Přejít na obsah

franco

Uživatel
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem franco

  1. To že jsou to dva termíny (prohlídka a olej) vím a jsem ok s tím že nejsou ve stejný čas. Problém mám s tím, že by variabilní interval výměny oleje měl znamenat výměnu po roce při ujetí 5tkm. Jestli jsou parametry variabilního intervalu QI6 (15tkm-30tkm a 1R-2R), tak mi prostě nepřijde úplně normální jet tam přesně po tom roce s najetými 5tm. To auto jezdí relativně normálně, ale jen občas. I když vlastně i tenhle extrémní případ je v souladu s uvedenými limity. Schválně budu sledovat při nějaké delší jízdě, co to udělá.
  2. Aktuální info ze servisu. Prodloužený interval to je, snad opravdu ta QI6. Ale argument servisu je, že auto si řekne dle stylu jízdy a že s malým nájezdem a krátkýma trasama tam budu za rok. Jsem ok s tím, že když bude jezdit auto crcačky, tak nepojedu do servisu za 30tkm nebo 2r, ale klidně za rok a půl a 17tkm. Ale teď mi to hlásí že mám jít za rok a najeto bude mít tak 5tkm. Prý když pojedu delší trasu a olej se ohřeje, tak se ten interval prodlouží. Tomu se mi ani věřit nechche a už vůbec ne, že se prodlouží na dva roky. Navíc to auto občas delší trasu jede. Jdu napsat do škodovky, asi nic lepšího než ofiko vajádření nikde nedostanu.
  3. No a ja jsem presvedcen o tom, ze je to jak pise Patrik. Jenze servis mi tvrdi, ze je tam rok nebo 15tkm, respektive si auto rekne samo. V aute vidim to co je na obrazku, auto bylo na vymene oleje v lednu a podle me neresetovali nastaveni.
  4. Zdravím vespolek. Potřebuji zjistit u Fabie IV, jestli má proměnlivý nebo pevný interval. Auto najde tak 5tkm ročně a žiju v tom, že má být proměnlivý interval typu 30 000/2 roky. V servisu sami neví a nějak jim už nevěřím. Koupil jsem si dokonce hodinovou licenci erWin, ale tam to na mě vybafne že vyvolání údajů není možné viz obrázek. Nenašla by se nějaká dobrá duše, která by mi potvrdila jak to je? Jestli je interval QI4 nebo QI6. Předem moc díky VIN: TMBER9PJ1N4006081
  5. Větší flashka nebo karta není problém. U MR2020 (tedy s MIB 2.5) je ale restrikce na počet položek na 10 000, pokud ti jde o ukládání médií. Do položek se počítají samozřejmě soubory, ale i adresáře. Takže třeba já jsem narazil s kartou 256GB, kterou rádio v pohodě čte, ale hudební knihovnou ji můžu zaplnit do čtvrtiny, protože pak už ji nenačte správně.
  6. Super, to je pozitivní zpráva a tím pádem dojde asi na servis. cca za měsíc nebo dva jdu na olej, tak to s tím spojím a dám vědět výsledek.
  7. Myslenka s destilkou ma u me dve roviny. -pouzivam tekute sterace a to s destilkou funguje skvele (aplikuju na okno) -mam rad cisty auto a po destilce nezustavaji moc stopy, ani vodni spot Vystrikat do mrte misto doliti bylo dano tim, ze tady presne ty dva dny jeste mrzlo, tak jsem to nechtel rozredit na mrznouci smes a pockal A ohledne vodivosti me to taky napadlo, ale pouzivam to takhle v autech skoro celej zivot a nikdy nebyl problem, ani v tomhle konkretnim aute. Ale taky me to napadlo, proto jeste ten pokus s dolitim jeste jednou zimni kapaliny.
  8. Par dni zpatky se mi rozsvitila hlaska doplnte kapalinu do ostrikovacu, chtel jsem ji vyplencat vsechnu, abych pak nalil rovnou letni/destilku. Postupne hlaska otravovala pri prudsim brzdeni casteji az rvala porad a dle ocekavani jsem dalsi den byl na suchu. Dva dny jsem jezdil nasucho a pak dolil destilku. Jenze hlaska nezhasla. Nepomohlo nekolik delsich jizd, ani vystrikani kompletni nadrzky destilky. Pro jistotu jsem znovu dolil asi litr zimni smesi, ale bez vysledku. Superb rv 2020 po fl, takze zaruka v pohode. Ale predpokladam, ze na banalni vymenu cidla je treba rozebrat pulku auta/sundat naraznik a po zkusenostech bych se takovymu zasahu skoro radsi vyhnul. Neni to nejaka banalita vyresitelna treba vyplachem nadrzky nebo vycistenim cidla zubnim kartackem na spejli :-D? Jinak kapalinu leju v lete jenom destilku a v zime normalni zimni smesi.
  9. Nevyřešil jsem to a pro změnu se mi to před měsíce začalo zase chovat "tak jak je to správně dle škodovky". Tedy se mi budíky samy přepnou po zadání cíle. Zase se to začalo chovat z ničeho nic. Nic jsem neměnil, nic neupdatoval, prostě šup a chová se jinak!
  10. I po FL mel superb krome iV varianty mib2.5. Postupne pak sla mib3 i do ostatnich variant. Ja mam 03/20 tsi a je to mib 2.5. Kolega 03/21 tdi 147kw a uz mib 3.
  11. Slyšet je, běžný pohyb auta to přehluší a rádio na malou hlasitost taky. Jinak na mém FL superbu 02/20 sedačky sají :-D Jakože lístek na sedačce se po zapnutí ventilace přicucne k povrchu.
  12. Tak zase update! Z ničeho nic se to začalo chovat zase tak jak se mi líbí - tedy sednu do auta, mám nastavený režim cockpitu na sportovní režim s centrálním otáčkoměrem, zadám do navigace cíl a režim cockpitu se mi nepřepne. Nic jsem neměnil, nic neaktualizoval a najednou se to začalo chovat stejně jako na začátku. Teď jsem udělal update map 2021/2022 a stále drží. No jsem z toho jelen, i když spokojenej.
  13. Mám S3 TSI po faceliftu (asi 03/20) a ještě má sloty na karty. Ale update jsem dělal úspěšně přes USB flash disk
  14. Ja stejnou situaci kdysi vyuzil k tomu, abych kapotu odhlucnil. Koupil jsem tlumici materialy, vyhral si s tim a vyslo to tehdy na mondeo levneji nez origo dekl.
  15. franco

    Matrix LED

    Hele fakt to oslňuje, zejména v situacích typu: -protijedoucí auto nebo auto přede mnou nemá v pořádku světla a svítí mu pořádně jenom jedna strana. Dálkové jede naplno až do poslední chvíle -horizonty nebo silnice se středovými svodidly v kombinaci s protijedoucím náklaďákem. Pere mu to do kabiny naplno, protože senzory nevidí jeho světla Jako asistent na maximálně středně rušnou silnici ok, ale je to jenom asistent...
  16. franco

    Matrix LED

    Já doplním za mne update: změna dynamic light assist na rychlé trošku pomohla, ale pořád to v některých případech ostatní oslňuje - viz předchozí stránka.
  17. franco

    Matrix LED

    Ted jsi me dostal, je tam polozka dynamic light assist a myslel jsem, ze se to tyka prisvetlovani do zatacek, ve meste u prechodu a tak. Ale melo by to byt fakt pro dalkova! Nastavil jsme ze stredni na rychlou reakci a dam vedet vysledek. Diky moc za nasmerovani!
  18. franco

    Matrix LED

    Nastaveni sport pro svetla jsem zkousel a nepozoroval jsem zadny rozdil. Na prejezdech to samo neblika v rytmu svetel na prejezdu :-D
  19. franco

    Matrix LED

    Jinak hlásím, že na mě protijedoucí občas také blikají a ani se jim moc nedivím. Sklo před senzorem mám samozřejmě čisté. Standardně když jedu na "manuál", tak dálky vypnu už když vidím, že například do zatáčky svítí protijedoucí auto a za 2s už bych ho oslňoval. Matrix LED to tam perou až do chvíle, než se auto zcela ukáže - jsou vidět obě čelní světla. Typické scénáře, kde oslňuji: -náklaďák a horizont. Já už sice vidím obrysová doplňkové světla nad kabinou protijedoucího kamionu, ale Matrix počká, až jsou vidět i jeho normální spodní potkávačky. V tu chvíli mi občas kamioňák pustí přídavnou světelnou rampu -protijedoucí auta s nefunkčním jedním tlumeným světlem. Skoro vždycky to svítí nepříjemně dlouho a oslňuje protijedoucího řidiče (i když si za to může trochu sám, protože mu svítí jen jedna potkávačka...) -když někoho dojedu v noci, tak zezadu mu to tam Matrix pouští docela dlouho. Po předjetí mi to dá předjetý řidič najevo a problikne nebo rovnou natvrdo pustí dálkové.
  20. Já jsem pořídil tu folii a nemám s ní problém (kromě malé bublinky, přehlédnuté při aplikaci). Vidět skoro není, proti nerezu není tak okatá a účel splní. Když se odrbe, tak se dá bez problémů sundat a případně dát nová. Pokud je už nárazník odřený, tak nerezová to elegantně zakryje. Co se týče odírání - já sám jsem docela cíťa a zároveň opatrný. Moje auta jsou po 4 letech prakticky jako nová. Ale zrovna u novýho auta jsem při vykládání věcí z kufru štrejchnul prázdnou kartonovou krabicí o špinavou hranu nárazníku a hned jsou tam vlasové škrábance... Když se pak nakládá něco těžkýho nebo horšího na manipulaci, tak je to hned. Tím spíš že zadek auta je špinavej furt.
  21. Tak jsem se oficiální cestou dozvěděl, že to jak se to chová (přepnutí režimu po zahájení navigace) je "feature", tedy že se to tak má chovat. A to že mi to předtím nedělalo bylo špatně :-D Takže po nastartování mám rutinu vypínání start/stop a k tomu si přidám po zahájení navigace "dvojklik" na přepnutí režimu virtuálního kokpitu kuafix!
  22. Tak jsem tahal a přetrhl jsem dvě příchytky :-D. Zůstal tam vnitřní trn, který zapadl dovnitř dveří a šel naštěstí dírou po repráku vyndat. Asi už únava materiálu... Jinak postup sundání dveří je vyloupnout krytky šroubů - šlo to krásně hodně malým plochým šroubovákem (jedna za madlem a druhá v kličce otevírání dveří). Vyšroubovat tyhle dva šrouby a pak zespodu dveří otočit hlavou šroubu o těch 90 stupňů a vyzkoušet, kde přesně je pootočení správné na odtrhnutí plastu. A pak už hrubá síla a postupně odtrhávat po obvodu cvočky. Někde jsem si vypomohl plastovým páčidlem, abych nerval tolik za obvod plastu. U vnější hrany dveří tapecírung drží v také drážce. Je třeba vyháknout lanko dveří, vypojit konektory a vysunout plast dveří směrem k pantům. Nové příchytky jsem narychlo sehnal jenom zelené, které jsou pro novější ročníky:
  23. Diky moc, vrhnu se prilezitostne na to. Nebyl by jeste tip jak nedestruktivne sundat plat u zrcatek zevnitr (elektricka, bez packy)? Kdyz ten plast odehnu, tak vevnitr vidim asi nacvakavaci trn. Je to jenom o vypaceni a nemusim se bat zabrat nebo vypacit zastrcenim plastoveho klinu nebo je tam jeste nejaka finta? Edit: Nasel jsem jak vypada ten plast zezadu. Nevyndava se to tak ze se postupne vyhakavaji klipy/trny z tech zarezu v plastu?
  24. Neměl byste někdo detail/tip jak sundat plast dveří (3D citigo 2013). Kde začít a kterým směrem tlačit nebo ideálně fotku plastu zezadu, ať je vidět tvar a umístění trnů. Díky moc!
  25. Mam letošního superba 2.0 TSI 140KW a plachtí jen na ECO režim. Na ostatní režimy (naštěstí) ne.
×
×
  • Vytvořit nový...