Přejít na obsah

Miral1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

1 Sledující

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Miral1

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Miral1

    Stěrače

    Díky za info, pokud jsou rozměry v pohodě, není co řešit. Mě zarazilo, že OB autodíly uvádí rozměry 610+480, a to jak u Bosch, tak u originálních stěračů Aerotwin. http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/sterace-predni-zadni-krytky/skoda-octavia-05-predni-aerotwin-sterace-610-480-orig-id:4748.eshop pasat: Cenu jsem až tak neřešil, bral jsem toho více, ceny se mi zdály přijatelné.
  2. Miral1

    Stěrače

    Zdravím. Také jsem jsem si objednal stěrače na OII, Bosch Aerotwin, z OB autodíly http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/sterace-predni-zadni-krytky/skoda-octavia-05-predni-aero-sterace-610-480-bosch-id:2134.eshop . Když dneska dorazily,na obalu je sice psáno Octavia (1Z3) od 05.04., ale není to rozměr 610 mm + 480 mm, nýbrž 600 mm + 475 mm. Dost mě překvapilo, že ten rozměr je jiný než jsem objednal a než je na faktuře. Proč tedy OB autodíly inzerujou 610+480 a pak ti pošlou jinej rozměr 600 + 475? U originálních stěračů mají psán také rozměr 610 + 480. Přijde mi to divný, kdyby s tím měl někdo zkušenost, budu rád za každou odpověď nebo radu, zda reklamovat, nebo zda je to u Bosche normální. Díval jsem se totiž na stránky Bosch, a tam jsem rozměr 610+480 neviděl, 600+475 ano.
  3. Taky jsem měl tenhle problém, nejjednodušším řešením mi přišla montáž skrytého vypínače (odpojení starteru). Ačkoli je to docela obehraná písnička, jsem spokojený (mám ho dobře zašitej). Dělali mi to předloni v Plzni na Roudné (auto TOPRA), cena do 900,-Kč se vším všudy. V kombinaci se zamčenou řadičkou jsem klidnější. Je mi jasné, že 100pro to není ale základ byl položen.
  4. Mikime, své poděkování pod tvým příspěvkem jsem myslel vážně, nemohu za to, že si to někdo vyložil jinak. Právě řeším výměnu znaků na OII, středy do Pegasusů mi dorazily včera a díky tvému příspěvku s výčtem pasujících náhrad už nebudu shánět lepidlo a mazaně vyčkám se znaky na konec ledna.
  5. Když se podívám na Faceliftovou Octu, vidím v mlhovkách ten rozdíl, že pro denní svícení jsou tam přidány navíc žárovky 21W (pokud se nepletu) , které dle mého názoru mají hlavní význam v tom, aby se zbytečně neničily nepoměrně dražší halogeny. Je pravda, že žijeme v absurdistánu a úřední šiml řehtá víc než je zdrávo.
  6. Mám nakodovánu Ameriku a mlhovky pro denní svícení na 60% svítivosti. V lednu jsem byl na technické a prošel jsem bez připomínek. A co se týče Policie, musí přece vidět na první pohled, že mi svítí mlhovky jako denní svícení, protože svítí samostatně. Kdybych svítil mlhovkama jako spousta některých dobrodruhů, měl bych k nim rozsvícena obrysová světla, neboť na rozdíl od denního svícení, mlhovky úplně samostatně zapnout nejdou. Je to ošetřený dobře, myslím že se není čeho bát a policajt by musel být úplný ťululum, aby tohle nepochopil.
  7. V těchto docela hustých prazech se mi motor (1,9 TDI PD) neohřál ani na delší trase. Asi po ujetí 4-5 km se mi ručička teploměru teprve začala zvedat a motor se ani dále neohřál více než na cca 60st. Můžu říci, že poté co jsem namontoval tuto zimní clonu na masku před chladič (je to ta hnusná krytka jak praví můj předchůdce), došlo k určitému zlepšení. Není to žádný zázrak, ale motor se začne ohřívat o něco dříve a hlavně se na delší trase ohřeje až na 90st, což se mi v současných mrazech (-15, -20) nepodařilo ani omylem. Takže bez ohledu na estetiku (dle mého nározu to není zas tak hrozný), dávám krytce palec nahoru.
  8. Miral1

    Spotřeba TDI

    Ovšem dle mého názoru je třeba vzít v potaz i průměrnou vzdálenost, kterou člověk pravidelně urazí, např vzdálenost denních couraček do práce a podobně. Jízda se studeným motorem je vlastně jízda za ztížených podmínek a pokud se mi motor po většinu cesty ani pořáně neohřeje, nemohu se se spotřebou rovnat vozidlu které si to sype desítky kilometrů po silnici I. třídy. Faktorů ovlivňujících spotřebu je tolik, že se to srovnat prostě nedá.
  9. Co se vám honí hlavou?

  10. Co se vám honí hlavou?

  11. Nuff - To je jedno, stále bude svítit mlhovkami, které na to nejsou dělané. Tak tady bych asi nesouhlasil. Mám Škoda Octavia II, MR 2008, třípolohový přepínač světel. Asi měsíc mám na OII nakódováno denní svícení přes mlhovky. Funguje to s funkcí Amerika, přičemž při zatažení ruční brzdy dochází ke zhasnutí tohoto denního svícení namísto hlavních světlometů které jsou v totmo případě stejně po tmě. Tedy: po klíčku se mi (v poloze přepínače světel 0) nerozsvítí přední světlomety a zadní světla jako například u funkce Skandinavia, ale jen a pouze mlhovky jako denní svícení, které mám nastaveny pro toto denní svícení na 60% svítivosti. Vše ostatní na vozidle je zhasnuté a na přístrojové desce svítí symbol potkávacích světel. Při přepnutí přepínače světel do polohy I. se rozsvítí už normálně světla obrysová a zadní světla a v poloze II normálně světla potkávací, palubovka, zadní, spz, prostě vše. Denní svícení při přepnutí přepínače světel z polohy 0 samozřejmě okamžitě zhasne. Mlhovky jdou zapnout pouze současně s obrysovými nebo potkávacími světly kdy svítí na 100% svítivosti, tak jak to má být. Je to tedy oproti dennímu svícení viditelný rozdíl a na přístrojové desce svítí v tomto případě i symbol mlhových světel. Nevím proč bych měl vidět problém v homologaci, když po připojení Vagu na vozidlo je denní svícení normálně uživateli programem nabídnuto jako možná funkce? Proč by to tam výrobce dával? A mohl by to tam dát kdyby světla nebyly s touto funkcí denního svícení kompatibilní? Nota bene když se jedná o výrobce z České republiky?
  12. Škoda Octavia II, 1,9 TDI PD, MR 2008, 5kvalt, liftback

×
×
  • Vytvořit nový...