Přejít na obsah

Viktor X

Uživatel
  • Počet příspěvků

    413
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Viktor X

  1. Fakt nikdo nic? První dle mapy použitelné a snad nezablokované místo vypadá u silnice "Ke kolodějskému zámku" https://mapy.cz/zakladni?pid=105198245&newest=1&yaw=1.235&fov=1.257&pitch=0.187&x=14.6197179&y=50.0630709&z=19&ovl=8 Edit tak plocha za zákazem vjezdu je prý občas od PČR za 200,- 🙂
  2. Holka bude výhledově dělat řidičák, tak hledám nějaké místo na popojíždění a tréning řazení, ideálně opuštěné letiště 😄, kterého jsem si zatím nevšiml. Od parkovišť s lidmi a vozidly bych se nejraději držel dál. Neřešil jste někdo, nemáte nadějný tip? Děkuji.
  3. Teda to je doslova hysterie kvůli odsávání oleje... :-( . Podle DP se mění olej po 2 letech/30.000 km vypuštěním šroubem s výměnou filtru, tady není co řešit. Ale jakákoliv péče navíc je nadstandartní! Pokud olej, který má zvládnout 30t a dva roky vyměním už po 15t a jednom roku odsátím (především proto, že tím nedělám před panelákem bordel), tak i kdyby tam zbylo 1/2 litru starého, jako že nezůstane, pořád tam bude 90% zcela nového oleje bez roční vlhkosti, který půjde po dalších 15t pryč i s filtrem a motor bude nadšený. Záleží na vkusu každého soudruha, ale chce to především zapojit zdravý rozum. Co takhle jít zpátky k věci - odsáváte jen polyuretanovou hadičkou od odsávačky, nebo s nějakou kovovou koncovkou, aby se nekroutila nebo nějakou trubičkou? Kovovou do toho ohybu nenarvu. Díky za věcné reakce. PS První výměna u předchozího majitele proběhla ve 32 081 km, za to bych přerážel ruce...
  4. To je mi právě záhada, podle škoda dílů má 1,6 a 2.0 TDI stejnou "esíčkovou" měrku, do tohohle kovovou trubičku zaručeně nenacpu, i když bych rád - zamlouvá se mi nápad měnit olej po 15 tisících bez výměny filtru.
  5. Tak u Supa na začátku měrky ohyb jako blázen, mluvíš o jiném voze, nebo jsi vyndával vedení měrky? Nebo jsi jen přilepil krátkou trubičku na konec hadičky? Dával jsem nový Total (byl tam i od autorizáku), na sídlišti jsem se děsil vyndávání filtru a olejové sprchy, ale přípravek z plastové trubky a pet lahve vražený v prázdné lahvi od oleje zachránil životní prostředí od potupné zkázy.
  6. Po stažení samozřejmě doplněna přípona pdf, ale ať dělám, co dělám, technický list se ne a ne ukázat, vždycky to stáhne "KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV", tj bezpečnostní list. Ale z jiného soudku - nakoupil jsem Total Quartz INEO Long Life 5W-30, protože podle nálepky v motorovém prostoru v autě dosud byl, ale vytáčí mě "nejistá" hodnota TBN, tj alkality oleje. V aktuálním technickém listu není uvedena, v anglickém TL z roku 2012 a španělském TL z roku 2019 stojí 6,2 mg KOH/g, ale v německém TL z roku 2018 je uvedeno krásných 8,7 mg KOH/g. Dělají si z nás Frantíci srandu, nebo je to pověstná dvojí kvalita zboží u nás a "na Západě"? EDIT Pro fanoušky Totalu přikládám odkaz na technickou analýzu oleje z roku 2013, mj TBN naměřili 6,6 mg KOH/g. Total Quartz Ineo Long Life 5W-30
  7. Podle Dílenské příručky (pardon) S3, nicméně jak jsem viděl ukázky z S2, má to stejné, i do "jeté" převodovky patří 2,3 litru. Ve zkratce postup při "Kontrole hladiny převodového oleje" je dle DP takovýto: vyčištění převodovky, vypuštění oleje do zachycovací měrné nádoby 3l, cituji "Doplnit množství převodového oleje v záchytné nádobě na 2,3l", a šup s ním zpátky přes demontovaný spínač zadních zpátečky. Uvažuju, že tam vrazím RAVENOL MTF-3 SAE 75W, který splňuje G05 252 7A2. U Okty mi Mogul Syntrans také šlape, jako hodinky. Ono dát za 3 litry oleje 1000,- nebo 4500,- je sakra rozdíl.
  8. Převodovka 02Q, 0BB, 0FB vydání 04.2018 Ale nikde nemůžu najít převodovku RSP pro 1.6 TDI, dostal jí i Karoq... EDIT Omluva, nalezený odkaz odstraněn - odkazy na obě převodovky jsou již zveřejněné v sekci Karoq.
  9. Viktor X

    Chiptuning

    Zdar, Balance je + 25% výkon 88kW -> 110kW a + 30% krouťák 250Nm -> 325Nm. Šel jsi do toho? Jakou máš zkušenost? Já vážně uvažuji o variantě Atest +19%, tj 105kW a 298Nm, to mi přijde celkem citlivé.
  10. VCDS je program s vlastním kabelem (origo s licencí), na něm WOW nespustíš, ten má vlastní kabel. Nezkoušel jsem, ale s hex can V2 by neměl být problém nakódovat.
  11. Viktor X

    Vyměna antény

    Takže těsnění s "hranatými" otvory je na nic, velikost na půl cesty mezi origo a čínskou náhražkou se sklopnou anténou (a zesilovačem k ničemu), která má větší rozměry, ale to oválné je celkem použitelné, i když by se hodilo o chlup menší. Kupoval jsem ho označené jako "Auto Roof Aerial Antenna Rubber Gasket Seal for Astra Corsa Meriva Car Styling Car Accessories Outer parts" zde za 0,89 USD: https://www.aliexpress.com/item/33019154973.html?
  12. To není dobře, byl jsem na tom stejně. Vůli hadičky na trubici podtlaku u vývěvy vyřeší hadicová spona, ale ověř si, jestli nemá vůli i ta samotná příruba vývěvy, na fóru to lidé řeší zalepením epoxidem. Ověř stav hadice, co vede k posilovači, je z měkčeného plastu či co a ráda na koncích napraskává, hlavně u posilovače, pak tam tudy vniká vzduch. Já auto koupil už s hadicí omotanou izolačkou, ale musel jsem dát novou. Taky jsem musel seřídit vůli (po výměně zadních třmenů) na ručce, byla moc utažená, a od té doby (klepu na dřevo) už to snad brzdí OK, i když na to při každém sešlápnutí pedálu musím myslet.
  13. Viktor X

    svetlo v kufru

    Nevím, jestli jsem jen smolař, ale mě to svítilo, protože praskla bílá plastová páčka, která tlačí na klobouček, přiléhající na mikrospínač. Před lety jsem to vteřinkou jen "spravil na hulváta", takže jsem to teď musel vteřinkou a kouskem látky zalaminovat.
  14. Viktor X

    Vyměna antény

    Pochopitelně jsem si všiml, ale právě řeším. Alík mě nenapadnul, protože čínská anténa, co jsem jí tam zkusmo vrazil (a signál stojí za .....), má to těsnění větší, díky za tip. Kromě toho mi přišlo zajímavé, kolik chtějí za matku, kousek gumy a o kroužek. Edit: Takže tenhle kousek s "hranatým" otvorem z Aliexpressu nesedí, jak jsem čekal, viz foto, zkusím ještě objednat jiý typ s oválným otvorem, ten vypadá nadějně. Není nad průkopníky slepých uliček...
  15. Viktor X

    Vyměna antény

    Zdá se, že by tam mohlo pasovat těsnění z VW za pouhých 379,-, ale nezkoušel jsem. https://www.amd-autodily.cz/karoserie-narazniky-skla/opravna-sada-pro-antenudily-upevnovaci.html Obrázek od kolegů:
  16. Horní vypadá na Valeo a spodní na Bosch, ten má výhodu, že se dá s trochou štěstí sundat kryt a vyjmout regulátor s uhlíky bez demontáže alternátoru. Že tam má vidět dvě matice, z toho si nic nedělej, silový výstup na kabel je ten vpravo, ta levá přidržuje kryt. Buzení je samozřejmě u obou stejné přes konektor. Myslím, že alternátory jsou záměnné, já měnil O1 Bosch/14,3V, co mu odešel regulátor za O2 Bosch/14,5V a bezproblémů běhá.
  17. Fakt nevím, za jak dlouho, ale ca do 30 minut mi na zamčeném autě opravdu vypne, sice mám naftu, ale princip je stejný, chce to při zkoušení trpělivost.
  18. Jestli to tak koupil, ověřil bych kódování budíků.
  19. Asi se začíná přidírat osička, běžně se tam nasazují vratné pružiny, jako má O2. Udělal jsem totéž.... a do roka selhaly brzdy, proteklo to těsněním na osičce. Dal jsem nové třmeny a mám klid.
  20. Nevím, kolik máš najeto, ale můžou to být uhlíky na regulátoru. Pokud máš alternátor Bosch, jde s trochou štěstí, tj. nestrhnout šroubek, co drží kryt, sundat bez demontáže. Já ho pak musel odvrtávat.
  21. Nečekané rozhodnutí, žes nedal rovnou obě 41mm, řekl bych, teď po nechtěně nabytých zkušenostech, že rozdíl je znát. Taky mám Bremba Maxíky, nejdřív jsem je dával na předek, s destičkama Ferodo. Maxíky (bohužel jen přední) jsou obohacené uhlíkem a méně reznou, navíc díky těm drážkám se rovnoměrněji sjíždějí. Jsou tam už 4. rokem a stále vypadají "jako nové" , předchozí TRW musely po 4. letech provozu dolů. A zadek nyní Brembo MAX/Brembo. Pružiny - dával jsem je na staré třmeny, tyhle funglovky pruží krásně i bez nich, ale u starých třmenů jsou nebezpečné tím, že odvádějí pozornost od hlavního problému - přidřené hřídelky. Nikomu nepřeju, aby dopadl jako já - selhaly mi brzdy v kopci, vedle mně manželka a vzadu tři děti, z toho jedno známých, naštěstí při jízdě nahoru. Prázdný okruh, budíky se rozpískaly, až když propadnul pedál. Pravý zadní disk mokrý od brzdovky, odešlo těsnění na hřídelce, ta rez jí asi dávala při pohybu ručky na pr....
  22. Viktor X

    Ventil N75

    Nafocené to nemám, ale nahlédni sem. Skoda Octavia 2000, zarizeni podtlakove zpetne vedeni zplodin 1,9 litru diesel.motor AHF,ASV
  23. Na diagnostice . Moje píše "ABS/EDS 20 IE CAN 0001", takže nejspíš předface Mark20 a face Mark60.
  24. Jakpak jsi to vyřešil (ano, vím, původní dotaz z loňska) ? Tady je odkaz na tvé brzdy, objednával bych podle OE čísla ETKA Skoda Octavia 2001, kotouc.brzda vzadu Já se na to svoje podle VINu raději přeptal škodovky, potvrdili mi, že od 8/98 dávají (TDi kombi) 41mm - řeším totiž se servisem, že mi tam švihli 38mm, tak jsem koupil BHN202 a BHN203, nahodil i s novými kotouči a destičkami a třmeny pošlu zpět servisu. U "E" varianty na webu píšou " Brake Caliper with integrated parking brake " ale ta BHN203 vypadá a šlape jako origo.
×
×
  • Vytvořit nový...