Přejít na obsah

sipmart

Uživatel
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem sipmart

  1. tak po delší době provozu musím potvrdit, že je to perfektní bez toho automatického zapínání Webasta, dojezd šel hned rapidně nahoru v těchto zimních měsících. kdo by to byl řekl, že taková blbost to vyřadí, ale má to logiku.
  2. myslím si, že bude stačit mít možnost to automatické zapínání nezávislého topení vypnout a regulovat si to jen buď dálkovým ovladačem a nebo tlačítkem na climatronicu. ještě jsem psal vývojářům aplikace Carista, no snad by tato funkce mohla být v nějaké beta verzi, ale zda bude fungovat se neví...ale šance tu je. Edit: tak po odpojení čidla venkovní teploty, které je u chladiče u přední mlhovky na straně spolujezdce se automatické spouštění Webasta neaktivuje, jelikož to neví jaká je venkovní teplota, takže jako prozatímní vyřezení to funguje, akorát prostě nevím kolik je venku stupňů. Webasto funguje na dálku a nebo tlačítko na ovládacím panelu Climatronicu normálně. u beta verze Caristy 3.7 - 16 mě to nabídku u mého auta na odpojení automatické spuštění nenabízí, zkusím informavat vývojáře a snad do budoucna...přibily tam další funkce, takže se to hýbé postupně k aktivování nových funkcí.
  3. tak u superba II tam tato možnost není, pouze nastavení nezávislého topení na větrání a nebo topení, ale ikdyž se dá větrání, tak se pořád automaticky spouští webasto při určité mínusové venkovní teplotě....je to prostě otravné, protože se to spouští ikdyž je motor dle teploty zahřátý na skoro 90st....až když je pořádně prohřátý a překročí určitou mez, tak se to vypne. jinak mě ještě napadlo co by s tím udělalo odpojení čidla venkovní teploty, pak by se to nemuselo spustit, když by nevědělo jak je venku....ale nevím kde přesně je nainstalované a zapojené, předpokládám, že někde pod motorem, u mlhovek...a zase nevím zda toto čidlo neovlivňuje ještě něco kromě teda toho, že by nešel ukazatel teploty na přístrojovce. ještě jsem dotaz na možnost vypnutí dával přímo na škodovku, jsou tam operátorky...no vysvětlit jim o co jde a že mě pořád posílali manuál k vozu, kde je popsáno nastavení automatického zapnutí nezávislého topení na maxidotu tzn. v určitý den, čas....pořád nedokázali pochopit co po nich chci, mimo jiné v manuálu je napsáno, že automatické zapínání nezávislého topení jde vypnout u zážehových motorů v odborném servisu, to nechápu proč to nemůže jít i u vzněťových.... edit: nyní jsem mluvil s někým z informační linky ze škodovky a ten mě říkal, že by to mělo jít vypnout i u vzněťových motorů, takže to zkusím zjistit v autorizovaném servise, protože v jednom mě asi před rokem řekli, že to nejde...možná by se k tomu mohl vyjádřit zde někdo kdo se zabývá diagnostikou aut. toto mě poslali, když jsem jim do podrobna řekl svůj problém:
  4. prostě tohle je asi neřešitelné to stálé zapínání nezávislého topení....ještě na to funguje, že když je málo paliva, prostě už svítí žlutá kontrolka jakože rezerva, tak se to nesepne.
  5. je možné, že odešlo čidlo náklonu, tak jako mě, ikdyž pořád nemám vyřešený problém, protože i po výměně tohle hlásí a světla se nenastavují a svití hned před auto....jinak doporučuju koupit diagnostiku ELM327 a přes bluetooth spojit s mobilem a např. přes aplikaci Caristu si můžeš kdykoliv sám načíst diagnostiku případně vymazat chyby.
  6. tak to jsem učinil a přišla mě rychlá odpověď....zajímalo by mě zda u tohoto motoru(CBBB) to umí načíst třeba nějaká jiná diagnostika přes kabel? CBBB engine unfortunately uses an old protocol, completely different from the last used by VAG for their cars, so the app can't work with it and I don't have a plan to expand the compatibility backward because the work is very hard and the final success isn't guaranteed due also to poor/missing support of the protocol by elm327. I've tried to start but I've found too many problems so I've decided to abort that project. I'm sorry. Bye Daaren v překladu googlem.... Motor CBBB bohužel používá starý protokol zcela odlišný od posledního, který VAG používá pro své vozy, takže s ním nemůže pracovat a nemám plán na rozšíření kompatibility zpět, protože práce je velmi tvrdá a konečný úspěch není zaručen kvůli špatné / chybějící podpoře protokolu elm327. Snažil jsem se začít, ale našel jsem příliš mnoho problémů, takže jsem se rozhodl tento projekt zrušit. Omlouvám se. sbohem Daaren
  7. mám funkční adaptér (funguje cracknutá Carista), ale nejde se mě připojit přes vag dpf, nejspíš to bude asi tím, že mám superb II, r.v.2009, 125kw kod motoru CBBB....mám pouze základní verzi...je možné, že to do budoucna může jít při nějaké aktualizaci aplikace Vag DPF?
  8. já koupil tento v přepočtu za 140,- , přišel asi za 3 týdny od objednání, funguje bez problémů. ELM327 Identifier jako v předešlém příspěvku. superb II, r.v. 2009, přišel mě 19.1.2018 https://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-ELM327-HH-OBD-Bluetooth-Super-Mini-ELM327-Bluetooth-ELM327-Car-Diagnostic-Scanner-Tool-For/32651361548.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.xwQefV
  9. pokud něco existuje jak to automatické zapínání nezávislého topení vypnout, tak aby šlo zapnout na dálku či tlačítkem na panelu budu rád, když o tom někdo napíše kdo by to měl odzkoušené...
  10. já to taky zjišťoval a prostě to nezávislé z výroby nejde vypnout, tak aby se ti automaticky spoušťělo při určité venkovní teplotě a při nižší teplotě motoru resp. chladící kapaliny, je to komfortní funkce, která ti má rychleji vyhřát interiér vozu, prostě rychleji topit....taky mě to štve, někdy opravdu zbytečně to spíná, když je venku třeba kolem 0st. a máš popojížďky třeba po městě, chvíli stojíš, nastartuješ a zase to jede....jediné jak to udělat aby se to nezapínalo je vypnout climatronic, ale zase v zimě když potřebuješ topit a třeba odmlžovat okna je to na houby, ikdyž někdy se to použít dá, ale myslet na to pořád....toto kluci nevychytali, kdyby to dali do maxidotu z výroby aby se to dalo vypnout, bylo by to ok.
  11. co se týká VCDS tak to má kamarád, ale koupený kabel z číny, podle toho děláme diagnostiku, grafika stejná jak jsi posílal. jinak ani s tou kabeláží to nebude tak jednoduché, co jsem proměřoval, tak při zapnutí klíčku tam prostě šťáva jde a je divné, že to staré čidlo původní hlásí jinou chybu než ty nové 2 co mám... ještě k čidlům....nové jsem objednával z tohoto eshopu: http://www.cars-equipment.com/ první mě přišlo ne přímo originál, na plechu bylo vyraženo origo číslo, ale oproti originálu se lišilo detaily, šroubky jiné....tak jsem usoudil i dle servisáka z autorizovaného servisu škoda, že je čidlo vadné, tak mě poslali druhé a to již originál (mělo být i to první, spletli to a hodili jiné), stejné jak to původní vadné, vyražené čísla na čídle i na plechu a prostě pořád nefunguje, chybu to hlásí stejnou..předního čidla. i na kabeláž se díval servisák a nic na ní neobjevil.
  12. tak Strakonice jsou pro mě hodně z ruky....i na superb II r.v.2009 to jde na dálku? nevím co je VCDS kde to má být a jak to funguje? pro mě je schůdné Zlínský eventuelně Jihomoravský kraj - Brno a tak. díky
  13. no a já právě netuším kde ferda25 bydlí? otázka asi na ferdu. jinak je to prostě divné, že to nejde automaticky...když by to mělo jít.
  14. no já jsem Zlínský kraj, však by to mělo přeci fungovat pokud to hlásí chybu a čidlo se vymění, tak automaticky načíst nebo v čem může být problém?
  15. Zdravím, mám takový problém s AFS...mám superb II, r.v. 2009 s bixenony...z ničeho nic se mě při nastartování motoru nechtěli světla nastavovat tak jako vždy a svítí v nouzovém režimu tzn. pár m před auto (blbě se s tím jede), tak se to hodilo na diagnostiku a napsalo to, že je špatné čidlo naklápění na přední nápravě (zkrat na plus), píše to tu samou chybu ikdyž se čidlo odpojí. tak jsem origo čidlo objednal, přehodil a pořád nic, na diagnostice to píše tohle: 00496 - Sensor for Vehicle Levelling: Front......007 - Short to Ground - MIL ON myslel jsem třeba, že by mohlo být i špatné čidlo (zkusil jsem dát druhé) a nebo něco v elektrice - kabeláži, pojistky ok, ale pro přeměření voltmetrem, tam při zapnutí klíčku nějaká šťáva jde....kde by mohl být problém?
  16. tak podíval jsem se na průchodku ve dveřích řidiče a tím jak jsem to oddělával se uplně ulomil hnědý káblík a zelený je odizolovaný, po rozdělání tapecu dveří jsem zjistil, že tyhle barvy zrovna vedou k čidlu airbagu....akorát prostě nevím jak to opravit, je tam blbý přístup a myslel jsem si, že když oddělám tapec, tak průchodku normálně vytáhnu a dráty nadpojím, tzn. pájkou spojím a zaizoluji.....jak na tuhle opravu?
  17. myslím, že škodovka udělala dobrou věc a prostě se lidi nemusí bát, že je výměna filtru pevných částic bude stát hromadu peněz...je to přijatelné řešení pro motoristy i "ekologisty".... http://www.auto.cz/velky-test-filtru-pevnych-castic-skodu-octavia-1-6-tdi-jsou-drazsi-skutecne-lepsi-108610
  18. taky mě začala svítit kontrolka airbagu a Vag ukázal tohle...při smazání chyby se objeví za 3-7 dní znova..akorát nevím na co se zaměřit, pod sedačkou, ve dveřích, kde co a proč? Sup II, r.v. 2009 01221 - Crash Sensor Side Airbag; Driver Side (G179) 010 - Open or Short to Plus - Intermittent - MIL ON dííííky
  19. Tak dosel jsem zatim jen k tomu,ze kdyz vypnu na off na panelu climatronicu,tak se nezavisle topeni nespusti,ale ani to netopi,nejde to ovladat krome vyhrevu sedacek.....da se pouzit na kratke popojizdky. Dneska zase..delsi trasa,na motoru 90st. vypnu motor a nezavisle topeni se dochlazuje...proste zbytecne se spousti...kdyby se to dalo aspon nekd posunout vypinaci teplotu nebo me napadlo,jestli nemuzu mit nejake cidlo spatne.
  20. Reknu svuj poznatek...mam SII,r.v.2009 125kw CR..kod motoru CBBB,DSG,pri venkovni teplote 0st., studenem motoru a vypnutem klimatroniku kvuli tomu aby se samo nespustilo nezavisle topeni a nezkreslovalo teplotu.....motor se postupne zahriva az na cca 90st. a teplotu drzi po ujeti cca 13km klidne jizdy.... ...jinak kdyz jsem jel pri minus 10 z lyzovacky,tak teplota padala i na cca 60st. pri jizde 70km.....ale zase jsem mel topeni zapnute naplno...byli jsme promrzli. Motor CBBB podle toho co se tady pise by termoregulator nemel byt....znamena to rozdil oproti motorum s nim,ze voda jde do chladice neustale nebo je to jinak konstrukcne reseno....predpokladam,ze kdyz je vadny termoregulator,ze to porad propousti chladici kapalinu a tim padem se to "porad" pres ten chladic ochlazuje a teplota padaa...kolisa...
  21. Tak predpokladal jsem,ze kdyz je typova(ne univerzal),tak bude jako original...vzdyt original taky pro ne nekdo dela...nevim kdo? Tak jako origo tazne firma SVC Nachod.
  22. dá se vypnout u origo z výroby namontovaného nezávislého topení webasto automatické spuštění při nízkých teplotách? právě někdy ani nevím, že to jede a někdy to jede zbytečně a dlouho. rád bych si to ovládal jen manuálně tlačítkem nebo dálkou. další dotaz u dodatečné montáže tažného s typovou elektroinstalací Erich Jaeger..13 polova, je to natáhnuto až dopředu k palubce...vozík funguje, ale nefunguje odpojování zadních senzoru, alarm při připojeném vozíku a zobrazení vozíku na displeji...zkoušeli to nastavovat i v autorizovaném servise a pořád se to nechová jako origo. superb II, r.v. 2009 díky
  23. mám Superb II, r.v. 2009, 125kw s origo namontovaným nezávislým topením, funguje perfektně, když stojí auto venku v těchto mrazech , tak ho na dálku zapnu na cca 20-30min a motor je zahřátý a většinou mi spustí i ventilátor a vyhřeje interiér, někdy ventilátor nespustí což přikládám k slabší baterce a problému zde již popisovanému (je 2 měsíce stará, Exide 77Ah)...o to by ani nešlo, baterku si můžu dobít do plna v garáži nabíječkou, tak aby byla skoro pořád full... ..co mě ale štve je automatické zapínání topení při startu, ikdyž třeba jen popojíždím kousek a ikdyž je třeba jen trochu nad nulou....nyní v těchto mrazech, ikdyž ujedu pár kilometrů a motor je ohřátý na 90st pozoruju, že když zhasnu motor, tak webasto se ještě dochlazuje, tzn. bylo v provozu celou dobu jízdy...jde o to, že sleduju, že to má velký vliv na spotřebu, ikdyž mám popojížďky po městě a sem tam někde zastavím na nějakou dobu, motor je ještě relativně teplý tzn. nehrozí ten extra studený start, tak nezávislé topení se automaticky pořád spouští.... opravdu to nejde někdy v nastavení přes program vypnout? proč tam neudělali třeba tlačítko, tak aby si každý mohl vybrat zda chce tuto funkci využívat a zapnout si topení případně manuálně tlačítkem, tak jako to může udělat před startem. přijde mi to zbytečný, aby to jelo až do nahřátí motoru na 90st...spotřeba, která by měla být cca 6,5-7 litru na sto km je rázem na 10litrů díky nezávislému topení. ještě je zde další faktor a to celková životnost nezávislého topení vzhledem k jeho provozním hodinám co někdy trochu zbytečně naběhá a tím může dřív vypovědět službu některá z komponent či postupem času celý systém. nyní jsem vytáhnul pojistku, tak aby topení nemělo šanci se spustit, ale zase mi nepojede topení, když ho budu chtít spustit třeba na dálku na prohřátí motoru a interiéru. napadá mě jenom napojit nezávislý vypínač na okruh pojistky, ale to taky není extra řešení, protože, když topení manuálně vypnu a bude spuštěno, tak se nespustí dochlazování po vypnutí topení.... dá se tohle nějak řešit??
  24. Zdravím, chci se zeptat jaké máte zkušenosti ze superbem s tímhle motorem, tzn. výdrž (kolik máte najeto) - jaké opravy, co nejčastněji se kazí, co vstřiky a palivové čerpadlo - špatné nebo se to dá? potom cena za výměnu vstřiků? je moc 240tis na tenhle motor, může ještě dalších 200 vydržet při "běžné" údržbě? co je v něm jiného oproti novému CR tuším, že CBGB? a co se týče podvozku celkově auta superb II sedan, časté závady, co často odchází z podvozkových dílů, atd.
  25. Ahoj, nabízím loketku originál, novou, kompletní na fabii II, roomster, která jde při správné montáži namontovat do fabie I....prodával jsem ji zde uživateli, který o tom napsal podrobný návod. je to tahle: http://forum.skodaho...rigo-nova-2300/ návod na montáž je zde: http://forum.skodahome.cz/topic/116096-loketka-z-f2-do-f1/
×
×
  • Vytvořit nový...