Přejít na obsah

kutil1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem kutil1

  1. kutil1

    zámek řízení

    Problém je v blokovacím mechanizmu, tam to jde ztuha odemknout (dámě za volantem), zvláště, když je auto na slunci. I když se pohybuje volantem a není to napruženo od kol.
  2. Ahoj, poradíte, kde a jak namazat zámek řízení? Po odstavení auta jde těžko otočit klíčkem i při manipulaci s volantem. Díky
  3. Ahoj, také jsem řešil kabílek. U spínací skříňky bylo popsáno to propájení. To jsem 2x udělal a porucha se opakovala. Tak jsem koupil nový kabílek a měnil. Zkusím popsat jeho výměnu v přístrojích. Nejdříve se sundá kryt kolem přístrojů. Jsou to 2 šrouby u budíků a jeden uprostřed panelu pod ozdobným štítkem Octavia (šrouby s hlavou thorx). K sundání krytu je nutné ještě odpojit konektor varovných blikačů a horní kryt tyče volantu. Ten horní kryt se uvolní 2 šrouby s křížovou hlavou odspodu přes dolní kryt. K tomu je potřeba tenký dlouhý šroubovák. Pak se může sundat kryt kolem přístrojů, dole se to páčí. Přístroj (budíky) je upevněn 2 šrouby(šrouby s hlavou thorx). Ten se vyklopí dole na čepech a ty jdou z uložení vypáčit. Z budíků se odpojí vlevo i vpravo konektory. Oba mají fialovou páčku, ta se z dolní polohy vypáčí a vyklopením nahoru se konektory odpojí od budíků. Levý konektor je fialový, pravý zelený. A do toho pravého, zeleného vede ten černo - zelený kabílek od spínačky. Ten konektor má dole fialové víčko, to se vysune. Pak lze z pouzdra směrem dolů vysunout držák konektorů. Černý kabel je první horní vpravo, druhý horní vlevo. Jen mírným potažením za kabel se mi oba uvolnily a vůbec v té svorkovnici nedržely. Tak si myslím, že ta moje opakovaná porucha byla v kontaktech u budíků, ne dole u spínačky. Nejvíc práce mi dalo vytlačit z plastu tu kovovou část zakončení kabelu. Jde to vytlačit velmi silným dlouhým špendlíkem, který má průměr okorát do otvoru v konektoru. Měl jsem připraveny fotky, ale nevím, jak je sem vložit. Uvidím, jak se bude dál oprava v provozu vyvíjet. Dnes jsem se do toho pustil, protože mi zase startování selhalo i po té opravě dole u spínačky, tak jsem ten kabel vyměnil.
  4. Je to asi rok nebo více, jeden kolega to tady popisoval včetně fotografií - postup výměny. Poradíte, jak to najít? Když to dám do vyhledávače, tak to tam není? Jak dlouho se drží příspěvky ve fóru?
  5. Toto zatékání jsem odstranil tak, že jsem vyrobil nad pylový filtr stříšku, aby voda, která vždy teče po okně pod plast, nenatekla přes filtr do topení. Pokud máš mokro u spolujezdce na koberečku a pustíš ofuk okna a to se mlží, tak je to přesně toto.
  6. Pánové, prosím o radu. U Octavie z r. 1997 se mi po nastartování motoru nevrací klíček a jede mi stále startér. Může mi někdo řísi číslo dílu, které je nutné objednat k opravě. Je to jakýsi díl za spínačkou. Pokud to někdo dělal prosím o montážní postup a kolik cca stojí ten díl a kde se to dá sehnat. Prosím, nekamenujte mne, že to tu už bylo. Dík.
  7. Mel jsem ten samy problem na stejne motorizaci. Kabely to moc neresi. Tam je primo videt, jak pracuje skrtici klapka ( pri tom kolisani otacek ). Pokud se v te chvili motor pribrzdi na spojce, volnobeh je normalni a plynuly. Jak rikal Rolbar - poradne vycistit a hlavne pomoci VAGu nastavit polohu skrtici klapky. Dík, klapku jsem po vyčištění kontroloval na VAGu, když je noha z plynu, ukazuje to 4,7 stupňů. Ve VISu 1.5 není návod, jak se nastavuje. Je tam jen popis kontroly funkce. Může mi někdo poradit, jak se nastavuje. Má u vypnutého motoru a zapnutého zapalování ukazovat 0 ?
  8. Dík, rolbare, jestli tě mohu poprosit, pomož mi tu knížku najít. Mně to nejde. Dík
  9. Dobrý den, pánové, na webu jsem našel (nevím, zda správně), že Oct. 1,6 55 kW má vícebod. vstřikování Magneti Marelli 1 AVM. Dosud jsem si myslel, že má vícebod. vstř. Bosch motronik. Má někdo přesný popis funkce, včetně řídící jednotky a akčních členů a poskytne? Nebo mne navede, kde je to již ve fóru? Dík
  10. Mel jsem ten samy problem na stejne motorizaci. Kabely to moc neresi. Tam je primo videt, jak pracuje skrtici klapka ( pri tom kolisani otacek ). Pokud se v te chvili motor pribrzdi na spojce, volnobeh je normalni a plynuly. Jak rikal Rolbar - poradne vycistit a hlavne pomoci VAGu nastavit polohu skrtici klapky. Díky, stepo, za radu. Zřejmě to bylo tím byčištěním škrtící klapky. Motor jsem nastartoval a při cukání motoru bylo vidět, jak se klapka pohybuje. Po vyčištění klapky je to OK. Ta klapka před tím sice v zavřené poloze těsnila, ale nebyla kvůli nečistotám úplně v nulové poloze. Dík za reakci
  11. kutil1

    setrvačník

    Pánové, mám 1,6 55 kW již deset let. Již v záruce jsem reklamoval, že při stání na jedné křižovatce, která je v kopci, tak auto s čumákem nahoře začne při volnoběhu škubat. Zřejmě, aby se mě zbavili, tak mi řekli, že má motor setrvačník s nízkou hmotností s ten to při zvednutém motoru zaviní...bla bla. Já se domnívám, že v této poloze někam zateče vlhkost. Máte někdo foto, kde je u tohoto motoru řídící jednotka a cívky?
  12. No jen jsem ho odkázal na téma, které řešilo podobný problém. Jak jsem psal, měl jsem podobný problém a u mě to byla špatná vložka. Nazdar já mám pravě ten tvůj problém, jak to je potom s tím imobilizerém když vyměníš tu elektrickou část??? Musí se to potom nějak kodovat? Nebo kde je umístěný ten imob.??? Tak, tak jak je psáno výše. Immo při tomto neřešíš a ten čas je podle zručnosti taky odpovídající. Díky Milane II za reakci a radu. Ještě jsem to nedělal, neboť mám obyvy, zda se něco nezmění s imobilizérem. Kde je imobilizér u spínací skříňky? Ta prasklá část - to znamená vyhodit a koupit novou? Co to stojí? Dík
  13. Ve VAGU se mi u teploty nas. vzduchu objevily samé 00000000, nikoliv údaj o teplotě. Po nastartování se měnila jen kombinace 0 a 1. Neumím s tím pracovat - znamená to poruchu čidla? Dík za odpověď.
  14. Pánové, poraďte. Při nastartování se klíček nevrátí (musím s ním pootočit), jinak jde stále proud do startéru. Musí se vyměnit celá skříňka nebo to jde opravit. Při výměně se musí šrouby odvrtat? Pokud se musí měnit, jak to udělat, abych nemusel mít klíče ke dveřím a další na startování. Máte někde 100% jistotu, že jde vyměnit mezi sebou zámky levých a pravých dveří (levý je špatný)
  15. Dík za pomoc. Jak jde zkontrolovat funkci čidla teploty motoru? Jak se mění, co stojí?
  16. Mel jsem ten samy problem na stejne motorizaci. Kabely to moc neresi. Tam je primo videt, jak pracuje skrtici klapka ( pri tom kolisani otacek ). Pokud se v te chvili motor pribrzdi na spojce, volnobeh je normalni a plynuly. Jak rikal Rolbar - poradne vycistit a hlavne pomoci VAGu nastavit polohu skrtici klapky. Dík za radu. VAG mám, ale nemím s ním dělat. V jakém návodu nastuduji nastavení škrtící klapky? Jak se demontuje a čistí?
  17. nejdřív bych zkontroloval lambdu, ta u téhle motorizace byla chybně umístěná a často odcházela, pokud by byla OK, tak vyčistit a nastavit klapku. Hoď to někde na diagnostiku a uvidíš. Děkuji za pomoc. Je myšlena klapka u sacího potrubí. Jak se čistí, je na to potřeba nějaké spec. nářadí?
  18. Může mi někdo poradit, jak odstranit kolísání volnoběžných otáček nezahřátého motoru na volnoběh?
  19. Pánové, děkuji Vám za radu.
  20. Vím, že už se o přední nápravě psalo. Může mi někdo poradit, jak odstraním klepání u levého kola (93000km). Jak to udělat bez spec. nářadí, jestli je to v uchycení tlumiče ke karoserii nebo upevnění stabilizátoru. Dík
×
×
  • Vytvořit nový...