Přejít na obsah

Vlastič

Uživatel
  • Počet příspěvků

    94
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Vlastič

  1. Vlastič

    Chod spojky 1.4 TSI

    Já už jsem na zvuky u OIII radši rezignoval. Reklamace celkem asi 4x. Při jedné z nich vyměněna spojka, hrozné klepavé zvuky a vibrace na volnoběh po startu zmizely, ok. Nicméně co nezmizelo, jsou šoupavé a syčivé pazvuky a nepravidelný chod motoru po startu nahodile, vždy poté, co motor točí na volnoběh 1200. Když počkám asi minutu, otáčky klesnou na běžných asi 900 a pak ok. Dále cvakavý zvuk při řazení, opět jen někdy, taky zůstal. Bylo mi vysvětleno, že uvedené projevy jsou u motoru 1.4 TSI z různých důvodů normální :-D takže příště řešit koupí jiného auta ;-) Fajn den všem.
  2. Tak dnes jsem si nechal vyměnit rámeček černý za stříbrný v rámci běžného servisu, protože se mi s tím nechtělo mořit osobně, a cena za práci byla kolem 800 Kč. Původní stříbrný rámeček demontován zcela bez poškození!
  3. Vlastič

    Chod spojky 1.4 TSI

    Tak dnes mi vrátili auto ze servisu, kde bylo na pravidelném servisu a hlavně druhém pokusu o reklamaci (poprvé se v servisu nic neprojevilo) kvůli pazvukům od přední nápravy (šoupání, dření, jako když destičky drhnou o kotouč těsně po studeném startu a při zatáčení vlevo) a v mém případě to nakonec vyřešili (doufám, že úspěšně) výměnou LP plastového podběhu, který v určitých jízdních situacích a režimech (studený start, zatáčení) tlačil na poloosu a škrtal o ní a tím docházelo k nepříjemným zvukům, které původně vypadaly na problém se spojkou. Tak mi to bylo vysvětleno. Pravděpodobně šlo o použití nesprávného typu podběhu již ve výrobě (!) vzhledem k tomu, že na autě nebyly měněny žádné díly kvůli opravám apod.
  4. Uvažuji o tom taky, vypadá to hezky, ale nemá to nějaký vliv na záruku, kdybyste náhodou na autě potřebovali něco reklamovat? Díky.
  5. Vlastič

    Chod spojky 1.4 TSI

    Tak super!!! Udělej ještě prosím reklamu servisu, kde to dokázali. Jak dlouho si tam auto nechali? Pojedu okamžitě tam, ať jsou, kde jsou. Nechci už dál ztrácet čas a nervy s takovými autorizovanými servisy, kde ti po týdnu údajných telefonických konzultací s MB auto vrátí s tím, že je v pořádku!!! V jednom případě se bohužel zvuky zrovna před technikem neobjevily ani za mojí přítomnosti, takže za to servis nemohl. Řešilo se jen to, co se projevovalo - to zvyšování otáček, o kterém píšeš - což ale není nejspíš závada, jak zjistili. Díky.
  6. Vlastič

    Chod spojky 1.4 TSI

    Tak jak, už je něco nového?
  7. Vlastič

    Chod spojky 1.4 TSI

    Pava: budu rád za SZ, až budeš něco vědět. Díky.
  8. Vlastič

    Chod spojky 1.4 TSI

    Tak kdyby to bylo jen zvýšení otáček, tak to opravdu neřeším, jenomže mně se od spojky někdy linou fakt hnusný zvuky, jak jsem psal výše, a myslel jsem původně, že by to mohlo souviset, proto jsem řešil i to. Jinak proti novým technickým finesám nemám nic, ale na druhou stranu klidně bych těch fíčur uvítal o něco míň, kdyby to nedělalo zvuky jak starej keplík. Ty jsem neslyšel ani u mé dvojkové okty v dehtu po 170tkm, proto jsem si OIII nekupoval...tak asi tak ;-)
  9. Vlastič

    Chod spojky 1.4 TSI

    Zdravím všechny, přesně tohle mi to taky dělá (OIII 1,4TSI z 11/2013, najeto cca 25000). Minulý týden jsem měl auto celý týden na reklamaci v servisu a vrátili mi to s oficiálním vysvětlením získaným ze Škoda Auto, že je to funkce ke zvýšení komfortu rozjezdu a je to v pořádku. Na námitku, že jiná auta se stejnou motorizací a různými daty výroby (celkem 4) toto nedělají bylo uvedeno, že je to novější funkce a že při prvním servisu bude dohrána i do sw těchto aut. Nicméně porovnávaná auta, která byla novější než moje (jedno ze začátku 2015) tuto funkci přesto nevykazují. Takže jsem z toho totál jelen. U mě to navíc občas doprovází poměrně hlasitý zvuk podobný dření destiček o kotouč při řazení po rozjezdu, přičemž zvuk se zesiluje při práci se spojkou. Je slyšitelný i za jízdy na vyšší rychlosti, a to hlavně při zatáčení doleva. Ideálně je to slyšet na kruhovém objezdu. Bohužel servis nezjistil nic, i za mojí přítomnosti to zrovna nedělalo! Nicméně tohle téma otevřu znovu až při pravidelném servisu, který mám za pár, mít zánovní auto ob týden v servisu, to by byl fakt pocuc. Ale dořešit to chci, nerad bych, aby se něco vysypalo den po záruce. Máte s těmi zvuky někdo zkušenost?
  10. jo, taky už s tím vážně koketuju - mailuju si s asi 4 autosalónama a porovnávám nabídky - poměrně dost velký cenový rozptyl za totéž. Ale snaží se všichni a móóć 30000 dolů při financování škofinem, 15900 zákaznická sleva, metalíza v ceně, teď od září zimní kola v ceně atd. atd. Příští týden asi objednám. Zatím nejlepší nabídka za 253750 a je v tom metalíza (8900), centrál s DO (4000), rezerva (1200), mlhovky (3000), klima a sunset zdarma, přední okna a zrcátka v el., koberce a povinná výbava zdarma. Plus construct za 6500, takže celkem okolo 260000. Kdybyste někdo věděl o levnější nabídce, dejte vědět )
  11. ... a přeci jen, kdyby ta mírně "modernizovaná" tourka byla k mání za stejnou cenu jako aktuální skladové, které mají starý volant a zrcátka, asi vím sám, co bych volil.
  12. Díky za info. Myslel jsem to přesně tak. Zatím vážně neuvažuju o koupi, ale vím, že tady se pohybují machři, proto jsem vznesl dotaz sem. A předřečníkovi nad willem83 sa týmto ospravedlňujem, ak sa ho moj dotaz hoci ako osobne dotýka.
  13. ...pokud má čtvery okna v elektrice. Pokud jen přední, tak 799A s dálkou.
  14. Jen puntičkářskej detail - je jiná lišta nad spz na 5.dveřích - facelift má konce a horní stranu hranatou, předface to má oblé
  15. ...respektive myslíte, že auta uvedená mezi vozy ihned k dodání okolo těch 245000Kč už tento volant mají???
  16. Ahojte, na ofico škodováckých stránkách jsem zjistil, že do okty tour začali dávat nový volant - prakticky totožný jako v oktávce II po faceliftu - nevíte někdo, jestli je to nějaký poslední výkřik, nebo jestli je to u všech MR2010? Případně jestli už ho tady na fóru někdo umí sehnat? Koukal jsem, že ceny u tourek šly podstatně dolů - u vozů ihned k dodání už okolo 245000 vč. DPH!! A ta "nová" Tour Trumf je uváděná za 269000, přičemž jediná změna je volant. znamená to, že si ho ve škodovce cení na cca 25000 a to mi přijde fakt hoooodně. ) Tak umíte ho někdo? Díky
  17. Tak už se povedlo. Bylo to nějak zakrytovaný, přijel šikovnej technik ze škodovky a po chvilce pátrání provrtal i kryt mechanismu zámku, který tam byl a tím se dostal na táhlo a pak už se to otevřelo. Takže teď už jen pořešit zámek. Myslím, že těm, kdo uvažují o záslepce dveří řidiče, můžu doporučit, ať se na to vykašlou. Odvrtat to nebyl problém ani pro mě, materiál toho špuntu je asi hliník, tloušťka tam, kde se vrtá asi 2 mm, takže žádný problém překonat. V případě zloděje vylomit určitě taky žádný problém. A nebo si sakra dobře předem vymyslet nouzové řešení pro případ, kdy vám dálka odejde.
  18. Čaute, možná už se to tu řešilo, ale nemám teď čas to tu prolézat, tak kdybyste někdo věděl, co s tím, budu víc než rád: nedávno jsem koupil velmi pěknou fábku, rok 05 se škodováckým DO na centrál (ovšem jen přívěšek, tan černý, se zelenými tlačítky) a auto má záslepky zámků. Chystal jsem se dát zámek do dveří řidiče, jenže smůla byla rychlejší - 14 dní po koupi auta. Bylo mi poraděno provrtat záslepku a tam šroubovákem otočit táhlem, jenže to se nedaří, přijde mi, jako by tam nic nebylo, nebo to je nějak zakrytovaný. Ovladač dálky bliká, ale neodemkne, druhej je nefunkční, baterka ok. Nevíte někdo, co s tím? Bývalý servismen od Škody (měl čas jen po telefonu) řekl, že to vypadá na rozflákání okna. Což se mi nechce věřit, tím míň udělat. Tak HELP, moc prosím, jestli někdo něco podobného neřešil. Díky.
  19. Ale já neříkám přeci, že manuál je lepší. Jenom jsem chtěl v podstatě říct svůj názor (je tohle fórum, ne?), že mě je osobně úplně jedno, jestli mě chladí climatronic nebo manuál a tudíž že bych za automatiku nepřiplatil ani 15tisíc, ani bych si manuál nenechal předělávat na automatiku dodatečně. Současně vím, jak Climatronic funguje a že to je fajn, ale žíly mi netrhá, že ho nemám. A tazatel ať má co nejvíc názorů od lidí ne? Howgh
  20. Jééééééé, nevidim v tom moc nosnou debatu. Navíc mám pocit, že ti, kteří tu do poslední kapky krve budou blahořečit climatroniku, nejeli většinou v autě s manuálem. Prostě tak nějak tuší, že automat je přece lepší néééé. Asi jako RS nárazník je objektivně lepší než klasika nééé . Já mám manuál, automatu bych se nebránil, 15 tisíc v novém autě bych si za to nepřiplatil, to bych za ty prachy věděl o praktičtějších částech výbavy. A předělávat se to taky nechystám. Nevím jak vy, ale po dvou svezeních jsem věděl, do jaké polohy nastavit regulaci, aby nebylo jako v ledničce. Myslím, že jestli je mi příjemně nebo už zima, poznám zatím sám. Trošku v tom handrkování, že automat je lepší, vidím snobismus - "jééé, má manál jenom, trubka". Úplně to slyším. A to nemluvím o tom, že určitě jsou takoví automatáři, kteří ani neví, jak fce jejich klimatizace využívat. Toť můj názor
  21. Ne ne, Octavia "Tour" se fakt už nedělá, zjišťoval jsem to taky.... jó bohužel
  22. No já se přidám, jestli můžu, poněvadž bližší téma pro můj "problém" tu nevidím. Mně se zase při zamčení dveřním tlačítkem zamknou jen dveře, kufr ne - nevíte někdo co s tím? Mám taky dálku - origo, ale dodělávanou na OI MR06, kde byl jen obyč centrál. Dalo by se to nějak jednoduše odstranit překodováním komfortu, třeba aktivací samozamčení po rozjezdu? Jo a taky mi nechodí signalizace blinkrama při zamčení/odemčení - prý tam není kabeláž (nebo to nemá komfortka),když je to z fabriky bez DO. Tak co vy na to? Díky
  23. Vlastič

    odskok kufru

    Ahoj, jak to jde? Mě by to taky zajímalo, řeším podobný problém. Máš 3-tlač. ovladače předpokládám?
  24. Vlastič

    Chiptuning

    čus, předem se omlouvam, jestli jsem to přehlídl, ale táta bude mít 1.2 47kW a asi to bude chtít chipnout - jaký s tím jsou zkušenosti - výkon, skutečný projev motoru, spotřeba a životnost. A od koho? Cimbu? Díky
  25. Kdyby jen spínač, ale i lampy
×
×
  • Vytvořit nový...