Přejít na obsah

Austin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    151
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Austin

  1. WD nemá moc konzervační účinek, volil bych jiný přípravek.
  2. Díval jsem se že se prodává/nabízí spousta malých zejména bateriových vysavačů do auta s různými nástavci (myšleno auto-nástavci) především na čínských eshopech (aliexpress ap.) . Koupili jste si tam někdo vysavač a stál za něco ? Já jsem při koupi velkého vysavače dostal před snad 10 lety malý vysavač do sítě Hyundai a díval jsem se na něj skrz prsty, ale má velký sací výkon a má odpracováno. Nikdy bych to do něj neřekl, nedostat ho zadarmo tak to nekoupím. Kdybyste měli někdo doporučení na konkrétní typ, tak sem s tím. Mám na mysli např. https://www.aliexpress.com/item/1005005310030918.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.7f2c5aadAGhxXr&algo_pvid=8ed03b1d-a91f-4345-a230-e29781ed4a40&algo_exp_id=8ed03b1d-a91f-4345-a230-e29781ed4a40-0&pdp_npi=3%40dis!CZK!1007.49!523.8!!!!!%40211bec8616818435452076726d077c!12000032581061163!sea!CZ!2155547772&curPageLogUid=ZYeBy1K6Kv2P
  3. Hele tomu rozumím, jen jsem v mrazech nepředpokládal, že když to vrže u mne před barákem (jezdí si pro auto) tak že se stane, že tam v kopcích kde je větší zima, jim to vrzat přestane a nic se nevyřeší. Hele chápu to co píšeš. Jsem o zkušenost chytřejší, vše si budu nahrávat na telefon.
  4. Ahoj, uměl by mi to nakódovat někdo v Brně ? (popř. Velká Bíteš) v servisu se v lednu cukali. Kdyžtak SZ
  5. Tak zrovna nevrzaly, a neměl jsem video jako důkaz, aby uznali reklamaci, takže nic nevyměnili, a pak dodali, že mi za týden skončí záruka dvouletá. super přístup. Nyní jak je tepleji, tak nevržou.
  6. Jmenuje se to Nastavení pro severské země (kde musí celodenně svítit i zadní) a není s tím v servise žádný problém. Určitě doporučuji nastavit u všech, jde to. U jiných značek jak kde , např. u Subaru nikoliv.
  7. Mám 2 roky RS a nějaký veliký rozsah nastavení tlumičů DCC nepozoruji, resp. comfort není nijak comfort a subjektivně nevidím veliký rozdíl, jen je to v jiných režimech ještě tvrdší. Mám mj. i Mini Cooper classic se vstřikováním, tj. jede to jak pila a jak možná víte, nemá to tlumiče, leží to na gumových dorazech Dunlop, z toho pochází tvrzení že to jede jako motokára. Mini tedy jede jako motokára, potvrzuji, a auto je velmi tvrdé (jako okruhové nastavení). Octavia RS je podobně tvrdá. Comfort není žádný velký komfort, nic se nehoupe. Vypínání asistentů je pičovina která mne sere dennodenně. Zvuk z generátoru (příšerný) jsem si nechal trvale vypnout. Lane assist nejde v záruce vypnout. Koho to zajímá - vypnout to jde - zapamatování posledního nastavení, tedy i vypnutí - jednotka A5 - Long coding - Configuration_for_lane_departure_warning_Kl15 - změnit z activated na last_setting. Takže je to předletová příprava jak ve vrtulníku, nastartuji, počkám až se rozběhne IT, to dá tak 8-15 s, někdy více, pak případně navolím podvozek/jízdní režim, vypnu start stop, počkám (bo je levá část displeje obsazena), vypnu lane assist, případně zapnu vyhřívání volantu atp. Zabere to díky prodlevám tak 30-40s určitě, prostě více než bývalo normální. Mám druhé auto Subaru XV 2,0 4 roky staré, kde jsou asistenti na stropě tlačítky trvale vypnuti, a teprve až jsem na víceproudé silnici ap. tak si z rozmaru či potřeby zapnu lane assist, zapnu front assist, můžu je různě nastavovat (citlivost, vzdálenost), mohu si zapnout start stop. Mám tam 3 různé displeje, vše funguje normálně, bez prodlev. Eyesight systém ale nejde vypnout a v případě hrozící kolize zasáhne, ale nedělá ni to, že by mi dupalo na brzdy jak si zamane jak RS. Všechny kraviny jsou defaultně vypnuty. Když tedy mám srovnání, vychází o dva roky mladší RS z porovnání ne zcela dobře co se týče infotaimentu a obsluhy pičovin. Kdo nemáte srovnání, asi vám to připadne normální ale normální to není.
  8. Ahoj, bezpochyby nastříkat dutiny a podvozek. Jak je to svépomocí jsem popsal zde: https://subarufanclub.cz/forum/viewtopic.php?t=8162 Důležité je mít na pistoli správné hadičky úzké, a tlakový vzduch; hnědý nástřik ředit benzínem (hodně) a nekouřit u toho. Určitě zakrýt auto tlustým igelitem 450 mikronů a oblepit celé, ten sajrajt nejde z karoserie sundat, nasněžené kapičky jsou navždy. Oblepit brzdy výfuk apod. Po 5 letech dutiny znovu. Dveře dělat i páté. Auto musí být umyté, suché, odstrojené plasty, odmaštěný spodek odmašťovačem před aplikací. Dutiny jdou rychle, do hodiny, hnědý Dinitrol už pomaleji, je to práce pro dva, jeden svítí dvěma světly a druhý stříká. Brýle rukavice ap. nutností. Víceméně je to fakt fuška to udělat za den.
  9. Ano jedna za třeba 79,- Duracell apod., ne 4x baterka v blistru za 69,-, to si pak tuto kvalitu z blistru/skupinového balení ověříte když měníte baterku po 3 měsících....
  10. tak děkuji za rady. Nejde až tak o 50 km ale i o čas, sežere mi to celé dopoledne. asi to nechám na leden na prohlídku, snad se to do té doby neutrhne.
  11. Začalo mi vrzat zrcátko po zamčení, když se sklápí. I při odemčení. Jak a čím to namazat? Určitě ne WD, ale nevím jaké mazivo zvolit a jak ho tam vpravit. 50km do servisu nepojedu. Díky za úvahy.
  12. Pokud tankujete 98 tak je potřeba natankovat 3 nádrže za sebou, a teprve čtvrtá je znát. U některých aut to pomůže dost (Mini Cooper 97 se vstřikováním, Š 1,8 TSI, Subaru), u RS 4 nepříliš, nic extra jsem nepozoroval kromě tiššího chodu. Každopádně dávám VIF. Má takový přebytek výkonu že to nejde poznat.
  13. Se mi nezdá, vyzkouším to... servis o tom nic nevěděl, ten nejpoučenější kluk po všech školeních... uvidíme.
  14. Po roce se ty přední RD začínají loupat /barva/ a mají povrchovou korozi. Fakt kvalita. Proč na Roveru z 1999 není problém a tady je po roce?
  15. Váže se k tomu skutečnost, že vozy s folíí neruší funkci tzv. radarových detektorů na čelním skle, kdyžto drátky (první to mělo Ford Scorpio) popř. i pokovená skla (takový ten fialový nádech na Oplech, Renaultech ap.) znemožňují funkci antiradarů. Někomu to může vadit.
  16. NO a máte bufík? co jsem četl, tak to vyřazuje funkci bufíku a to je 6 měsíců v roce nežádoucí... Bufík je "webasto" nezávislé topení...
  17. Prý se to musí rozpojit na vícero místech, není to práce pro každého, musí vědět, co dělá. Takových je celkem málo. Pokud by se někdo uvolil, mám RS a mám zájem o sw vypnutí.
  18. Jo mám taky, z výroby. Stálo různě, každý týden jinak, 25-30 tis. v listopadu prosinci 2020
  19. jo super asi vím ale lepší vidět, můžeš na austinclub @ seznam.cz zítra si ji jdu vyzvednout, benzín jsem Brno, případně můžeme pokecat
  20. Jak se prosím dá deaktivovat start-stop trvale? děkuji
  21. 922,- Rall.cz https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9/6y0121049d/vodni-hadice/5838520 tam zavolej a uvidíš
  22. Dobrý den, čeká mne výměna výfuku u 1,8 TSI. Po delším hledání jsem zde v II FL nenašel téma ohledně výrobců výfuků, chci se zeptat: ani neuvažuji o Bosal Walker ap., nicméně nedávno jsem kupoval MTS a velmi slušná kvalita, ovšem u MTS ho nevidím. Volal jsem do TYLL (což je údajně velmi dobrá kvalita) na tento motor výfuk teprve letos připravují do výroby, zatím není. Mám se vůbec zabývat druhovýrobou nebo mám koupil výfuk škodovácký? Koukal jsem totiž na https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1kd253209c-stredni-dil-vyfuku-skoda-31358.html a https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1z0253609ae-zadni-dil-vyfuku-skoda-27456.html a nevím, jaká je to kvalita, za tu cenu. 12 tis. mi připadá docela dost (a to jsem zvyklý na ceny atypických na anglická auta, ale 400 GBP je fakt hodně). Není dostupný nějaký třeba i dražší ale o dost kvalitnější? znám to ze své praxe, přidám 15% a mám 2x lepší kvalitu. Proto se ptám. Měnit ho musím proto, že je 9 rokem na autě, a už jde kouř jen z jedné díry a je slyšet, že už mu není dobře, zvyšuje se spotřeba ap.
  23. Nejsem odborník předesílám. Vepředu na motoru je takový váleček, za chodu motoru cvakající, to je pomocné benzínové čerpadlo (vyrovnávací), od něj vede vedení benzinu do uhlíkového filtru. Čerpadlo může být unavené netěsné. Někde jsem tu četl, že je tam proto, že v určitých chvílích neumí hlavní čerpadlo dodávat dostatek paliva a proto je tam to pomocné. Ale raději si to tu pročti. Stojí tuším 1500 a pokud je opotřebované, umí téct/nechat protékat palivo navíc a způsobovat nárůst spotřeby cca 0,5 -0,7l.
  24. § 16 odst. 1 zákona č. 379/2005 Sb a 361/2000 Sb., ve znění účinném k 20. únoru 2016 odst. 1 písm. f) a g)
  25. Musíš si to na VAGu nechat snulovat.
×
×
  • Vytvořit nový...