Přejít na obsah

Felicius

Uživatel
  • Počet příspěvků

    89
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Felicius

  1. Pánové, je to mazec! Na brzdách nešetřete, je to základ auta!!! Když budeš šetřit třeba na benzínu, motor bude škubat, ale když nezabrzdíš, jsi v ..... A navíc takovéto auto je provozu nezpůsobilé.
  2. Tak v takovém případě se můžou na tu opravu vyprdnout, nee?! Ale staré nasáklé obložení a kdoví jak sjeté tam nechávat, to je vražda!!!
  3. Zdravím, Zblamáku! Přidám taky svoji trošku do mlýna.... Nepíšeš, zda-li máš vůz s ABS, tam se drobátko ceny liší. Ale pokud chceš dělat tuto opravu, tak už bys měl určitě vyměnit brzdové obložení, protože bude nasáklé brzdovou kapalinou a to se nedá odmastit, pak je třeba vyměnit samostavy, brzdové válečky a hadice. Ta hadice se nachází mezi dvěma trubkama a pokud to bude zrezlé, tak musíš vyměnit i trubky. To se uvidí, až dáš auto na zvedák. Takže cena 2,5tis. může být reálná. Taky záleží na použitém materiálu. Váleček koupíš v ceně mezi 80,- až 400,-kč, obložení koupíš 250,- až 1.000,-kč, sada rozpěrek pro obě strany 250,-kč, pružiny 100,-kč a zbytek jsou stovkové položky. Takže záleží na materiálu a když se to rozebere se uvidí, v jakém je to stavu a co dalšího se mění. Já třeba ještě kontroluji bubny, zda-li nejsou sjeté nad přípustnou mez a házivost. Pokud vyhovují, tak je zbavím rzi a natřu. A ještě se kontrolují lanovody ruční brzdy. Cena jednoho je 50,- až 320,-kč. Takže repasi zadních brzd hodně zdaru!
  4. Chlapci, předem, než budete dělat zásah do vozidla, překontroloval bych nahuštění předních pneumatik. Jelikož vozidlo stálo rok, je velice pravděpodobné, že z těch pneumatik něco uniklo. A já mám zkušenost, že otáčení volantu je přímo úměrné nahuštění předních pneu. Tak nazdar-bazar, Felicius!
  5. Zdravím Bourne! Řízení se dá demontovat i bez nutnosti demontovat celou nápravu. Stačí Ti povolit čtyři šrouby co drží řízení (v motorovém prostoru) a tisícihran pod volantem a stáhnout čepy řízení a máš to venku. Na ty čepy je dobré použít stahovák. Někdo ty čepy vyklepne kladivem, ale pokud jsou zapečené, tak bez stahováku s tím nehneš. Pokud bys chtěl fungl nové origo řízení od výrobce TRW, mám jedno u sebe v garáži, mohli bychom se domluvit. Akorát napiš, odkud jsi. Čus-bus, Felicius
  6. Nazdárek. Minulý týden jsem koupil Fabii 1,6 TDi 66kW a když jsem odjížděl z autobazaru, začala mi blikat kontrolka žhavení. Prodejce mi řekl, že jsem Jouza, protože prý jsem to auto nastartoval moc rychle. Po přestartování kontrolka zhasla. Nicméně, při cestě domů se mi rozblikala ještě třikrát. Když jsem dojel domů, nechal motor vypnutý cca 10 minut, se mi rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru a už nezhasla. Na druhý den v autoservise mi udělali diagnostiku motoru, vyměnili váhy vzduchu a vymazali poruchu. Od té doby kontrolka nesvítí. Myslím si, že tam udělali ještě něco v nastavení.
  7. Nazdar, Kulvaite! Pokud jsi z Ostravy anebo blízkého okolí, pak repasí hlav se zabývá firma v Ostravě - Kunčicích v areálu bývalého dolu Alexandr. Buďto jim tam můžeš dodat samotnou hlavu a oni tam hlavu srovnají, udělají ventily, opraví závity pro svíčky a udělají tlakovou zkoušku anebo jim tam zavezeš celé auto. Pokud je hlava vadná a nedá se opravit, dají Ti vědět, případně si můžeš u nich zakoupit starší repasovanou hlavu. Cena za repasi je cca do 2.000,-kč včetně DPH. Ale pokud do toho auta už nechceš investovat, dá se to nouzově pořešit tak, že z víčka expanzní nádobky vytáhneš membránu, která drží tlak v chladící soustavě. Čus-bus!
  8. Zdarec, Feldaři! Přispěji taky svoji troškou do mlýna. Mám Feldu 1,3 MPi r.v.97 a taky mi předloni v zimě odešel chladič do věčných lovišť. Taky jsem si myslel, že na chladiči není co zmastit, ale chyba lávky. Zašel jsem do autodílů JAS a koupil nějakého Turka za pětikilo. Jakmile jsem ho v garáži vybalil zjistil jsem, že má v jenom vývodu zapomenutý plastový výlisek. Tak jsem jej nožem odstranil a chladič namontoval. Jakmile jsem nalil chladící kapalinu, tak se to kolem všech spon rosilo. Pak jsem spony dotahoval, vyměnil těsnění pod spínačem (zkoušel jsem hliník, fíbr) a pořád jsem měl loužičky pod autem. Jednou týdně jsem dolil litr chladiva a na jaře mě došla trpělivost a zajel do Škodovky pro origo chladič z Autopalu, stál mě tisícovku. Vyměnil jsem jej a dodnes mám klid a za rok jsem nedolil ani kapku G-12. Když jsem ty chladiče porovnával, tak u origo byly ty nátrubky většího průměru a stěny byly silnější. Takže si myslím, že u toho neorigo chladiče se ty nátrubky musely deformovat. A čím jsem více dotahoval, tím to bylo horší. A perlička na závěr, když jsem ten neorigo chladič vytáhnul z auta, dal jsem jej za dveře garáže a když jsem se pro něj za 5 minut vrátil, už tam nebyl. Teď je otázkou, jestli ten sběratel za něj ve sběrně vůbec něco dostal anebo jim musel ještě doplatit?!?
  9. Zdarec, Feldaři! Nejprve omluva pro Wojnara, ten letopočet mi uletěl... Soráč. Jinak k těm tachometrům, co se týče ukazatele, že ukazuje o 10 km/h více, tak jsem to kdysi dávno řešil a vždy to bylo zapříčiněno tím, že nějaký "Floutek" stáčel km! Vždy jsem vytáhnul ven tachometr a opatrně prsty povytáhnul rafiku a pak pootočil na hřídelce a nasadil. Jelikož v té době nebylo moc radarů v ulicích, tak jsem to kontroloval podle jiné Feldy. Tam jsem se podíval, kolik mi ukzuje otáčkoměr při zařazeném 3.rychlostním stupni a rychlosti 50 km/h. Pak jsem už jen "ladil". Tekrát za nový tacháč chtěli 1.200,-kč a na vrakáči přišel na 1.000,-kč. Takže se vyplatilo si s tím vyhrát. Čus-bus, Felicius!
  10. Čest, když vytáhneš palubovku ven a z ní ten tachometr tak uvidíš, že na tom převodu je vylomený zub na ozubeném kole. Celé to ozubení se dá vyměnit a sadu koleček koupíš v neoriginálních autodílech Škoda. Čus-bus, Felicius!
  11. Zadrž, nic nefikej! Pokud chceš odpojit ostřikovač stačí, když trysku zveku podebereš šroubovákem, malinko povytáhneš a rukou snadno odpojíš hadičku. Co se týče kabeláže, tak to musíš udělat, jak radil Wojnar.Tudíš odpojit konektory a vytáhnout z nich piny. Na ně jsem použil ocelový pásek ze starých stěračů, který jsem si dle potřeby obrousil. Pěkně to šlo vytáhnout a nezapoměň na novou gumovou průchodku! Pak protahovacím drátem protáhnul zpět do dveří a jednoduše zacvakat piny do konektorů a pak samotné konektory. Je to práce na jedno odpoledne, když si s tím budeš chtít vyhrát. Pak jen vyzkoušet zadní stěrač, vyhřívání okna a osvětlení RZ a máš hotovo. Čus-bus, Feliocius!
  12. Čest, zakopaný pes může být v tom, že máš přidřenou některou hřídelku. Odmontuj oba stěrače, vymontuj mechanismus stěračů a vyčisti hřídelky a namaž je vazelínou. Hřídelky musí jít otáčet lehce v ruce. Někdy je to přidřené tak, že to nejde rozhýbat, pak se musí vyměnit celý mechanismus. Jinak Felicie mají pouze dvě rychlosti stěračů. Pomalou a rychlou. Ta další poloha je cyklovač a ten je spojen s pomalou rychlostí. Ostřikovač má svůj nezávislý motorek, takže se stěrači nemá nic společného. Pouze páčku. Čus-bus, Felicius!
  13. Nazdar, Hype! Trošku to chápu. Samozřejmě, pokud si koupíš sadu dálkového ovládání, tak ta většinou obsahuje dva dálkové ovladače a přijímač. Ten přijímač zapojíš dle návodu na stávající řídící jednotku centrálu a bude to přes dálkač fachčit... Jinak pokud by sis chtěl opravit zámek, tak si nemyslím, že by byl ten zámek vadný, ale běžně se láme plastová podložka, která je nacvaknutá na táhlu. Stojí cca 5,-kč. Když sundáš tapec s folií ze dveří, tak to uvidíš. Pokud bys chtě nějakou tu sadu D.O, tak se koukni na "Levnealarmy", kolega Kouďák má příjemné ceny a ochotně poradí s montáží a pokud si připlatíš, tak tu montáž provede. Čus-bus, Felicius!
  14. Felicius

    Zimní pneumatiky

    Zdarec, Feldaři. Přidám taky jednu špetku do mlýna. Mám krátkou Feldu 1,3 MPi, na léto používám Barum R13 165/70 na alu ráfcích. Zimní mám Barum Polaris2 se stejným rozměrem akorá na plecháčích. Mám na nich najeto 60 tis.km, tuto sezónu, ikdyž se to nemá, jsem je nechal i přes léto, jelikož po minulé zimě už měli vzorek 3 mm, tak jsem je dojel. Spokojenost je maximální. Včera jsem kupoval po netu nové gumy a opět jsem zvolil Barumky, akorát Polaris3. Měli je za cenu 790,-kč za kus. Nehám si je u učňů přezout za babku a snad mi vydží alespoň 4 sezóny. Taky jsem přemýšlel o Michelinkách, ale cena nějakých 1.500,-kč za kus, mě odradila. Určitě dobré gumy jsou základem pasívní bezpečnosti, ale hodně taky záleží na technice jízdy. A jestliže si někdo myslí, že když dá ranec peněz za gumy a že může jezdit tak, že ty gumy jsou zázračné a překračují fyzikální zákony, tak je na omylu. Snad někomu tyto moje poznatky pomůžou a hodně bezpečných kilometrů anténkou vzůru a koly dolů, přeje Felicius!
  15. Felicius

    Termostat

    Njn, to máš recht! A ještě dej druhou radu, ať to napíchne na VAG, ten je lepší, než křišťálová koule!!!!
  16. Felicius

    Termostat

    Kdyby sis jen trošku pozorněji přečetl příspěvěk pak by ses dočetl, že teplota motoru vyleze nad 90°C někde ke stovce a teprve až pak se otevře termostat, teplota klesne k sedmdesátce a pak je vše O.K., takže někde tam bude vzduchová bublina, nééé? Ale doplnil jsi mě správně, ještě jsem vyměnil expanzku s víčkem...
  17. Chlapci, máte oba pravdu. Problém bude s největší pravděpodobností v tom čelním okně. Ono se uvidí, až se sundá to okno. Já měl stejný problém a když jsem sundal čelní okno, nevěřil jsem vlastním očím. Pod gumou byl rantl zrezlý jako liška, spíš tam už žádný nebyl. Navařil jsem nový plech a doteď mám v autě sucho. Ale pokud nemá kolega v garáži základní vybavení, pak bych mu doporučil, ať navštíví nějakého karosáře. Čus-bus, Felicius!
  18. Felicius

    Termostat

    Zdarec, kdybyste si všichni pozorně přečetli příspěvek, tak z něj vyplývá, že ten termostat už má vyměněný půl roku a doteď vše fungovalo. Takže odvzdušněno určitě bylo provedeno. Já mám Feldu 1,3 MPi r.v.97 a když jsem ji koupil před čtyřmi lety, teplota motoru vylezla sotva na 60°C, tak jsem vyměnil komplet termostat se skříní a všechny hadice i s chladičem. Odvzdušnil přes snímač teploty a chová se to stejně, jako u Michajla. Myslím si, že předchozí majitel to někdy uvařil, takže je podfuknuté těsnění pod hlavou. Před zimou budu měnit. Pak dám vědět, zda-li to bylo příčinou. Čus-bus, Felicius!
  19. Felicius

    Klakson

    Psal jsi, že když je volant zamčený, že to troubí. Tak jsem z toho vycházel. Pak vyzkoušej zkratovat natvrdo ty kontakty ve volantu. A pokud by ani to netroubilo, pak může být chyba v kabelkáži anebo zarezlý klakson. To bys vyzkoušel tak, že místo toho klaksonu zapojíš žárovku třeba pětiwattovku, tak musí svítit naplno. pokud ne, pak tam budeš mít nějaký přechodový odpor např. v kabeláži anebo uhnilá kostra.
  20. Felicius

    Klakson

    Zdarec, vím. Musíš sundat volant, krožek z hřídelky, vytáhnout měděný prstenec, očistit, napružit a složit opačným postupem zpět. Ve většině případů je to způsobeno tímto kolektorem. A že se jedná o tuto závadu zjistíš tak, že odemkneš volant, podržíš tlačítko houkačky a budeš pomalu otáčet volantem. Když bude chvilku troubit a chvilku ne, pak už příčinu poruchy znáš. Jo, ještě můžeš ten kolektor lehce máznout kontaktním tukem. Pak dej vědět, jak´s dopadl. Čus-bus, Felicius!
  21. Takže pomohlo to vyčištění pojistkové skříně a kontrolky po vypnutí klíčku už nesvítí? Tu netěsnost kolem okna zatěsníš silikonem, ale jelikož bývá u Felicií častá koroze, tak si myslím, že je to řešení dočasné. Mám taky Feldu a řešil jsem stejný problém. Už to mám hotové, ale začíná mi rezivět střecha. Takže držím palec, ať je to jen tento problém. Čus-bus, Felicius!
  22. Přesně tak, Tondo-B, jenom Tě malinko poopravím, že spínač ventilátoru neměří teplotu, ale spíná po dosažení teploty 97°C plus mínus nějaké drobné. Tedy spínač je umístěn v chladiči a snímač teploty je umístěn v termostatu, což je u hlavy válců. Takže bych usuzoval, že problém bude někde v cirkulaci chladící kapaliny. A příčin může být spousta...
  23. Já taky, otázkou je, která ta kontrolka zůstane svítit. Poněvadž loni na podzim jsem dělal kamarádce altíik, protože měla doidu ve zkratu, měl jsem doma starý altík, kde byla dioda taky ve zkratu, ale na jiné liště. Tak jsem ze dvou starých můstků udělal jeden. Všechno bylo O.K. jezdila půl roku a letos na jaře přijela s tím, že když vypne klíček, zůstane jí svítit kontrolka dobíjení. Vyměnil jsem altík za nový a všechno opět šlape. Jenomže mi to nedalo a ten vadný altík rozebral. A zjistil jsem, že jedna dioda byla úplně proražená, tedy měla odpor rovnajícímu se nekonečnu. Takže přesně opačný případ, než přijela poprvé, to byla dioda ve zkratu. Takže snad můj příklad někomu pomůže.
  24. Zdarec, co to máš za motor? 1,3MPi anebo 1,3 BMM?
  25. Zdarec, pokud to háže vodu, pak může být špatné těsnění pod hlavou, utopená vložka anebo vadná hlava válců. Se škrtící klapkou jsou tady na fóru popsány stránky, takže můj vlastní názor je, že bych do toho nešel. Dnes najít v bazaru, či inzerci slušnou Feldu je jako by´s hledal jehlu v kupce sena. Ale když budeš hledat, snad budeš mít štěstí. Jinak bych doporučil motor 1,3MPi, mám s nim dobré zkušenosti. Mám najeto čtvrt miliónu km a káru stále vařím a do motoru jsem neinvestoval ani kačku. Podotýkám, že jsem ji koupil, když měla najeto 125.000 km. Čus-bus, Felicius!
×
×
  • Vytvořit nový...