Přejít na obsah

tomio3

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli tomio3

  • Narozeniny 3.8.1986

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://tomio3@seznam.cz

Oznámení tomio3

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. take bych chtel vymenit 4rameny volant z o2 predfl ktery semi nelibi za libivejsi 3ramenny volant z o3 RS =) Co sem si zjistil tak to lze, jen musis koupit volant vcetne airbagu, ten stary airbag nepasuje a na multifunkce asi zapomenout. Jak pise "j0ska" bude se muset zmenit zapojeni a kabely k tlacitkum multifunkce volantu urcite to nepasuje + vymenit podvolantovou jednotku + krouek pro multifunkcni volant, která bude podporovat multifunkční volant a urcite nakodovani vagem spis to nekomu sverim, sam do toho nejdu =)
  2. Cau, tak jen v kratkosti se podelim jak sem vyresil muj problem s padanim turba chybou na maxidotu emise do dilny + P299 diagnostika ... Navstivil jsem servis skoda popsal problem,, merily logy, tlaky atd,, kontrolovali snimace hadicky a diagnostika jim pryc nic konkretniho nerekla erg ventil a turbo pry jak novy... Protze jsem potreboval jezdit dalky kvuli praci, po navsteve servisu jsem si koupil kablik na chip tuning a prehral jsem puvodni chip na origo mapu pro mou jednotku. poznamka pry to ve skoda servis ani neumi coz nechapu a nekam ji na prehrani posilaji mi bylo receno. Auto sice tak netahlo a vypadalo to nadejne ale padlo mi asi jeste po dalsich 500km 2x. Usoudil jsem ze kdyz to neni turbem, cidly, hadicky, ani chipem ze bude problem 100% v palivu, Nafta byla maxmotion koupena v Brne plna nadrz,,,, Vyjel jsem nadrz do 0 a vzal na agip na zkousku 10l . turbo nepadlo, vzal jsem dalsich 20l na benzine vervu a nic, zadny pokles vykonu nebo padnuti nouzaku..Napich na svou diagnostiku autoscan bez chyb. Protoze jsem zvykli na vysi vykov nahral jsem upravenou profi mapu se 100kW kdy motor pekne tahne jako benzin motor az do maximalnich otacek 4800 a ma nizsi spotrebu. Na tdi velmi zajimava mapa co jsem zkousel ostatni tuning i origo mapy po dosazeni 3500 vykon a tah motor ztrati jde dolu, Ted jsem spokojenej najel jsem 5000km od ledna jak auto tahne paradne, super pri predjizdeni. Takze zaver vybiram kde natankovat kvalita nafty muze delat ruzne problemy a omv me docela prekvapilo.
  3. Cau, presne to same mam co Braien20 a Martttin to by me taky zajimalo , logy nemam ale neni problem zmerit, pada mi do nouzaku uplne nahodne, nezalezi na stylu jizdy ani na rychlosti pokazde to prijde v jinych podminkach ale nikdy ne kdyz tomu dam plnej kotel 3 130 4 165 5 220 a nic. Vymazu pres vag chybu chvily je klid treba 300km a pak zase to padne auto je ciply od novyho tj 8let. Nikdo ntu neraguje, budu muset poresit teda sam pak napisu na co sem prisel, mam objednanej druhej vag zmenim spicky v aktualni mape + vyzkousim nekolik 100% map a uvidi se... ale mam pocit ze bude zasrate turbo usazeninami, erg ventil, klapka chodi ocisteno.
  4. Zarovky jsem koupil na ebay a aliexpress delaji se pro vsechny druhy patice ve voze...,..Hledat je napr. pod nazvem H1 XML 2 nebo cree a konkretni typ patice a muze byt i SMD cip znacky EPISTAR. napr: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=BAU15s+oranžová+50W&_from=R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XBAU15s+cree+50W.TRS0&_nkw=BAU15s+cree+50W&_sacat=0 XMLka, cree a ty epistary jsou vysoce svitive chipy jsou osazeny vsechny pasiv chladicem. Vydrz je asi 4roky neustaleho sviceni. Canbus chybu nehlasi maji velky watovy odber krom H1 H7 ty maji 20W a to ted resim, jak obelstit canbus.. Can bus neumim zatim vypnout, tak bud pouzit vykonovy rezistor pripojeny paraelne ale pak jsem zjistil ze nepripada v uvahu kdyz si spocitas jaky proud jim musi projit kdyz chybi 35w.. bude se hrat jako blazen, na to by byl potreba chladic z procesoru aspon o vykonu 300w ale kam to dat.... Napadlo me do svetel pridat treba zase paraelne 2 ledky 10+25W ktere budou svitit ve svetle jen tak aby se splnila podminka 55W na svetlo.Asi to tak udelam... Pak musel upravit delku kabelu ve svetle abych XML ledku H1 s H7 s chladicem a elektronikou na kabliku do svetla narval, pak nesedela rozmerove dosedaci plocha Ledky u H7 a H1 musel dosedaci plisek i svetlo trochu jehlovimy pilniky ubrousit. Nevim proc amici nedodrzeli rozmer dosedacich ploch a prumer tycky na kterych jsou xml ledky, ktere jsou standartni pro halogen zarovky patice H1 a H7. http://www.ebay.com/itm/2x-High-Power-H7-CREE-XM-L2-LED-4800lm-HeadLight-Daytime-Running-Fog-Light-White-/311294460489?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item487a988249&vxp=mtr. Vepredu na parkovacky jsem dal T10cree XBD 25W v blinkrech mam cree BAU15s oranzova 50W sv tok 800lm normalni zarovka ma asi 400lm a zadni lampy parkovacka, mlhovka, zpatecka, brzdovka jsou vsechy take cree BA15s 50W. Je to dlouhe hledani typ ledky pro kazdou patici ale vse maji na ebay Fakt ledky sou budoucnost a uz jeto nekde jinde hodne se to za rok posunulo dal,, a porad se bude zvysovat ucinnost. Kdyz jedu v noci jde o jasne bile svetlo neunavuje tak oci, krasne osvetluje krajnici a dosvit do dalky je lepsi nez u klasiky. Jedine minusbude asi mlha, proto bych mlhovky nezamenoval za led a nechal tam ztim zlute zarovky H8, nez se zacnou vyrabet zlute led na H8
  5. mam na svy o2 vse v led, vnitrek auta + exterier vcetne hlavnich H7 H1 2400lm na videu chybi H1 ty prisly az ted po 2mesisich. Super extremni svitivost brutalita brutalni oslnovalo vpredu v zadu svetla sem musel potahout cernou folii a auto vypada skvele i ve dne. Vsechny zarovny pochazi z juesej od spolecnosti cree posledni generace. Nove audi A6 A8 a bmw X5 X6 maji v hlavnich LED svetlech bludicky, Octavie je neprehlednutelna hlavne v noci.
  6. Co mas columba? stahni si ted uplne novy mapy EastEurope_v10_8009 a vypal nejlip na verbatin dvd maji 4,2GB napis na tomio3@seznam.cz poslu ti muj odkaz na stazeni ja sem nechodim. Jsou tam uz vsechny nove tunely a okruhy v cr. dvd jen prozatim vloz a vyzkousej jak chodi s fw pokud dobre muzez je zkopirovat na hdd columba. Pokud ne dal bych stare v9 nebo nahral novy fw urcite tam bude starej vse je na netu ale ne tu hledej =)
  7. Myslim zeje na zimu uplne zbytecny tu resit denni sviceni v mlhovkach nebo led, svetlo je pres den nekolik hodin a brzy se stmiva. Ridici skodovek jezdi i ve spatnym pocasi s dennim... proto ja koduji uz od zacatku listopadu denni viceni zase na predni potkavaci na 70% bez obrysu a vnitrniho osvetleni a+ zadni svetla. Jeto prace na 5x kliknout mysi =) s prislusnym kabelem hledej na ebay je tam toho mraky na upravu kodovani koncernu vw
  8. Pridavam tabulku pro prepocet hodnoty do Bytu 20, jak se objevilo na tomto vlakne jakou hodnotu nastavit pro nakodovani v bytu 20. Dodam ze mam O2 pred face a v prednich mlhach zlute hody 55W. Prozarovky 55W je idealni hodnota 38 a pro 35W zarovku 60 obe hodnoty odpovidaji zarovce 21W O2FL. Rozdil svitu neni patrny porovnaval jsem s octavii FL u brachy jen malinky rozdil je ze u FL je zarovka vice k okraji vozu, coz se pri vetsi vzdalenosti od vozu cca od 10m ztraci. Nastaveno mam tak uz rok a pul a nemel sem stim problem na stk nebo pri kontrole pcr. Jsem rad ze vidam na silnicich stale vice takto nakodovanych oktavek
  9. Mapy jsem bezne 4x aktualizoval, a fungovalo vse bez problemu , ted semi zda columb s FW 2664 cim dal pomalejsi. Jeto jako s operacnim systemem kdyz se pouziva, laguje a laguje.. a casem je potreba reinstal. Zkusim to tedy sam na novejsi fw, kdyz to zkazim, budu muset se za tebou stavit jak bude cas do Humpolce =(.
  10. zeptam se mam asi starou verzi fw koukam ze mi system ukazuje 2664 a mapy west 7690. Prave mi v mapach hodne silnic chybi =( . Mam nove mapy na dvd oznaceny V8,1. a fw 4120 jeste dodam ze mam starsiho columba 3A0035680A s H03, Muzu to aktualizovat? jak mapy tak fw aby vse fungovalo jak ma? Ktomu mi blbne hasove zadani adresy. Diky.
×
×
  • Vytvořit nový...