez změny sání, nebo vačky na tomto motoru je spíše o pocitech.
  5. Fabia 1.4 44 KW krátká + sportmotor dva týdny po sobě stejná trasa Zdiby - Úštěk 55 + 55 Km (3 lidi) jízda po okrskách max. 110 obec 50 spotřeba 5,2 l o týden později s dálnicí 160 - 170 tach. spotřeba 9.8 l dle PP takže na dálnici to určitě bylo okolo 11 - 12 litrů. Dlouhodobá spotřeba 6,5 v zimě 7,8 l (převážně krátké vzdálenosti mimo město/kolony). Ten motor výkonově nic moc, ale neskutečně tichý. Všechno záleží na noze a náladě. Ze zkušenosti, kdyby tam nebyl čip tak všechno min. o 1 l navíc.
  6. Máš na ně nějaký kontakt? Protože co jsem se dočetl na stránkách CIMBU, tak můj motor je jediný, který se nedá nachipovat... Mám taky čip od sportmotor, spokojenost hlavně ten plynový pedál nárůst výkonu nepatrný, 74 kW dělají http://www.sportmotor.cz/index3.htm
  7. vyndat půjde v pohodě, ale pozor při nandavání na gufero aby to nešlo nesouose. Pokud to tam budeš dávat tak si tam dej ten šroub a nastav si hřídel aby klínek byl dole - abys na to viděl.
  8. Pravě před hodinou jsem to dodělal, cca 4 hodiny práce ( v servise škoda chtěli 3400) a to jim nedám vzhledem k ceně dílů, které už jsem měl koupené (cca do 5OO) takže hezké počasí a šel jsem do toho (na škodě 120 jsem tu potvoru měnil asi 4 x , ale fabky se bál - zbytečně je stejné, akorát se musí motor pustit dolů). Dojem velmi tichý motor a " hrabe" i na suchem asfaltu - to se jí předtím nechtělo - není to můj styl ale jednou začas trochu zatopit je potřeba. Jinak řetez měl najeto 106 tis a průhyb přes 1cm - ted je festový. Problém - ta vana jde opravdu blbě dolů to mě hodně zdrželo abych nepoškrábal dosedací plochy.
  9. to měli tak ostrý vzduch....?? no, spíš jim při práci asi vadil přední blatník
  10. Před 2 měsíci stojím na parkovišti u supermarketu přijela LADA 2107 výstavní kousek se 2 důchodci a při zajíždění do pruhu nabrali oktu ve stříbrný metle, tak že stála jen na 3 kolech, dveře v pr... prasklý okénko. No dědek vycouval a postavil se o 2 řady jinde (na jejích chromech to skoro nebylo znát). Tak jsem nakonec zavolal ochranku , aby mu to neprošlo - pak už jsem tam nečekal. abych toho vola ještě někdy nepotkal. Jinak mé poslední 2 šrámy po 2 cm při přezouvání kol v servise - nemá to cenu řešit.
  11. Mám 1.4 MPI 44 kW plus chip dálnice okolo 90-100 se dají jet okolo 5.2 litru, ale většinou jezdím 130-160 (tach. GPS cca o 15 km/h méně) něco mezi 8 - 9 l, taky mě to štve, protože couračky přes vesnice se běžně dají jet pod 6,5.
  12. Díky, už je to dávno zmáklý, problém byl v použitém Vagu, když se to dalo přes jinou verzi tak to šlo v pohodě "jen na to přijít hned".
  13. Myslím, že tam jeden problém může být a to je centrální jednotka 6Q2
  14. Toto vozidlo jsem před časem koupil a řešil jsem to samé (dříve Brava 1,6 16V 100k), prvních pár dní jsem se bál předjet traktor. Dal jsem tam čip malinko se to zlepšilo ale hlavně to získalo jistotu v reakci na plyn. Mno dělat úpravy z 44 na 50kw resp. ze 118 na 120 N.m je opravdu vyhození peněz (potrubí, vačka, řj, práce). Jinak si myslím, že s těžkou fábií motory 1,2 a 1,4 (kromě 74 kw a TDI) nikdy cvičit moc nebudou, pokud máš rád sportovní jízdu tak je nejlepší vyměnit auto. Nebo se s tím autem smířit a naučit se s ním jezdit nepojede/nesežere.
  15. Kde ti to měnily ? Před časem jsem se ptal v servise škoda a řekli okolo 4300 Kč, tak nevím jestli si dělaj z lidí srandu. Neví někdo jestli musí motor ven, nebo se to dá vyměnit na voze ?
  16. Tak maxík jsem vzdal, chtěl jsem tam původně mít PP - spotřeba (měl jsem pocit, že je to tak rozežraný, že to v noci chodí i do ledničky). Tak po problémech jsem zvolil jiný způsob.Ted tam mám starší verzi desky (displej v otáčkoměru) a jsem spokojen. Akorát mi zbyl ten maxík, bohužel jsem nastavil Km - snad se ho časem zbavím, pak dám do jiné sekce. Díky všem za pomoc a bezva návody/fota. Ted s PP je mi jasné, že plynový pedál musím jen lechtat, ale je to nuda a vždycky to nejde.
  17. VAG mám nejvíce mi je divné to nepodsvícení budíků při zapnutých světlech
  18. Při instalaci maxiku jsem malinko pokročil, ale nevím jak dál svítí kontrolky airbagu , abs (které nemám) a poblikávájí brzdy (stav obložení nemám) dále vag 00562 čidlo stavu oleje (nemám) a 01336 chybí datový bus comfortka dále vůbec nefunguje podsvícení desky a např. kontrolky blinkrů, údaje počítače OK - středový displej svítí, známý mi řikal, že bez komfortky to nerozběhám - moc se mi tomu nechce věřit . Nemáte nějakou zkušenost jak ty věci, které v autě nemám zakázat, moc díky 1.4 MPI classic 2002
  19. přívěšek s plastem mám, kod nezabirá, jaký program na tachometr, ale aby spolupracoval s kabelem USB s emulací na com
  20. 6 km od Kralupy n Vltavou, pokud můžete pomoc pošlete tel. na mail zavolám, díky moc, naštěstí to na ty starý najelo, ale práce k ničemu
  21. budíky jsou nové s pinem, problém je jak získat pin starých. Asi tam zatím budu muset vrátit staré a pak někde podle SKZ dohledat pin.
  22. Ano s OXXXX, kod mám od předchozího majitele
  23. Ahoj potřebuji poradit, dal jsem se na montáž PP do fábie. Bohužel jsem skončil u propojení přístrojovky a řj, mám asi špatný pin kod vozidla ERROR (přizpůsobení vag k. 50). Nevíte dá se vyluštit ze servisní knížky nebo jinak.moc díky.
×
×
  • Vytvořit nový...